Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Voormalig Chelsea-talent Redan glijdt nog verder af en tekent bij nieuwe club

Laatste update:

Daishawn Redan speelt de komende jaren voor US Triestina in de Serie C. De derdedivisionist huurt de 22-jarige spits komend seizoen van Venezia FC, om hem vervolgens met een verplichte optie tot koop definitief over te nemen. Daarmee glijdt Redan, ooit een geprezen talent in de jeugdopleidingen van Ajax en Chelsea, wederom een niveau af. Redan slaagde er de afgelopen jaren niet in zich te bewijzen bij PEC Zwolle, FC Utrecht en Venezia. In Triëst hoopt de Amsterdamse spits zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Chelsea kaapte Redan in juli 2017 weg bij Ajax, waarna hij zich in de jeugdopleiding van de Londenaren liet gelden als een ware goaltjesdief. Omdat een definitieve doorbraak bij the Blues niet in het verschiet lag, koos Redan voor een transfer naar Hertha BSC. Met die overgang was een transfersom van maar liefst 2,7 miljoen euro gemoeid. Uiteindelijk speelde Redan achtmaal in het eerste elftal van Hertha, zonder een treffer of assist te noteren. Na onsuccesvolle uitleenbeurten aan FC Groningen, PEC en Utrecht besloot Hertha in januari van dit kalenderjaar definitief afscheid te nemen van de voormalig jeugdinternational van Oranje.

Venezia nam Redan over voor een onbekende transfersom. In de stad van de liefde kwam de spits echter totaal niet aan bod. Redan speelde geen enkele wedstrijd mee in de hoofdmacht, maar speelde wel vijf wedstrijden voor beloftenelftal Venezia Primavera. Daarin wist de rechtspoot viermaal het net te vinden. In Venetië ligt Redan nog vast tot medio 2026, maar dat contract gaat hij niet uitdienen. Triestina huurt de spits met een verplichte optie tot koop. Het is niet bekend welk bedrag de Italiaanse laagvlieger moet overmaken.

Bij Triestina moet Redan voor doelpunten gaan zorgen. De club uit de Serie C eindigde in het afgelopen seizoen op de achttiende plaats, maar wist zich via de play-offs te behoeden voor degradatie. Redan is overigens niet de eerste Nederlander die gaat spelen voor Triestina. Ajax-jeugdproduct Reda Boultam stond in het seizoen 2020/21 onder contract in Triëst. In negen wedstrijden was de Almeerder goed voor twee doelpunten. Inmiddels is Boultam transfervrij, nadat zijn contract bij Salernitana deze zomer afliep.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dramatische spits, kwam met grote praatjes naar groningen, niks van waargemaakt. Zo te zien bij de rest van zijn clubs ook niet

21 juli 2023 om 13:51

Mee eens. Ik denk dat het bij hem ook ligt aan de druk. Het moeten presteren. Precies een jaar geleden speelde hij bij ons en was hij echt geweldig in de voorbereiding en toen het seizoen eenmaal begon kreeg hij dan een basisplek (boven Douvikas) en toe bakte hij er werkelijk niets meer van. Het was zelfs zo slecht dat hij in de winter mocht vertrekken.

21 juli 2023 om 14:11

Deze jongen was 17 en toen volgde ik hem op Snapchat. Hij zat toen te filmen hoe die allerlei prostitutiees een lesje leerde op een jacht. Goeie oude tijden!

Blijft toch wel bizar hoe sommige veelbelovende carrières soms kunnen lopen. Zowel vooruit als achteruit

21 juli 2023 om 13:29

Tja, ze laten zich de kop gek maken. De centen en een club als Chelsea op je CV op zo'n jonge leeftijd is op dat moment leuk, maar als je niet om kunt gaan met die omstandigheden (elk jaar een andere club), heb je een probleem. Bovendien heb ik sowieso het idee dat zo'n jonge speler zich veel minder goed ontwikkelt dan iemand die z'n carriere stapsgewijs opbouwt.

21 juli 2023 om 13:46

@sirius. De munt kan ook precies de goede kant opvallen. Goedlopend Chelsea, 3-0 voor en een trainer die zegt, “Redan! Probeer het maar even 20 minuten”. Een goede invalbeurt met een goal en je maakt zomaar ineens deel uit van de selectie. Ik snap prima dat zo’n jongen de kans greep. De kans dat je het bij Ajax ook niet redt is ook aanwezig.

21 juli 2023 om 14:26

Tja, dan heb je een doelpunt gemaakt voor Chelsea. Dat zegt verder niets over zijn kwaliteiten. Waar het om gaat is dat je je kwaliteiten ontwikkelt van jeugd naar volwassen voetbal en dat gaat lastig in een niet vertrouwde omgeving met veranderingen aan de lopende band en ieder seizoen een andere werkgever. Als huurling heb je sowieso minder krediet, zeker als je concurrenten geen huurlingen zijn en niet zozeer slechter zijn.

21 juli 2023 om 14:33

@adoduhhaag en toen werd je wakker. Dat loopt wellicht zo in Fifa, maar hoe veel talenten zijn niet zo als Redan geëindigd?

21 juli 2023 om 15:37

Sirius, alles is deze jongen niet elk jaar verhuurd door Chelsea. Heeft daar gewoon in de jeugdopleiding gezeten.

Kan een verstandige keuze zijn. In de Serie C zal hij waarschijnlijk prima statistieken neerzetten en daarna kan je ook weer een stapje hogerop zetten.

21 juli 2023 om 13:32

Op basis waarvan denk ik dat die waarschijnlijk prima statistieken zal neerzetten?

21 juli 2023 om 13:37

Niveau van de Serie C kan niet al te hoog zijn, lager dan de KKD waarschijnlijk, dus als het daar al niet lukt om te scoren... Bij PEC had hij ook wat treffers op Eredivisie-niveau dus dat moet in de Serie C al helemaal lukken.

21 juli 2023 om 13:44

Serie C is niet lager dan de KKD. Zeker verdedigend niet..

21 juli 2023 om 14:34

De serie C volg ik altijd behoorlijk, vooral eerder ivm Salernitana.
Dit zijn echt ouderwetse Italiaanse competities, snoeiharde verdedigers. Kleine uitslagen. En spitsen die ze maar op ding beoordelen.
Dit gaat niks worden daar lijkt mij.

21 juli 2023 om 14:40

Ik denk dat er veel ploegen bijzitten die bovenin in de KKD zouden spelen, maar de onderste regionen zijn dan weer slechter dan de KKD. Moeilijk in te schatten, maar het lijkt me dus iets makkelijker dan KKD.

21 juli 2023 om 14:32

Daarnaast gaat hij van de ene Italiaanse prachtstad naar de andere. Best lekker leven daar.. is ook wat waard

21 juli 2023 om 13:43

😂

En helemaal nadat ie bij Chelsea al redandant was geworden.

Een wat als geval. Wat als hij niet op 17-jarige leeftijd naar Chelsea was gegaan. Chelsea koopt 100 jeugdspelers en gokt dat er 1 of 2 doorbreken voor eigen elftal of verkoop.

Op korte termijn verdiende hij veel meer, maar op langere termijn op dit niveau is het maar een fractie van wat had kunnen zijn.

21 juli 2023 om 13:33

Chelsea koopt niet spelers om erop te gokken. Dit soort spelers worden gekocht om eraan te verdienen. Zoals Juventus en Man City ook doen. Wat natuurlijk erg jammer is. Gezien er hierdoor ook veel carrières geen goede opbouw krijgen. En de kleinere clubs ook geen grote talenten vast kunnen houden. Maar afhankelijk zijn van de grote clubs wie het meeste biedt.

21 juli 2023 om 13:45

Het grote probleem haal je eigenlijk al aan. Mocht je carrière niet van de grond komen, dan heb je in ieder geval nog even lekker gecasht

21 juli 2023 om 13:50

Ik vraag me af of hij dan heel veel verder was geweest. Begrijp me niet verkeerd, ik denk persoonlijk dat het wel echt verschil maakt voor je ontwikkeling of je bij 1 club blijft en daar speeltijd krijgt of dat je elk jaar verhuurd wordt en weer moet wennen aan nieuwe omstandigheden. Ik denk alleen niet dat het een dusdanig groot verschil is dat je bij pad A in de serie C speelt en met pad B in de hoogste divisie een klasbak bent. Er zijn zo veel jongens die in de jeugd hoge ogen opgooien maar het niet halen, ook niet als ze wel bij hun club blijven of niet gelijk een stap maken.

Tja, het was echt schrikken toen ik hem voor het eerst aan het werk zag. Na een jarenlange hype door prestaties in de jeugd streek hij opeens bij FC Groningen neer op huurbasis. Direct was al duidelijk dat de hype vele malen groter was dan z'n daadwerkelijke niveau, want die kwam in alles tekort voor de Eredivisie op dat moment. In de jaren erna is het er allemaal ook niet veel beter op geworden.

Hij is nog wel jong en dat spreekt voor hem, maar kijkend naar hoe lang hij inmiddels meegaat en naar zijn leeftijd, had hij echt verder moeten zijn. Je hoeft namelijk niet het grootste talent te zijn om tot een redelijk rendement te komen in een middelgrote competitie. Het is inmiddels nogal een cliche, maar het is toch het zoveelste voorbeeld dat je maar beter niet te snel voor een Europese topclub en de centen kunt gaan. Er zijn slechts een paar uitzonderingen en intussen is hij al ruim en breed ingehaald door jongens die een aantal jaren geleden nog veel minder ver waren.

Die jongen heeft misschien meer verdiend dan hij zou doen bij een Eredivisie-club, maar dat zegt inmiddels ook niets meer. Zo'n Serie C-club betaalt ongetwijfeld minder dan de gemiddelde Eredivisie-ploeg. Dan heb je wat... Elk jaar weer ergens anders op huurbasis moeten spelen, een uitzichtloze situatie bij Chelsea en vervolgens strijk je neer in de Serie C. Erg jammer dat het zo gelopen is bij die jongen. Eens zien of hij zichzelf nog kan herpakken en zich nog weet te ontwikkelen als voetballer.

Wat een triest (pun intended) verhaal. Dan ben je een groot talent bij Ajax, kies je voor het geld en een kansloos sportief verhaal bij Chelsea en ben je nu een paar jaar later waarschijnlijk een semi-prof die naast het voetbal geen werk heeft (schat ik zo in). Die zien we binnenkort ergens bij de Footlocker werken of iets dergelijks want 0,0 opleiding en/of echte werkervaring. Laat dit een voorbeeld zijn voor al die jonge gastjes die veel te vroeg vertrekken bij welke club dan ook.

21 juli 2023 om 13:52

Een voorbeeld voor beperkte spitsen die vroeg pieken om voor het grote geld te tekenen bij een topbclub, om vervolgens langzamerhand af te glijden en tegelijkertijd jezelf financieel onafhankelijk te spelen? Deze jongen ga je nooit van zijn leven in de Footlocker zien werken, die kan heel zijn voetballeven teren om het feit dat hij veel goals scoorde in de Chelsea jeugd. Het lijkt me eerder een voorbeeld om juist wel voor de grote club te kiezen, als je dan uiteindelijk toch eindigt bij club in de Serie C.

21 juli 2023 om 14:28

Die jongen is 22 jaar en speelt inmiddels in de Serie C. Die teert absoluut niet zijn hele leven op het feit dat hij bij Chelsea in de jeugd heeft gespeeld. Als hij in de Serie C geen indruk maakt, is de kans dat hij nog bij een relevante club terechtkomt nihil. Ook geld graaien in het Midden-Oosten is inmiddels onwaarschijnlijk.

21 juli 2023 om 14:40

Precies, hij gaat hier ook niet presteren en is er na een jaar weg.
Kende een jongen die bij Bari zat in de serie C. Kreeg er 3500-4000 pm
En dat is dan nog een grote club in C die bovenin speelde.

Die gaat straks naar een top oss als die geluk heeft.

De beste trainers zij die individuele spelers structureel beter kunnen maken en zo ook waarde creëren voor speler en club. Daar zijn er heel weinig van. Dit is voorbeeld waar nog best wat aan te werken valt maar goed.
Mensen worden snel afgeschreven tegenwoordig

Kijk kinderen...dit is wat er gebeurt als je korte termijn keuzes maakt op basis van geld, prestige, rapvideo's en andere randzaken die niks met voetbal te maken hebben.

Heb vooral het idee dat hij fysiek te kort komt voor de spitspositie. Bij Chelsea zag je namelijk op een gegeven moment ook al problemen toen hij in de u23 ging spelen. Rendement ging toen al flink omlaag. Ik denk eigenlijk dat dit ook een soort van Hansen zou zijn geworden als die bij Ajax bleef.

In de YL scoorde die er wel op los. Heerlijke YL team zat hij wel in. Reece James, Chalobah, Hudson Odoi en Callagher spelen nu allemaal in Chelsea 1. Zo'n Guehi doet het ook goed in de PL en Engels international. Lamptey zat er ook bij

21 juli 2023 om 14:30

Maar goed, Hansen speelt momenteel bij NEC in de Eredivisie, terwijl Redan zich nu in de Serie C moet gaan bewijzen. Da's nogal een verschil.

21 juli 2023 om 14:34

@sirius, hij gaat nu pas naar NEC. We weten nog niet of hij daar veel gaat spelen. Is maar een jaar jonger dan Redan zonder enige Eredivisie ervaring.

Gaat nu spelen in misschien wel het mooiste Italiaanse stadion imo.
Gek eigenlijk dat zij zo’n mooi en groot stadion hebben.
Ajax won in 94/95 hier van Milan na de straf van Milan dat ze 100 km buiten Milaan moesten spelen. 0-2 voor ajax toen.

Er zijn er maar weinig die het redden als ze op jonge leeftijd al kiezen voor het grote geld. Dit is ook weer zo’n voorbeeld van een speler die door oa zijn zaakwaarnemer het hoofd op hol heeft laten brengen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren