Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vink noemt andere zondebok bij Ajax dan Gaaei: ‘Die had je ook kunnen wisselen’

Laatste update:

Kenneth Perez en Marciano Vink zijn het niet helemaal eens over Anton Gaeei. Waar laatstgenoemde van mening is dat de rechtsback van Ajax, die voor rust en bij een 1-0 achterstand in het duel met AZ al gewisseld werd, niet scherp genoeg is, is Perez ervan overtuigd dat het Gaaei simpelweg aan kwaliteiten ontbreekt. Wat Vink betreft had Borna Sosa net zo goed gewisseld kunnen worden.

“Nee, ik kan hier bijna niet naar kijken. Ik vind het heel pijnlijk”, reageert Vink bij ESPN op beelden van de wissel van Gaeei. “Het overkomt hem nu voor de tweede keer. Hij gaat met de beste bedoelingen het veld in en je doet je best. Maar in iedere wedstrijd wordt scherpte gevraagd.”

“Gaeei toont nu gewoon niet die scherpte. Je had ook Sosa aan de andere kant eraf kunnen halen. En er staan er nog meer die niet voldoen.”

“Maar Marciano, dit heeft toch niets met scherpte te maken”, onderbreekt Perez zijn collega. “Hij is zo scherp als een mes. Dit niveau is voor hem gewoon veel en veel te hoog gegrepen. Het is gewoon kwaliteit dat hij niet zijn lichaam erin zet bij die goal.”

“Hij is zo scherp als wat en het is een doorduwer, maar is gewoon niet zo heel goed. Hij heeft juist een goede mentaliteit en hij doet het met alle goede bedoelingen. Maar hij kan het gewoon niet zo heel goed, zoals de meesten bij Ajax”, aldus Perez.

Al in de achtste minuut kwam AZ op voorsprong. Vangelis Pavlidis won aan de zijlijn heel simpel het duel van Gaaei en lanceerde met een steekbal Ruben van Bommel, die dreigend op het doel van Ajax afstormde. De linksbuiten dribbelde handig om Jorrel Hato heen naar binnen en drukte beheerst af: 1-0.

In de 35ste minuut verloor Gaaei na een hoekschop van Ajax op een zeer gevaarlijke plek de bal. Daardoor stormde AZ met drie-tegen-een naar het doel van Ajax. Kenneth Taylor kon de counter er met een sliding nog net uithalen en barstte in woede uit.

Van 't Schip had daarmee genoeg gezien en bracht Kaplan binnen de lijnen. Devyne Rensch schoof daardoor van het centrum van de defensie naar de rechtsbackplek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je kan er in de verdediging nog wel meer wisselen maar er zitten slechts 2 verdedigers op de bank

Sosa is wel een goeie degelijke back die kan echt wel basisspeler worden van Ajax.

Tja je kan moeilijk 9 man wisselen (buiten Brobbey en Ramaj) want de rest is ook pure middelmaat. Maar de puurste middelmaat, of eigenlijk zelfs daaronder is Gaaei. Als je niet eens handelingssnelheid hebt voor in de eredivisie, ga je het niet maken in het (serieuze) profgedeelte van het voetbal. Dus die moest er sws vanaf en Kaplan deed het zeker beter(maar ook hij is niets bijzonders)

Maakt niet uit wie back staat. Verstoppertje spelen op het middenveld die jongens kunnen geen bal kwijt. Keeper is de enige met niveau voor de rest is het een lui stelletje amateurs bij elkaar. Kaplan leuk ingevallen. Dat eindeloos terugspelen op die keeper word je ook kotsmisselijk van.

Gaaei, Sosa, Rensch, Hlynsson en Satulo zijn echt van het niveau Telstar. Niet te geloven dit. Taylor pakken ze dan aan maar is in mijn ogen een paar klasse beter dan bovengenoemde spelers.
Waar heb ik afgelopen donderdag en vandaag naar zitten kijken.

25 februari 2024 om 20:49

Je hebt helemaal gelijk. De kwaliteit van deze selectie is dramatisch. Maar dan nog, je verwacht vastigheden, looplijnen, afspraken. Niets van dat alles lijkt het geval. Van het schip mag daar best op aangekeken worden. Uiteindelijk is misschien wel het slechtste besluit van afgelopen zomer het eruit gooien van Heitinga. Toen zag je nog tactische vastigheden en inzet.

25 februari 2024 om 21:49

Precies. De selectie loopt niet over van kwaliteit, maar hoe langer van het schip trainer is hoe slechter het spel eruit ziet. Dit terwijl je juist vooruitgang zou verwachten.

26 februari 2024 om 08:22

Het spel is slechter omdat de tegenstanders iets beter zijn.

Sosa was ook niet best maar hebben we überhaupt een goed spelende back gezien bij Ajax dit seizoen? Als linksback kan Ajax net zo goed wachten op de terugkeer van Wijndal, Owen is gewoon beter dan Sosa, Avila, Martha of welke andere linksback bij Ajax dan ook. Rechtsback Gaaei is helemaal geen profvoetballer volgens mij, de data-Duitser is bij hem terecht gekomen door een administratieve blunder vermoed ik. Misschien een persoonsverwisseling of Sven heeft data van een club in een andere sport bekeken. Wat die vroege wissel betreft, Gaaei stond rechtsback en over die vleugel kwam Van Bommel met de 1-0, do the math.

25 februari 2024 om 20:08

Ik hoop dat Ajax gewoon de 433 hanteert en gaat spelen met:
Rensch-Sutalo-Kaplan-Hato
Henderson-Boomen
Taylor
Berghuis (als hij een x niet afmeld..)-Brobbey-Forbs

Ze zouden ook Fitz Jim op rechtsback kunnen zetten die is echt niet minder als Rensch op dit moment.

25 februari 2024 om 20:54

Je doelt op de komende thuiswedstrijd van Ajax tegen Utrecht of in zijn algemeenheid? In je achterste lijn kan ik het wel vinden, ik denk dat Sutalo met Kaplan voor iets meer defensieve stabiliteit zorgt. Het middenveld Henderson-Boomen-Taylor mist naar mijn idee creativiteit maar heel veel beter is er niet. Voorin wordt Bergwijn toch wel gemist natuurlijk. Mag ik iets geks roepen zolang Bergwijn er niet bij is? Berghuis naar het middenveld in een 4-4-2 met voorin Brobbey en Rijkhoff.

26 februari 2024 om 15:58

Met Taylor op 10 heb je die creativiteit wel op het middenveld hoor. En vd Boomen is opzich ook een redelijk creatieve speler maar die verzuipt momenteel een beetje omdat hij te veel verdedigende arbeid moet verrichten als Tahirovic en Hlynsson elke bal verliezen (wat je ook bij Henderson zag). Zet je Henderson er neer om de boel dicht te houden op het middenveld, vd Boomen voor de steekballen en Taylor voor de creativiteit voorin en je gaat zelfs een Forbs makkelijker in zijn spel kunnen laten komen. Mijn ideale opstelling op het moment is net als die van Trobiii:

Ramaj
Rensch - Sutalo - Kaplan - Hato
Henderson - Taylor - Branco
Berghuis - Brobbey - Forbs

De backs blijven zorgenkindjes maar daar heb je even niks beter. En Hato op back staat hopelijk niet meer zo vaak laatste man waarmee je minder risico loopt dat hij buitenspel opheft.

Je kunt eventueel in plaats van Forbs ook Sosa op linksbuiten laten starten en Forbs in laten vallen wanneer de ruimtes wat groter worden.

4-4-2 zou een logische keuze zijn op basis van het materiaal maar ik heb er geen enkel vertrouwen in dat deze staf het voor elkaar krijgt een logische 4-4-2 spelopvatting over te brengen op deze jongens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren