Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Volgende ontevreden speler uit Saudi-Arabië wil terugkeren bij zijn oude club’

Laatste update:

Sergej Milinkovic-Savic wil Saudi-Arabië alweer verlaten, zo melden de Romeinse kranten Il Messaggero en Tuttosport. De Serviër maakte afgelopen zomer voor veertig miljoen euro de overstap van Lazio naar Al-Hilal, maar wil graag terugkeren naar Italië.

Uit de berichtgeving blijkt dat Milinkovic-Savic graag in juni al wil vertrekken bij Al-Hilal. Hij zou zijn voormalig ploeggenoten van Lazio hebben verteld dat hij Rome en de club enorm mist.

De selectie van Lazio was afgelopen week in Saudi-Arabië voor de halve finale van de Supercoppa tegen Inter (3-0 verlies). Na afloop sprak Milinkovic-Savic met Il Messaggero. “Natuurlijk mis ik het spelen bij Lazio. Ik heb acht jaar met deze kleuren gespeeld, dus dat is normaal. Ook zag ik enkele van mijn oude kameraden weer.”

Het nieuws is koren op de molen van Juventus. Massimiliano Allegri is groot fan van de 28-jarige spelverdeler en ziet hem daarom graag een transfer naar Turijn maken.

Milinkovic-Savic speelt in het Midden-Oosten samen met onder meer Aleksandar Mitrovic, Kalidou Koulibaly, Yassine Bounou, Neymar en Malcom.

De Servische spelverdeler blinkt regelmatig uit voor Al-Hilal. Hij kwam dit seizoen zestien keer in actie voor de club. Hij wist acht doelpunten te maken en vier assists te geven.

Milinkovic-Savic is niet de enige speler uit Saudi-Arabië die het land al na een jaar wil verlaten. Karim Benzema lijkt de deur na zes maanden al achter zich dicht te trekken en ook Jordan Henderson had na zes maanden genoeg gezien in Saudi-Arabië.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Saudi-Arabië is gewoon een 2e China. Je kan leuk een paar topspelers hebben maar dat maakt een competitie niet gelijk goed. Bij Saudi zijn er ook maar 4 clubs die al het geld mocht uitgeven. Maar de rest is van een abominabel niveau. Zeker de onderste ploegen zijn gewoon KKD niveau spelers. Ook is het natuurlijk een totaal ander land en cultuur dan in Europa. Dus ook daar moet je als speler aan wennen. En dat niet alleen want op de tribunes zitten er veel minder supporters dan een fanatiek Lazio bijvoorbeeld. Ik verwacht dat er meerdere spelers gaan vertrekken daar.

23 januari 2024 om 16:13

Volgens mij is er ook niet echt een topsportklimaat. De wil om iets te willen winnen. Kijk Ronaldo heeft geen motivatie nodig, maar de rest krijgt een fijn salaris en daarmee heb ik het idee dat ze het wel prima vinden. Voor even, tot dat geld geen prikkel meer geeft.

23 januari 2024 om 16:21

Verandering heeft ook tijd nodig, en het effect kan ook pas 20 jaar later duidelijk zijn. Je moet ergens beginnen wil je verandering. Begint bij kennis uit westerse landen en het opzetten van een topsport klimaat.

23 januari 2024 om 16:34

We doen ook wel te vaak alsof een topsport-klimaat iets onaantastbaars is. We leven niet in een tijd waar alles in de kinderschoenen staat en je kennis binnen moet halen vanuit dat ene plekje op aarde waar die kennis er al is.

Het topsportklimaat is daar niet omdat ze denken dat je dat met geld kunt kopen. Natuurlijk kan dat, maar daarmee zet je niet een heel voetballandschap op. Dat is de intentie ook niet. Het zijn gewoon superrijke ego's die hun ego laten spreken en in de context van deze discussie voetbal daarvoor gebruiken.

23 januari 2024 om 17:01

Als het een leuk land is en je verdient er veel geld dan boeit alles niet zoveel. Waarschijnlijk is het gewoon geen leuk land en hoor je bij van alles: mag niet. Je vrouw in het openbaar een kus geven, verschil tussen arm en rijk. Lijfstraffen Openbare executies doormiddel van onthoofden. Geen kroeg te vinden. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

23 januari 2024 om 19:58

Het is nog iets te vroeg, het probleem met China was dat het qua timing net op een moment viel dat het economisch iets minder ging waardoor de financieering weg viel. En de achter liggende gedacht in China was ook anders, die wilden zelf een groot voetballand worden met als ultieme doel de WK titel en daarvoor hadden ze een sterke eigen competitie nodig. Daar wilden ze best veel geld tegen aan gooien maar het was nooit de bedoeling dat dit alleen naar dure buitenlandse spelers zou gaan, die buitenlandse spelers moesten een middel zijn om hun eigen spelers beter te maken, maar nu werd het bij de clubs een doel op zich. Die problemen hebben ze in Saudi-Arabië voorlopig nog niet. Zij willen een sterke competitie bouwen die internationaal bekeken wordt, deels als export product en voor een groot deel als sportswashing.

Het zal er toch vanaf hangen hoeveel (top) spelers er de komende jaren wel of niet heen gaan en daar blijven. Om een success te worden hoeft de competitie natuurlijk niet direct hier aan te slaan, als hij dat in het midden oosten en Azie doet zijn ze al een heel eind.

24 januari 2024 om 08:15

Dat het een 2e China werd zag je van mijlenver aankomen.
Een voetbalcultuur kun je niet kopen.
De spelers die er nu zitten raken wel uitgekeken op het alleen maar voetballen daar, neem aan dat hun vrouw en kinderen ook steen en been klagen omdat de cultuur, scholing, winkels etc... veel minder zijn dan in bijvoorbeeld Londen of Madrid.
Ik juich dit als voetballiefhebber alleen maar toe.

Er zullen er een hoop vertrekken komende zomer, maar er gaan ook gewoon weer busladingen spelers die kant op. Zo gek is dat verloop ook weer niet.

23 januari 2024 om 16:25

Dat klopt, maar de grote topspelers zullen nu denk ik minder snel die kant op gaan.
Dan zullen ze het toch (w)meer moeten doen met namen (met alle respect) zoals; Vito van Crooij, Virgil Misidjan, Reda Kharchouch etc., die daar nu ook al spelen.

23 januari 2024 om 17:07

De kans dat er NOG grotere spelers naartoe gaan als de vervangers van de spelers met ‘heimwee’ is natuurlijk ook een mogelijkheid! Even afwachten dus komende zomer!

23 januari 2024 om 16:36

Wel als die spelers het na een halfjaar alweer gezien hebben en daar totaal ongemotiveerd rondlopen. Dan verdamp je gewoon ontzettend veel geld om niets.

23 januari 2024 om 16:43

Voor hen is het nog altijd niet zoveel geld. En het geld dat verdampt bij die jongens is een geval als Ronaldo dan weer waard.

Man man man die zal wel weer eindigen bij Juve of Inter, maar ik hoop vurig op AC Milan!

Toch wel opmerkelijk als dit klopt. Bij Henderson en Benzema bijvoorbeeld speelt het denk ik ook wel mee dat ze in matige teams spelen die een waardeloos seizoen spelen. Sergej is 1 van de sterren van de koploper, die best een mooi team hebben, van denk ik wel een hoger niveau dan Lazio bijvoorbeeld.

23 januari 2024 om 16:12

Maar de gemiddelde tegenstand is nou niet echt iets waar je als profvoetballer warm van wordt. En misschien valt de cultuur ook wel vies tegen. Allemaal dingen die je van tevoren kunt bedenken, maar waar ze toch nu pas achterkomen.

Vond dit vorig jaar trouwens echt een enorm opvallende transfer. Fantastische middenvelder die bij veel Europese (sub)topclubs van waarde zou kunnen zijn. En dan laat je je ambitie varen voor de centen. Ik hoopte hem nog een keer in de PL te zien.

23 januari 2024 om 16:14

Ook is de passie in Saudi natuurlijk niet vergelijkbaar met wat Milinkovic-Savic heeft beleefd bij Lazio. Supporters in een stadion is ook een hele grote factor wat mensen vergeten. De rivaliteit die Lazio heeft wanneer Roma op bezoek komt. Dat zijn dingen die je ook wel mist als voetballer ook al verdien je een godsvermogen in Saudi.

23 januari 2024 om 16:20

Als je Europa gewend bent met al z'n vrijheden (niet van jou maar ook van alle mensen om je heen), dan is wonen daar echt heel anders. Ja, je waadt je in volstrekte rijkdom, maar is eerder een gouden kooi. Als je vrijgezel bent, is dat nog weer anders maar met een gezin die weinig kan dan het beperkte wereldje om je heen, zal je er snel klaar mee zijn.

23 januari 2024 om 16:44

Mijn tweede dochter is in Oman geboren. Toen mijn vrouw en ik daar woonden en ik er werkte.
Ik ben mij daar gaan realiseren hoe fijn de westerse vrijheid is voor mij, en wat rijkdom voor mij betekende.
Dat zijn dingen als even de stad in fietsen, spontaan een biertje doen met vrienden, gezelligheid/levendigheid om je heen.
Mijn dochters, pubers inmiddels en van de tiktok generatie.
Denken dat rijkdom is, het kunnen kopen van dure spullen, vliegen naar dubai en foto’s tonen van dure plekken etc.
Hoop en denk eigenlijk dat zij ook wel gaan veranderen qua denkwijze.

Lijkt er een beetje op dat bepaalde voetballers ook tot deze conclusie komen 😉

23 januari 2024 om 16:48

Kun je ook even vertellen wat je nou niet kan met je gezin? Het enige wat je in Saudi Arabie niet (of heel lastig) kunt vinden is alcohol. Hier is een beeld gecreëerd dat je daar, vooral als vrouw zijnde, niet eens over straat kan oid, maar dat is natuurlijk onzin.

Ik denk dat juist voor het gezinsleven een land als Saudi Arabie ideaal is. Als je een voetballer bent die graag iedere week keihard uitgaat, naar festivals, etc gaat, wordt het wat lastiger.

23 januari 2024 om 17:02

Een andersgeaard kind hebben lijkt me daar ook niet echt geweldig.

23 januari 2024 om 18:15

@emre.
Bv dat mijn vrouw niet volledig gekleed kon/mocht gaan zoals ze wilde bv.
Klinkt als een redelijk simpele opoffering, maar dat druist zo erg in tov onze vrijheden.
Openlijk kritiek kunnen leveren op bepaalde denkwijzen.
Gewoon levendigheid in het straatleven. Ook als het niet bloedheet was, er is er gewoon geen levendige straatcultuur met gezelligheid.
Alles speelt zich binnen af.
Gewoon hele logische dingen die wij in NL en heel veel andere landen normaal vinden, was het daar totaal niet.

Vriend van mij voetbalde jaren in SA die had er geen moeite mee, van oorsprong kwam hij ook uit Utrecht, hij was wel de enige in mijn hele omgeving die het geen probleem vond om op de compound te blijven en de hele dag met zijn gezin in het huis te blijven of een tripje even te doen. Maar eigenlijk niks spontaans.

Nog iemand die baalt van al die files. Al die files in het verder topsportwaardige Saudi Arabië. Wat ontzettend vervelend.

Tsja, wat dacht je? Saudi-Arabië is abnormaal saai om te wonen. Ja er is luxe, ja er is geld. Maar je kan moeilijk 24/7 naar je bankrekening kijken. Ik heb er geen medelijden mee in ieder geval.

De rij spijtoptanten die terug willen keren uit Saudi-Arabië wordt allengs langer. Al die spelers hebben zich laten leiden door oliedollars in de ogen, net zoals de FIFA eigenlijk met toewijzing van het WK 2022 aan Qatar en het WK 2034 aan Saudi-Arabië. Overigens vind ik het ook niet van karakter getuigen dat al die overbetaalde topspelers met hangende pootjes willen terugkeren naar de meer traditionele grote competities. Die spelers hebben met hun volle verstand voor het geld gekozen en zouden hun contract gewoon moeten respecteren. Maar misschien behoor ik tot de oude en bijna vervlogen generatie, dat gaan vast een hoop mensen op dit platform volgaarne bevestigen ;

Heerlijk al die geldgeile voetballers die ineens weer terug willen.. golddiggers... ik zou ze allemaal aan hun contract houden.. of ze alles terug laten betalen met een boete!

Er staat eigenlijk alleen dat hij zijn oude teamgenoten zag en zei dat die hun en de stad mist. Zou raar zijn als die iets anders zou zeggen. Denk dat dit beetje opgeblazen wordt door de media. Ach we zullen wel zien of hij binnenkort ook trainingen gaat overslaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren