Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veteraan (39) met 399 PL-duels achter de rug kondigt pensioen aan

Laatste update:

Tim Howard stopt ermee. De 39-jarige doelman, die in maart zijn veertigste verjaardag gaat vieren, meldt dinsdag via Twitter dat hij na dit seizoen met pensioen gaat. De sluitpost is sinds de zomer van 2016 werkzaam bij de Colorado Rapids. Daarvoor was de Amerikaan actief voor Everton, Manchester United en New York Red Bulls.

“Ik kijk ernaar uit om het nieuwe seizoen in de Major League Soccer aan te vangen. Het zal ook mijn laatste seizoen zijn. Op een later tijdstip is er genoeg tijd voor sentiment. Nu ga ik van iedere minuut genieten. Zoals ik altijd heb gedaan, zal ik hard gaan strijden en de Rapids proberen te leiden naar de winst”, zo laat de doelman weten.

Tot op heden speelde Howard 121 interlands voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten. In 2003 maakte de keeper de overstap van de MLS naar de Premier League en tekende hij bij the Red Devils. Na drie seizoenen werd Howard verhuurd aan Everton, dat de doelman een jaar later definitief overnam van de competitiegenoot.

Bij the Toffees groeide Howard uit tot icoon. De doelman kwam tot 413 wedstrijden voor de club uit Liverpool, met 134 clean sheets en 454 tegendoelpunten als resultaat. In totaal speelde de routinier 399 wedstrijden in de Premier League: 354 namens Everton en 45 namens Manchester United. Bij Everton werd Howard twee keer verkozen tot Speler van het Jaar.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

WK 2014. Wat een WK was dat met geweldige doelmannen, geweldige saves, geweldige goals. Wat was deze Tim Howard goed zeg, vooral tegen België.

22 januari 2019 om 20:28

Hij had het record gebroken toen, volgens mij nog altijd staat op zijn naam. Was wel een memorabele wedstrijd, 15 reddingen is natuurlijk ongekend, hield op eigen houtje de VS in de wedstrijd.

22 januari 2019 om 20:48

Mwah, ik merk dat als een keeper veel saves maakt, men dat vrij snel als een fantastische prestatie bestempelt. Onlangs ook de Gea tegen Spurs. Maar hoeveel van die reddingen waren nu echt fantastisch? Het waren gewoon allemaal houdbare ballen, ballen die elke keeper MOET hebben, het was vooral zeer slecht afgewerkt van de Belgen, eerder dan dat er briljant gekeept werd.

22 januari 2019 om 20:57

Klopt 10 van 16 saves die hij maakte
tegen België was ‘makkelijk’ te pakken maar zo een WK is heel veel emotie, plezier en hype natuurlijk vergeet men dan niet zo snel zijn prestatie. En laten we eerlijk zijn hij pakte die wedstrijd ook ballen waar je u op tegen zegt.

22 januari 2019 om 20:58

Naja heb even die reddingen teruggezien en zeker 8 van die 16 waren gewoon hele goede reddingen.
Die zou de gemiddelde doelman niet hebben

22 januari 2019 om 20:59

Viel inderdaad wel mee. Veel werd recht op Howard afgeschoten.

22 januari 2019 om 21:17

Je kunt ook zeggen dat hij op de goede plaats gaat staan

22 januari 2019 om 21:34

Het hangt er van af wat je onder gemiddelde doelman verstaat. Iemand uit de Nederlandse derde klasse had er misschien wel 3 binnen gekregen.

Maar we spreken wel over een WK. De knock-out fase dan nog. Daar vind je alleen wereldkeepers. Elke doelman op dat WK had al die ballen gepakt, of misschien op 1tje na (er zat maar 1 echt fenomenale save tussen en dat was die op Mirallas). Op een WK komt de creme de la creme bijeen, wees er maar zeker van dat Neuer, Casillas, Enyeama, Muslera, Hart, Navas, Ochoa, Courtois, Lloris, Buffon, Julio Cesar, Ospina etc ook al die ballen gepakt hadden. Vandaar vond ik alle lof voor de zogenaamd legendarische prestatie een beetje overdreven. Het is Howard best gegund, lijkt me een leuke vent, maar zo speciaal was dat niet.

22 januari 2019 om 22:59

Zulke berichten vind ik echt ongelofelijk. Waarom moet elke redding per se spectaculair zijn? Wil je soms dat De Gea 13 ballen uit de kruising tikte tegen Spurs. Positionering is zo ontzettend belangrijk als keeper zijnde. Je kunt wel zeggen, ja Son schoot die bal recht tegen De Gea aan. Maar je kunt ook zeggen: Gods tjonge wat staat die De Gea weer goed gepositioneerd. Maar nee hoor meneertje wil weer per se spectaculaire reddingen. Terwijl De Gea fenomenaal was tegen Spurs en Howard tegen België. Positionering is zo belangrijk voor een keeper.

22 januari 2019 om 23:30

Wat een onnodig denigrerende reactie. Hou het volwassen aub. Je staat alweer op laatste waarchuwing. Misschien iets om over na te denken. Maar goed, om er kort op in te gaan: nergens vraag ik om spectaculaire reddingen. Jij leest mijn reactie duidelijk niet aandachtig. Het is gewoon een feit dat Belgie bizar slecht afwerkte, en Tottenham ook niet al te best, waardoor er geen buitengewoon keeperswerk nodig was. Al had de Gea wel 2 superreddingen. Maar ik heb het vooral over Howard. Voor mij staat buitengewoon keeperswerk niet gelijk aan spectaculaire reddingen, maar dit was toch echt niet moeilijk. Elke doelman van Premier League, Serie A, La Liga niveau had zich staande gehouden.

Heel erg zonde van die 399, iets in mij zou er toch 400 van willen maken en dan gewoon een half seizoen bij een laagvlieger tekenen

22 januari 2019 om 20:19

Om vervolgens 1 wedstrijd te spelen?

22 januari 2019 om 20:28

Als het kan zou ik nog voor die 400 gaan.

22 januari 2019 om 20:48

Misschien een afscheidsinterland net als Sneijder had. Maar misschien heeft ie dat al gehad

22 januari 2019 om 21:26

Dan blijft de teller nog steeds op 399 Premier League-duels staan

22 januari 2019 om 23:58

Verder heb je geen last van dwangmatige trekjes hoop ik...haha

Kan me nog heel goed herinneren dat deze man schitterde tegen België op het WK 2014 en de VS een grote tijd in leven hield. Ook toen was hij al redelijk op leeftijd, maar wat kon hij nog goed keepen zeg!

Is er geen Premier League-club die Howard voor 1 wedstrijd wil huren? Toch zonde hoor, die 399.

22 januari 2019 om 20:26

Zonde, of net mooi?

Voordat hij bij Manchester United tekende werd hij afgetest door Feyenoord. Omdat hij adhd ofzoiets? Er was iets met hem in ieder geval. Maar wat een geweldige keeper is het geworden.

23 januari 2019 om 03:22

Gilles de la Tourette heeft hij.

413 wedstrijden voor de club uit Liverpool, en 399 in de PL heeft everton championship gespeeld in zijn tijd? Of kloppen de stats niet!

23 januari 2019 om 00:58

Zitten waarschijnlijk cup/europese wedstrijden bij.

De keeper met Gilles de la Tourette. Hier in Amerika zijn ze altijd erg kritisch op hem geweest. Werd bij United gezien als de opvolger van van der Sar. Heeft dat helaas nooit waar kunnen maken. Maar ik denk dat hij toch een behoorlijke carriere heeft gehad. In ieder geval de beste keeper die Amerika ooit gehad heeft!

Wat een geweldige keeper was hij.
Zal de wedstrijd tegen België nooit vergeten.
Zeker knap dat hij ondanks zijn beperking zo ver gekomen is.
Beste Amerikaanse keeper ooit.
De Amerikaanse gouden generatie gaat nu dus echt stoppen. Jammer waren goede tijden met Howard Dempsey Altidore en Bradley. En ook Donovan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren