Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij: ‘Witschge heeft heel hard om hem geroepen, maar Mislintat negeerde het’

Laatste update:

Richard Witschge heeft afgelopen transferperiode ‘heel hard geroepen’ om Jerdy Schouten, zo weet De Telegraaf-journalist Mike Verweij te melden in Kick-off, de voetbalpodcast van het dagblad. De wensen van de techniektrainer van Ajax zijn echter compleet genegeerd, waarna de middenvelder uiteindelijk een contract tekende bij PSV.

“Schouten zit bij hetzelfde managementbureau als de broer van Richard Witschge, Rob Witschge. Key Sport United heeft dat geloof ik”, steekt Verweij van wal. “Hij wist dus dat Schouten op de markt zou komen en heeft heel hard geroepen: 'Haal die gozer!’ Hij is echter compleet genegeerd door Sven Mislintat (directeur voetbalzaken, red.).”

Ook verwijt Verweij Milsintat dat hij Dusan Tadic naar de uitgang heeft geduwd, en Noa Lang niet heeft gehaald als vervanger. “Tadic is tijdens zijn vakantie compleet genegeerd en naar de uitgang geduwd door Mislintat. Daar had je nu Lang voor kunnen hebben. Of Calvin Stengs, die had je voor zeven miljoen euro kunnen ophalen bij OGC Nice. Feyenoord doet het, waarom Ajax niet?” Vraagt Verweij zich hardop af.

Verweij noemt daarnaast nog twee spelers die Mislintat links heeft laten liggen, maar die Ajax volgens hem goed had kunnen gebruiken. “Nicolás Tagliafico hadden ze kunnen hebben en Luka Ivanusec is aangeboden. Het was allemaal aan dovemansoren besteed, omdat Mislintat zijn eigen netwerkje heeft." Tagliafico bleef uiteindelijk bij Olympique Lyon en Ivanusec verkaste net als Stengs naar Feyenoord. Ajax koos ervoor om het vertrek van Tadic op te vangen met Carlos Forbs (19 miljoen euro van Manchester City) en haalde Gastón Ávila voor de linksachter positie (12 miljoen van Royal Antwerp FC).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Begint inmiddels bijna komisch te worden. Alle aankopen van PSV en Feyenoord hadden naar Ajax gekund en nu zijn dat allemaal wereldtoppers en heeft Ajax alleen maar bagger gehaald (beeldvorming dan...).

Ach ja, hoge bomen en zo... Maar ben d'r behoorlijk klaar mee dat alle zelfbenoemde experts over elkaar heen buitelen om te laten weten hoeveel beter zij het weten.

19 september 2023 om 11:24

Ging ook zo goed toen Ajax Grillitsch weg kaapte voor de neus van Feyenoord

19 september 2023 om 12:23

@oelie: jij slaat de spijker op zn kop. Het lijstje wat Verweij heir noemt zijn of spelers die geen restwaarde meer hebben (tagliafico) of spelers die op een positie spelen die ajax (ivanusec , Lang) niet nodig had of spelers die via bevriende makelaars moesten binnenkomen (schouten)...
Dus ik moet nu Verweij geloven die al vanaf dag 1 Mislintat haat omdat ie niet lekt, en niet Msilnitat die vele spelers heeft ontdekt (dembele, Kagawa, Gienzouzi enz) en met een duidelijke strategie spelers heeft gekocht. 105 miljoen hoor ik de hele tijd, maar dat is wel voor 12 spelers dus gemiddeld 8 mio per stuk. Dat is helemaal niet duur in deze markt en dat komt omdat ie ze op de groei heeft gekocht. Daar is een hele goeie reden voor want toen Ajax vorig jaar spelers voor 30 ging kopen die er meteen moesten staan, bleek dat je dan nog steeds subtop en vraagtekens koopt (bassey, Bergwijn).
Ik wordt er wel moedeloos van hoor, hoe erg Ajax in een slangenkuil veranderd als het na succes slecht gaat. Hoeveel roeptoeters er opstaan met onzinnige stoelpoot zagende teksten.

19 september 2023 om 12:37

Kudus ging dan wel weer top. Stond ook in de belangstelling van Feyenoord

19 september 2023 om 12:49@clarkkent2 Mislintat heeft geselecteerd op 532 voetbal en helaas niet in Ajax huisstijl 433. Bergwijn is in feite ook geen linksbuiten en in feite hebben we buiten die jonkies als Godts en Forbs eigenlijk helemaal geen buitenspelers. Wel haalt hij twee backs die een flank kunnen bestrijden en hebben we tig spelers die graag centraal voorin spelen alsmede veel verdedigende middenvelders. Jouw betoog klopt daarom niet helemaal. Dat Mislintat een Kagawa en Lewandowski ontdekt zijn inderdaad goede vindingen geweest als scout. Aubemayang en Dembele waren al erg bekend in Frankrijk, dat kun je niet echt ontdekken meer noemen. Het punt dat Verwij wil maken denk ik, is dat er totaal geen overleg is geweest tussen scouting, technische staf of wie dan ook en dat Mislintat gewoon een vrijbrief heeft gekregen. En dat is voor iemand die weinig weet van de eredivisie, en nog minder van Ajax, natuurlijk een domme stap van de RvC als je weet dat er geen directie met voetbalverstand aanwezig is. Ik sluit niet uit dat met een degelijke trainer die echt met zijn vak bezig is, sommige van de spelers zich nog zouden ontwikkelen, en dat de rest nog best zonder veel verlies verkocht kan worden, maar Steijn heeft wel gelijk dat een nieuw team smeden met Nlers en of ex-Ajacieden een stuk makkelijker gaat dan met 11 buitenlanders zonder Ajax besef.

19 september 2023 om 13:08

Dat gelul dat men Mislintat haat omdat hij niet lekt, of dat hij zich basseert op data en dat het een Duitser is.

Daarvoor haatte men Ten Hag, daarvoor was het Keizer en Van Gaal wordt ook gehaat. Ik denk dat ik nog wel ff kan doorgaan.

Je begint je betoog wel goed. Lang en Ivanusec (leuk dat beide het fantastisch doen) maar met Bergwijn (35 miljoen?) en Forbs (18 miljoen?) en Godts (2 miljoen?) is de linkerkant meer dan fantastisch bezet. Nu alleen Bergwijn nog laten banken.

12 spelers voor 110 miljoen. Tis wel meer dan 110 miljoen. Dit is exclusief bonussen, tekengelden, makelaarsprovicies etc. Feyenoord haalt voor 34 miljoen exclusief het riedeltje 16 nieuwe spelers (waarvan 4 voor Dordrecht). Jaar ervoor gaf Ajax 115 miljoen incl. huur aan 15 spelers en Feyenoord 40 miljoen incl. huur 16 spelers.

Het is gewoon ontzettend veel geld, zeker voor Nederlandse begrippen.

Tis wel leuk om spelers voor de groei te kopen, mits je kwaliteit hebt om te groeien. Maar je hebt ook een jeugdopleiding met al dan niet gekochte spelers zoals Godts, Vos, Butera, Hlynsson, Misehouy (echt een goed voetballetje).
Daarbij heb je niks aan spelers kopen voor de groei. Spelers moeten er direct staan. Ajax dient bij de eerste 2 te eindigen, daar volgend jaar het startgeld CL 70 miljoen euro is. Voor dat geld kan Feyenoord 24 selectiespelers kopen die er direct staan.

Wees nou eerlijk. Het is toch vreemd dat je geen rechtsbuiten koopt als die ontbreekt in je selectie. Maar blijf jij maar lekker de boel verdedigen.

19 september 2023 om 17:35

Ajax moet bij de eerste drie eindigen. De derde plek is voorronde CL en Ajax heeft nog altijd een aardige Europese rating dus zal beschermt zijn.

19 september 2023 om 11:27

Schouten was wel een toegevoegde waarde. Alleen is het gewoon irritant om nu maar elke scheet te laten zien. Vooral met Verweij en Driessen. Ze laten hun kans niet liggen om te reageren.

19 september 2023 om 12:04

Niet slim van Ajax om de telegraaf te weren. Die gaan natuurlijk met hagel schieten.

19 september 2023 om 12:22

Denk niet dat het gaat om bepaalde spelers die genegeerd zijn maar over blijkbaar (wat nog moet blijken uit feiten) dat er toch redelijk veel mensen zijn binnen het orgaan van Ajax die toch (schijnbaar / volgens hun of andere) dingen aangeven bij Milsintat en dat deze man gewoon zijn eigen gang aan het gaan is met dekking van de raad.

Dat is natuurlijk wel iets waar naar gekeken moet worden aangezien je toch wel kunt stellen dat er spelers zijn gekocht voor bepaalde bedragen waar je toch best een vraag teken kan stellen (akpom bijvoorbeeld en die duitse keeper etc.)

Kijk pakt het allemaal goed uit hoor je niemand meer en roepen we allemaal dat die mensen gewoon aan het blaffen waren om niks - maar wat als het niet beter gaat worden dan dit?

Wat gaan ze dan doen? Wie krijgt dan de schuld? de trainer of Milsintat? wie gaat zich verantwoorden voor die miljoenen of het aankoop beleid, de raad voor alles goed te keuren of toch de directeur?

tot nu toe eis er weinig aan de hand, trainen en go, tuurlijk Ajax is een top club en je kan verwachten dat met een beetje voetbal je toch gewoon top 3 moet halen maar wat als het toch blijkt dat 70% gewoon amateur is?

19 september 2023 om 12:25

Schouten is een goede voetballer. Maar schouten koste nog wel wat geld, terwijl vd Boomen minstens even goede statistieken had, transfervrij was en een Ajax verleden heeft. Is dat dan zon rare keuze geweest? NEE.

19 september 2023 om 12:41

@Jeronsaik binnen een grote organisatie als Ajax zullen er altijd mensen zijn die je namen influisteren, maar moet je als TD zijnde ook niet een beetje je eigen pad volgen?

Stel hij had die Schouten gekocht obv Witsche’s advies. Schouten was vervolgens totaal niet uit de verf gekomen in dit team, want het loopt voor geen meter en daar gaat ook Schouten geen verandering in brengen in zijn eentje. Vervolgens komt naar buiten dat Schouten is gekocht omdat zijn zaakwaarnemer een broer heeft rondlopen binnen Ajax, dan kun jij toch ook wel invullen wat de kritiek vervolgens zou zijn?

Let wel: ik zeg niet dat je als TD zijnde volledig blind van advies maar je eigen route moet varen. Maar elke tip aanvliegen die binnenkomt als je werkzaam bent in een organisatie van 300 man, waarvan er tientallen rondlopen met goedbedoelde adviezen, is ook niet te doen.

Ik snap de rol van Huntelaar niet. Sven wordt ervan beticht alles alleen te doen, maar Huntelaar is toch zijn klankbord voor het Ajax-DNA en de Nederlandse mentaliteit? Ik snap dat die richting jeugd et al is gestuurd, maar die zit nog steeds in Sven’s staf. Is hij dan totaal niet gehoord? Of wel en zat hij ook overal naast net als vorig jaar?

19 september 2023 om 12:55

Het meest irritante is dat alle lulkoek van Verweij en Driessen lukraak wordt doorgepapagaaid door VZ, door de herhaling nemen heel veel mensen het gewoon maar voor waarheid aan. Deze app staat inmiddels boordevol meningen van mensen over Ajax, journalistieke waarde nul. Pure stemming makerij. Iedereen weet nu wel dat bij Ajax verkeerd beleid is gevoerd. Alleen niemand komt met suggesties wat er WEL zou moeten gebeuren. Daar zou een journalist eens naar op zoek moeten gaan. Mensen die echt iets (nieuws) te vertellen hebben.

19 september 2023 om 12:57

Anders hadden ze nu geschreven dat Ajax vd Boomen had moeten halen want die had wel het Ajax DNA en was een stuk goedkoper geweest.

Feit blijft wel dat er veel spelers zijn gekocht voor de verkeerde positie.

19 september 2023 om 11:30

Ja en Milsintat wou Guirassy van Stuttgart. Dat was echt een topspits geweest voor Ajax. Staat nu al op 8 BL treffers. Verder zijn Sosa en Sutalo gewoon 2 kanonnnen. Laten we de bij de rest even afwachten. Slot en Bosz hadden van dit Ajax waarschijnlijk gewoon een machine gemaakt.

19 september 2023 om 12:26

Slot en Bosz hadden er nu natuurlijk ook niks beters van gemaakt met een selectie waar afgelopen weekend zes (!) andere spelers in de basis stonden dan in de eerste wedstrijd van het seizoen. Je zit gewoon met een elftal in voorbereiding te spelen tegen ploegen die er al een voorbereiding plus vijf wedstrijden op hebben zitten.. Je kan Steijn ook pas over een wedstrijd of 5-10 beoordelen. Nu beter verwachten is onrealistisch.

19 september 2023 om 13:01

Slot heeft elk jaar opniew moeten bouwen met sterspelers die vertrokken zijn. Die gozer heeft elk jaar met een compleet ander elftal en selectie moeten werken. Waarom zal die dat bij Ajax niet kunnen?

19 september 2023 om 17:57

Slot heeft de eerste weken toch ook vaak zat moeite gehad. Speelde dit seizoen nog de eerste twee partijen gelijk tegen laagvliegers na in de JC schaal op werkelijk ieder vlak overklast te zijn door PSV. Bosz staat er bekend om in de eerste seizoenshelft altijd te veel punten te verliezen en pas op het einde te gaan draaien.Je hebt met deze selectie nu twee wedstrijden gehad en geen voorbereiding. Geen enkele trainer zou daar meteen mee presteren. Je moet Steijn ook gewoon even een eerlijke kans geven het op de rit te krijgen.

19 september 2023 om 11:37

Jij denkt niet dat Schouten, Stengs en Lang minder moeite zouden hebben om zich aan te passen? Ik word een beetje moe van iedereen die zeurt over Verweij en Driessen, want alles wat beide al enige tijd verkondigen komt nu volledig uit. Ajax heeft een selectie die vrijwel nagenoeg bestaat uit twijfelgevallen. Blijf het verbazingwekkend vinden dat mensen Mislintat nog steeds verdedigen met aankopen als Mikautadze voor 16 miljoen en Ávila voor 12 miljoen.

19 september 2023 om 11:46

We zijn nog steeds pas halverwege september, en iedereen die Mislintat of de aankopen “verdedigt”, vindt het gewoon te vroeg om te oordelen. Iedereen erkent ook dat het beter was geweest om eerder in de zomer de selectie rond te hebben, maar door omstandigheden kon dat niet.

Verweij en Driessen zijn gewoon het pus in de puist van de journalistiek, als je ze nog journalisten kunt noemen. Ze doen niets anders dan voeren van persoonlijke vetes en hypocriet handen boven het hoofd houden van mensen die ze informatie geven. Je ziet ook dat de aversie tegen hen breder wordt gedragen dan alleen onder Ajacieden.

19 september 2023 om 12:06

Door welke omstandigheden kon Ajax zijn selectie niet eerder rond hebben dan?
Ze hebben geld zat en een redelijk beeld van de spelers die een transfer gaan maken. Het enige wat ze hadden moeten doen is een goede schaduwlijst maken en bieden.
Ze hebben gewoon te lang gewacht en Mislintat heeft alleen binnen zijn eigen netwerkje gekeken. Dit is wat er gebeurd is en dit is wat er benoemd wordt. Kan best zijn dat er een goede speler tussen zit, maar tot nu toe is het gewoon heel heel slecht en als je niet uitkijkt kost je dit je seizoen.
Het woord tussenjaar kun je gewoon niet uitspreken als Ajax zijnde!! Wat tussenjaar. Er is genoeg geld en de scouting is uitgebreid.

19 september 2023 om 12:07

Bij Ajax heb je geen tijd. Je moet gelijk presteren. Geen CL betekent 60 miljoen mislopen. En dat bij een beursgenoteerd bedrijf.

19 september 2023 om 12:09

@erikbosz en jij denkt dat Lang reeds was ingepast bij Ajax? Dat was 100% hetzelfde gekloot geworden als vorig jaar met Bergwijn en Tadic alleen nu dan met Bergwijn en Lang. Schouten was net zo hard verzopen als Mannsverk en alleen voor Stengs was echt plek geweest. Maar dan waren we aan het schelden over twee vleugelspelers met zo weinig diepgang en rendement.

Ben het met je eens dat de er wel heel erg veel twijfelgevallen zijn gehaald en in mijn optiek zelfs te veel dezelfde spelers op bepaalde posities. En dat dingen beter hadden gemoeten (zoals bv een rechtsbuiten en een voetballende 10).

19 september 2023 om 12:09

De Telegraaf roept 1000 dingen en dan komt er altijd wel iets van uit. Alles wat ze mis hebben daar praten ze nooit meer over. De Telegraaf is eigenlijk het 1908 van Ajax. Die doen hetzelfde.

19 september 2023 om 12:24

Raar dat ze het nu benoemen, en dat ze vorig jaar doodstil waren richting de hoofdschuldige. Ons aller Alfred, het tactisch meesterbrein achter de halve finale destijds, kon niets fout doen en werd koste wat kost beschermd.

Ze benoemen alleen zaken die hen uitkomt. Ze benoemden ook dat Alvarez al rond was met Dortmund, en dat het aan Mislintat lag dat hij daar niet heen ging. Dat dat vervolgens door Dortmund zelf ontkracht werd, is bijzaak.

Ze benoemden ook dat Mislintat nog niet beoordeeld kon worden, want het vergt tijd om te zien wat hij heeft binnengehaald. En wat denk je? De oordelen van de beide boezemvrienden stromen dagelijks binnen.

19 september 2023 om 13:00

Overmars haalde toen Tadic/Blind binnen. Spelers met veel ervaring waar de rest zich aan op kon trekken. Dat mis je nu heel erg in de selectie.

Feit dat Bergwijn aanvoerder is zegt natuurlijk genoeg over het aankoopbeleid.

19 september 2023 om 11:41

Het is een beproefd recept. Negatief tetteren en vermoedens verspreiden alsof het feiten zijn. Dat met een zo zuur mogelijke kop en misschien nog een kinderachtige bijnaam (Valentijn noemde Misluktat al, hoe oud ben je), en je weet dat je weer een topartikel geschreven hebt.

Het zijn zielige, talentloze kneuzen bij de Telegraaf die gedijen bij slechte resultaten van Ajax, want dan kunnen ze los. Gaat het goed, hebben ze creativiteit nodig om er een negatieve draai aan te geven. Hoe ze Schreuder als tactisch meesterbrein benoemden destijds, om hem vervolgens gigantisch te zien falen (en hem koste wat kost de hand boven het hoofd te houden), zegt genoeg.

19 september 2023 om 12:12

Verweij, Driessen en Jansen moeten ze ook nooit meer toelaten in de Arena of op de Toekomst.
Ik wil niet zeggen dat het goed gaat bij Ajax (understatement....) maar die hetze die deze 3 flapdrollen voeren gaat ook alle perken te buiten. Werkelijk iedere dag hebben ze wel weer een "scoop"....

19 september 2023 om 12:43

Al die verhalen over het vermeend falen van Mislintat nemen inderdaad groteske zo niet clowneske vormen aan. Ook Isco had bij Ajax moeten spelen en heel misschien heeft Ajax ook de kans laten liggen Veerman weg te plukken bij PSV, Joey Veerman stond voor zijn overgang naar PSV trouwens ook geruime tijd in de belangstelling van Feyenoord.

19 september 2023 om 16:10

En daarvoor nog, van Az... Maar ja, wij hebben het gewoon opgevuld door iemand uit jong-AZ door te schuiven, die daarna voor 25 miljoen werd verkocht .

19 september 2023 om 16:59

Inderdaad, ik neem aan dat je hier doelt op Tijani Reijnders die ik ook graag bij PSV had gezien maar ik ben nu meer dan tevreden met Veerman en nu ook nog Schouten. En over jeugd van AZ gesproken, ik heb het afgelopen seizoen de Youth League uitgebreid gevolgd en ben groot fan van jeugdopleiding en visie bij AZ, met name ook op bestuurlijk niveau in samenspraak met technische staf. Het is niet voor niets dat Ajax Alex Kroes wegkaapt bij AZ maar voor Ajax ben ik bang dat Alex eerst moet gaan puinruimen.

19 september 2023 om 12:48

@oelie het is toch niet gek aangezien dat soort clubs in dezelfde vijver vissen? In dit geval gaat het er om dat een speler als Schouten het juiste profiel heeft om voor Ajax te spelen. Technisch, intelligent, Nederlands en zoekt altijd de oplossing vooruit.

Daarnaast heeft dit jonge Ajax juist behoefte aan spelers zonder restwaarde. Als je twee/drie dertigers toevoegt was dat fantastisch geweest, Ziyech in een Tadic rol aangezien er al genoeg kapitaal op het veld staat. Het is gewoon niet in balans nu.

19 september 2023 om 13:00

Nee, al die Ajacieden die Mislintat blijven verdedigen zijn goed bezig? Als je nu nog niet door hebt dat meer dan de helft gewoon weggegooid geld is dan komt het nooit meer.. Avila, 12 miljoen voor een bankzitter, Akpom 14 miljoen voor iemand die waarschijnlijk volgend jaar voor 4 miljoen weg mag/moet.. Mikautadze, sjokt over het veld en heeft werkelijk geen idee wat ie moet doen, Manssverk, is hij nou zoveel beter dan een Vos? Ramaj, had dan gewoon Olij opgepikt voor de helft.. Geen rechtsbuiten gehaald, geen echte 10 gehaald, 1 groot vreemdelingen legioen waarbij niemand weet hoe Ajax wil spelen.. de enige goede aankopen zijn Sosa en Sutalo.. Branco valt vies tegen en ook Tahirovic begint steeds minder te spelen.. Het gaat gewoon de verkeerde kant op

19 september 2023 om 13:20

Kokkie " Als je nu nog niet door hebt dat meer dan de helft gewoon weggegooid geld is dan komt het nooit meer"

Laten we inderdaad na 1 wedstrijd deze conclusie trekken. Man wat een lachwekkende onzin zeg. Ben je een beetje in PANIEK ofzo? Hoe oud ben je?

Man up kerel.

19 september 2023 om 15:50

We gaan het zien Mentalist, ik heb niet veel vertrouwen in deze samengestelde selectie die wederom totaal uit balans is.. We hebben 3 spitsen, 1 halve rechtsbuiten, eigelijk geen 10, 3 linksbacks en 3 linksbuiten.. 2 rechtsback die imo alles behalve Ajax niveau hebben.. Als je voor dik 100 miljoen uitgeeft moet er wel wat staan, blijkbaar is Ajax hardleers want vorig seizoen was ook al zo'n groot succes na al dat geld smijten

19 september 2023 om 16:14

Het gaat niet zo zeer of het inhoudelijk wel of niet klopt, het gaat erom dat er continue, en volstrekt zonder enige nuance, wordt geroeptoeterd dat het allemaal maar slecht is en dat deze of gene het allemaal, van te voren, beter wist, maar dan wel achteraf uitgesproken.

Ze benoemen nu Stengs, Schouten en Lang. Voor die eerste geldt dat ik vooraf een hoop Feyenoord-fans hoorde zeggen hoe "niet blij" ze waren met diens komst. Zelfde geldt voor PSV-fans over Lang. En op de positie van Schouten had Ajax vd Boomen aangetrokken, transfervrij nota bene, wat toentertijd gezien werd als een slimme deal (en ook na de eerste wedstrijden).

Dat het nu ineens succesvol is (wat ook nog veel te vroeg is om te stellen), is me gewoon veel te makkelijk.

Achteraf kijk je altijd een koe in de kont.

19 september 2023 om 12:54

Je zou het ook eens om kunnen draaien. Al die zelfbenoemde experts, zoals jij ze noemt, zijn bij elkaar goed voor heel wat interlands, prijzen en kennis. Sneijder, vdVaart, van Basten, Gullit, Boulahrouz, Advocaat… zijn toch allemaal geen koekebakkers die er geen verstand van hebben zou je zeggen. Hoe kan het nou dat iemand als Perez, die hem goed kent, zegt dat bijv. Gaaei niks bijzonders is en dat Ajax zo’n jongen haalt? Of die reservekeeper voor 7 miljoen die vervolgens niet speelt. Dan vind ik het juist wel interessant om van iemand als Advocaat bijvoorbeeld te horen hoe dat soort dingen in achterkamertjes soms kunnen ontstaan.

19 september 2023 om 13:21

Die reservekeeper kostte 4 miljoen.

19 september 2023 om 13:52

@ Suc6Magnet,
Misch ff de tijd geven de groep, is nu pas compleet, voor Twente uit hadden ze pas 2x met elkaar getraind, die 2 Kroaten achterin zijn gewoon Internationeel, die zouden toch wel gewoon kunnen voetballen?

19 september 2023 om 13:07

Verweij verdient zijn brood door de azijnzeiker uit hangen. Zal vast gezellig bij hem thuis zijn… Hij is nooit positief over iets.

19 september 2023 om 16:47

9 vd 10 voetballers zal meegaan in deze drama. De zidane's vd wereld uiteraard niet. Die komen niet naar Ajax.

19 september 2023 om 17:36

Weet je wat komisch zou zijn. Als Ajax Lang had gehaald terwijl er nog Tadic, Bergwijn, Daramy en Godts rondliepen op die positie. Dan was het pas wanbeleid geweest.

19 september 2023 om 19:09

Was het ook wanbeleid dat PSV Schouten binnenhaalde terwijl Sangaré er nog was?

Is gewoon een kwestie van goed managen en snel doorpakken. Zorgen dat je iets op de achterhand hebt zodat je zelf in het voordeel bent bij de onderhandelingen. Geen oude schoenen weggooien voordat je nieuwe hebt, maar wel 100% zeker nieuwe schoenen hebben voordat je de oude schoenen wegdoet.

19 september 2023 om 20:32

Schouten is gehaald als vervanger van Guti. Voor Sangare is er juist geen vervanger gehaald.

Lekker makkelijk om alle spelers van Psv en Feyenoord te gaan noemen. Ik geloof echt nog wel dat er een paar van die aanwinsten goed gaan uitpakken maar grotendeels is het natuurlijk niet best. Schouten had wel echt prima bij Ajax gepast. Stengs had niemand positief over geweest als Ajax die zou aantrekken.

19 september 2023 om 11:31

Stengs heeft alleen al evenveel doelpunten gemaakt en meer assists gegeven dan alle Ajax aankopen van deze zomer bij elkaar. Daarnaast was het een speler met een hogere waarde (transfermarkt) dan het die heeft gekost. Dus denk dat Ajacieden er niet minder positief over waren geweest dan het rijtje forbes, akpom,mikautadze.

19 september 2023 om 11:34

alexdevidal

Jawel... op voorhand was Stengs niet gewenst bij Ajax!

Sterker nog: Vrijwel alle Feyenoorders waren zelfs erg negatief over Stengs op dit forum... maar zijn nu ineens van de aardbodem verdwenen!

19 september 2023 om 12:10

Alleen de Feyenoorders die niet naar Antwerp hebben gekeken vorig seizoen. Hetzelfde geldt voor de Ajacieden die de spelers die Mislintat gehaald heeft niet kennen en blijven verwachten dat dit tot een coherent team samen te smeden is (of erop afgeven dat maar 2e divisie spelers zijn). Zoals sommige Ajax supporterende amateur analisten op twitter en reddiit al aangeven lijkt Mislintat vooral spelers van z'n Stuttgart lijst gehaald te hebben die geschikt zijn om 5-3-2 of 3-5-2 te spelen.

Dat is wel een groot verschil met Feyenoord en PSV die gerichter hebben kunnen aankopen maar waar de speelstijl van de coach een belangrijke factor in lijkt te zijn. Dat mis ik volkomen bij Ajax.

Verweij en Driessen ratelen vaak maar wat algemeenheden zoals Derksen en andere TV kopstukken die ergens nog een romantisch voetbalbeeld uit de jaren zeventig en tachtig voor ogen hebben maar ook serieuzere analyses tonen aan dat het nogal raadselachtig is wat Mislintat met deze specifieke aankopen wil.

19 september 2023 om 16:57

Shenkie
Naar mijn weten waren ze alleen negatief omdat men dacht dat het ten koste ging van de Ivanusec transfer. Toen dat los van elkaar bleek te zijn was het natuurlijk nog steeds afwachten, maar in Slot we trust.

19 september 2023 om 11:49

Een paar = 2.

Geef die aankopen gewoon ff de tijd. Je kan echt niet oordelen over spelers die een handjevol wedstrijden gespeeld hebben in een nieuw team dat compleet uit vorm is. Als Schouten bij dit Ajax zou zitten zou hij er ook niks van kunnen.

19 september 2023 om 11:43

Normaal heb je gelijk maar dat kan wel als je ziet dat basisvaardigheden ontbreken. Sommige spelers zitten zo ver van het Ajax niveau af dat het lachwekkend is. In de paar wedstrijden die ik nu gezien heb kan ik echt wel zien dat Forbs, Medic, Mikautadze, Mannswerk en Akpom in de verste verte geen Ajax niveau zijn. Bij Sutalo, Tahirovic, Van den Boomen en Sosa zie ik (af en toe) nog aanknopingspunten en kan het inderdaad nog wennen zijn.

19 september 2023 om 12:28

Van de 5 namen die je noemt, ga ik er met 4 volledig met je mee. Maar om Mannsverk na 2 trainingen en een halve wedstrijd af te schrijven gaat me echt te ver. Vergeet ook niet in welke wedstrijd hij moest debuteren. In de eredivisie zul je niet heel veel zwaardere uitwedstrijden krijgen dan tegen Twente die in de eigen Grolsch Veste bijna onverslaanbaar zijn. Traditioneel heeft Ajax het moeilijk in Enschede want van de laatste 10 wedstrijden in Enschede heeft Ajax er maar 2 gewonnen (5 x gelijk, 3 x verlies). En de manier waarop Vlap op dit moment door het elftal raast als verkapte linksbuiten is heel lastig te verdedigen. Die speelt op 4 posities tegelijk en doet dat puur op intuïtie dus het is volkomen onvoorspelbaar. Ik denk dat Mannsverk wel degelijk een toegevoegde waarde kan zijn voor Ajax.

19 september 2023 om 12:09

Bij Ajax krijg je geen tijd. Je moet gelijk presteren. Vorig jaar zat Slot ook met een nieuwe selectie. Maar stond wel gewoon bovenaan in de winterstop..

19 september 2023 om 12:17

En de periode daarvoor ging het erg wisselvallig, dat vergeet je dan even te melden

19 september 2023 om 12:25

Dit dus. Het gros van de aankopen is aangesloten toen de competitie al was begonnen. Geen enkele trainer heeft een team met zoveel mutaties binnen een week of twee draaiende. September word de maand van aanmodderen, daarna zouden steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats moeten vallen. Gebeurt dat niet, dan kan je de posities van Steijn en Mislintat in twijfel gaan trekken.

Ik vindt dit soort berichten altijd zo onnodig, er is een jacht op Mislintat gestart. Laat gewoon dit team op elkaar inspelen en gun het de tijd. Rome is niet in 1 dag gebouwd en ook niet in 3 weken.

Sosa, Satulo, Gaaij, Tahirovic en Forbs zie je de individuele kwaliteiten. Als deze spelers op elkaar ingespeeld raken en patronen zien dan ga je echt wel weer redelijk voetbal zien. Dat heeft alleen tijd nodig. De andere spelers moeten mij nog overtuigen maar het is vroeg.

Maar ik vind daarom de hetze op dit beleid nog steeds onnodig. De telegraaf is naar mijn idee nog steeds boos omdat ze niks meer lekken naar valentijn en verweij.

19 september 2023 om 11:41

Welke individuele kwaliteiten zie jij dan?

Sosa en Sutalo oke.

Forbs en Gaaei zie ik inderdaad kwaliteit in: rennen!

Forbs is minder dan Daramy... Zondag zag je dat Regeer in alles technisch vaardiger is dan Gaaei.
Tahirovic zwaar overschat. Een 6 die geen idee heeft wat verdedigen betekent. Daarnaast te veel ballen naar de verkeerde kleur.

Laatstgenoemde zie ik nog wel potentie in vanwege zijn leeftijd... maar Forbs en Gaaei missen echt gewoon basisvaardigheden die je bij de onder 17 van Ajax wel ziet.

Laten we over Akpom maar zwijgen m.b.t. technische basisvaardigheden. Het deed me denken aan Markus Rosenberg of Wesley Sonck, maar zelfs daarmee doe ik die laatste 2 echt veel te kort!

19 september 2023 om 11:54

Die jongens moeten ook nog aanpassen, Anthony en Neres stonden er ook pas na een half jaar.

En rennen is inderdaad een kwaliteit, als ze dat kunnen combineren met andere basis vaardigheden zijn dat gewoon wapens.

Akpom valt inderdaad nog niet mee, maar ik hoop stiekem dat ze hem in de spits zetten. Hij heeft een neusje voor de goal.

Tahirovic is te wisselvallig maar je ziet dat hij goed inzicht heeft en goed kan pasen.

Kortom, Je ziet wat ze kunnen en ik snap waarom mislintat ze gehaald zou kunnen hebben. Geef ze de tijd en beoordeel ze pas echt over een paar maanden.

19 september 2023 om 12:17

Ja zag je de individuele kwaliteit van Sutalo afgelopen zondag? Of zeg je dat omdat het een grote naam is? Want als er iemand veel fouten maakte was het Sutalo wel. Daarom heeft het totaal geen zin om bepaalde spelers uit te gaan lichten aan de hand van 1 wedstrijd. Maar dat heb ik al een aantal keer geschreven. Het zullen toch niet allemaal koekenbakkers zijn bij elkaar? Al wil iedereen dat graag geloven…

Iedere “journalist” probeert zijn graantje mee te pikken in de tijden dat het slecht gaat met Ajax. Want dat scoort en komen ze onder de aandacht. Dat is wat er gebeurt, want een grondige analyse heb ik bijna nog niet mogen zien…

19 september 2023 om 12:25

wizzle_shizzle,

Nee vast niet. Maar Mislintat heeft wel gewoon te veel projectjes gekocht. Waarbij de trainer misschien nog wel het grootste project is van ze allemaal. Dat is echt een mispeer van de bovenste plank. Die is het in 2 maanden tijd niet gelukt om vastigheden erin te slijpen en elftal te smeden. Ja 12 nieuwe spelers, maar Brobbey, Bergwijn, Berghuis, Tahirovic, Hato, Rensch en Gorter hebben al een hele voorbereiding gehad en zelfs die weten niet van elkaar wat ze moeten doen. Het is verdomme Sosa die nog enigzins reageert op Brobbey en zijn loopacties.

Lichtend voorbeeld, Brobbey kwam in de 2e helft gewoon door vanaf de linkerkant, keek op en zag niemand voor het doel staan, vervolgens werd dat een kansloos schot in het zijnet. Voor de goal Stond helemaal niemand. Dat Akpom en Brobbey elkaar niet begrijpen oke. Dat Brobbey, bergwijn en berghuis elkaar niet begrijpen is niets minder dan een grof schandaal.

19 september 2023 om 12:39

Ik snap wat je zegt Ninjakai. Het leek nergens op tegen Twente, er zat geen structuur in het spel. Het voorbeeld van Brobbey wat je aanhaalt vind ik alleen niet zo’n sterke. Ook met een ingespeeld team kunnen dit soort situaties voorkomen. Niets gaat perfect in elke wedstrijd. Waar ik me vooral aan stoor is het feit dat een Rensch zo ongeïnspireerd speelt. Die 2e goal van Twente is zo’n schrijnend voorbeeld van hoe het niet moet. En altijd zo’n semi relaxte uitstraling alsof het hem geen moer interesseert.

Of een ander voorbeeld waarin Bergwijn diep loopt, een leuk kans kan creëren en dan op de bal gaat staan. Zo oliedom, en zo weinig vertrouwen.

Ik heb nog steeds wel vertrouwen dat wanneer de spelers wat meer op elkaar ingespeeld raken er echt nog wel wat in zit. Als je een bedrijf met 11 mensen hebt en je zet er 7 nieuwe mensen in terwijl er 7 weggaan kan je ook niet verwachten dat het bedrijf ff hetzelfde gaat functioneren als voorheen. Dat heeft tijd nodig.

19 september 2023 om 14:51

Wizzle_shizzle

Omdat Sutalo bewezen heeft op een hoger niveau te kunnen voetballen! Evenals Sosa.... en nee Sutalo was inderdaad niet best zondag!

Maar alle andere spelers hebben nog nooit op het hoogste niveau gespeeld en raken stuk voor stuk geen knikker goed.

Ik heb op van der Boomen in oefenwedstrijden na, nog geen 1 actie van 1 aankoop gezien waarvan ik denk, zo die kan Ajax weer iets vooruit brengen.

Je bent niet alleen weggespeeld door Twente... Halilovic heeft Tahirovic ook gewoon compleet een halve middag lang voor joker gezet!

Notabene Gorter is al 2 wedstrijden je man of the match. Ludogorets uit en Fortuna uit. Als Kudus zijn biezen eerder had gepakt of Gorter een offday had in Bulgarije had je niet eens Europa League gespeeld.

19 september 2023 om 11:58

Haha, waarom verdedig jij dit. Ajax is een topclub, daar is helemaal geen tijd om elkaar in te spelen. Er moet direct een goed elftal staan en de spelers komen gewoon kwalitatief te kort. Hoe kun je denken dat een nummer 10 uit de Championship bij Ajax uit de verf gaat komen. Ze spelen daar totaal ander voetbal dan Ajax wil spelen en daarom is het ook een totaal andere voetballer dan dat Ajax normaliter heeft. Het is maar één voorbeeld van alle aankopen. Maar heb je er überhaupt wel eens over nagedacht?

19 september 2023 om 12:12

Ajax is een topclub inderdaad en moet presteren maar tegenwoordig is iedereen zo snel met het afschrijven spelers en trainers.

Ik vind dat er genuanceerd naar gekeken moet worden. Door de chaos waar Ajax vorig jaar in belande was de salaris huishouding niet op orde, door het mislopen van CL moest er dus eerst verkocht worden en daarna pas gehaald. Met daarbij in beschouwing dat er ook minder salaris per speler beschikbaar is dus top aankopen die er direct staan is gewoon niet mogelijk.

Daardoor duurde het lang voor er aankopen kwamen en hebben de aankopen inderdaad meer tijd nodig.

Tadic speelde ook in Engeland totaal ander voetbal, Alvarez en Martinez speelde dat ook ander voetbal bij hun oude clubs. Dat argument gaat niet op, spelers kunnen in meerdere systemen renderen.

19 september 2023 om 12:19

Er is een verschil tussen het beleid en het totaalpakket aan spelers verdedigen en de individuele spelers verdedigen. Ik denk dat een Tahirovic, Mannsverk, Forbs, Gaaei en Mikautadze best nog belangrijk kunnen worden voor Ajax. Ze allemaal in 1 transferzomer kopen nadat je alle sterkhouders hebt verkocht is waanzin.

als ajax vroeg in de transferperiode bergwijn van de hand had kunnen doen, dan was noa lang natuurlijk dikke prima geweest. maar dit is niet het geval.

schouten, ook een goede speler maar daarvoor had ajax dus alvarez vroeg in de transferperiode moeten verkopen.. is ook niet gebeurd.

het is allemaal best makkelijk te bedenken, hoe bepaalde transfers niet tot stand zijn gekomen.

19 september 2023 om 11:31

Dat zou niet scoren. Duh.

19 september 2023 om 11:36

ik snap waarom mensen als verweij/driessen dit soort dingen roepen.
voor de clicks, views en likes.

het is alleen jammer dat veel mensen dit dan ook als waarheid aannemen.

19 september 2023 om 11:45

Schouten werd op 16 augustus aangekondigd. Alvarez zijn vertrek op 10 augustus (en was al lang en breed bekend aangezien hij vorig jaar een transfer geblokkeerd zag worden). Tadic ontbond zijn contract op 14 juli en Noa Lang kwam op 8 juli.

Bovendien had Ajax meer dan genoeg geld om eerst te kopen en dan te verkopen.

Dit lijken veel Ajacieden niet te beseffen, maar kan het niet zijn dat Ajax deze zomer misschien wel helemaal niet zo aantrekkelijk was?

19 september 2023 om 12:48

Dat is natuurlijk vraag 1. Waar zou Schouten voor hebben gekozen als hij de keuze zou hebben gehad.

19 september 2023 om 17:15

"Bovendien had ajax meer dan genoeg geld om eerst te kopen en dan te verkopen". Dankjewel voor het aangeven dat je er geen zak van begrijpt. Het is nog maar 3000x in de media gezegd en bevestigt door mislintat dat hij geen spelers mocht kopen voordat er spelers verkocht waren...

19 september 2023 om 17:32

@woenselaar............sven mocht niet kopen voordat hij zelf budget had gecreeerd en de gemiste CL inkomsten ook binnen had. Dat is al tig keer aangegeven door Ajax zelf. Er was niet genoeg geld om eerst te kopen aangezien niemand zeker wist dat Kudus en Alvarez daadwerkelijk zouden vertrekken. Een club moet namelijk wel willen betalen wat Ajax wil en zolang dat niet gebeurt gaat een speler nergens heen.

19 september 2023 om 18:39

Grappig heren hoe dat werkt. Ajax had toch ook gewoon meer dan genoeg geld? Jullie grote vriend Mislintat (moge hij lang blijven zitten) zei dat?

“Zo zei de Duitser dat de selectie pas zo laat op orde is, omdat de raad van commissarissen eerst financiële zekerheid wilde en spelers wilde verkopen. Ook wilde de voormalig scout het salarishuis naar beneden krijgen en waren er gewoon geen goede alternatieven. Onzin, volgens scouts, mensen van de jeugdafdeling en de staf. Jerdy Schouten en Noa Lang zouden naar voren geschoven zijn, maar Mislintat wees deze spelers af”

Dat Kudus en Alvarez zouden vertrekken kon je echt wel invullen hoor..

19 september 2023 om 18:40

Grappig heren hoe dat werkt. Ajax had toch ook gewoon meer dan genoeg geld? Jullie grote vriend Mislintat (moge hij lang blijven zitten) zei dat? Nogal tegenstrijdig.

“Zo zei de Duitser dat de selectie pas zo laat op orde is, omdat de raad van commissarissen eerst financiële zekerheid wilde en spelers wilde verkopen. Ook wilde de voormalig scout het salarishuis naar beneden krijgen en waren er gewoon geen goede alternatieven. Onzin, volgens scouts, mensen van de jeugdafdeling en de staf. Jerdy Schouten en Noa Lang zouden naar voren geschoven zijn, maar Mislintat wees deze spelers af”

Dat Kudus en Alvarez zouden vertrekken kon je echt wel invullen hoor..

19 september 2023 om 20:36

Dat is dus niet waar. Is allang ontkracht. Timber werd op 14 juli al verkocht. Bassey op 28 juli. De eerste fatsoenlijke aankoop kwam pas 3 weken nadat Timber was verkocht. Duurde dus veel te lang voordat die spelers ging kopen.

19 september 2023 om 12:08

Met Tadic, Bergwijn, Lang en Ivanusec hadden we wel de beste linkerkant van Europa gehad.....

Wat een gelul van die Verweij.

Stengs is lachwekkend natuurlijk, is ook bij Feyenoord niet bepaald een sterkhouder.

Maar Lang en Schouten waren prima spelers geweest voor Ajax en had het al een stuk beter gestaan daar.

Maar we moeten ook niet doen of het één en al ellende is wat Ajax gehaald heeft.
Verdedigend is er wel degelijk kwaliteit ingekocht, Sutalo en Sosa zijn basisspelers bij Kroatië, dan moet je wel wat kunnen.
Avila en Gaaei zijn ook prima spelers. Manssverk stond ook bij Feyenoord hoog op het scoutingslijstje.
Als het eenmaal loopt zal het verdedigend wel prima staan daar.
Het is vooral aanvallend kommer en kwel.
Bergwijn en Brobbey was het al niet helemaal en die heb je aangevuld met 3 knuppels die geen knikker raken.

Dus Verweij vindt het verstandig als de directeur Voetbalzaken van Ajax een speler haalt die onder contract staat bij de broer van de assistent trainer, alleen omdat die assistent trainer dat heel hard roept. Het schijnt dat de neef van de toiletjuffrouw ook een keer een wedstrijd van ene Haaland heeft gezien en dat hij toen heel hard heeft geroepen dat die naar Ajax zou moeten. Schandalig dat Mislintat dat ook niet heeft gedaan.
Ik voorspel je dat wanneer Schouten bij Ajax had gespeeld, de kop was geweest dat het schandalig is dat Mislintat zijn oren heeft laten hangen naar een assistent trainer die een speler die onder contract staat bij zijn broer Rob naar voren heeft geschoven.
En dan vervolgens aangeven dat o.a. Stengs ook naar Ajax had gekunt. Ja dat geloof ik, maar dan snap je toch echt niks van voetbal. Soms denk ik dat de artikelen stiekem door Patty Brard worden geschreven onder het pseudoniem Mike Verweij.

Ik denk dat PSV of Feyenoord de CL wint dit jaar, die hebben zo on-ge-lofeloos goed ingekocht, zeker ten opzichte van Ajax. Morgen nog even horen dat ze Messi hadden moeten halen en ik ben weer op de hoogte.

Als je de laatste tijd de berichten over Mislintat leest lijkt het wel alsof we het over een crimineel zonder kennis hebben. Vraag me dan toch af wat ervan waar is en hoe Ajax in godsnaam bij deze man is gekomen.

Dus als een trainer een naam roept moet de TD per direct overstag? De TG wordt met het uur lachwekkender man.

Tsja, ik snap wel weer dat Mislintat niet naar iedereen luistert. Vanuit heel veel verschillende hoeken worden spelers aangeboden. Soms goede opties, soms mindere opties. In dit geval kan Isco wellicht teveel salaris/tekengeld hebben gevraagd. Ook was hij volgens mij al een hele tijd clubloos, dus het is maar de vraag wat je krijgt. Ik snap in ieder geval wel dat Mislintat niet naar zulke externe personen luistert en Isco niet heeft gehaald. Bij iemand van die leeftijd die al maanden clubloos is en veel salaris kost, snap ik de terughoudendheid.

Ik heb nog geen idee wie er beter is, Schouten of Manssverk/Tahirovic. Schouten past zich als Nederlander en 26 jarige wel wat makkelijker aan en dat hij in een draaiend team komt dat helpt natuurlijk ook mee. Als dat het punt is dat er meer spelers moesten komen die er meteen zouden staan kan ik het begrijpen.
Maar dan vind ik Ivanusec weer een slecht voorbeeld. Ik kan me goed voorstellen dat hij in dit Ajax ook minder zou draaien dan nu bij Feyenoord.

Het is allemaal makkelijk praten met een 'wat als' scenario en ik vind die tendens vermakelijk maar zo kan iedereen scoren voor aandacht. Wat mij wel steekt is dat de opzichtigheid van transfer uit zijn eigen netwerk enorm opvalt, dat heb ik vanaf de eerste signalen al aangegeven.

Vissen bij Arsenal, concreetheid bij Stuttgart. Zijn werkwijze lag er heel dik op en daaruit bleek wel dat hij zijn eigen weg trok en eigenlijk niet omkeek naar input van andere Ajax-mensen. Het ziet er nog niet goed uit nu voor Ajax, het zit niet mee, maar om de selectie al af te schrijven is voorbarig. Net zo voorbarig als de vraag of Twente kampioenskandidaat is.

Ik vind de hetze die nu gaande is tegen Ajax en onze Sven wel naar worden hoor. Tuurlijk mag je kritiek hebben, maar zijn alweer 10 artikelen per dag over het beleid van Ajax. Zou juist mooi zijn als het vandaag om Feyenoord of PSV ging die na jaren weer eindelijk uitkomen in de CL. En dit zeg ik als trotse Ajacied

19 september 2023 om 12:24

Tsja, ik zie een simpel artikel over Steijn die Isco wilde halen en dat heeft het dubbele aantal reacties. Ben het ermee eens dat Feyenoord en PSV meer aandacht verdienen maar zo lang hun supporters massaal blijven reageren op artikelen over Ajax, zal VZ blijven plaatsen.

19 september 2023 om 18:01

Hoeveel artikelen heb je over Ajax gezien sinds zondag? Meeste daarvan zijn ook gewoon de ‘journalisten’ die dingen verzinnen om interessant te blijven voor het publiek

Ik ben zeer benieuwd naar het artikel over schoonmaker X die speler Y naar Ajax wilde halen, maar dat Mislintat niets met die suggestie heeft gedaan..

Waarom steeds dat geroddel over Ajax,
waarom niet is iets positiefs over een club die jaren prachtig voetbal heeft laten zien?
Lijkt of ze er allemaal lol in hebben.
Je maakt Ajax toch niet met de grond gelijk,? alles ,krant , internet waar je kijkt/leest, Ajax wat de klok slaat
En ook niks maar ook niks positiefs.
Treurig, komt echt wel goed hoor, we hebben zoveel succes gehad, mag best een keertje wat minder.

Wie er wel en wie er niet zijn aangeboden kunnen we nu weinig mee .Wie van de technische staf en scouts genegeerd zijn door sven kunnen we nu ook weinig mee , al is het wel een zeer kwalijke zaak als die geruchten grotendeels waar zijn.Waar we het wel over eens kunnen zijn dat er een aantal dubieuze aankopen bij zitten , die volgens mij nooit gekocht hadden mogen worden omdat ze simpel niet van het niveau zijn waar wij naar toe willen en wat wij gewent zijn .Hoe kan je Tahirovic , vd Bomen en mansverk halen wat 3 controleurs zijn terwijl je een groot talent als Vos heb rondlopen .Je heb nu met Taylor , Berghuis en Salah want is eigenlijk ook een middenvelder 7 middenvelders en als je Akdom erbij telt die schijnbaar het beste uit de voeten komt op 10 8 middenvelders in huis heb .Hij haalt Forbes en Mikaudkladze die allebij nog nooit op het hoogste niveau hebben gespeeld .Hij verzaakt om een rechtsbuiten te halen .Satulo zou gewoon een goede speler moeten zijn die gast staat niet voor Jan lul bij Kroatië in de basis en Medic voor de breedte kan ik ook nog wel begrijpen die deed het nog niet zo slecht .Sosa en Avila begrijp ik ook omdat Wijndal niet echt denderend was en nogmaals Salah een middenvelder is .Ook denk ik dat bij de meeste spelers de transfersom wel aan de hoge kant was .Maar het is wat het is , we moeten nu roeien met de riemen die we hebben .Maar Steijn moet dan wel de spelers op de juiste plek gaan neerzetten en niet gaan experimenteren met spelers zet die gasten neer waar ze bij hun club vorig seizoen ook gepresteerd hebben .Berghuis heeft zijn beste wedstrijden bij Feyenoord op rechtsbuiten gespeeld in een vrije rol , als je geen echte rechtsbuiten heb zet Berghuis daar dan gewoon neer .Steijn maakt het ze eigen alleen maar moeilijk door deze foute beslissingen. Hou het simpel is er een taalbarrière wees een vent zet Vos en vd Bomen en Taylor op het middenveld en Taylor dan op 10 .Ik weet niet of Satulo engels spreekt zo niet zet dan Medic in de basis en geef alle spelers die geen woord engels kunnen een spoed cursus engels .

Dat Tadic en Klaassen weggestuurd zijn, vind ik nog steeds jammer maar ik denk niet dat Stengs beter is dan de bagger die Mislintat gehaald heeft.

En Noah Lang is 'n momentenvoetballer die voor veel irritatie zorgt.

Het is voor sommige nog steeds lastig toe te geven dat veel analisten, Valentijn, Verweij en de Telegraaf gewoon gelijk hebben gehad. Het is nu eind september en veel amateur club s hebben de selectie meer in balans, dan de duiventil Ajax. Blijf vooral hopen, tegen beter weten in..

Morgen een uitvoerig stuk in de telegraaf over de koffiejuffrouw die graag worstenbroodjes wilde introduceren maar Mislintat deed er niks mee.

Volgende week......de receptioniste die graag een betere stoel voor haar rug wilde maar Mislintat deed er niks mee.

De Koning wil graag een nieuwe Porsche kopen maar Mislintat gaf geen toestemming.
Zo kan ik ook onzin gaan verzinnen. Niet zo moeilijk.

19 september 2023 om 20:37

Ik denk morgen in de Telegraaf over de belangenverstrengeling van Mislintat.

Lang en Schouten waren nooit naar Ajax gegaan man. De man praat alsof Ajax iedereen binnen had kunnen hengelen met hun Europa League. En daarbij een techniektrainer die spelers aanbeveelt. Hou je met je eigen baan bezig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren