Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse wil Openda doen vergeten met Nederlands supertalent uit Bundesliga

Laatste update:

Vitesse heeft de gelederen versterkt met Mohamed Sankoh. Dat is te lezen op de officiële kanalen van de club. De achttienjarige spits komt voor één seizoen op huurbasis over van VfB Stuttgart en moet het gat opvullen dat Loïs Openda met zijn vertrek achterliet. Sankoh, oorspronkelijk een jeugdexponent van Sparta Rotterdam, wordt in Duitsland een grote toekomst toegedicht.

De geboren Rijswijker werd in 2013 door Sparta weggeplukt bij amateurclub KRSV Vredenburch en bracht vijf jaar door in de jeugdopleiding van de Rotterdammers. Daarna besloot Sankoh tot een overstap naar Stoke City. Na twee jaar in Engeland raakte ook Stuttgart overtuigd: die Roten telden 150.000 euro neer om de groeibriljant naar Zuidwest-Duitsland te halen. In zijn eerste seizoen klom Sankoh op van de Onder 19,naar het beloftenelftal naar de Stuttgart 1. Daar maakte hij op zeventienjarige leeftijd zijn Bundesliga-debuut (tegen RB Leipzig, 2-0 verlies).

De jongensdroom leek zich afgelopen seizoen voort te zetten, daar Sankoh tijdens zijn eerste optreden direct trefzeker was. Sankoh werd kort daarna echter getroffen door een zware knieblessure, waardoor er een streep kon door het restant van de jaargang. Inmiddels is de spits weer fit en mag hij zich opmaken voor een tijdelijk dienstverband in Vitesse. In Arnhem geldt hij als eerste aanvallende versterking voor komend seizoen: vooralsnog kwamen met Ryan Flamingo, Ferro, Melle Meulensteen en Carlens Arcus alleen nog verdedigers naar de club.

Vitesse en iedereen die Vitesse goedgezind is zal hopen dat Sankoh Openda kan doen vergeten. De Belg was afgelopen jaargang in competitieverband goed voor 19 treffers, bijna 50 procent van de totale doelpuntenproductie over 2021/22. Openda kon vanwege zijn successen in Arnhem voor een nieuwe kans gaan bij broodheer Club Brugge, maar koos voor een overstap naar RC Lens. De nummer zeven van afgelopen Ligue 1-seizoen besloot bijna tien miljoen euro neer te tellen voor zijn nieuwe goalgetter.

Een goede versterking voor Vitesse?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een gokje van Vitesse natuurlijk. Een talentvolle jongen die net terugkomt van een zware blessure. Hopelijk is die helemaal fit en kan die de lijn van voor zijn blessure doorzetten. Dan gaat Vitesse er waarschijnlijk wel plezier aan hebben. Al hadden ze met Openda natuurlijk wel een gevestigde naam die er stond. Nu moet het nog blijken wat het wordt

Waarom huren? Hopelijk wel optie tot koop

22 juli 2022 om 13:02

Waarom huren?? Omdat er vrij veel spelers die weg zijn gehuurd waren of transfervrij waren, dus er is weinig te besteden. En als je het verhaal hebt gelezen lijkt het me vrij onwaarschijnlijk dat Vitesse een optie tot koop heeft bedongen.

22 juli 2022 om 13:13

Als hij in Duitsland daadwerkelijk word gezien als een erg groot talent, kun je een optie tot koop sowieso vergeten als je Vitesse bent (buiten het gegeven dat Stuttgart sowieso al een grotere club is). Ook denk ik niet dat Vitesse hem ook maar enigszins kan betalen.

22 juli 2022 om 14:32

Prima oplossing zo, Vitesse even uit de brand en kan hij zich hier gaan ontwikkelen om straks klaar te zijn voor de bundesliga

Tsja, blijft jammer dat Vitesse maar blijft huren bij andere clubs. Zo bouw je nooit wat op.
Maar misschien kan deze jongen ze aan Europees voetbal helpen, dan brengt hij indirect toch wat geld in het laatje.

22 juli 2022 om 13:15

Even voor de duidelijkheid: Dit seizoen huren we tot noch toe twee spelers van andere clubs (Ferro en Flamingo) maar in tegenstelling tot voorgaande jaren beiden met een optie tot koop. Dat er een supertalentje tussen zit zonder optie tot koop is dan geen ramp lijkt me, als hij de verwachtingen dan ook maar waarmaakt.

22 juli 2022 om 13:31

Is er al wat bekend over de plannen van de nieuwe eigenaren en de begroting?

22 juli 2022 om 17:34

Voor de overname in 2010 stond de club er veel en veel slechter voor. Tussen 2003 en 2011 was Vitesse een grijze middenmoter. Sindsdien is de club op basis van ranking de 5e club van Nederland. Mede mogelijk gemaakt door huurspelers zoals Kalas, Van Aanholt, Atsu, Traoré, Mount, Ødegaard, Broja en Openda. Er is een modern trainingscomplex uit de grond gestampt, de jeugdopleiding heeft een impuls gekregen en er wordt weer regelmatig Europees voetbal gehaald. Theoretisch gezien had het geen reet uitgemaakt indien Openda, Rasmussen, Dasa en Bazoer eigen bezit waren geweest en zouden zijn verkocht. Dan was de kwijtgescholden schuld slechts lager geweest...

Kunnen we deze man vergelijken met brobbey?

23 juli 2022 om 11:43

Als hij te vergelijken was met Brobbey dan was hij wel naar Ajax of een andere grote club gegaan in Nederland. Dus een beetje domme vergelijking.

Veel goede dingen over Sankoh gehoord, dus ben best benieuwd. Bij Vitesse worden vaak wel leuke talenten gestald en dan zie je ze doorgroeien en uiteindelijk bij een grotere club verder gaan.

22 juli 2022 om 13:21

Echter zorgt dat er ook tevens voor dat Vitesse na al die jaren totaal geen sportief fundament heeft. Als het allemaal een beetje tegenzit, komen ze dit seizoen niet verder dan de grauwe middenmoot. Ze zijn zo'n beetje al hun sterkhouders kwijt (doekhi, Bazoer, Dasa, Openda, Rasmussen, Grbic en Gboho, terwijl ze Tannane al kwijt waren). Dan kun je krampachtig je gehele budget blijven verspillen aan spelers als Diemers en allerlei huurlingen, maar dat komt de financiele positie van de club niet ten goede. Tenzij er jaarlijks weer miljoenen in de club gepompt worden, ben ik er bang voor dat Vitesse in de toekomst nog grote problemen gaat krijgen.

22 juli 2022 om 13:31

Grbic, Gboho en Tannane de sterkhouders van Vitesse. Laat me niet lachen.

22 juli 2022 om 13:41

Het Super Trio

22 juli 2022 om 13:48

Ben juist blij hoe Vitesse momenteel handelt op de transfermarkt. Ze hebben met Meulensteen (23 jaar) en Arcus (26 jaar) al twee ervaren en kwalitatief prima spelers vastgelegd waarvan ik verwacht dat die in waarde zullen stijgen. Vitesse is niet in de positie om jonge talentvolle spelers te kopen maar moeten wel versterken. Als je dan buitenkansjes zoals Ferro, Flamingo en Sankoh kan huren (eerste twee hebben ook nog eens optie tot koop), dan ben je goed bezig.

Rasmussen, Grbic en Gboho mag je trouwens absoluut geen sterkhouders noemen. Rasmussen was over het algemeen een prima speler maar die andere twee waren regelrechte flops.

22 juli 2022 om 16:21

Echter klets je maar wat uit je nek, Sirius. Dat sportieve fundament valt niet weg door veel te huren, want Doekhi, Bazoer, Dasa en Tannane waren geen huurspelers. Grbic kwam in de winterstop als noodverband, Opende en Rasmussen zijn twee seizoenen gehuurd. Alleen Gboho viel tegen en was een huurling. Op dit moment zijn er twee spelers gehuurd voor komend seizoen (flamingo en Ferro) waarbij er voor allebei een optie tot koop is. Sankoh de enige die dat niet heeft. Verder willen ze Diemers trasnfervrij overnemen, is Arcus transfervrij overgekomen (sterke back, goeie leeftijd en internationale ervaring) en is Meulensteen gekocht van RKC (talentvolle, voetballende verdediger die aanvoerder van een goed voetballend RKC was). Ik ben erg blij met de huidige koers.

22 juli 2022 om 20:52

Mag je vinden. Feit blijft dat al je sterkhouders transfervrij vertrekken of gehuurd zijn. Dat terwijl er jaarlijks miljoenen in de club zijn gepompt. Dan kun je echt niet spreken van een sportief fundament.

22 juli 2022 om 14:37

Als je Openda wilt vervangen moet je er direct staan. Mag je dat na een zware knieblessure verwachten? Grote gok in mijn ogen

Blijft jammer dat vitesse vaak alleen maar kan huren, zo bouw je nooit een capital voor jezelf op

22 juli 2022 om 13:13

Mwah, als je paar keer internationaal overwintert kan je ook af en toe spelers gaan kopen. Geef het wat tijd. Vitesse doet goede zaken en komt er langzaam wel, het kost alleen meerdere jaren om iets te bouwen en als je jezelf die tijd gunt komt het wel goed.

On: mooie speler om aan te trekken, jong talent en kan interessant worden hoe Vitesse het dit jaar gaat doen. Zeker met het mogelijke extra Europese plekje de komende jaren

22 juli 2022 om 13:27

Maar wanneer is dat gebeurd? Daarnaast denk ik niet dat die nieuwe eigenaren elk jaar miljoenen in de club gaan pompen. Dat er uberhaupt zo ontzettend veel geld nodig was om Vitesse in de subtop te houden, geeft wel aan dat de club helemaal niet het draagvlak heeft op dit moment om jaarlijks te overwinteren. Zonder injecties denk ik dat de kans groter is dat Vitesse uit de subtop verdwijnt, al zou dat jammer zijn. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zijn al jaren beter en in Utrecht is er ook meer mogelijk. Nu is FC Twente er ook nog eens bijgekomen na jaren van afwezigheid. Ik denk niet dat Vitesse nog met een begroting van 25 miljoen euro aan gaat komen en dan zitten FC Groningen en Heerenveen ook ineens weer dichtbij. Vitesse heeft wel een serieus probleem, denk ik.

22 juli 2022 om 14:13

Aan de andere kant heeft Den Haag meer draagvlak dan Alkmaar. Alkmaar doet het dus goed en Den Haag niet zo goed. Ik zie wel mogelijkheden voor Vitesse, maar er is gewoon concurrentie met Twente, Utrecht, Groningen, Heerenveen en in mindere mate AZ. Het is een kwestie van rustig bouwen en zorgen dat je financieel stabiel bent en blijft, prima plek voor een stabiele subtop/middenmoot eredivisie club met af en toe/regelmatig Europees voetbal.
Vitesse zou wel rond de 25 mln begroting moeten kunnen zitten, maar in de huidige tijd wordt het dan lastig om vermogen te bouwen met spelers. Ajax heeft eigenlijk als enige echt de stap gemaakt met een begroting van boven de 100mln

22 juli 2022 om 14:35

Vitesse verwqcht ik niet als 1 van de kanshebbers op europees voetbal komend seizoen. Play offs lijkt mij het hoogst haalbaar

22 juli 2022 om 15:08

Daarom is het ook fijn dat er zo'n
5 a 6 talentvolle jeugdspelers zich aandienen die in (o.a. Manhoef) en tegen het basiselftal aan zitten.

22 juli 2022 om 15:25

Waar moet Vitesse die 25 miljoen euro vandaan halen dan? De helft van hun basis is transfervrij vertrokken, er is nauwelijks geld en die helft van de basis waren ook nog eens sterkhouders. Op dat vlak is er dus 0 omzet. Er komt alleen budget vrij betreft salarissen, maar gezien de situatie is de kans groot dat dat salarishuis sowieso krimpt. Toen het allemaal best goed ging had Vitesse al injecties en transfers nodig om de gaten in de begroting te dichten. Ik mag hopen dat ze bij Vitesse slim genoeg zijn om de begroting naar beneden bij te stellen.

22 juli 2022 om 16:24

Pfoe goede vraag ik zou denken ticketverkoop, sponsors, tv-gelden.
Dat is meestal hoe een begroting wordt opgebouwd.
Spelersverkopen en aankopen zitten niet in de begroting

22 juli 2022 om 20:54

Nee, dat klopt. Echter kunnen ze geen gaten dichten met spelersverkopen en het lijkt me sterk dat de nieuwe eigenaren miljoenen in de club gaan pompen. In dat geval krijgen ze de begroting van 25 miljoen nooit sluitend.

22 juli 2022 om 22:55

Tja niemand weet nog wie de nieuwe eigenaar zal zijn. Misschien heeft die al aangegeven er wel miljoenen in te pompen, wie zal het zeggen.

23 juli 2022 om 11:54



@sirius

Je praat erover alsof jij weet wat de nieuwe investeerders van plan zijn. Vitesse heeft er nog met geen woord over gerept en alles wat je nu zegt zijn allemaal speculaties en aannames. Zelfs wij als Vitessesupporters word nog niks verteld en dus wij kunnen ook nog niks vertellen over wat er gaande is. Je praat over je eigen aannames alsof ze bijna al waar zijn. Laat het rusten en de tijd zal het leren. Voorlopig zijn ze in mijn ogen goed bezig en berusten de transfervrije spelers puur op een fout die ze begaan hebben door juist die contracten in dezelfde periodes af te laten lopen. Blunder van jewelste natuurlijk maar niks meer aan te doen. En de spelers noodgedwongen binnen houden heeft ook geen zin want dan krijg je gevalletje Tannane. Er is beloofd dat er geen fouten meer begaan zullen worden zoals voorafgaande fouten en dat het elftal minimaal op zelfde sterkte zou blijven. Dus we zien wel wat er gaat gebeuren. Voorlopig maak ik mij meer zorgen waar ze volgend seizoen zullen spelen ivm het aflopend contract met onze uitbater. Dat is een nog grotere prioriteit dan de rest lijkt mij. De kosten zullen heus wel gedekt worden anders gaan ze er echt niet mee in zee.

22 juli 2022 om 15:48

Vitesse heeft anders een prima eigen vermogen. Vergeet immers niet dat spelers kopen ook geld kost en het altijd een risico is of je er wel hetzelfde voor terug krijgt. Tuurlijk kan Vitesse zo minder geld krijgen door spelers te verkopen (al krijgen subtoppers in NL niet altijd zo veel daarvoor), maar ze besparen aan de andere kant natuurlijk ook hoge aankoopsommen uit.

Qua eigen vermogen doet Vitesse het dus prima. VI publiceerde een rijtje met de 5 clubs met het hoogste eigen vermogen (lijst is van 20/21, aangezien de cijfers van afgelopen seizoen nog niet bekend zijn) en daar staat Vitesse gewoon bij (op plek 5) met vrijwel hetzelfde eigen vermogen als PSV (15 miljoen vs 17 miljoen) en een veel beter eigen vermogen dan Feyenoord (slechts 2 miljoen).

De top-3 is Ajax (222 miljoen, al is ongeveer de helft daarvan de waarde van de aandelen waar Ajax niets mee kan), AZ (38 miljoen) en Heerenveen (29 miljoen).

Kopen is dus ook niet alles, het gaat om de balans. Kopen kan het eigen vermogen doen groeien, maar alleen als je ook goed weet te verkopen. Lukt dat niet, dan gaat je eigen vermogen juist omlaag. Kopen is dus een kans, maar ook een risico.

Blijf me toch verbazen, zo'n stad, zo'n stadion en dan een dunne bezetting keer op keer.
Het is toch een leuke club met een mooie historie.

22 juli 2022 om 14:06

Gelredome is gewoon erg groot voor Vitesse, omdat het een multifunctioneel evenementengebouw is. Gemiddeld zit er ongeveer 13.500 man bij Vitesse (2021/22, bron: transfermarkt). Zo groot is de stad Arnhem nou ook weer niet he, ongeveer 150.000 inwoners. In steden als Nijmegen, Zwolle, Tilburg (die allen van vergelijkbare grootte of zelfs groter zijn) zit er stuk voor stuk minder volk. Ook bij AZ bijvoorbeeld, als je Alkmaar en Heerhugoward samen neemt zit je ook richting de 150k inwoners, zit niet zo super veel meer man in het stadion dan bij Vitesse. Alleen omdat zij met 21.500 plekken zo'n hoge capaciteit hebben in vergelijking met bijv. PEC, Willem II en NEC lijkt het bij Vitesse altijd veel leger maar in essentie zit er evenveel publiek, ook als je het afzet tegen de grootte van het achterland van de club.

22 juli 2022 om 14:26

Klopt Sanderk. Bij AZ zat het gisteren bijvoorbeeld ook niet vol. Maar algemeen lijkt het voller ivm de kleinere capaciteit he!

22 juli 2022 om 17:09

@Prem: het is natuurlijk ook vakantieperiode en zijn veel mensen op vakantie 😉

Is dit familie van Gibril Sankoh (oud verdediger van FC Groningen)?

Openda had natuurlijk enorm veel waarde, moet nog zien of een knul van 18 die net terugkomt van een zware blessure dit zo maar kan opvangen

Weer een gehuurde speler, dus daar bouwen we wederom niets mee op. Deze speler mag naar verluidt heel talentvol zijn, hij komt ook net terug van een zware blessure en had sowieso alles nog te bewijzen.

Voorin zijn we allesbehalve nog op oorlogssterkte. Bij concurrent Utrecht is het dringen in de spits, Douvikas - Veerman - Redan - Mahi - Dost. Komen wij met deze speler aan....

En dan zijn we nog naarstig op zoek naar een creatieve middenvelder (wellicht Diemers), een flankspeler en een keeper. Succes Schmedes!

22 juli 2022 om 15:16

Gaat ook zeker een zwaar jaar voor Vitesse worden. Linkerrijtje moet zeker kunnen. Verwacht niet dat ze verder in de problemen komen

22 juli 2022 om 15:17

Er komt voorin nog wat bij, iets dat echt wel beter is dan dat brandhout van Utrecht.

23 juli 2022 om 11:59

waarop basseer jij dat?

22 juli 2022 om 15:21

Ben het helemaal met je oneens. Vind dat Schmedes het uitstekend doet. Zeker als je het vergelijkt met de vorige TD, die iedereen uit zíjn contact liet lopen. Erzijn nu 3 huurlingen waarbij er van 2 een optie tot koop is bedongen. Als keeper zou Daan Reiziger een kans moeten krijgen en zouden we Houwen kado moeten doen aan Feyenoord als dank voor de transfervrije Diemers.😜 Één extra keeper zou dan wel wenselijk zijn. Om nu al een oordeel te vellen over Sankoh vind ik belachelijk. Geef hem eerst een paar weken en oordeel dan.

22 juli 2022 om 16:56

Utrecht mag dan wel een hoop spelers voor de spits hebben, ik zou niet zo warm worden van Douvikas, Veerman, Redan en Mahi bij Vitesse. Allemaal middelmaat. Dost had ik er wel graag gezien.

23 juli 2022 om 08:58

Ik vind anders Douvikas en Redan zeker talentvol en die zouden bij ons niet misstaan. Mahi en Veerman voegen idd niets toe.

Ik hoor alleen maar gehuurde spelers, daar bouw je niets mee op. Wat hebben Dasa. Doekhi , Tanane en Bazoer dan als eige spelers opgebracht 0 ,0 oftewel helemaal niets

22 juli 2022 om 20:26

Helaas allemaal gratis de deur uit gelopen. Je schuld is kwijtgescholden dus dit moeten de opbouwjaren weer gaan worden. Liefst uiteraard met eigen spelers

22 juli 2022 om 22:59

Die komen er dit seizoen al aan. Die krijgen dit jaar echt wel speelminuten.

23 juli 2022 om 12:02

dan heb je het niet goed gehoord. Er is er ook 1 gekocht van rkc en een ander transfervrij gekomen. En ik neem aan dat ze nog niet klaar zijn want er zal ook een keeper moeten komen hopenlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren