Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Virgil van Dijk door alcoholwetgeving uitgeroepen tot ‘Man of the Match’

Laatste update:

Borussia Dortmund was zondagavond in Charlotte met 1-3 te sterk voor Liverpool, maar het was een speler van de verliezende partij die na afloop van de wedstrijd de trofee voor Man of the Match in de handen gedrukt kreeg. Virgil van Dijk, die nog de score wist te openen namens the Reds, mocht zich de Speler van de Wedstrijd noemen, hoewel die prijs eigenlijk voor iemand anders bedoeld was.

De stemgerechtigden van de International Champions Cup, dat het duel organiseerde, brachten namelijk hun stem uit op Christian Pulisic, verantwoordelijk voor twee doelpunten van die Borussen en ook nog eens goed voor een assist. Doordat de prijs werd gesponsord door Heineken mocht de 19-jarige Pulisic hem echter niet in ontvangst nemen, aangezien de leeftijdslimiet voor het nuttigen van alcohol in de Amerikaanse staat North Carolina op 21 ligt.

Van Dijk mocht daardoor de trofee in ontvangst nemen, al was hij vanzelfsprekend niet tevreden over de nederlaag: “Er zijn nog veel dingen die beter moeten. Het is nog wel de voorbereiding en we hebben hard gewerkt om bepaalde aspecten van ons spel te verbeteren, dus het is jammer dat we in de laatste vijf minuten nog verliezen.”

“Het was erg vochtig en ik denk dat iedereen ervoor moest werken. We hebben de afgelopen dagen hard getraind, maar dat hoort erbij in de voorbereiding. Je moet fitter en beter worden. Ik ben erg trots dat ik voor deze club mag spelen. Je ziet het nu ook aan de opkomst van het publiek, het is fantastisch en ik geniet van ieder moment”, liet hij optekenen via de officiële kanalen van zijn club.

Vind jij het terecht dat Christian Pulisic eigenlijk uitgeroepen werd tot 'Man of the Match'?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel een opmerkelijke reden om niet tot man van de wedstrijd gekozen te worden, maar het is gellukig maar een oefenwedstrijd. Ben wel benieuwd hoe het met het wk in 2026 gaat, want dat wordt ook altijd door bier (bud?) gesponsort. Zou een speler als mbappe dan geen talent van het toernooi kunnen worden vanwege zijn leeftijd?

23 juli 2018 om 17:33

De talent van het toernooi prijs zal doorgaans niet gesponsord worden door een biermerk... daarnaast is in de meeste landen de alcoholleeftijd 18 jaar, wat se meeste ek gangers toch wel zijn

23 juli 2018 om 17:35

Lacazette

Niet iets om je druk over te maken want Kylian is dan 27 jaar oud.
Snap wel wat je bedoelt verder maar denk niet dat de Fifa daar geen afspraken over maakt. In Islamitische landen is alcohol ook verboden (sommige dan) en kan me niet voorstellen dat je dan in Qatar geen fles krijgt na de match als motm.

Toch wel appart dat waardoor de Motm-award wordt gesponsord, een speler onder de 21 hem niet in ontvangst mag nemen. Het gaat toch om de betekenis van de prijs, niet waardoor die gesponsord wordt.

23 juli 2018 om 17:32

En als de prijs en Uzi was, mocht hij hem wel aannemen. Only in America! :s

23 juli 2018 om 21:19

Hahaha briljant😂

Ah ja, het land waar je eerder je leven mag geven voor je land in een zandbak dat dat je een biertje mag nuttigen

24 juli 2018 om 15:35

Militairen mogen vanaf 18 jaar drinken in de VS

Op een u18 toernooi wordt dus altijd de coach Motm?

23 juli 2018 om 18:11

Lijkt me dat ze daar een sponsor voor zoeken die niet alcohol of tabak gerelateerd is

23 juli 2018 om 18:31

Er zijn dan vast wel spelers die oud genoeg zijn. De gemiddelde leeftijd moet 18 zijn heb(;

23 juli 2018 om 19:21

Bij een onder 18 tournooi moet de gemiddelde leeftijd 18 zijn? Dat lijkt me wat vreemd. Daarnaast is de leeftijd daar 21, dus wordt onder18 wel heel ruim genomen.

De kans dat de sponsor bij under18 niets alcohol of tabak heeft, lijkt me iets groter.

24 juli 2018 om 03:54

Dus jij denkt dat elke speler op een u18 toernooi 18- is?

Ik ben aangenaam verrast door Purisic. Deze wedstrijd heb ik m voor t eerst gezien, en ook wel positieve dingen gehoord, maar hij is echt on-amerikaans goed. Hij houd goed overzicht en heeft ook een aardige passeer beweging in huis.. en mooi ook dat ie voor eigen publiek zijn stempel op de wedstrijd weet te drukken. Voor Europese begrippen gewoon een goede voetballer.

23 juli 2018 om 18:32

Hij is ook niet in Amerika opgeleid. Ik las laatst een artikel over hem waaruit bleek dat hij in verschillende Europese landen is opgeleid tot profvoetballer. Ideaal scenario voor een jongen met zijn talent.

23 juli 2018 om 18:58

Ah, dat verklaart ook waarom die zo goed is op die leeftijd. Heel unieke situatie ook, want hoeveel talentvolle amerikanen zullen zich op jonge leeftijd in europa willen, dan wel kunnen ontwikkelen? Ik vrees erg weinig, dus dan maar hopen dat ze een paar 'echte' natuurtalentjes kunnen opleiden binnenshuis, en met echt bedoel ik geen edu.

23 juli 2018 om 19:27

Ze zouden best willen hoor. In Europa liggen de voetbalsalarissen een stuk hoger.

23 juli 2018 om 21:16

Hij is op zijn 16de pas verhuisd naar Dortmund . Heeft daarvoor wel stages gelopen, ook bij PSV maar koos voor Dortmund

23 juli 2018 om 22:02

Heb het even nagezocht en hij heeft op zijn 6e een (paar?) jaar in Engeland gewoond en gevoetbald, heeft daarna in Amerika vrijwel alleen tegen oudere spelers gespeeld en heeft bij verschillende teams in verschillende landen stage gelopen. Niet zo sensationeel als ik net zei maar wel een veel betere leerschool dan het gemiddelde Amerikaanse talent.

Was de prijs dan een tweeliter fles pils ipv een vergulde beker? Ach ja, niemand zal er wakker van liggen.

Hebben ze geen talent van het toernooi award. Die kan dan mooi worden gesponsord door Coca Cola of McDonald. En dan kunnen ze erbij zeggen dat sporten gezond is omdat je anders te dik wordt. Dat klinkt wel als een campagne van dat soort bedrijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren