Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse scoort drie keer en bekert verder in Europa League

Laatste update:

Vitesse heeft zich verzekerd van deelname aan de derde voorronde van de Europa League. De club uit Arnhem nam een 2-2 gelijkspel mee uit Roemenië en rekende in return af met Viitorul: 3-1. Tim Matavz, Bryan Linssen en Roy Beerens maakten donderdag de doelpunten voor de Eredivisionist.

Matavz nam na een kwart wedstrijd het eerste doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Hij tikte de bal binnen na een kopbal van Jake Clarke-Salter. Voor de openingstreffer was er nog maar weinig gebeurd: Eduardo tikte een schot van Ianis Hagi naast, Alexander Büttner liep zich stuk op de vijandelijke verdediging en een vrije trap van diezelfde Büttner zeilde na achttien minuten over het doel. Vier minuten later was het dus alsnog raak in GelreDome.

In het vervolg van de eerste helft kreeg het Vitesse van trainer Leonid Slutsky nog enkele mogelijkheden: doelman Valentin Cojocaru verwerkte een afstandsschot van Beerens tot hoekschop en kon een poging van aanwinst Matus Bero, die de voorkeur had gekregen boven Thomas Bruns, klemvast pakken. Matavz kopte hierna na een voorzet van Beerens over en Linssen trof met een kopbal de lat. Het Viitorul van Gheorghe Hagi ontsnapte.

In de tweede helft werd het alsnog 2-0: Linssen schoot via Cojocaru al gauw binnen. De geelzwarten zaten op rozen, maar het bezoek uit Roemenië kwam snel dichterbij. Denis Dragus schoof de aansluitingstreffer binnen en daardoor was de spanning volledig terug. Linssen en Beerens kregen hierna kansjes om er 3-1 van te maken, maar eerstgenoemde schoot tegen de defensie op en de poging van Beerens verdween naast het doel van Cojocaru.

Intussen had Slutsky tweemaal gewisseld: Bruns verving Bero en de geblesseerde Clarke-Salter werd afgelost door Maikel van der Werff. Vitesse kwam echter niet meer in de problemen: na 77 minuten besliste Beerens de wedstrijd door de bal over de keeper heen te wippen na een foute terugspeelbal van Sebastian Mladen. Hij maakte zijn eerste Europese doelpunt in zijn 44e wedstrijd. Matavz had er nog 4-1 van kunnen maken, maar het schot van de Sloveen was te zacht om Cojocaru te verontrusten. In de volgende ronde wacht een tweeluik met FC Basel.

Denk jij dat Vitesse de groepsfase van de Europa League bereikt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed gevoetbald van vitesse! Jammer dat az het Nederlands voetbal zo tekort doet

2 augustus 2018 om 21:54

Gefeliciteerd vitesse verdiend door en nu hopen dat basel weer een slechte dag heeft

2 augustus 2018 om 22:01

Ze zijn ook wel belachelijk hard genaaid met die penalty. Als ze nu 1-0 voor hadden gestaan (wat logisch en terecht zou zijn geweest) Dan was de kans behoorlijk groot dat het goed was gekomen, omdat AZ simpelweg veel beter is dan dat gedrocht uit Kazachstan.

2 augustus 2018 om 22:40

Niet beter, want dan waren ze wel door geweest hé... Ze voetballen leuker. Niet beter...

Netjes Vitesse, goed bezig!

Misschien liggen er tegen Basel ook wel kansen, die draaien voor geen meter blijkbaar momenteel.

2 augustus 2018 om 21:59

Spreek niet te vroeg!

2 augustus 2018 om 22:03

'misschien liggen er kansen'

Lijkt me niet dat ik dan te vroeg spreek, die liggen er namelijk altijd. Zeker in de fase waar Basel zich nu in bevind.

En de Europese punten zijn meer dan welkom. Nu tegen Basel. Dat is zeker niet makkelijk, maar Basel is veel kwaliteit kwijt en momenteel zeker niet in vorm. Mogelijkheden zijn er zeker. Ik wens ze succes en hoop dat ze de groepsfase halen.

Mooi gedaan van Vitesse. Op naar Basel!

Goed gevoetbald, leuke spelopvatting! Moeten nog wel wat risico's uit

Die Slutsky is echt een aanwinst voor de Eredivisie. Zeer mooi voetbal van Vitesse.
OFF: Arturo Vidal is naar FC Barcelona??

Yessss, heerlijk top dit. P.s. Verbeek grote azijnzeiker!

2 augustus 2018 om 22:05

Helemaal mee eens, Fox: waarom die Verbeek toch als analist? Wat een ramp die vent...

2 augustus 2018 om 23:29

Onbegrijpelijk inderdaad. Hij weet 9 van de 10 keer totaal niet waar hij over praat. Vorige keer had hij het er zelfs over dat Vitesse in de voorbereiding van de 4 oefenwedstrijde twee keer tegen amateurs speelde. Toch gek dat we juist enkel tegen sterke profteams speelden...

Staat toch weer een goed elftal daar in Ernem, blij dat ze door zijn ! Congratz Vitesse !

Slutsky en Vitesse gaat een succesverhaal worden. De trainer stelt de poppetjes op de juiste plaats en brengt slimme verschuivingen op tactisch vlak. Het team is imo niet minder dan Feyenoord en AZ, ik verwacht dat Vitesse lang meedoet om de bovenste plaatsen waardoor Vitesse ook volgend jaar Europees speelt.

3 augustus 2018 om 01:09

"poppetjes op de juiste plaats"

Ben het grotendeels met je eens, maar ik vind het echt een raadsel waarom VdWerff aanvoerder is. Begint op de bank, en als ie erin komt blijft Linssen aanvoerder. 1 groot raadsel

3 augustus 2018 om 10:19

Met je eens dat de keuze voor aanvoerder een rare is, maar wie weet geeft vd werff het goede voorbeeld of kan die het beste het engels van slutsky vertalen, who knows. Over de tactiek: het is een beetje een on-nederlandse 433 met de 3 voorhoedespelers op dezelfde lijn als de middenvelders, waardoor het druk wordt in het centrum maar als er dan iemand uitzakt naar een vd zijkanten er enorm veel ruimte ligt. Ben persoonlijk ook best fan van beerens op 10 maar dan kan je bero en bruns nergens kwijt (foor en serero zijn vgm redelijk zeker van hun plek, en terecht)

Dit is alvast mooi. Na Ajax ook Vitesse een ronde verder.
AZ zal spijtig genoeg uitgeschakeld worden maar als Ajax en PSV de CL poulefase behalen en Feyenoord en Vitesse de EL poulefase kan je toch spreken van relatief prima Europese campagne.
Blijven hopen, ergens wel onzin dat er zoveel voorrondes gespeeld moeten worden voor je eindelijk in de poulefase ben.

Mooi ! Nu maar hopen dat basel een slechte dag heeft als vitesse tegen ze speelt.

Proficiat Vitesse nu Az nog.

Welkom, en super knap! Genietse Vitessefans.. 🍻

Ik kan het allemaal niet ,meer volgen . Moet Feyenoord ook nog voorrondes spelen ?? Hoeveel wedstrijden moet Vitesse nog spelen om de groepsfase te behalen ?? Is Ajax als het over 2 wedstrijden verliest van Luik zeker van de groepsfase EL ?? Is PSV bij verlies in de CL voorronde verzekerd van groepsfase EL ??

2 augustus 2018 om 22:23

Ajax en PSV zijn nu verzekerd van EL. Feyenoord zit al in de EL en Vitesse moet van Basel winnen om in EL te komen. Tenzij ik iets over het hoofd heb gezien........ 😄

2 augustus 2018 om 22:30

Feyenoord moet 2 voorrondes overleven, Vitesse moet ook nog 2 voorrondes. PSV en Ajax spelen inderdaad hoe dan ook groepsfase EL.

2 augustus 2018 om 22:42

Ik zag het ook ja. Ik begrijp er ook geen zak meer van.

2 augustus 2018 om 22:50

Snel de weg terug naar boven vinden dan, dan zijn we van al die lastige voorrondes af

2 augustus 2018 om 22:25

Ik begrijp er ook echt helemaal niets meer van. Dacht dat onze bekerwinnaar zich direct plaatste voor de EL, maar las dus net van niet. Volgens mij is PSV zeker van EL, Ajax na winst Luik ook, anders nog 1 voorronde.

2 augustus 2018 om 22:29

Feyenoord moet twee voorrondes overleven. Eerste tegen Tercin.

2 augustus 2018 om 22:31

Niemand plaatst zich nog direct uit Nederland. Ajax is al zeker van groepsfase EL, PSV inderdaad ook. Ajax moet 2 voorrondes overleven om CL te halen, PSV 1. Vitesse en Feyenoord na vandaag nog 2 voorrondes.

2 augustus 2018 om 22:34

Ajax is nu al zeker van groepsfase EL..

2 augustus 2018 om 22:29

Ja zowel Ajax als PSV gaan bij verlies naar groepsfase EL. Maar daar gaan we niet vanuit. We gaan voor CL.

2 augustus 2018 om 22:35

PSV gaat inderdaad bij verlies de groepsronde van EL in omdat zij maar 1 voorronde hoeven te spelen voor de CL. Als Ajax van Standard verliest moeten ze nog een ronde voor de groepsronde spelen zoals vorig jaar het geval was. Dus Ajax gaat niet bij verlies gelijk de groepsfase EL in.

2 augustus 2018 om 22:39

Nee, Ajax is al zeker van de EL groepsfase. Het is niet meer hetzelfde als vorig jaar.

2 augustus 2018 om 23:29

Je kan wel bij de Telegraaf aan het werk. Slecht geïnformeerd, maar wel als waarheid verkopen. Ajax is al verzekerd van EL.

2 augustus 2018 om 23:29

Je kan wel bij de Telegraaf aan het werk. Slecht geïnformeerd, maar wel als waarheid verkopen. Ajax is al verzekerd van EL.

Heren voor Vitesse, van harte! Was nog spannend met die goal Vittorul. Basel wordt toch andere koek maar ook dan zijn jullie een stuk verder! Cheers!

Goede zege hoor! Lekker bezig Vitesse

Jammer dat AZ wel beetje genaaid is met die pingel. Weet niet of ze het anders hadden gered, maar na die 0-1 was het echt klaar natuurlijk.

Prima resultaat natuurlijk, maar hebben ze een aantal jaren geleden een geweldig nieuw trainingscomplex gebouwd ook voor de jeugd; maar zit naar de opstelling te kijken maar zie weinig jongens die daar vandaan komen.

2 augustus 2018 om 23:10

Pfffffff.....

3 augustus 2018 om 20:26

Precies, ik vond dat ook tegenvallen.

3 augustus 2018 om 00:10

Daar wordt hard aan gewerkt! Bij voorkeur heb ik 11 Ernhemse boys, maar als dat niet kan dan maar 11 gasten die zoveel mogelijk winnen.

3 augustus 2018 om 20:28

Dat hoop ik ook, daar werd altijd mee gepronkt dat ze zo'n fantastisch nieuw complex hebben gekregen mede door toedoen van Merab.

3 augustus 2018 om 01:12

Dan heb jij vorig jaar niet goed gekeken, Voetbalfreak. En daarna het nieuws omtrent Vitesse niet bijgehouden.

Samengevat. Vorig jaar stonden er wel wat eigen jongens in de basis. Faye wou/moest weg. Een aantal anderen zijn verhuurd om vlieguren te maken, en v. Bergen zit gewoon bij de selectie als ik me niet vergis.

3 augustus 2018 om 20:36

Waarom begin je over Faye of dat nou echt iemand is uit de talentenfabriek van vitesse, evenals Van Bergen die op zijn 16e pas in de jeugdopleiding van de Arnhemmers terecht kwam. Anyway Büttner ook en die komt ook uit de Vitesse jeugd.

Vitesse terecht gewonnen en met de huidige vorm van Basel hoeven ze niet onder te doen. Het elftal zit vrij goed in elkaar.

Gewonnen maar het voetbal vond ik eigenlijk niet al te best.
Slordig balverlies en kansen die eigenlijk op dit niveau moeten zitten.
Tegen Basel zal het toch echt beter moeten.

En was het niet Rasmus Thelander die op de lat kopte in plaats van Linssen?

3 augustus 2018 om 00:21

Zowel thelander als Linssen raakte een keer de lat met een kopbal

3 augustus 2018 om 01:13

Helaas heeft thelander meer indruk gemaakt in aanvallend opzicht dan in verdedigend opzicht. Schrikbarend voor een cv

Vitesse gun ik het niet maar dit is wel heel erg lekker voor het Nederlands voetbal.

Goed gedaan Vitesse! Nu hopen dat Basel ook nog lukt, wordt pittig maar kansen zijn er altijd!
Basel lijkt niet echt lekker te lopen, maar goed we moeten afwachten en ook zij zitten nog vol in de voorbereiding en zoekende naar een nieuwe trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren