Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verweij denkt dat Ajax deze acht miskopen van Mislintat zal laten gaan

Laatste update:

Ajax gaat opnieuw enkele hectische transferperiodes tegemoet, zo gelooft Mike Verweij. De journalist van De Telegraaf denkt dat slechts vier van de twaalf aankopen die de ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat deed een toekomst hebben in de Johan Cruijff ArenA.

"Ik denk dat John van 't Schip wél heel blij is met Branco van den Boomen, die na de winterstop terug zal zijn", aldus Verweij in de podcast Kick-off. Van den Boomen werd direct een vaste basisspeler toen Van 't Schip op 30 oktober aangesteld werd bij Ajax, maar de 27-jarige middenvelder kampt al sinds 5 november met een blessure.

Verder denkt Verweij dat Chuba Akpom een waardevolle rol kan hebben als pinchhitter. Zondag maakte de Engelsman weinig indruk tegen PEC Zwolle (2-2). "Die wedstrijd heeft aangetoond dat Akpom geen nummer 10 is. Hij is alleen bruikbaar als tweede spits naast Brian Brobbey, of als nummer 9 in plaats van Brobbey."

De derde aankoop van Mislintat die waarschijnlijk kan aanblijven is Diant Ramaj. De 22-jarige doelman is onder Van 't Schip de vaste eerste keeper van Ajax. "Die is jong en verdient een kans, maar heeft mij nog niet heel erg overtuigd", zegt Verweij.

De vierde naam die zou kunnen aanblijven is Josip Sutalo, al twijfelt Verweij openlijk aan de kwaliteiten van de 23-jarige centrumverdediger. "Die is ook nog niet imponerend", vindt de Ajax-watcher. "En daarmee houdt het denk ik op wat betreft de aankopen van Mislintat."

Benjamin Tahirovic, die voor acht miljoen euro overkwam van AS Roma, zou alweer mogen vertrekken. "Als ze daar een goede prijs voor kunnen krijgen, zullen ze dat doen", zegt Verweij.

Ajax is al bezig met een transfer voor Georges Mikautadze. FC Metz heeft zich volgens Voetbal International gemeld voor een terugkeer van de aanvaller, voor wie minimaal zestien miljoen euro werd betaald. Metz zou Mikautadze in januari kunnen huren.

De overige aankopen van Mislintat die zouden kunnen vertrekken zijn: Carlos Forbs (voor minimaal 14 miljoen euro overgenomen van Manchester City), Gastón Ávila (voor minimaal 12,5 miljoen euro van Royal Antwerp), Borna Sosa (voor minimaal 8 miljoen euro van VfB Stuttgart), Sivert Mannsverk (voor minimaal 6 miljoen euro van Molde FK), Anton Gaaei (voor minimaal 4,5 miljoen euro van Viborg FF) en Jakov Medic (voor minimaal 3 miljoen euro van FC St. Pauli).

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik schrik toch elke keer weer als ik die bedragen zo in een rijtje zie.. Die mislintat heeft de club echt heel hard genaaid zeg. Ajax komt er uiteindelijk wel weer bovenop door de goede naam in het buitenland icm de uitstekende jeugdopleiding. Ik zou zo snel mogelijk afscheid nemen van de meeste aankopen en dan een paar ervaren jongens halen om de jeugd te begeleiden.

18 december 2023 om 17:56

aan de ene kant wel, maar als je t anders bekijkt.
Bergwijn is voor €31 miljoen gekocht, de 8 aankopen die weg moeten gezamenlijk €45 miljoen... wat dat betreft heeft zijn voorganger niet heel veel beter gedaan.

18 december 2023 om 17:59

Zou niet zeggen dat Mislintat Ajax genaaid heeft, Ajax heeft zichzelf vooral heel hard genaaid door Mislintat zoveel vrijheid te geven.
Deze bedragen met zo weinig controle kunnen uitgeven is een schande geweest, ik hoop komende transferperiode een beter beleid te zien, en dat is Ajax ook aan zichzelf en de fans verplicht.

18 december 2023 om 18:08

Dat is een fout geweest, maar je kunt ook stellen dat het onwijs knap is van Mislintat om zoveel geld uit te geven aan zoveel middelmaat..

18 december 2023 om 18:11

Nouja beter beleid. Er is alsnog 100 miljoen verdiend dus zo slecht als het geschetst is valt het wel mee. De tijden dat je spelers voor 20 miljoen ophaalt en er direct staan zijn voorbij. Terug naar creatief scouten.

Overigens vind ik Tahirovic en Sutalo met de wedstrijd groeien. Maar goed Verweij moet dit wel roepen anders wordt hij nog ongeloofwaardiger.

18 december 2023 om 18:25

Schouten, Lang en Lozano stonden er alle 3 gelijk en waren 6 miljoen onder dat bedrag.

18 december 2023 om 18:57

Tahirovic met de wedstrijd groeien? Ben jij serieus?

18 december 2023 om 20:23

Tahirovic is echt de allerslechtste aankoop van de 11. Mourinho heeft Ajax hier keihard genaaid met zijn verkooppraatjes

18 december 2023 om 20:33

Wat een onzin Burdy. Hij klapt er gewoon in en heeft een sterke lange pass. Het korte tikwerk is die nog erg slordig in maar dat is het makkelijkste bij te spijkeren.

De slechtste van allemaal lijkt me dan toch echt Avila (maar ook die heb ik nog niet afgeschreven)

18 december 2023 om 21:05

@Mentalist,

BurdyM ziet het altijd in een heel ander perspectief dan sommige mensen zien. Dat mondt uit in een onmogelijk gesprek. Persoonlijk vind ik Akpom de grootste verassing, daar had ik weinig verwachtingen van.

Dat hier Mannsverk genoemd word in de tekst is lachwekkend. Die heeft letterlijk een halve wedstrijd kunnen mee voetballen.




Mannsverk wil ik eerst een paar wedstrijden zien om hem echt te kunnen beoordelen. Die 45 minuten tegen Twente waren niet best, maar zo iemand moet je ook de kans geven. Forbs heeft bij mij ook wel voordeel van de twijfel, al is het de afgelopen weken niet best. Laten we het houden op jeugdige inconsistentie, want hij heeft met zijn snelheid en diepgang wel een wapen die voor de rest er niet is bij Ajax.
De rest ben ik het wel mee eens. Ook voor Sutalo lijkt me dat je iemand anders kan vinden die niet speelt als Bambi op schaatsen. Als je al deze namen ziet is het echt onvoorstelbaar wat voor schade Mislintat heeft aangericht in die drie maanden dat hij voor Ajax werkte.

Ben meer benieuwd naar het schaduwlijstje van Ajax; als je brandhout wegdoet moet je toch wel iets hebben om het vuur te laten branden.



18 december 2023 om 18:13

Ik vind Forbs echt een verschrikking om naar te kijken. Dat Ajax minimaal 14 miljoen in hem heeft geïnvesteerd is schandalig. Het enige dat hij heeft is snelheid. Niet te geloven dat iemand met zo weinig balgevoel minuten mag maken bij Ajax 1. Als aanvaller notabene.

18 december 2023 om 18:22

Forbs is in ieder geval zichtbaarder in het veld dan Bergwijn.

18 december 2023 om 18:59

Aan beide heb je vrijwel 0.0

18 december 2023 om 19:05

Omdat hij langer is?

Oh we gaan Manssverk afschrijven op basis van één helft tegen Twente? Die jongen heeft daarna alleen maar in de lappenman gelegen. Laten we die wat langer de tijd gunnen.

Forbs speelt zijn eerste seizoen profvoetbal. Hij had een heel hoog rendement bij City-u21 direcht betrokken bij 34 goals in 22 wedstrijden oid. Die moet meer kunnen dan hij nu laat zien. (Lijkt alleen maar snel, voor de rest nog niet veel bijzonders ontdekt, maar is nog jong)

Zou die man zijn huiswerk doen. Een aantal kab alleen terug naar hun vorige club en sie gaan die bedragen niet betalen. Dus een kleine kans dat ajax die kan laten gaan...

Dat geroep zonder kennis, gisteren regels aanhalen van 2 jaar geleden nu dit weer. Wie neemt die man serieus?

Geloof er weinig van. Waarom zou je jongens als Forbs, Sosa, Gaaei en Mannsverk, 45 minuten, afschrijven? Die hebben echt nog wel meerwaarde.

18 december 2023 om 18:14

Forbs en Sosa niet. Gaarei en Mannsverk zou nog iets kunnen worden. Maar als je wissel staat voor Rensch moet je je afvragen of die potentie er wel is…

18 december 2023 om 18:17

Welke linksback is er beter dan Sosa? Sosa is onze beste linksback. Veruit zelfs.

18 december 2023 om 18:20

Gaaei ook niet hoor, die kan er echt helemaal niks van. Geen bal komt ook aan als hij mee naar voren gaat. Mannsverk weinig gezien, die ga ik niet afschrijven.

18 december 2023 om 18:25

Ik vind dit soort reacties erg doorzichtig en dan helpt beeldvorming ook niet.

Sosa is onze linksback. Dat lijkt me oprecht een feit, geen eens een mening. Waarom Martha constant maar mag blijven aanmodderen is mij echt een raadsel. Gisteren ook weer debet aan twee tegendoelpunte. Sosa heeft de naam om verdedigend slecht te zijn. Tegen AEK viel mij dat alleszins mee. Hij kan dat beter dan Martha en voetbalt dan ook nog beter mee. Dan lijkt de keuze me vrij simpel.

Forbs en Gaaei hebben gewoon tijd nodig. Dat zijn jongens van twintig. Gaaei en Forbs laten beiden een opwaartse spiraal zien en zijn gewoon jeugdspelers die als grote spelers worden weggezet. Dat is mij echt te makkelijk.

Mannsverk heeft welgeteld 45 minuten meegedaan. Een. Speel. Helft. Supporters die hem nu al afschrijven gun ik de vijfde plaats. Doe ff normaal, joh.

18 december 2023 om 18:29

@tinus,
Vind je het zelf ook niet heel erg dat Sosa de met afstand beste linksback is ? En dat terwijl je je af kunt vragen of hij wel echt kan verdedigen.

18 december 2023 om 18:37

@Jansen,

Natuurlijk. Absolute schande dat we met Avila, Martha, Sallah-Edine, Sosa en Wijndal legio linksbacks hebben en dat ze allemaal het niveau niet hebben. Maar dan moet je voor het type gaan dat complementair is aan Bergwijn en er dus constant overheen klapt, verdedigd zijn mannetje staat en doorgaans een prima voorzet heeft. Dan kom je bij Sosa uit.

Ik wijt het aan ritme. Als hij ritme krijgt is hij veruit onze beste linksback. Die bewering durf ik wel aan.

18 december 2023 om 18:47

Oja, ASE is er ook nog, wat is er met hem gebeurd? Speelt die alleen nog maar in Jong?

Vond het al een domme keuze om bij Ajax voor zijn plek te gaan begin dit seizoen terwijl iedereen zag dat hij tekort kwam, maar wat heeft die jongen zichzelf ongelooflijk in de voet geschoten zeg. Als je zelfs met deze stoelendans en malaise op de LB geen basisplek kunt afdwingen zal het er nooit inzitten.

Zo een jaar van je ontwikkeling weg.

18 december 2023 om 19:05

Debet aan 2 tegendoelpunten. Hij had ongetwijfeld het wat beter kunnen doen maar dit is wel heel streng. Die 2e goal was hands daarnaast kan die Vellios tussen 3 man in nog die bal met een omhaal verlengen en die eerste goal daar heeft hij toch geen schuld aan.

18 december 2023 om 19:09

Kijk even naar zijn positie bij de 2-2. Hij had Thy geen buitenspel kunnen zetten, maar moeten zetten. Zijn gebrek aan verdedigend inzicht en de laksheid waarmee hij terugsjokt zorgen voor de 2-2. Niks streng, simpelweg zijn fout.

18 december 2023 om 19:14

@Zana,

Momenteel vooral in Jong. Heeft onder Steijn regelmatig de kans gehad, maar niet gepakt. Onder van het Schip is hij volgens mij een of twee keer aan bod gekomen.

Hij zou beter af zijn met nogmaals een verhuurperiode en dan kan het best een leuke speler worden. Maar ik betwijfel of hij ooit goed genoeg wordt voor de Nederlandse top.

Ik wel benieuwd wat ajax hier nog voor kan vangen. Ik denk dat ze al blij moeten zijn dat ze de helft terug ontvangen. Al is dat zelfs nog vrij hoog.

18 december 2023 om 18:06

Als je dit zegt ben je alleen maar uit op reacties. Kom nou. Zelfs de slechtste algemeen directeur haalt er meer uit dan de helft. Zelfs Mikautadze die voor 16 kwam zou je als belabberd directeur nog voor 12 kunnen slijten.

18 december 2023 om 19:08

Mikautadze is voor mij nou juist de speler waar ik een hard hoofd in heb dat ze daar nog veel voor terug gaan krijgen (samen met Avila)
Niets bewezen op het hoogste niveau en voor een mega bedrag gehaald.
Forbs en Akpom verkoop je dankzij hun homegrown status wel weer voor een mooi bedrag aan een britse club.
Sutalo en Sosa zijn international van een groot voetbal land.
Mansverk, Gaaie en Medic zijn sowieso de bedragen niet dus daar vang je al snel weer een flink deel van hun transfersom terug.
Tahirovic komt nog redelijk vaak aan spelen toe en heeft naast Ajax ook Serie A ervaring, dus ook daar zal nog wel iemand voor willen komen.
Maar van die 16 miljoen voor Mikautadze en 12 voor Avila denk ik op basis van de huidige situatie niet dat ze daar naar verhouding veel voor terug zullen krijgen.

18 december 2023 om 19:17

Op beide spelers lijkt winst maken me momenteel een utopie. Daar moet je je verlies op nemen. Al geloof ik nog steeds wel in Mikautadze. Ik zou hem wel vaker aan het werk willen zien.

Avila wordt wel een aardige schadepost, vrees ik. 12 miljoen voor een speler die vorig jaar wisselspeler was bij Antwerp. Vrij onlogische aankoop.

18 december 2023 om 19:39

Mikautadze wordt gewoon winst, let maar op. Verhuur hem aan zijn oude club en over een half jaar is die weg voor meer dan zijn aankoopbedrag. Die was in zijn eerste wedstrijden in de ligue 1 aardig op schot en scoorde er tijdens de interlandperiode zonder enig ritme er aardig op los. Die past gewoon niet bij Ajax.

Avilla is gewoon Magallan 2.0.

19 december 2023 om 00:51

Het probleem is dat de meeste van deze jongens al competitie hebben gespeeld voordat ze naar Ajax kwamen, waardoor ze niet meer voor een derde club uit mogen komen dit seizoen. Met recht, Thanks Sven.....

Kan me toch niet voorstellen dat Ajax bereid is om Forbs zo makkelijk weer te laten gaan. Hartstikke jong nog en een heleboel geld voor neergelegd. Het lijkt me toch dat ze die minimaal nog een seizoen willen houden om te kijken of het wat wordt. Vind hem tot nu toe enorm druistig en wild.

18 december 2023 om 22:07

Forbs heeft de verkeerde sport gekozen. Die kan alleen hard rennen, thats it.

Geen actie, geen dreiging, komt geen krat bier voorbij. Geen goede voorzet. Ja hij is jong, maar ik snap niet dat je zo een speler voor 14 mln koopt om Conceicao te laten vertrekken. Net zo jong en kwam wel soms iemand voorbij.

Stuur Mannsverk maar richting Rotterdam, krijgen jullie Zerrouki.

Het is een win-win. Wij krijgen de opvolger van Mats die we het komende half jaar kunnen klaarstomen, jullie een 6 met ervaring en die volgens alle Twente fans beter dan Wieffer is. Je krijgt er wel een berg Twentse schreeuwerds in je live meepraten gratis bij, maar dat moet je even op de koop toe nemen. Think big picture here, okay?!

Deal?

18 december 2023 om 18:00

Mannsverk afschrijven na 1 slechte helft tegen Twente is inderdaad gewoon gekkewerk. Die kan echt wel meer, heeft sindsdien bijna alleen maar in de lappenmand gezeten.
Zerrouki mag je gewoon houden, die is zeker niet beter dan Wieffer. Zoals jullie dat in Rotterdam wél goed gezien hebben

18 december 2023 om 18:20

@silverfront

Kan Ajax dit ons niet gewoon gunnen? Amsterdamse jongen, speelde zelfs in jullie jeugdopleiding!

Is volgens de Twente-aanhangers de beste verdedigende middenvelder in Nederland en zij hebben er ongetwijfeld verstand van.

19 december 2023 om 17:55

Zerrouki is dan ook beduidend beter dan one season wonder Wieffer. Is daar inmiddels al een docu van gemaakt?

dat Forbs weg moet lijkt me sterk, hij is mede gehaald op basis van de rapporten, van onze hoofdschout die toen bij city zat, ( ben zen naam ff kwijt) en mannsverk weg sturen die heeft 1 helft gespeeld in het stuurloze schip van Steijn, en raakte toen geblesseerd,

Mikautadze verhuren. Sosa en Avila snap ik wel, al heb je daarna geen echte linksback meer in je selectie. De rest moet je gewoon houden en kijken hoe je ze kan ontwikkelen. Gaaei zou ik als je kan verkopen en Samba ophalen hij PSV aangezien hij uit zijn contract loopt straks.

We zullen zien wat er gaat gebeuren. Maar ik zou in ieder geval niet veel spelers laten gaan in de winter. Dat heeft echt totaal geen zin. Laat de meeste maar is staan voor een langere tijd dan 1-2 wedstrijden en ga dan beoordelen of je ze in de zomer wil houden of niet. Spelers zoals Mannsverk, Forbs en Tahirovic zijn bijvoorbeeld nog jong dus daar moet toch wel meer uit te halen zijn. Sosa en Avila hebben ook veel meer tijd nodig dan wat ze nu krijgen. Anders ga je weer opnieuw beginnen aankomende zomer. Het belangrijkste is ook dat je is een fatsoenlijke coach gaat halen. Iemand die spelers een goed voetballend elftal kan maken waardoor spelers vanzelf groeien...



Tahirovic is geen 6. Dat is een 8. Ze gaan echt geen speler die uit nood op 6 moet spelen laten gaan als hij op de 8 positie nog niet eens voluit de kans heeft gekregen. Forbs gaan ze ook echt niet laten gaan en Mannsverk zou na 45 minuten en een blessure al weer mogen vertrekken Mike?? Hou toch op zeg. Die kan je dus ook totaal niet serieus nemen.....
Ajax gaat op zeker niet al die spelers laten gaan en dan weer zoveel terughalen. Je hebt al zo weinig keuze. Dan kan je dus weer helemaal opnieuw beginnen met automatismes.

Wat een onzin dit zeg als het over vertrekken gaat op permanente basis. Een Mannsverk heeft amper de kans gehad en is geblesseerd geraakt, Tahirovic en Forbes zijn idd niet overtuigend maar waarom zou je jonge gasten na een half jaar willen weg doen? Ja eenderzijds kan je de transfer bedragen nog wat terug verdienen, maar als 2 van die jonge gasten het licht alsnog gaan zien haal je de totale kosten van die spelers er alsnog uit en kan je de echte miskopen altijd nog later eruit werken

Sivert Mannsverk nu al weer laten vertrekken , die heeft nog niks kunnen laten zien. Dat er wat aankopen kunnen en gaan vertrekken dat zal wel, zodat er wat ruimte komt voor nieuwe versterkingen.

Ik denk dat iedereen bij het juiste bod te koop zal zijn. Als iemand met 50 miljoen voor Sutalo komt, is ie ook te koop. Ik zou van Gaaei, Tahirovic, Mikautadze, Forbs, Mannsverk, Sosa en Medic niet per se afscheid nemen tegen ieder bedrag. De meesten zijn nog jong en hebben echt wel kwaliteiten. Sosa is gewoon de vaste linksback en Medic een prima back-up. Mannsverk afschrijven kan ook niet na die paar minuten. Alleen Avila zou ik laten gaan tegen elk bedrag. Voor de plek achter Hato hebben we Kaplan al.

18 december 2023 om 22:12

Ik zou wel afscheid nemen van Avila, Tahirovic, Mikautadze, Forbs en Medic.

De rest zie ik nog wel lekker meevoetballen als er iets meer lijn in het spel zit en een paar dragende spelers zijn.

Maar Tahirovic is te traag in zijn handelingssnelheid en de rest kan gewoonweg niet voetballen.

De enige 3 die mogen vertrekken van de aankopen zijn Avila, Medic en Mikautadze (huurbasis). Mannsverk is geblesseerd. Sosa en Sutalo beginnen juist steeds meer te wennen. Gaaie speelt gewoon degelijk, zelfde geldt voor Tahirovic. En Ramaj is gewoon en blijft eerste keeper. Alleen als Ajax zijnde zou ik Akpom ook lekker verkopen.

Ávila, Sosa, Medic en Gaaei hebben alle 4 dit seizoen al bij hun vorige club en Ajax gespeeld. Je mag niet bij 3 clubs in 1 seizoen spelen. Die gaan niet weg in de winterstop. Alleen als de zandbak of MLS voorbij komt. Maar dat lijkt me sterk.

In de winterstop graag Avila, Mikautadze, Bergwijn, Rulli en Bergwijn verkopen. Daarvoor in de plaats een linksback, een rechtsbuiten en een voetballende 6 (alhoewel dat nog steeds Mannsverk kan zijn) kopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren