Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermoedelijke opstelling Ajax: basisdebuut aanstaande, Berghuis groot vraagteken

Laatste update:

De kans is zeer groot dat Ahmetcan Kaplan zondag tegen FC Utrecht zijn basisdebuut maakt voor Ajax. De Turkse mandekker maakte afgelopen weekend indruk en geldt dan als vervanger van Josip Sutalo, die geblesseerd is geraakt. Het meespelen van Steven Berghuis is nog hoogst onzeker.

Diant Ramaj staat op doel bij Ajax. De Duitser geldt als één van de weinige lichtpuntjes dit seizoen bij de Amsterdammers. Trainer John van 't Schip koos er tegen AZ voor om in een 5-4-1-opstelling aan te treden, mede door de afwezigheid van buitenspelers Steven Bergwijn en Berghuis.

De verwachting is dat Ajax ook in de eigen Johan Cruijff ArenA aan zal treden met vijf verdedigers. Anton Gaaei, die tegen AZ nog voor rust naar de kant werd gehaald, wordt vervangen door Tristan Gooijer. De rest van de defensie bestaat uit Devyne Rensch, Kaplan, Jorrel Hato en Borna Sosa.

Op het middenveld keert Jordan Henderson terug. De Engelsman was de laatste weken niet geheel fit en miste het duel met FK Bodø/Glimt, terwijl hij niet van de bank af kwam tegen AZ. "Hij heeft goed getraind en was vandaag ook aanwezig. In principe moet dat voor zondag geen probleem zijn", vertelde Van 't Schip vrijdag over de voormalig Liverpool-captain.

De rentree van Henderson gaat ten koste van Benjamin Tahirovic, die de Engelsman de laatste weken verving. Branco van den Boomen, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson completeren het Amsterdamse middenveld. Brian Brobbey, die net als de nodige andere Ajacieden regelmatig kampt met pijntjes, is de spits. Berghuis lijkt gezien zijn kwakkelende fitheid genoegen te moeten nemen met hoogstens een reserverol.

FC Utrecht


FC Utrecht, dat al vijftien Eredivisie-duels op rij ongeslagen is, moet het zondagmiddag stellen zonder Anthony Descotte en Taylor Booth. Daartegenover staat de terugkeer van Isac Lidberg, die weer fit is na een blessure. De Zweedse aanvaller speelde zijn laatste duel op 3 december vorig jaar. Grote vraag is wie er onder de lat gaat staan. Mattijs Branderhorst was de afgelopen drie duels de vervanger van de geblesseerde Vasilis Barkas, die nu weer fit is.

Branderhorst maakte in al die duels een goede indruk en hield bovendien iedere keer de nul. "De trainer is consequent dat hij altijd probeert de beslissing te nemen in bepaalde situaties", vertelde trainer Ron Jans vrijdag tegenover RTV Utrecht over de keepersdilemma. "Nog een paar dagen geduld en dan zul je zien wie er op doel staat."

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Van den Boomen, Hlynsson, Taylor; Brobbey.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht: Barkas; Ter Avest, Van der Hoorn, Viergever, El Karouani; Flamingo, Fraulo; Azarkan, Toornstra, Boussaid; Lammers.

Bekijk Ajax - FC Utrecht live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ik ben benieuwd waarmee ajax gaan aantreden er schijnt wel onrust te zijn en spelers willen meer trainen ze treffen nu een utrecht wat enorm sterk is sinds de komst van ron jans er staat daarnaast ook veel rivaliteit op het spel tussen ajax en utrecht dus dat is ook een factor ik ga zeker kijken vandaag en natuurlijk ook nog de topper psv tegen feyenoord

Gooijer tegen Boussaid gaat een drama worden. Dan misschien nog liever Rensch rechtsback en ofwel met 2 cv's (hato en Kaplan) spelen, ofwel Medic daarbij zetten, ofwel Mannsverk er vlak voor zetten. En dan kiezen tussen Taylor en Hlynsson maar in elk geval wat extra ondersteuning voor Brobbey.

3 maart 2024 om 07:27

Vijf verdedigers moet je gewoon niet doen. Het systeem is onbekend (zagen we vorige week, en blijkbaar is er ook niet veel op getraind deze week) en beter verdedigen zit niet in een mannetje meer neerzetten. Daarbij moet je meer kracht voorin hebben, want het aanvalsspel is het beste wat we hebben. Nu is er geen compensatie voor de wankele verdediging.

3 maart 2024 om 07:29

Precies, het aanvallen was het enige waar we op konden vertrouwen, maar door een ander systeem met maar 1 aanvaller verpesten we het enige waar we wel nog goed in waren.

3 maart 2024 om 08:34

We hebben alleen ook geen aanvallers meer. Akpom kan alleen in de spits, Forbs levert niet en de rest is geblesseerd of komt net terug. Dus je aanvallende linie is dusdanig gehavend dat je wel een aanpassing moet doen.

3 maart 2024 om 09:12

Kom op zeg, is Ajax zo diep gezonken dat ze een thuiswedstrijd in de Arena met maar 2 aanvallers gaan spelen? Dat is gewoon angst.

3 maart 2024 om 09:57

1 aanvaller zelfs, geen 2. Maar ik denk niet zozeer dat het uitmaakt of het thuis in de Arena is of uit in de Vliert; het gaat er meer om dat er eigenlijk geen enkele buitenspeler (buiten Forbs) beschikbaar is momenteel. Opzich is het helemaal niet zo'n gek idee om met de huidige blessures 5-3-2 (in balbezit 3-4-1-2) te spelen, lijkt me juist de meest logische formatie nu. De 5-4-1 van vorige week tegen AZ met Brobbey echt helemaal geïsoleerd voorin daarentegen ben ik niet bepaald fan van..

3 maart 2024 om 10:05

Dan is 4-4-2 gezien de beschikbare spelers eigenlijk veel logischer.

3 maart 2024 om 10:33

2? Ik tel er maar 1 alleen brobbey de rest zijn middenvelders

3 maart 2024 om 08:08

Het feit dat we al 2 jaar telkens weer moeten terugvallen op Rensch als minst slechte optie voor rechts is wel tekenend voor het dramatische beleid..

3 maart 2024 om 10:41

Gooijer kan juist beter verdedigen dan Rensch dus dat weet ik niet.

3 maart 2024 om 10:59

@jeroenimo8 Met alle respect maar zo bijzonder is Boussaid nou ook weer niet, laten we alsjeblieft niet gaan overdrijven zeg. Gooijer speelde ook meer dan prima tegen PSV, heeft laatst een foutje gemaakt en het gaat gelijk niks worden tegen een middelmatige speler.

Prachtige opstelling... kun je net als vorige week weer brobbey alleen in de aanval laten en niks creëren

3 maart 2024 om 08:23

Precies.. Ajax onwaardig.
Ik zie nog liever Forbs en Martha op de vleugels dan een Brobbey die eenzaam in de rondte loopt voorin.

Lekker man eerst klagen dat een systeem wissel veel tijd kost. Daarna in de winterstop wanneer je er tijd voor hebt niet doen. Dan een dag voor az het ineens wel doen met 1 training. Dan wanneer je wel een week hebt iedereen 3 dagen vrij geven en maar 2 keer gaan trainen. schiet mij maar lek echt, dit doet zelfs de trainer van bal op het dak 7 nog beter.

Toch wel merkwaardig dat van 't Schip van systeem veranderd en er dan weinig op traint. Ze hadden al in de winterstop met dit systeem kunnen beginnen, zien hoe het gaat. En daar naast tussen de wedstrijden door, maar van 't Schip geeft zijn spelers liever een paar dagen vrij ipv een systeem er in te slijpen.
Het is te hopen dat met Kaplan en Henderson in de basis het toch wat meer solide is.

Lekker zeg, met 2 keepers en 10 veldspelers moet het misschien wel een keer lukken. Hopelijk heeft de scheidsrechter niets door...

Als Ajax zo gaat spelen wil men niet winnen. Zo ga je geen kans creëren. Speel dan desnoods met 2 spitsen Brobbey en Akpom als je geen buitenspelers beschikbaar hebt.

Ik zou een oefenwedstrijd 11 tegen 11 uitproberen met vd Boomen als laatste man
vd Boomen kan inschuiven, de lange bal geven en koppen?
Zo komt er ook een plek vrij voor bijvoorbeeld Manskerk op het middenveld

Utrecht gaat vol voor de counter, de buitenspelers rennen blind naar voren, de bal komt heus wel is de gedachte

3 maart 2024 om 11:03

Ja, een beetje zoals Frenkie dat deed met De Ligt en Blind. Die stond vaak als een soort van derde centrale verdediger en speelde vanuit daar alles naar voren en liep de gaten van de backs (vooral Nico) dicht. Martinez kon dat trouwens ook. Ik zou daar best voor zijn. Moet je wel met Mannsverk en Hendo spelen voor de balans en Berghuis op 10 met 2 spitsen.

Ramaj
Rensch
Kaplan
Hato
Sosa
Branco
Mannsverk
Hendo
Berghuis
Brobbey
Bergwijn

Ajax moet gewoon 5-3-2 spelen. Zonder Taylor, maar met een extra spits. Mocht Berghuis’ fit zijn, kan Hlynsson ook banken. Eerst maar eens een beetje meer fysiek, want dat is wel nodig op het middenveld. Akpom zou ik naast Brobbey zetten. Niet dat ik weg ben van diens kwaliteiten, maar anders verzuipt Brobbey voorin in zijn eentje. Dat zag je tegen AZ. Dus die fout zal van ‘t Schip wel niet meer maken. Al weet je nooit of er nog meer onlogische beslissingen uit dat kwartet onbenullen kunnen komen. Want ik verbaas me eigenlijk nergens meer over. Dat ik met zin en plezier uitkijk naar de komende match? Nee, alleen over de eerste helft uit tegen PSV was ik uitermate tevreden, en zat ik met plezier te kijken. En dat was het dan voor dit seizoen. Nog nooit zo erg meegemaakt, maar dat is een open deur intrappen. We gaan er dus toch maar voor zitten…..

Lekker man met Taylor en Hlynsson achter Brobbey die beide gewoon helemaal niets creëren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren