Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse passeert Cambuur na overwinning in 'Winter Wonderland'

Laatste update:

Vitesse heeft zich gemeld in het linkerrijtje van de ranglijst. De ploeg van Peter Bosz gaf de overwinning op Ajax van zondag een goed gevolg, door woensdagavond met 0-2 te winnen van SC Cambuur. De Friezen werden door deze nederlaag gepasseerd door Vitesse en staan nu tiende. Cambuur wist het achterin dus weer niet dicht te houden: de ploeg van Henk de Jong heeft nu al in zestien competitiewedstrijden op rij minstens een tegendoelpunt gekregen.

Vorig jaar verloor Vitesse nog in een spectaculair duel van Cambuur (4-3), maar woensdag ging het dus beter voor de Arnhemmers. Zij begonnen wel slecht: Mikhail Rosheuvel had Cambuur al na vijftig seconden op voorsprong kunnen zetten, toen hij de bal afpakte van de slordige Guram Kashia. Rosheuvel ging alleen op Eloy Room af, maar mikte niet goed en zag zijn inzet naast het doel rollen. Vitesse kwam hier met de schrik vrij, maar groeide vervolgens in de wedstrijd. Zakaria Labyad en Davy Pröpper beproefden hun geluk, maar Leonard Nienhuis stond goed op te letten.

Zonder groots te spelen was Vitesse de bovenliggende partij en een kwartier voor rust ramde Bertrand Traoré de bal op de buitenkant van de paal. Het bleek uitstel van executie te zijn voor Cambuur, want kort hierna viel de 0-1 alsnog: Traoré brak door en tikte de bal opzij naar Valeri Qazaishvili, die Nienhuis met een beheerst schot kansloos liet. Kort voor rust wist Traoré de marge ook nog bijna te verdubbelen, maar zijn inzet kon worden gekeerd door Nienhuis. Vervolgens klonk het rustsignaal en begon het steeds harder te sneeuwen in Leeuwarden.

Cambuur ging na de thee op zoek naar de gelijkmaker, maar in de fase waarin de thuisploeg wat aanzette, kwam Vitesse op 0-2. Een corner van Marko Vejinovic werd door iedereen gemist, behalve door Denys Oliinyk, en hij liep van dichtbij de tweede treffer van de avond binnen. Sander van de Streek had de wedstrijd namens Cambuur weer spannend kunnen maken, maar stuitte op Room, en hierna speelde Vitesse de wedstrijd redelijk simpel uit. Dat gebeurde op een bijzonder veld: door de vele sneeuw was er geen gras meer te zien en de witte voetbal moest dan ook snel vervangen worden door een oranje speeltuig. Langs de kant werd er gedacht aan afgelasting, maar het duel werd uitgespeeld.

Deze wedstrijd had in de tweede helft afgelast moeten worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan iemand mij vertellen waarom er zo weinig uitsupporters waren?

4 februari 2015 om 22:40

enorm eind weg door slechte weer op een doordeweekse avond trekt niet veel supporters, respect voor degene die er wel waren!

4 februari 2015 om 22:42

Denk de afstand en doordeweekse dag. Ook de kosten zijn niet mis natuurlijk. Maar inderdaad waren er niet veel, 1 bus.

4 februari 2015 om 22:51

Na Heerenveen en Groningen-uit, waar ik zelf ook bij was, zag niemand het eigenlijk nog zitten. Dus dan koopt niemand een kaartje voor een woensdag naar Leeuwarden. Na de geweldige pot tegen Ajax was de kaartverkoop al voorbij.

4 februari 2015 om 23:43

Moet eerlijk zeggen dat er mooi aantal Vitesse supporters bij ons in de Euroborg op bezoek waren vorige week. Eind rijden en ook op een doordeweekse dag. Die 4 goals waren vast niet leuk op de terugreis na zo'n 1e helft .

4 februari 2015 om 23:51

Na de 1-0 wist je wel dat het over was, waarna we maar lekker wat warms te eten en te drinken zijn gaan halen in het uitvak. Het hoort er allemaal bij, ook die 1,5/2 uur naar huis rijden na 4-0 verlies helaas.

5 februari 2015 om 01:40

In twee weken tijd is dit de derde wedstrijd in het hoge noorden. Plus de prijs, afstand en tijd. Ik ben nu pas terug en over 4 uur gaat mijn wekkertje.

Gelukkig was vandaag de terugreis een stuk vrolijker dan de vorige twee 'wereldreizen'. Leuke ervaring zon wedstrijd in de sneeuw.

En dat hoopje sneeuw op het hoofd van Bosz werd groter en groter. Bijna in mijn broek gedaan van het lachen. Verder een verdiende overwinning van Vitesse. Goed dat ze dit uitspelen anders moet je voor 5 minuten weer helemaal terug naar Leeuwarden.

De overwinning van Vitetsse is terecht, maar het is vrij schandalig dat de scheidsrechter de wedstrijd niet staakt. De laatste 25 minuten kan Cambuur door het slechte veld niet eens meer terugkomen in de wedstrijd, Daarnaast slaan de twee minuten extra tijd nergens op. Er werd immers al minstens twee minuten gestopt voor het sneeuwschuiven.

4 februari 2015 om 22:57

Heeft Vitesse toch ook last van gehad. Dus niet huilen. Gewoon terechte overwinning

4 februari 2015 om 23:18

Twee minuten extra was een lachertje.

5 februari 2015 om 10:58

Hij zegt toch:terechte overwinning....goed lezen is ook al moeilijk. .,..

4 februari 2015 om 22:57

Ik snap wel wat je bedoeld en en het op zich met je eens. Maar de spelers en de trainer gaven aan door te willen spelen omdat we anders later nog dat laatste kwartiertje spelen.
Zonde van de tijd naar mijn mening.

4 februari 2015 om 22:58

Heb je gelijk in hoor, het os makkelijker terug komem met een normaal veld,alleen heeft vitesse daar ook last van.et de ruimtes die er dan ontstaan weet vitesse san wel raad. Maar ben blij met de overwinning, want winnen bij cambuur is gewoon knap. Veel respect voor de manier hoe jullie spelen en de trainer henk de jong. Jullie kunnen gewoon een resultaat halen in de kuip. Succes!

4 februari 2015 om 23:20

Henk de Jong wou zelf door voetballen. Dan moet je achteraf ook niet piepen als het mis gaat.

5 februari 2015 om 05:10

Staken is uitspelen, overspelen of de tussen stand als eind stand nemen. Overspelen is na 70 minuten bij een 0-2 stand belachelijk. Het restant met dezelfde speler uitspelen, maar wanneer, en wat als er dan blessures zijn. Cambuur kan niet meer wisselen. En dat voor 20 minuten. Het zou mij niet verbazen als de Knvb de tussenstand als eindstand zou aanmerken.

Wat een tweede helft met al die sneeuw, maar wedstrijd verdiend gewonnen door Vitesse. Snap wel dat de wedstrijd uitgespeeld werd. Nog gelachen om het sneeuwballen gevecht na de wedstrijd van de Vitesse spelers en de opmerking van de commentator die melde zijn auto te gaan uitgraven. Verder en dat mag ook gemeld worden een scheids die de wedstrijd niet dood floot de gehele wedstrijd wat voor een redelijk open wedstrijd zorgde.

Fantastische taferelen op de woensdagavond, in een half uur tijd valt er 5 a 10 centimeter sneeuw. Voetballen was bijna onmogelijk om te spelen, maar bleef wel leuk om naar te kijken. Hopelijk winnen tegen NAC en dan 9 puntjes binnen 7 dagen.

Was geen grootste wedstrijd, maar de sneeuw maakte het wel leuk!

Vitesse stond wel vaak buitenspel zeg...

4 februari 2015 om 23:11

Inderdaad viel mij ook op, vooral Traore werd continue terug gefloten. Daar moet hij echt op gaan letten want kan je gewoon kansen kosten, verder prima gespeeld en verdiend gewonnen, niet geweldig maar punten zijn binnen en de 0 gehouden dus prima, tegen dit NAC horen we geen moeite te hebben maar je weet het nooit dus volle bak er tegenaan iig, op naar de playoffs!

5 februari 2015 om 08:30

Had hij nog mazzel dat de grensrechter voor west altijd te laat was, anders had hij nog vaker buitenspel gestaan.

Terechte overwinning van Vitesse! Of je dan 2 min of 10 min extra speeltijd krijgt doet er niet meer aan toe, winnen kon toch niet meer.... Gefeliciteerd Vitesse!

4 februari 2015 om 23:14

sportieve reactie, vond cambuur in begin eerste en tweede helft nog wel sterk en paar keer gevaarlijk, maar denk dat het normaal gesproken wel beter moet kunnen. Niet erg natuurlijk, grote voorsprong op onderste regionen en prima selectie + trainer dus zie Cambuur niet in de gevarenzone komen, zeker niet als er "gewoon" van de laagste teams gewonnen wordt of iig niet verloren. Succes tegen Feyenoord en vooral Heerenveen!

5 februari 2015 om 06:16

Rosheuvel heeft een aantal kansen gehad zeg... Die bal dat hij buitenspel stond, die moet er eigenlijk gewoon in van zo'n afstand! Jammer!

Cambuur is een klein beetje aan het terugvallen, ik ken de club niet zo goed, weet jij hoe dat komt?

5 februari 2015 om 08:31

Het had idd na een minuut al raak moeten zijn.

5 februari 2015 om 10:45

Heeft leuke acties en snelheid, maar scoren en voorzetten mag wel een stuk beter

Was al bang voor deze nederlaag. Komende zondag Feyenoord uit. Altijd lastig.... Daarna de draad maar weer oppakken.

5 februari 2015 om 08:58

Nee joh gewoon aanpakken Feyenoord. Henk jong doet grootse dingen met cambuur!

5 februari 2015 om 12:06

Nou... Wel een beetje relativeren. Na de winterstop geen punt meer gepakt. Daar komt bij dat de tegenstanders nu weten hoe ze Cambuur moeten aanpakken. Laat Cambuur het spel maar maken en dan op de counter eruit. Denk alleen dat het Feyenoordpubliek zo'n tactiek in eigen huis niet pikt.

door de sneeuw was er geen gras meer te zien staat in de tekst, ook zonder sneeuw valt er geen gras te zien! voetballen doe je met modder aan je schoenen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren