Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vitesse houdt PEC Zwolle onder de duim en plaatst zich voor finale

Laatste update:

Vitesse is de eerste club die zich geplaatst heeft voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van trainer Peter Bosz had op bezoek bij PEC Zwolle met 1-2 gewonnen en dat maakte dat in eigen huis een 1-1 gelijkspel voldoende was. Vitesse zal het op 28 en 31 mei opnemen tegen Feyenoord of sc Heerenveen; ploegen die later op zondag nog in actie komen.

/

PEC Zwolle kreeg in de eerste helft twee kansjes, maar mede door de 1-2 nederlaag in eigen huis zag het er eigenlijk nooit echt goed uit voor de ploeg van trainer Ron Jans. Zeker niet toen de absolute uitblinker van Vitesse dit seizoen, Bertrand Traoré, voor de openingstreffer zorgde. De van Chelsea gehuurde aanvaller sprintte weg bij een mooie dieptebal van Rochdi Achenteh, strafte slecht verdedigen van toekomstig Vitessenaar Maikel van der Werff af en schoot simpel binnen.

Voor Traoré was het zijn tiende treffer van het kalenderjaar 2015, alleen Sébastien Haller (FC Utrecht, 11) en Memphis Depay (PSV, 12) maakten er meer. Buiten de fraaie goal van Traoré viel er weinig te beleven in de eerste helft en PEC Zwolle wist dat het uit een ander vaatje moest tappen. Een mogelijke donderspeech van Jans leek te helpen, want direct na de onderbreking kreeg Tomás Necid al een dot van een kans op de gelijkmaker.

/

De international van Tsjechië scoorde op dat moment nog niet, maar dat zou hij even later wel doen. Verdediger Guram Kashia tastte mis, Necid nam de bal aan op zijn borst en hij rondde prima af. Voor de spits van PEC Zwolle was het zijn eerste goal als basisspeler sinds december 2014. Bijna was er een minuut later alweer een voorsprong van Vitesse, ware het niet dat verdediger Kevin Diks de bal tegen de lat kopte.

Toch leek PEC Zwolle er door de gelijkmaker weer in te geloven, al lukte het de ploeg van Jans nou ook weer niet om grote kansen te creëren. Zeker toen de arme Van der Werff, die tegen zijn nieuwe club dus absoluut geen gelukkig tweeluik afwerkte, eraf moest met rood. De verdediger kreeg voor een beuk zijn tweede gele kaart. Traoré had het duel vervolgens moeten beslissen, maar hij verprutste een werkelijk gigantische kans.

Denk je dat Vitesse ook de finale wint?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor vitesse, maar wat hebben we eigenlijk aan vitesse in Europa mochten ze de play offs winnen? Ze moeten elk jaar weer opnieuw bouwen met een totaal andere ploeg.

24 mei 2015 om 14:33

Moeten Heerenveen en pec dat niet net zo hard? Feyenoord trouwens ook..

24 mei 2015 om 14:43

Geldt toch voor elke club. AZ verliest Hoedt, Gudelj, Poulsen, Esteban en vermoedelijk ook Gouweleeuw en Berghuis terwijl bij mijn weten Johansson ook niet onwelwillend tegenover een transfer staat. PSV verliest Depay en Rekik, terwijl Isimat-Mirin nog een onzekerheidje is en Wijnaldum en Willems staan niet onwelwillend tegenover een transfer. Heerenveen heeft nu al een zwakke ploeg en verliest wellicht Larsson, Van Anholt, Nordfeldt (vrij zeker) en Uth (vrij zeker). Bij Groningen is het vertrek van Chery vrij zeker terwijl volgens mij De Leeuw ook openstaat voor een avontuur, en Botteghin wil vertrekken. Daar lever je dan de helft van je doelpunten in + de rots in de branding achterin.

Als je het zo bekijkt, is Ajax eigenlijk de enige factor die er kwalitatief op vooruit gaat, mogelijk net als Feyenoord al moeten die wel weer opnieuw gaan bouwen en lopen die het risico op vertrek van Clasie.

24 mei 2015 om 14:55

Ja maar bij PSV zijn ze ook niet gek hé? Die wisten aan het begin van het seizoen al dat ze moesten gaan zoeken naar een vervanger van Memphis , Wijnaldum en Rekik. Marcel Brands heeft z'n huiswerk echt wel gedaan, daarom zat hij ook op de tribune bij Feyenoord - Vitesse om te kijken hoe Pröpper het deed (en die deed het fantastisch) omdat hij de best kandidaat is om Wijnaldum op te volgen.
Het voordeel is dat PSV de komende periode een enorme smak geld binnenkrijgt, de transfersom van Memphis, het geld van de CL en een eventuele verkoop van Wijnaldum. En dat geld gaat PSV direct weer investeren in nieuwe spelers. Ik neem aan (en dat hoop ik) dat Willems blijft aangezien ik denk dat hij dankzij Depay heeft gezien dat de Eredivisie een prima plek is om je als speler te ontwikkelen en dat een jaartje extra helemaal niet zo verkeerd is . De transfer van Isimat zal niet zo ingewikkeld worden denk ik, PSV heeft schijnbaar 2 miljoen geboden en ik denk dat Monaco hem voor 4,5 miljoen euro wel laat gaan.

Ik neem aan dat Ajax ook nog wel gaat investeren in de verdediging aangezien Moisander en Boilesen vertrekken?

24 mei 2015 om 15:03

Natuurlijk, maar PSV kan er met een vertrek van Willems, Depay en Wijnaldum alleen maar op achteruit gaan. Goede linksbacks zijn schaars dus PSV kan daar wel een mooi bedrag voor verwachten en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Willems volgend seizoen bij een Valencia ofzo speelt. PSV is niet gek, maar zal met het vertrek van die drie spelers hoe dan ook verzwakt. Propper is een goede opvolger, maar kan even goed een Maher worden (die geen leidende rol op zich kan nemen bij een topclub) als een Strootman (die onmiddellijk de leiding op zich nam).

Ajax gaat natuurlijk investeren, maar verliest geen dragende spelers, hooguit Cillessen voor een absurd bedrag. Ik heb geen idee wie er worden aangetrokken overigens. Punt was vooral dat het verlies aan dragende spelers niet inherent was aan Vitesse maar bij elke Nederlandse club voorkomt

24 mei 2015 om 15:09

Ja maar dan moet je me toch ff vertellen welke wijzigingen Vitesse tov vorig seizoen heeft gedaan, ben benieuwd??? Ik zal je namelijk uit je droom helpen. Room eigen jeugd (vorig jaar ook al) Diks eigen jeugd, kashia (5e seizoen ) vd Heiden (4e jaar) Achenteh (2e jaar) Propper (eigen jeugd) Vako (3e jaar) mcEahran (gehuur, 1e jaar maar speelt pas sinds kort,normaal Vejinovic ,die 2 seizoenen er op heeft zitten) Ibarra 4e jaar, Traore 2e jaar, Labyad 2e jaar.nou dat zijn veel wijzigingen zeg. Voor de zekerheid zal ik de bank ook ff noemen. Velthuizen eigen jeugd, Kruiswijk 1e jaar, Djurdjevic 2e jaar, Leerdam 2e jaar, Nakamba 1e jaar maar was voor jong Vitesse, Wallace gehuurd. Ik snap daarom niet dat je zomaat wat roept, probeer eerst naar de feiten te kijken. Iedereen napraten kan iedereen.

24 mei 2015 om 18:46

traore en labyad gaan toch weer terug naar hun eigen club, hetzelfde geld voor mceahren zoals je zelf aangeeft en dan is de kans nog groot dat propper en vejinovic weg gaan dan heb je toch wel een heel ander team

25 mei 2015 om 09:14

Ja maar difference09had het o elk jaar nieuweltal. Vitesse heeft afgelopen jaar het miste wijzigingen in de electie gehad. Volgend jaar idd wel een hoop wisselingen

24 mei 2015 om 15:20

Tja, wat heb je aan Pec in Europa, of Heerenveen, of Feyenoord.
Alle clubs bouwen elk jaar aan een nieuwe ploeg. Of gun je het Vitesse gewoon niet?

24 mei 2015 om 15:22

Nee de Eagles, dat voegt iets toe? Het is gewoon te gek dat straks heerenveen of feyenoord niks heeft en de nummer 17 wel

Gefeliciteerd Vitesse, over wee wedstrijden terecht door. Jammer dat we het niet tot een verlenging konden brengen, maar dat zou ook wel een lastig verhaal zijn geworden met 10 man.

Als hij Vejinovic nu nog niet op stelt weet je zeker dat het een en al corruptie is bij Vitesse

24 mei 2015 om 14:40

Is het middenveld met Vejinovic in plaats van Mceachran niet iets té aanvallend?

24 mei 2015 om 14:47

Waar zou Vitesse zijn dit seizoen zonder Vejinovic zijn goals en assists. Zonder deze aanvallende impulsen zou je toch wat lager op de ranglijst staan

24 mei 2015 om 15:15

Bosz veranderd zijn opstelling pas weer als we een keer verliezen. Zo doet hij dat vaker (kashia/kruiswijk, Leerdam/vako en Room/velthuizen toen ook) en dat is opzicht ook wel logisch. Mceachran heeft hem (vooral tegen feyenoord) prima vervangen toen hij geschorst was en is erna blijven staan. Echt een luxe dat je dan een speler als vejinovic nog kan inbrengen.

25 mei 2015 om 00:02

Precies Vejinovic hoort er gewoon altijd in te staan maar Bosz wacht misschien weer daarmee tot hij weer eens verliest doordat hij hem niet opgesteld heeft.

24 mei 2015 om 15:28

Mceachran heeft het gewoon heel verdienstelijk gedaan hoor, niks corruptie. Mceachran is juist de man die gaten dichtloopt en hard werkt, waar Veijnovic nog wel is zijn man laat lopen. Natuurlijk is Veijnovic voetballend beter, maar waterdragers heb je ook nodig in je elftal om de rest tot hun recht te laten komen.

24 mei 2015 om 17:08

Corruptie bij Vitesse, juist...

Ben ik de enige van mening dat vd Werff na zijn doelpunt in Arnhem wel een heel dubieuze rol heeft gespeeld in deze 2strijd. Hij ging er met goede intenties in totdat hij zelf vond dat hij te nadrukkelijk zijn stempel op deze wedstrijd had heeft hij even bewust heel wat gas teruggenomen tegen zijn a.s. club

24 mei 2015 om 14:44

Ben het niet mee eens. Als dat zo was dan had hij niet die gele kaart gepakt en had hij hem rechtstreeks naar de goal laten lopen. Ik vind het een beetje zoeken.

24 mei 2015 om 14:49

Niet Opzettelijk naar wel te veel risico genomen

24 mei 2015 om 15:29

Vergeet ook niet die fout na zijn 1-0 vorige week waardoor Vitesse scoorde

Tja, wie de play-offs gaat winnen is wel duidelijk lijkt me. Had liever gezien dat Feyenoord nu wat beter in vorm was geweest. Die passen qua accomodatie en geschiedenis beter in de Europa League thuis en ik verwacht ook dat zij het beter zouden doen.

24 mei 2015 om 14:59

Denk dat het gelredome een prima accommodatie is voor in Europa. Maar ik begrijp je punt.

24 mei 2015 om 15:17

Onzin, volgens die beredenering zou dus Psv, Ajax, Feyenoord op basis van accomodatie en geschiedenis altijd Europa in moeten. Diegene die de Play-offs wint verdiend het, of het nou Feyenoord, Vitesse of Heerenveen wordt.

24 mei 2015 om 16:04

Nee ben ik niet met je eens. De winnaar van de play-offs was het beste in vorm aan het einde van de competitie. Op basis van het hele seizoen verdiend Feyenoord het het meest (zijn immers 4e geworden). Maarja, zonder de play-offs was mijn clubje ook nooit Europa in gegaan. Het heeft zo zn voordelen.

24 mei 2015 om 21:11

Dat ben ik dan ook weer niet eens. Je zag bijv. dat Vitesse de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht geen moeite meer deed om te winnen (AZ stond toen al dik voor, dus 3e worden kon niet meer) en zich spaarde voor de play-offs. Als ze toen wel voluit waren gaan spelen en hadden gewonnen, dan waren ze alsnog boven Feyenoord uit gekomen.

Voor Vitesse was het immers nu voordeliger om als 5e te eindigen, omdat PEC hun beter ligt dan Heerenveen én omdat dat ook nog eens minder risicovol was richting de play-offs (vermoeidheid, blessures, schorsingen).

24 mei 2015 om 21:16

@necforlife1 Ik vind dat op basis van het hele seizoen Vitesse het het meest verdiend. De eerste seizoenshelft speelden we goed maar scoorden we te weinig, de tweede seizoenshelft bleven we goed spelen en scoorde we meer. Bij Feyenoord was het hele seizoen toch wat stroef. Maargoed, iedereen heeft een andere mening natuurlijk.

jaik denk echt dat jij de enige bent die er zo over denkt Kharika pffff

Voorlopig eerst maar eens afwachten wie de tegenstander gaat worden

25 mei 2015 om 00:05

Die is Heereveen.

Prima wedstrijd gespeeld, veel kansen gehad en weinig weggegeven. Nooit echt in de problemen gekomen. Op naar de finale!

Gewonnen en daar draait t om. Vond zwolle wat te lafjes spelen, had meer druk en agressie verwacht.

Vitesse moet echt op zoek na een spits voor volgend seizoen. Traore is niet op te vangen met djurdjuvic.
weet alleen niet of er een potje vrij is om dit te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren