Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vermeulen weet van ‘pittig gesprek’ Van Praag: ‘Het is een dreigement naar Ajax’

Laatste update:

Het is allerminst zeker dat kabelbedrijf Ziggo en Ajax langer met elkaar doorgaan. De shirtsponsor is de aanhoudende malaise bij de Amsterdammers beu, zo vertelde Arno Vermeulen zondag in NOS Studio Voetbal.

De afgelopen jaren heeft Ajax de nodige controversiële dossiers opgebouwd. Lange tijd twijfelde Ziggo echter niet aan de samenwerking met Ajax, daar in 2020 te midden van de coronapandemie nog een nieuwe verbintenis tot 2025 werd gesloten. De kans dat er in 2025 opnieuw een verlenging wordt gedaan is echter niet zo groot. Het kabelbedrijf denkt er volgens Vermeulen zelfs aan om de stekker helemaal uit de samenwerking te trekken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De controverses stralen negatief af op de shirtsponsor en volgens Vermeulen hebben Michael van Praag, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Ajax, en de CEO van het kabelbedrijf Jeroen Hoencamp onlangs een pittig gesprek gevoerd, tijdens het drinken van een kopje koffie.

“Ziggo is de shirtsponsor, met een contract tot 2025. Normaal ga je een jaar voor het einde van het contract onderhandelen. Dat is afgelopen maandag gebeurd. De CEO van Ziggo, Hoencamp, en Van Praag hebben koffie gedronken, dat was heel pittig”, aldus Vermeulen.

Het mogelijke vertrek van de shirtsponsor zou op financieel vlak ook flink nadreunen in Amsterdam. “Het contract loopt af, ze betalen negen miljoen per jaar met premies die op kunnen lopen tot drie miljoen, dus per jaar kunnen ze uitkomen op twaalf miljoen euro. Dat is echt heel veel geld, veel meer dan andere clubs in Nederland.”

“Als je ziet wat er de afgelopen jaren is gebeurd, hoe slecht het kompas stond, dat willen en kunnen ze zich niet permitteren. Het is een dreigement richting Ajax. Ze neigen wellicht nog eerder naar niet verlengen dan wel verlengen”, stelde Vermeulen.

Sinds 2015 is Ziggo de shirtsponsor van Ajax. Destijds nam het kabelbedrijf het stokje over van Aegon, dat in totaal zes jaar op het shirt van de Amsterdammers prijkte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop dat Ziggo vroegtijdig bepaald het contract af te kopen.
Als ze het negatief vinden, kunnen ze beter per direct hun naam eraf halen, dan krijg je nog 9 miljoen, daarbij kun je tijdelijk met een goed doel op je shirt spelen, om vervolgens op zoek te gaan naar een ander. Want al zijn we negatief in het nieuws geweest, Ajax is gewoon een zeer aantrekkelijke club.

15 april 2024 om 13:42

Een sponsor zal Ajax altijd wel vinden, de vraag is natuurlijk of die het dan ook voor 9 miljoen doen. De huidige sportieve prestaties en de onrust zullen in iedergeval niet helpen om het onderste uit de kan te halen.

15 april 2024 om 13:56

@rubje,

Dat zal zeker niet helpen, maar elke potentiele sponsor snapt ook dat Ajax dusdanig groot is, dat ze hier makkelijk bovenop komen, waarschijnlijk strijden ze komend seizoen weer gewoon meer om de titel.

Daarbij is de huidige markt ook wel iets anders dan 5 jaar geleden. Als je 9 miljoen snel uitspreekt, lijkt het weinig, en zo denken de grote bedrijven er ook over. Zijn echt geen mega bedragen.

15 april 2024 om 14:09

@jeroentje,

"hier makkelijk boven op komen" en volgend jaar strijden ze waarschijnlijk weer om de titel ?

Denk jij nog steeds dat als Ajax Sutalo, Akpom, Conceicao en Forbs gaat verkopen dat ze hier 70 miljoen (boek) winst op maken ? Want met deze gedachten kan het idd heel snel gaan. Echter betekend dat dat je deze spelers voor minimaal 110 miljoen moet verkopen. En als de jeugdvergoedingen en makelaarskosten hoog zijn zal het eerder 120 miljoen moeten zijn.

15 april 2024 om 14:36

Ik denk dat het er eerder om gaat of Ajax dit jaar wel de lijstjes en de scouting op orde heeft dan over het bedrag waarvoor ze spelers kunnen verkopen. Ik denk dat ze met alle Mislintat aankopen die mogen vertrekken en iemand als Bergwijn samen toch al snel weer richting de 100 aan verkopen miljoen gaan. Zelfs als daar maar 70-80 miljoen van over blijft heb je een bedrag wat bijna gelijk is aan wat PSV en Feyenoord samen hebben uitgegeven.

Zelfs als het een stuk minder is, Feyenoord haalde vorig jaar meen ik 14 nieuwe spelers voor nog geen 40 miljoen en werden daarmee kampioen. Alleen zaten daar met bijvoorbeeld Hancko, Wieffer en Gimenez wel een paar voltreffers tussen.

Aan de bedragen die zijn uitgegeven heeft het de afgelopen 2 seizoenen sowieso niet gelegen, maar in plaats van dat er een paar voltreffers tussen zaten en een paar spelers die leuk mee doen zijn het eigenlijk allemaal spelers die niet of net aan voldoen die Ajax gehaald heeft.

Natuurlijk gaan PSV en Feyenoord op basis van de huidige selecties komend seizoen in als favoriet, maar die zullen, net als elke Nederlandse club elk seizoen, ook een paar dragende spelers kwijt gaan raken. Dan kan Ajax met een paar goede aankopen best een flink deel van het gat dichten.

Alleen geeft de huidige chaos bij Ajax niet heel veel vertrouwen richting het komende transfer window. Eigenlijk zou je nu alles klaar willen hebben liggen, en bij Ajax moeten ze eerst nog de halve organisatie in gaan vullen. Dat lijkt me een groter probleem om het gat te dichten dan de omvang van de achterstand.

15 april 2024 om 15:02

@londen Calling

Het is natuurlijk wel de vraag in hoeverre Ajax echt geld heeft om te investeren. Ze geven zelf aan dat ze dit seizoen 20 miljoen hebben moeten lenen om het seizoen om alles te kunnen betalen.

Daarnaast geeft Ajax aan dit seizoen een klein financieel verlies te maken (rond de 10 miljoen ?). Dit is ondanks dat ze voor ruim 150 miljoen verkocht hebben en hier ongeveer de helft aan transferwinst aan over gehouden hebben. Nu komt ongeveer de helft van de transferwinst door de verkoop van Timber.
Als je aankomende zomer weer veel transferwinsten wilt maken (en je verlies beperken) moet je de gekochte spelers voor veel meer dan het aankoopbedrag verkopen (gezien het spel van deze spelers lijkt mij dat onwaarschijnlijk) of zul je voor Brobbey moeten verkopen. Dat is het meest voor de hand liggend, maar dat is juist degene waardoor Ajax dit jaar nog 5de staat. Zonder hem hadden ze (volgens mij) veel lager gestaan.

De verwachting is dat PSV en Feyenoord een aantal spelers zullen verkopen. Het nadeel voor Ajax is dat beide clubs niet eerst nog een komend verlies weg hoeven te werken en dat ze ook nog eens verzekerd zijn van minimaal 50 miljoen aan CL inkomsten. Deze clubs hebben nu het financiele voordeel dat Ajax lang gehad heeft. Daarnaast is het daar ook veel rustiger en zullen ze waarschijnlijk de lijstjes beter op orde hebben dan Ajax.

Ajax heeft een groot eigen vermogen, maar dat zit hoofdzakelijk vast in spelers als Sutalo, Akpom, Avila, Forbs, Bergwijn en noem maar op.

15 april 2024 om 15:38

@j3ro3ntj33__ - Dat doet er alleen niet toe. Net als Ajax de beste deal voor zichzelf wil, is ook Ziggo gewoon een bedrijf die de beste deal wil. Als je niet presteert, heeft de sponsor de kaarten in handen en als je wel presteert, heb je wat te kiezen en heb je als club enige invloed. Ziggo zal dus ook zo goedkoop mogelijk die naam aan het shirt willen verbinden.

15 april 2024 om 16:04

J3ro

Voor de titel!!!! Nee dit heeft helaas jaren nodig. Er is zowel financieel als voetbal technisch een te groot jasje uit gedaan.. er moet eerst geld gegenereerd worden voor dat je iets kan uitgeven.

15 april 2024 om 18:43

@superfarmers Wat Ajax zelf aan geeft m.b.t die 20 miljoen mag je, zoals ze zelf deden, wel een beetje nuanceren. Dat Ajax geld moet lenen komt vooral door een timing verschil tussen de transfer bedragen die ze nog moeten ontvangen en moeten betalen. Volgens de halfjaarcijfers iets meer dan 230 miljoen die ze nog moeten ontvangen en 160 miljoen die ze zelf moeten betalen. Alleen moeten ze die 160 miljoen deels eerder betalen dan dat ze die 230 ontvangen de geld moeten ze lenen om die periode te overbruggen.

Probleem is, zoals je zelf aan geeft, dat de 260 miljoen eigen vermogen voor een groot deel vast zit in de spelersgroep. Enige manier om dat er uit te halen is door ze te verkopen. Het zou kunnen dat dit onderaan de streep een negatief effect heeft op het netto resultaat.
Ajax kan best een keer een jaar interen op het eigen vermogen. Ze zijn sowieso de enige club in de top van de eredivisie waar je als je de waarde van de transfersommen uit het eigen vermogen haalt er nog een positief eigen vermogen over blijft. In principe kunnen ze dus alles wat ze binnen halen ook gelijk weer uitgeven, zelfs als dit voor een lager bedrag is dan waar een speler voor kwam.
Belangrijkste is uiteindelijk dat ze die waarde in de spelersgroep contant maken zodat ze kunnen investeren. Die spelers langer onder contract laten staan is uiteindelijk alleen nog maar slechter financieel gezien, meer ga je voor de meeste spelers immers toch niet krijgen, dan kun je beter nu je verlies nemen.

Hoeveel Ajax gaat krijgen voor jongens als Sutalo, Akpom of Forbs daar kunnen we over twisten. De meningen zijn daar op dit forum behoorlijk over verdeeld. Ik denk zelf dat die bedragen een eind richting de aankoop bedragen gaan. Eigenlijk is alleen Avila een speler waarvan ik denk dat ze nooit veel meer terug gaan zien. Zelfs als ze vertrekken voor iets minder dan de aankoop bedragen is de negatieve impact op de cijfers van het komende jaar beperkt, er is immers al 20 van hun transfersom afgeschreven.

Ajax heeft voor komend jaar in principe Conceicao al verkocht voor 10 miljoen, en als hij zo door gaat Mikautadze ook voor 15 (door de opties tot koop in hun contracten. Ik meen dat in ieder geval bij Conceicao inmiddels aan de voorwaarden is voldaan waarop die optie verplicht wordt). In combinatie met wat ze uit de verkoop van de overige spelers gaan halen denk ik dat ze toch "gewoon" weer richting de 100 miljoen aan verkopen gaan. Zeker wanneer iemand als Bergwijn ook vertrekt. Na aftrek van alle makelaarskosten e.d. heb je dan toch al snel 70-80 miljoen van kunnen herinvesteren. Dus toch om het weer in perspectief te zetten, net zo veel als Feyenoord en PSV samen deden afgelopen zomer.

Ajax heeft zonder CL inkomsten nog steeds een omzet die vergelijkbaar of zelfs hoger ligt als die van PSV en Feyenoord met CL inkomsten, dus ook langs die kant is er best iets mogelijk. Ze zijn nog steeds beter in staat om een speler een hoger salaris te bieden dan die 2 clubs. Daarnaast begroot PSV net zo goed eigenlijk op CL voetbal. Zoder CL inkomsten draaien die jaarlijks een operationeel verlies van 15 miljoen, zie de psv jaarrekeningen, (niet voor niets dat ze vorig seizoen halverwege Gakpo en Madueke moesten verkopen) een flink deel van die extra inkomsten hebben ze dus al uitgegeven om het reguliere verlies te dichten en ook bij die clubs zal er ook nog een flink deel als premies naar de spelers gaan .

De hogere omzet, in combinatie met het geld wat ze toch op gaan halen op de transfermarkt moet Ajax in staat stellen om weer bovenin mee te kunnen doen als ze op de transfermarkt dit jaar wel hun zaken op orde hebben. Alleen denk ik niet dat er iemand is die daar gezien de huidige chaos bij Ajax veel vertrouwen in heeft.

15 april 2024 om 13:57

Haha ja zo gek zijn ze natuurlijk ook weer niet bij ziggo. 😂

15 april 2024 om 14:02

Daarom, allemaal zakelijke praatjes.

Als het je echt negatieve beïnvloedingen zou geven, zou je per direct stoppen, en niet nog een jaar wachten.

15 april 2024 om 14:05

Het is niet alleen negatief in het nieuws. Bestuurders die dubieuze praktijken uitvoeren daar wil je als sponsor zijnde niet gauw aan verbonden zijn en al helemaal niet voor een miljoenenbedrag. Kan Ajax nog zo'n grote naam zijn, het imago is heilig.

15 april 2024 om 14:55

Ze dreigden ook bij Overmars om vervolgens snel weer hun keutel in te trekken.

15 april 2024 om 15:22

Ja omdat Overmars op non-actief werd gezet. Net zoals dat Kroes nu op non-actief is gezet, maar kennelijk wil een deel bij Ajax dit laten terugdraaien wat dus tot onbegrip leidt bij de sponsors.

RvC heeft gewoon correct gehandeld betreft de zaak Kroes. Dat een deel het hier niet mee eens is omdat Kroes een geliefde vriend van ze zijn en dit nu proberen terug te draaien neigt naar vriendjespolitiek en machsmisbruik. Als ze nou met een legitieme onderbouwde mening zouden komen waarom Kroes niet weggestuurd hoort te worden dan was het een ander verhaal geweest. Maar het zijn allemaal onderbuik redenen voortvloeiend uit vriendschap. Laat dat nou net de formule zijn van corrupt bestuur.

Dus ja sponsoren die hun imago willen behouden gaan zich daar echt niet aan branden.

Ik snap dat aan de ene kant wel aan de andere kant niet. Ik heb nog nooit gedacht ik ga Ziggo aanschaffen omdat het bij Ajax op het shirt staat. Ik zou ook niet snel opzeggen omdat de rotzooi bij Ajax gaande is. Ik heb er in ieder geval geen Adidas broek minder om gekocht of iets dergelijks.

15 april 2024 om 13:48

Lijkt mij ook niet, het enige wat waarschijnlijk gebeurd is dat er een aantal Feyenoord supporters zijn die absoluut geen Ziggo willen vanwege de band met Ajax. Alleen dat heeft niks met de huidige situatie te maken. Ze kunnen beter iets aan zichzelf doen, volgens mij is de klantenservice redelijk matig daar.

15 april 2024 om 14:00

@nation,

De verhalen gingen dat duizenden mensen Ziggo zouden opzeggen zodra Ajax sponsor werd.
De werkelijkheid was dan nog geen 1000 personen dat daadwerkelijk deden, en ze in dat jaar ook meer dan 1000 nieuwe mensen mochten verwelkomen, dus dat is allemaal te verwaarlozen.

15 april 2024 om 14:11

Dus het brengt ze bijzonder weinig.

Ziggo kan beter dit geld steken in het verwerven van de F1 rechten, dat levert ze veel meer op.

15 april 2024 om 17:24

superfarmers marketing via sponsoring is meestal niet zo makkelijk meetbaar. Het sponsoren van een grote club of sporter levert hoe dan ook exposure op en draagt daarbij bij aan de naamsbekendheid. Daar heeft een groot bedrijf budget voor dat ze zo goed mogelijk besteden.
Er zullen ook niet veel mensen zijn die een specifieke airline vliegen omdat die hun club sponsort. Of pepsi gaan drinken ipv cocacola. En toch kiezen al deze enorme bedrijven ervoor clubs, sporters, en evenementen te sponsoren.

15 april 2024 om 17:38

Het brengt Ziggo heel veel, anders doen ze het niet. Zo werkt marketing en reclame: naamsbekendheid opbouwen en ervoor zorgen dat jouw bedrijf on top of mind is op het moment dat consumenten een keuze moeten maken voor een kabelaar, vliegmaatschappij of sexspeeltjes. En het werkt als een tierelier, niet voor niets geven bedrijven miljarden uit aan reclame en marketing.

15 april 2024 om 15:05

Zo werkt reclame ook niet helemaal. Het feit dat er Ziggo op het shirt van Ajax staat, zullen er een aantal fans zijn die daarom Ziggo nemen maar niet veel. Wat er wel gebeurt, is dat Ziggo in je hoofd zit. Op het moment dat je huidige contract afloopt bij je provider of je bent er niet tevreden over dan ga je automatisch kijken bij Ziggo, omdat je het veel ziet. Dat is het hele kunstje.

15 april 2024 om 15:07

Toch werkt het onbewust wel zo in de grote getallen. Merken worden positiever geassocieerd bij goede prestaties en minder bij slechte.

15 april 2024 om 15:40

Dergelijke bedrijven kunnen vrij nauwkeurig berekenen hoeveel exposure een dergelijke sponsoring ze op gaat leveren en vooral opgeleverd heeft. Als het niet lucratief was, had Ziggo het natuurlijk niet gedaan.

15 april 2024 om 16:47

Communicatie uitingen (waaronder sponsoring en reclame) van bedrijven zijn dan ook niet altijd alleen maar gericht op het genereren van meer verkopen.Of denk je dat mensen vaker naar de McDonald's gaan doordat er Ronald McDonald huizen zijn.

Ondanks alle malaise vindt Ajax zo een nieuwe sponsor. Die willen gewoon meer zichtbaarheid voor hun merk, en die krijg je via Ajax wel.

Ik denk dat Degiro een hele passende sponsor voor Ajax op dit moment is .

15 april 2024 om 13:49

een nieuwe sponsor is inderdaad zo gevonden. Een sponsor die 13miljoen wil betalen wellicht iets lastiger

15 april 2024 om 13:59

@oortap,

Ik had dan wel een betere verwacht, bijvoorbeeld Stanley als sponsor.
Past goed bij Promes, en dan kun je Messi meteen aankopen.

Pro-Mes, Stanley Messi.

15 april 2024 om 15:14

Grap uitleggen maakt de grap altijd zoveel beter!

Natuurlijk trekt Ziggo zijn conclusies na zulke jaren van wanbeleid en wanprestaties want ze betalen voor Nederlandse begrippen aardig wat geld. Vind het eigenlijk ook vreemd dat Ziggo Ajax niet op de vingers heeft getikt mbt Bergwijn. Als hoofdsponsor zou ik niet willen dat mijn bedrijf op de voorkant van een shirt staat die spelers gewoon op het veld in elkaar slaan.

15 april 2024 om 13:54

Dat tikkie was op verzoek van Mediamarkt. Dan kun je nog een grotere TV daar kopen om nog beter jouw beklag te doen.

15 april 2024 om 14:05

Ah ''dat tikkie'' doen we dat zo af tegenwoordig. Dat zegt genoeg over hoe erg jullie het vinden en het dus ook normaal blijkt te zijn. wat wil je als je jarenlang naar Tadic, Martinez en Antony hebt gekeken die ook regelmatig losse handjes hadden.

Beklag of niet ik vind dat Bergwijn er allemaal wel heel makkelijk van af komt en als dit niet ter sprake van blijft komen lijken we dit dus allemaal goed te vinden.

15 april 2024 om 16:00

Beetje aan het huilen ben je wel, of niet WesZol?

Je betoogje heeft ook weinig te maken met het artikel, vind jij ook niet?

15 april 2024 om 16:26

Hoezo aan het huilen, jij vindt het blijkbaar ook ''normaal'' om uit frustatie maar iemand naar de grond te slaan zonder dat er een bal in de buurt is of wat gezegd door elkaar? (alleen door Bergwij natuurlijk nadat Nieuwkoop nog opstond)

En betoogje niets mee te maken? Ik merk op dat Ziggo zijn conclusies kan trekken omdat ze aardig wat centen betalen voor Nederlandse begrippen en alles wat fout kan gaan fout gaat. Of vind je dat een hoofsponser alles maar moet om mag accepteren omdat ze miljoenen betalen?

15 april 2024 om 17:21

Die tik-beuk was natuurlijk niet goed van Bergwijn. Maar om hier te spreken van in elkaar slaan is behoorlijk overdreven.
Als een bedrijf een club hiervoor op de vingers moet gaan tikken zijn die vingers bij elke eredivisie club aan het einde van het seizoen helemaal blauw.

In die 10 jaar sponsorschap gaat het de laatste 2 jaar slecht.
Dus dat valt op zichzelf wel mee. Toch snap ik de alertheid van Vodafone-Ziggo wel, want zij moeten natuurlijk wel het idee van een gezonde club hebben met structuur en beleid, en dat is nu even weg.

Misschien dat zij hier een rol van betekenis in kunnen spelen, dan haal je de banden nog meer aan.

onderhandelingstactiek. Ziggo verlengd het contract liever voor een lager bedrag dan een hoger bedrag.

15 april 2024 om 15:05

Ah, mooie tactiek hanteren ze dan, die dreigementen. Want toen Ziggo prijkte op het shirt van Ajax in de halve finale Champions League, hoorden we ze niet echt, dat was een mooie bonus voor ze. Dat ze vervolgens middenin Coronatijd verlengden vind ik niet zo raar, gezien Ajax toen nog Europese klappers maakten.

Ik denk dat het misschien vanuit beide kanten beter is als ze stoppen. Als je zo snel opgeeft als de club in crisis is, pas je niet bij Ajax. Ajax is altijd nog een hele grote naam in de voetbalwereld, ik denk ook dat het wel iets meer naamsbekendheid heeft dan Ziggo, dus lekker op zoek naar bedrijven die niet zo snel opgeven.

15 april 2024 om 15:42

Je moet zoiets niet persoonlijk opvatten. Het is gewoon een zakelijke kwestie waarbij Ziggo zo goedkoop mogelijk op dat shirt wil prijken. Ajax wil juist zoveel mogelijk uit een dergelijke deal halen. Al het andere is helemaal niet relevant.

15 april 2024 om 15:54

@myvision, het gaat voor een bedrijf wat de club veel geld betaald om op het shirt te staan wel meer dan alleen sportief succes onthoud dat niet. Ziggo heeft tijdens het hoofdscponserschap met Ajax al wat stormen moeten ondergaan dat je dat niet vergeet.

- Het hele Promes verhaal, elke keer dat Promes in beeld werd gebracht met een Ajax shirt aan met koeienletters Ziggo in beeld, geen goede reclame.
- De hele verhouding met Overmars en zijn welbekende dickpic.
- De bestuurlijke crisis die nu aa de gang is.
- Spelers als Bergwijn die tegenstanders zomaar half KO mogen slaan zonder bestraffing

Nee ik denk dat Ziggo niet meer als hoofdsponser met zulke zaken te maken wilt hebben.

15 april 2024 om 16:14

Ziggo staat inmiddels al ruim 9 jaar op het shirt van Ajax en evenaart daarmee TDK (1982 - 1991). Alleen ABN stond er langer op. Best knap, gezien de nogal roerige periode dat Ziggo er op stond.

Dit zou voor mij de stelligheid van Van Praag dat Kroes in welke hoedanigheid dan ook niet welkom is bij Ajax wel verklaren: een sponsor die dreigt z'n 9 miljoen euro ergens anders naartoe te brengen. Dat is voor mij een veel logischer verhaal dan dat Van Praag dat enkel om zijn eigen ego deed.

15 april 2024 om 13:56

Zou kunnen. Hoewel een club met bestuur, visie en groeiende structuur toch ook aantrekkelijk moet zijn voor een sponsor.

15 april 2024 om 14:00

Het hoeft niet Ziggos enige reden te zijn om te stoppen. Ze gaan dik betalen voor de Champions League rechten en misschien komen daar de Formule 1 rechten ook nog eens bij. Daarbovenop lopen de klanten weg en Ziggo kan al hevig aan het twijfelen zijn of ze ook een stabiel Ajax nog langer willen sponsoren. Maar als het dan al niet stabiel is kan dat net de druppel zijn geweest.
Maar het zou van Van Praag ook slecht bestuur zijn geweest als hij zo'n belangrijke sponsor zonder slag of stoot weg laat lopen.

15 april 2024 om 19:38

Kroes zorgt zelf keihard voor de onrust. Iedereen geeft Praag de schuld, wat wel grappig is.

- Directeur bij AZ zijn en aandelen van Ajax hebben mag niet.

- aandelen kopen van je nieuwe werkgever terwijl het nog niet naar buiten is gebracht mag ook niet

Lijkt me maar 1 schuldige

Indien ziggo weg wil, dan mogen ze aftikken en dan zal er een andere sponsor komen. Er zijn genoeg sponsoren te vinden en zelfs sponsoren die veel meer willen betalen. Het is namelijk een kwestie van tijd voordat Ajax weer volledig terug is. Met een buitenlandse sponsor kun je zelfs het dubbele binnenhalen.

15 april 2024 om 14:13

Ziggo kan ook gewoon betalen en goede doelen op het shirt laten plaatsen. Dat levert dan nog veel sympathie op.

15 april 2024 om 14:22

hoe kom je aan al die wijsheid? Als het zo eenvoudig was, waarom heeft Ajax zich dan laten afzetten voor maar 13 miljoen?
Ik vrees dat je de aantrekkingskracht van de Eredivisie iets overschat

Successupporter Ziggo. Die houden niet van slechte tijden, na goede tijden. Mag, maar ik mag ook van Ziggo naar KPN switchen. Zo gepiept....

15 april 2024 om 15:05

Volgens mij is Ziggo ook sponsor geweest in tijden dat het minder met Ajax ging. En zelfs in de tijd dat er iemand zijn piemel moest laten zien zijn ze Ajax trouw gebleven. Volgens mij kun je dus niet veel zeggen over Ziggo.

15 april 2024 om 16:58

Als je 9 miljoen per jaar betaald, mag je best kritisch zijn over het verlengen van een deal. Dat lijkt mij niet meer dan logisch

Waarom zou een sponsor in gesprek gaan met iemand van de rvc? Lijkt me dat dit via de commercieel directeur gaat?

15 april 2024 om 15:28

..., die niet mag handelen zonder instemming van de toezichtsraad: de RvC - daarom

Idealiter zijn het de aandeelhouders die koers bepalen en instemt met de RvC, de directie voert uit en de RvC ziet erop toe dat de uitvoering goed verloopt. De RvC is dus de spin in het web, de link tussen aandeelhouders en directie.

Dit is mogelijk schieten in eigen voet door Ziggo.

Kijk, op dit moment gaat het bagger met Ajax. Maar het vormherstel van de voetbalclub en ook de organisatie kan op ieder moment ingezet worden en over een jaar is het 'merk' Ajax plots weer in trek.

Dan zal Ajax zomaar de bal kunnen kaatsen en zeggen: 'jullie waren niet zo aardig tegen ons en bovendien zijn er andere gegadigden die evenveel of zelfs meer bieden om op ons shirt te komen.'

Altijd uitkijken in het zakenleven een te harde toon aan te slaan; je weet nooit waar en wanneer in de toekomst je elkaar weer nodig kunt hebben, dus niet teveel bruggen verbranden.

En misschien nog belangrijker: altijd denken middels de lange termijn. De manier waarop gereageerd wordt op Van Praag en de situatie-Kroes maakt op mij de indruk dat er een heleboel windvaandjes zijn die reageren op de waan van de dag.

Iedereen was enkele maanden terug nog maar wat blij met Van Praag terug bij Ajax en nu hij is zo'n beetje de duivel, terwijl Kroes een heel lelijk strafbaar feit lijkt te hebben begaan en iedereen beschouwt hem als Engel en denkt: ah joh, tik op de vingers en verder gaan... Benieuwd hoe de windvaandjes wapperen aan het einde van de zomer.

15 april 2024 om 17:05

Haha, maar hoe lange termijn heeft Ajax zijn/ haar zaakjes op order? Jij denkt nu dat Ajax op de korte termijn of middellange termijn alweer boven komt drijven, maar tot nog toe zien we de laatste jaren weinig van visie en denken op (middel)lange termijn.
Zou je dat nu juist wel zien, dan zou het gek zijn van Ziggo, maar voorlopig rollen ze nog van de ene ellende naar de andere en lijkt er geen echt plan te zijn daaruit/ daarbobvenop te komen.

Ze hadden een plan = Kroes en die moest maar aan de slag met de (middel)lange termijn, maar ook met de korte termijn. Van der Sar is al een jaar weg, Overmars nog langer, en Mislintat is ook al een tijd weg. Er zijn geen lijstjes, men weet niet wat ze moeten doen en schuift maar poppetjes naar voren die het 'even' op mogen lossen.
Daarnaast wijst iedereen naar elkaar, en zijn er echt meerdere (minimaal 2) kampen binnen de vereniging die verre van op eenzelfded koers/ lijn zitten.

Ik help het je hopen, omdat het goed is voor het Nl'se voetbal, maar ik ben er oprecht bang voor dat de club niet zomaar weer het dal uit klimt (en als dit wel heel snel gebeurt, ze niets veranderen en het over een paar jaar weer gebeurt).

Typisch dat van Praag aan de koffie zit met Ziggo en niet Kroes. Dat is zo duidelijk als wat en dat gaat van Praag zijn kop kosten. It ain’t over until the fat lady sings

Op tv hoorde ik anders alleen maar aannames, nul zekerheden, zoals dat hier toch wel omschreven wordt. Dit gaat nu al een eigen leven leiden.. Daarnaast weet je als sponsor van Ajax dat dit kan gebeuren en uiteindelijk is slechte reclame ook reclame. Veel exposure. Straks is alles weer koek en ei en gaan we weer door. Puur en alleen een beetje druk erop zetten door dit via de media te spelen.

Ziggo heeft in de gloriejaren voor een dubbeltje op de eerste rang gezeten. Maar dat is niet erg. Echter, nu het moeilijk wordt gaan ze dreigen. Ik denk dat partijen in de rij staan om op het Ajax shirt te staan. 9 miljoen lijkt veel, maar is peanuts in een bedrijf waar honderden miljoenen en soms miljarden in omgaan. Dat Ziggo haar zorgen uitspreekt snap ik, maar om nu te gaan roepen dat het negatief op hen afstraalt? Het zijn geen supportersrellen of zo toch? Het is geen fraude of zoiets. Ik denk niet dat iemand ziggo in verband met bestuurlijke wanorde brengt. Beetje vergezocht dit. Mijn theorie: het gaat gewoon niet zo goed met Ziggo. Ze hebben de boot gemist qua glasvezel en draadloos kijken en nu ook definitief de F1 inkomsten voor de nabije toekomst. En er moet bezuinigd worden.

16 april 2024 om 16:53

Hoezo voor een dubbeltje op de eerste rang? Dit is de beste shirtsponsordeal ooit in de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren