Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Vitesse is niet meer van Arnhem, het publiek blijft daarom weg’

Laatste update:

Aad de Mos is niet onder de indruk van Vitesse. De Mos, die tussen 2006 en 2008 zelf trainer van Vitesse was, laat in Voetbal International optekenen dat de Arnhemmers geen subtopper meer zijn. Volgens De Mos ligt het aan de speelwijze.

/

“Vitesse speelt op dit moment zaalvoetbal zonder rendement. Ze blaffen, maar ze bijten niet. Tegen sc Heerenveen bouwden ze zekerheid in en wilden ze zich niet laten afslachten, maar tegen Excelsior moest het elftal weer volle bak vooruit spelen. Dat werkt niet.”

Volgens De Mos is ‘Vitesse niet meer van Arnhem’. “Het publiek kan zich door alle huurlingen niet meer met het team identificeren en blijft daarom weg. Ik kan op dit moment geen zeven spelers opnoemen, en dat wil wat zeggen.”

Vitesse heeft te veel huurlingen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach, dit is toch bij elke club het geval wat betreft spelers. Denk dat voor een stad als Arnhem dit aantal toeschouwers in vergelijking tot de prestaties gewoon gemiddeld is? Ik bedoel, Galgenwaard is niet veel voller.

Een klein deel van het publiek kan zich er niet mee identificeren zou Aad moeten zeggen. Er zijn ook nog genoeg fans die zich wel met dit Vitesse kunnen identificeren.

Ik kan op dit moment geen 7 spelers opnoemen. Nou misschien ligt dat wel aan jou aad. Vooral als anlist op tv dien je toch bezig te zijn met je vak. Het is nou niet bepaald zo dat vitesse onbekende spelers heeft.

29 november 2016 om 22:33

Inderdaad ik volg vitesse en het nederlandse voetbal op ajax na totaal niet en kan met room, kashia, nathan, rashica, baker, van wolfswinkel, van bergen, zhang en foor al meer dan 7 namen noemen zonder dat ik hoef na te denken.

Het kan aan mij liggen maar sinds de bouw van het Gelredome heeft het stadion toch eigenlijk alleen bij concerten wel eens vol gezeten?

29 november 2016 om 22:23

Dat ligt dan wel aan jou ja, het jaar 98/99 zat het vol. De jaren daarna zaten er rond de 24/25 duizend. Het is inderdaad minder nu, maar dat ligt echt niet aan het elftal. Het stadion is te groot, veel te groot. Als Vitesse 18000 duizend supporters heeft vind ik het gewoon prima. Vergelijkbaar met bv een AZ of een Utrecht. Niks mis mee. Wat Aadje nu weer voor onzin verkondigd is gewoon lachwekkend. Als je Room,Leerdam,Kashia,Kruiswijk,Werff, Baker,Tighadouini,Foor en van wolfswinkel niet kan noemen, wat jongens zijn die al heel wat jaren in de eredivisie spelen, dan verdien je geen podium op TV meer. Want dan zet je je eigen gewoon voor lul. Dit is inderdaad gewoon Rancune naar Vitesse.

29 november 2016 om 22:47

Vergeet niet dat dit jaar nog thuis gespeeld moet worden tegen Feyenoord, Ajax, heerenveen, AZ en Nec. Dit zijn aantrekkelijkere wedstrijden dan Ado, Excelsior etc. Hierdoor is dat gemiddelde enigszins te verklaren.

29 november 2016 om 22:56

Echter lukt het clubs als Heerenveen een Groningen wel om een hoog aantal bezoekers op te halen. Het is dus wel mogelijk. Aan de andere kant heb je wel gelijk. Bij een AZ kunnen er maar 17.000 man in. Waardoor ze qua bezettingsgraad vrij hoog kunnen scoren, maar qua bezoekers gingen er vorig jaar meer naar Vitesse. .

29 november 2016 om 23:03

Dit seizoen zal het gemiddelde inderdaad wat lager uitvallen. Toch heeft dit weinig met de spelers te maken. De club vitesse naait haar eigen seizoenskaarthouders bij het leven. Verschillende acties waarbij een tweede iemand gratis mag, vallen bij seizoenskaarthouders niet goed. Spelers hebben hier niks mee te maken. Ik vind zelf dat we er kwalitatief op vooruit zijn gegaan vergeleken met 2008 waar we (ook) een kleurloos seizoen speelde.

29 november 2016 om 23:23

Vergeet niet dat deze clubs een groter verzorgingsgebied hebben. Heerenveen is een club die een hele provincie bedient, evenals Groningen en Twente. Arnhem ligt wat moeilijker, in het zuiden zit je al snel in Nijmegen, daar kan niet veel mensen vandaan halen, in het oosten zit De Graafschap, beide clubs zetten zich af tegen hoofdstad en (in hun ogen) elitaire club Vitesse. Dus in beide regio's zal Vitesse niet veel supporters halen. In het noorden is de veluwe en daar woont niemand, iets verderop is Apeldoorn maar ligt ook alweer dicht bij Deventer en Zwolle. In het oosten pakt Vitesse nog een stuk Betuwe waar ze concurreren met Nec en Utrecht.
Dus als Vitesse iets is, dan is het wel een club van de stad (komt raar van een Vitesse-supporter uit Haarlem)
Dus al die mensen die zeggen dat dat stadion altijd zo leeg is, redeneren iets te kort door de bocht. Feit is wel dat het aantal terugloopt, maar dat is iets wat je bij heel veel clubs ziet.

29 november 2016 om 23:48

Heerenveen en Groningen kan ik wat bij voorstellen maar Twente totaal niet eigenlijk; in Almelo zit eredivisieclub Heracles.
Zwolle en Deventer hebben niet alleen een eigen eredivisie club maar liggen ook niet echt dichtbij.
Dus dat FC Twente een hele provincie bestrijkt klopt niet.

30 november 2016 om 00:23

En als je naar het westen gaat, dan kom je in Oud Fc Wageningen gebied. De ex supporters van Wageningen moeten niks met Vitesse of Arnhem te maken hebben. Dus daar heeft Vitesse ook weinig aanhang.

30 november 2016 om 10:31

Twente zag je dan vorig jaar heel hard teruglopen..

Door kampioenschap en goede prestaties schoten daar de aantallen omhoog, net als dat in Arnhem gebeurde toen wij in 1998-2000 hoge ogen gooide..

30 november 2016 om 13:54

Maar Twente heeft ooit prijzen gepakt en CL gespeeld. Dat levert je als club ook echt wel extra supporters op. Vitesse is een club van net niet. In 125 jaar nog nooit een noemenswaardige prijs gepakt.

Wat een onzin .vitesse heeft veel spelers uit eigen jeugd in de selectie
Room, tighadouini, van wolfswinkel,,lelieveld, osman, van bergen, oude kotte

Dat zijn er al 7 Aad!!!!!!!! Als analist moet je je werk doen
Neem nog een biertje
Wij zijn trots op onze club Vitesse

29 november 2016 om 22:48

Nou ben ik geen intensieve Vitesse watcher, maar alleen die eerste drie namen zeggen mij iets. Natuurlijk moet Aad als analist het hele elftal op kunnen noemen, maar voor mensen zoals ik die alleen bijvoorbeeld Ajax intensief volgen en de rest maar oppervlakkig, ken je weinig affiniteit overeen leggen met een ploeg als Vitesse.

Ik ben van mening dat het niet zo slecht gaat met de club, als er wordt geklaagd terwijl ze nog altijd 8ste staan Natuurlijk staat alles dicht op elkaar en is het voetbal niet altijd even mooi, maar een achtste plaats terwijl het team niet draait is toch niet slecht in mijn ogen voor een subtop club. En dat wil Vitesse toch zijn?

Feit is wel dat het stadion akelig leeg is, en dat is zonde. Met het beleid dat Vitesse hanteert zie ik het ook niet zo snel goed komen, maar het heeft ook te maken met de grootte van het stadion. Denk niet dat ze hem ooit vol krijgen, nog niet voor een Champions League wedstrijd tegen Barcelona.

Aadje, Aadje, Aadje wat verkondig je toch weer een hoop onzin. Ten eerste: jij kent geen 7 spelers van Vitesse? van Wolfswinkel? Foor? Kashia? Room? Baker? Tighadouini? Nakamba? Lijken me toch meer dan gemiddelde spelers in de Ererdivisie. Waar vitesse gemiddeld 17.786 mensen in jouw toptijd naar het stadion trok, is dat dit seizoen 16.904. Een welgetelde daling van 800 mensen!! Ik kan me trouwens beter identificeren met een Lewis Baker en een Miazga die alles geven, dan iemand die vindt dat we door een nederlaag dichter bij de play-offs waren gekomen. Sorry Aad, maar ik nam je al niet meer serieus...

29 november 2016 om 22:48

Edit: kleine correctie. deze 16.904 was van afgelopen seizoen.

30 november 2016 om 10:39

We gaan nog wel naar de 16.000 dit seizoen.

Nog totaal geen aansprekende tegenstanders gehad. Om 18.30 uur tegen Excelsior bv.

Na de winterstop krijg je: Ajax, Feyenoord, NEC, AZ, Heerenveen, Twente.. daar komt altijd meer op af..

Het ergste is als je gewoon zeeen van open plaatsen ziet, dat denk ik dat kan gewoon niet.
Vitesse moet ook van stadion gaan verwisselen of het kleiner laten maken of zo want het is gewoon veels te groot voor de supporterschare. Verder heeft Aad voor geen meter gelijk want volgens mij zitten er genoeg spelers uit de jeugd, niet dat ik er heel veel ken maar Ricky Van Wolfswinkel, Eloy Room, en Adnan Tighadouini zijn gewoon goede voetballers die iedereen in Nederland kent.

30 november 2016 om 00:09

Binny, hoe wil je het stadion kleiner maken dan? En wat als het goed gaat met de club en er meer mensen willen komen?

Of 'gewoon' een kleiner stadion bouwen? Tuurlijk! Goed idee! Vitesse heeft geld zat en het stadion is ook al zo oud.

En waarom moeten ze zich maar kleiner gaan vestigen? Zodat jij niet naar lege plekken hoeft te kijken?

Misschien offtopic, maar hoe kan Aad de Mos na zijn wanprestatie destijds bij Sparta, toen hij als een complete dorpsgek gedroeg nog serieus worden genomen.
Vitesse heeft gewoon een groot stadion, hierdoor kom je qua bezettingsgraad nooit bovenaan te staan. Vorig jaar hadden ze gemiddeld 17.000. Dat is een goed nummer.

Oud nieuws. Dat is al jarenlang door journalisten en anderen verteld.
Vitesse heeft jaren geleden zijn ziel al verkocht aan het Grote Geld.

29 november 2016 om 23:26

Vergeet niet dat Vitesse een klein verzorgingsgebied heeft. Heerenveen is een club die een hele provincie bedient, evenals Groningen en Twente. Arnhem ligt wat moeilijker, in het zuiden zit je al snel in Nijmegen, daar kan niet veel mensen vandaan halen, in het oosten zit De Graafschap, beide clubs zetten zich af tegen hoofdstad en (in hun ogen) elitaire club Vitesse. Dus in beide regio's zal Vitesse niet veel supporters halen. In het noorden is de veluwe en daar woont niemand, iets verderop is Apeldoorn maar ligt ook alweer dicht bij Deventer en Zwolle. In het oosten pakt Vitesse nog een stuk Betuwe waar ze concurreren met Nec en Utrecht. Dus als Vitesse iets is, dan is het wel een club van de stad (komt raar van een Vitesse-supporter uit Haarlem) Dus al die mensen die zeggen dat dat stadion altijd zo leeg is, redeneren iets te kort door de bocht. Feit is wel dat het aantal terugloopt, maar dat is iets wat je bij heel veel clubs ziet.

30 november 2016 om 00:18

En daarnaast strooien ze in Arnhem tegenwoordig met stadionverboden zoals zwarte piet met pepernoten doet. Hierdoor is een hele grote groep vaste harde kern supporters of weggestuurd en hebben er een heleboel andere flink de schijt van. Dat is 1 van de grootste reden waarom het publiek wegblijft.

30 november 2016 om 00:34

Om hoeveel stadionverboden gaat het?

En zijn die stadionverboden terecht?

De kaartje zijn te deur de seizoens kaarten helemaal anders had ik alle thuis wedstrijden wel in det stadion gezeten als ze het goedkoper maken krijg je stadion ook voller

30 november 2016 om 10:22

Vitesse is al de goedkoopste club vd eredivisie. Zag vd week de goedkoopste halve seizoenkaarten van Ajax langs komen, voor dat geld zit je hier een heel seizoen.

Sterker nog je betaald in Arnhem niet veel meer dan bepaalde 2de divisie clubs.. helemaal als je bedenk dat je met je seizoenkaart ook naar het in de 2de divisie speelde jong Vitesse kan.

Ik weet niet hoe het bij andere clubs gaat. Maar in Arnhem zijn we gewoon nogal goed in zeiken.. We vinden dat we altijd op nog meer recht hebben. Thuis wedstrijd in de beker: GRATIS!!! Niet gratis: Stelletje t***leiders zijn het, korting op korting schei uit, GRATIS willen we en anders niet..

Mss is dat ook wel handig, als we als supporters wat realistischer worden. Vitesse moet de Gelredome ook huren, ook voor die bekerwedstrijd tegen Jodamboys.. de resete moet verdeeld worden dus GRATIS kan niet..

Maar goed ik gok dat iedere supporter zijn eigen club hier ook wel in herkend

Onzin. Iedere buitenlander zou een vitesse held kunnen worden.
Milik was toch ook bij ajax en is een pool.
Dolberg is een deen.

Maakt allemaal niets uit als je maar goed speelt!
Hoezo zou je uit de regio moeten komen, in de regio kunnen mensen waarschijnlijk helemaal niet voetballen.

30 november 2016 om 09:10

"in de regio kunnen mensen waarschijnlijk helemaal niet voetballen"

Dit meen je? of denk je dat ze in de regio alleen aan kaatsen, hooivorkdarten en klootschieten doen?

30 november 2016 om 10:19

Hooivorkdarten? Gewoon darten kan ik niet, maar ik denk dat ik met hooivorken wel het bord kan raken.

Het seizoen is nog niet afgelopen. Het gemiddelde zal nog wel omhoog gaan. Er zullen een paar wedstrijden zijn , waarbij het stadion behoorlijk vol zal zitten. Het stadion is er nu eenmaal en het is onzin om te zeggen dat ze naar een kleiner stadion moeten. Ook is het onzin om te zeggen dat Vitesse niet meer van Arnhem is. Misschien krijgen ze het stadion nooit meer structureel vol, maar er zullen tijden komen dat ze meer dan 20000 gemiddeld halen.

Als analist wordt tegenwoordig van je verwacht dat je er wat populaire teksten tegenaan gooit. Hij kan geen 7 spelers opnoemen van Vitesse. Nee en dat kan hij ook niet van andere clubs. Die man en het hele voetbalanalisten wereldje is lachwekkend.

Grappige poll. Als je vervolgens aan de ja-stemmers vraagt om de huurlingen op te noemen, dan weet de meerderheid het niet. Vitesse heeft voor Nederlandse begrippen een prima aantal vaste supporters, oftewel de seizoenskaarthouders. Het aantal supporters dat af en toe eens een wedstrijdje meepakt neemt wel af en dat is jammer, want het is gezelliger als het vol zit.

Er is juist weinig wisseling in de selectie van Vitesse..

Van de huidige basis 11 is alleen Foor tot dit seizoen nooit voor Vitesse uitgekomen..

Vitesse's grootste probleem is de beeldvorming in de media door dit soort onzin. En dat is dan ook meteen de reden dat ik dus niet meer kan lachen om zoveel dommigheid. + Dat prestaties gewoon tegenvallen. Voor mij geen reden om weg te blijven maar dat kost je altijd mensen. En laten we de vervelende speeltijden ook niet vergeten. Zaterdag 18.30 uur is me een pleuris tijd! Heb me afgelopen zaterdag de t*** moeten haasten en was nog niet Op tijd voor de aftrap. En aankomende zaterdag is nou ook niet bepaald ideaal: 20.45 uur.

Verder op PSV na nog geen aansprekende tegenstanders gehad. En PSV is elk jaar een bout wedstrijd om dat die gasten elk jaar weer een bus parkeren en wachten op foutjes bij ons ,die we uiteraard elk jaar maken, waardoor je naar kit wedstrijd zit te kijken die je uiteindelijk heel zuur verliest . Ook niet iets wat mensen trekt

Voor de stad Arnhem, voor de club Vitesse is het gewoon ontzettend jammer dat de helft van het stadion, elke thuiswedstrijd verkleed is als stoel! Het wordt daar gewoon tijd voor verandering bij Vitesse.. welke draai daaraan gegeven dient te worden, durf ik geen uitspraken over te doen!

30 november 2016 om 10:43

In Amsterdam kunnen ze er ook wat van hoor en dat met landelijke uitstraling

Procentueel trekt Vitesse meer mensen dan Ajax doet. Zet de cijfers maar eens naast elkaar (Amsterdam- toeschouwers Arena, Arnhem- toeschouwers Gelredome)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren