Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verhitte strijd verwacht: ‘Als Ajax komt is het altijd bloed aan de paal’

Laatste update:

De duels tussen Ajax en FC Utrecht zijn altijd beladen, zeker als de wedstrijd in stadion De Galgenwaard wordt afgewerkt. Zondag gaan de Amsterdammers weer op bezoek bij het elftal van trainer Jan Wouters. Rob Witschge maakte de ontmoeting in het verleden van beide kanten mee.

/

De oud-middenvelder kwam tussen 1985 en 1989 voor Ajax uit en belandde later via Saint-Étienne en Feyenoord bij Utrecht. Dat er in de Domstad altijd iets extra’s gegeven kan worden als de gasten uit Amsterdam komen, weet Witschge dan ook als geen ander. “Als Ajax op bezoek komt is het altijd bloed aan de paal”, vertelt de 47-jarige linkspoot aan Ajax Showtime .

Witschge gaat er dan ook van uit dat het team van coach Frank de Boer het zondag lastig zal krijgen, ook al verkeert Utrecht niet in topvorm. “Utrecht speelt de laatste wedstrijden niet goed, maar als het tegen Ajax een goed resultaat neerzet, kan dat voor hen een compleet omslagpunt zijn.” Desondanks gaat de koploper drie punten pakken, verwacht de oud-voetballer. “Ik denk dat het kwaliteitsverschil veel te groot zal zijn en dat Ajax niet echt in de problemen zal komen.”

Denk je dat Ajax gaat winnen van FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik verwacht dat Ajax gewoon zal winnen bij Fc Utrecht. Fc Utrecht heeft te weinig kwaliteit om het dit Ajax moeilijk te maken.

2 februari 2014 om 00:23

Onzin moeilijk maken kan cambuur, go ahead en zeker ook Utrecht. Winnen lijkt me veel gevraagd en gelijkspelen ook, maar ze kunnen verliezen en het Ajax alsnog moeilijk maken. Maar het wordt tijd dat Ajax eens ergens makkelijk overheen loopt, vrees alleen niet dat we daar in een uitwedstrijd op hoeven hopen, Ajax is uit geen schim van wat het in de arena is helaas.

2 februari 2014 om 09:19

Inderdaad.. Utrecht uit is altijd moelijk. En het wordt ook echt tijd dat ajax weer eens een echt goede wedstrijd speelt

2 februari 2014 om 00:37

Dit Ajax?
Noem 's 1 uitwedstrijd waarin ze superieur waren tijdens dit seizoen?
Zo geweldig doet Ajax het uit totaal niet ( zoals alle andere ploegen).
De laatste paar weken scoort Ajax ook nog eens moeilijk. Ik ben benieuwd hoe de ploeg reageert op bijvoorbeeld een 2-0 achterstand.

2 februari 2014 om 00:40

@oranje88 Ado uit.

2 februari 2014 om 00:50

ADO uit, 0-4.

2 februari 2014 om 01:05

Wauuw dat is ook letterlijk een wedstrijd superieur hoor

2 februari 2014 om 01:52

De vraag was toch ook om 1 wedstrijd te noemen?

2 februari 2014 om 03:23

Tegen Roda was Ajax ook de betere, alleen duurde het pas tot de laatste minuten tot er gescoord werd. Cambuur daarentegen was wel minder ook die wisten ze te winnen.

2 februari 2014 om 09:31

Ok ado uit.
Noem nu de wedstrijden waarin ajax het uit lastig had.
Vraag jezelf dan af wat de verhoudingen zijn tussen een superieur ajax en een bagger ajax tijdens uitwedstrijden.
Maar goed, ik denk dat ajax met 1-2 wint maar het zal mij niet verbazen als ze punten laten liggen.

2 februari 2014 om 11:47

Ploegen die zich thuis ingraven omdat ajax komt, laat al zien dat clubs hopen op een puntje. Denk dat dat ook wel laat zien hoe erover ajax wordt gedacht. Superieur of niet.
Daar kan ik me trouwens een fc twente herrineren, waarin meneer Ruiz ongeveer 10-15 wedstrijden heeft beslist door in de laatste minuten te scoren.

Ajax laten we deze wedstrijd gewoon winnen dan doen we goeie zaken, we moeten al die fabeltjes en records even vergeten. Ik hoop dat spelers zoals Fischer, Klaassen, Bojan, Sigi op gaan staan, van hun zal het moeten komen. Wij moeten ook hard de duels in gaan want anders gaat Utrecht gehakt van ons maken. Dus Serero altijd als een meisje de duel ingaan zit er niet in. Misschien is het handiger om met Duarte te beginnen, die heeft veel power maar ook een goeie techniek.

2 februari 2014 om 04:02

Ajax heeft ook niet meer de kwaliteit die het geheeft had. Utrecht geeft altijd 200% in zo'n wedstrijd dus een gelijkspel is zeker niet onmogelijk.

2 februari 2014 om 10:57

lol, die het geheeft had?

2 februari 2014 om 11:04

We moeten juist de duels ontwijken met goed en snel positiespel, maar het probleem bij Ajax is nog wel eens dat ze in het tempo vd tegenstander meegaan. In de CL schakelt Ajax met gemak 2 tandjes bij, qua snelheid, zie de wedstrijden tegen Barcelona bijvoorbeeld. Als we dat tempo aanhouden in de Eredivisie worden we met 100+ punten kampioen. Probleem blijft echter dat Ajax vooralsnog een tegenstander nodig heeft die hetzelfde tempo hanteert, maar die zijn in de Eredivisie in geen velden of wegen te bekennen, maar dat Ajax het in zich heeft hebben ze wel bewezen.. Ooit komt het moment dat Ajax ook over die drempel gaat en we weer alle wedstrijden zo zullen spelen en niet alleen als de tegenstander dat op tempo speelt.

Ik hoop op een wedstrijd van de talenten, 0-5, 2x Fischer, 2x Klaassen en Veltman. Jammer dat Riedewald er niet bij is, had je die nog ff voor een extra schrikeffect kunnen laten zorgen in de laatste 10 minuten..

Cillessen
v Rhijn
Veltman
Moisander
Boilesen
Klaassen
Blind
Serero
Schone
de Jong
Fischer

Utrecht geeft wel altijd strijd tegen Ajax. Maar dit Utrecht is echt niet tegen dit Ajax opgewassen dat durf ik je nu al te zeggen . Ajax zal deze wedstrijd gewoon makkelijk winnen. En na zich toehalen.

2 februari 2014 om 00:14

''dit ajax'' nou nou nou wat is dit ajax geweldig zeg.

2 februari 2014 om 00:33

ja ten opzichte van andere eredivisie clubs wel

2 februari 2014 om 00:47

Volgens mij hebben meerdere eredivisie clubs dit seizoen bewezen beter te zijn dan Ajax.

2 februari 2014 om 00:54

Enerzijds is de ranglijst een redelijke weergave van de verhoudingen. Anderzijds is de recente reeks uitslagen een redelijke afspiegeling van de ontwikkelingen van clubs. Beiden tonen aan dat er Ajax de te kloppen ploeg is. Je riep bij die 3 landstitels vast ook steeds dat het niet geweldig was, maar het was toch steeds een stukkie beter dan de rest.

2 februari 2014 om 01:25

@oehoe doet pijn hè ? Maar waar staat Ajax en waar staan de clubs die volgens jou beter waren ?

2 februari 2014 om 11:15

Dan vraag ik me af welke teams er dan beter zijn dan Ajax en met de vervolgvraag: waarom staan zij dan niet boven Ajax op de eerste positie?

Ik vind Ajax gewoon heel solide. Tikken rond tot n de blessuretijd met de wetenschap dat ze waarschijnlijk toch scoren. Het kan in een wedstrijd altijd een keer fout gaan maar over 34 wedstrijden ben je dan wel de kampioen.

Ik verwacht gewoon een dominant Ajax. Spelers hebben een week tijd gehad om naar deze wedstrijd toe te werken en het zelfvertrouwen straalt ervan af na de drie mooie overwinningen. Wat ze de kop kan kosten is als ze niet goed om gaan met hun kansen. Dan kan het alleen mislopen anders verwacht ik gewoon dat de punten met Vitesse uit wordt gebouwd naar vier punten na zondag.

FC Utrecht verloor van een stel Luxemburgse boys die bij de Albert Heijn of als vuilnisman werken, dus het moet in principe te doen zijn voor Ajax. Zeker toen Feyenoord won 2 weken geleden met 2 - 5.

Het is prijs schieten achterin bij FC Utrecht

2 februari 2014 om 00:31

en hoeveel spelers die die wedstrijd speelde spelen morgen?maar laat het prijsschieten nou net iets zijn waar ajax moeite mee heeft en een kans voor ons kan genoeg zijn

Ik hoop dat we met veel strijd beginnen en vanaf minuut 1 gaan afjagen. Met 2 behendige spitsen kan je het Ajax achterin moeilijk maken. Ado heeft Feyenoord op wilskracht en strijd verslagen, dus moet Utrecht dat tegen Ajax ook kunnen. Laten zien waar we in de Domstad om bekend staan/stonden. Kwaliteitsverschil compenseren met strijd. Statistieken staan in ons voordeel mocht dat nog iets zeggen.

En 90 schrijft Utrecht al af. Des de meer kans op onderschatting. Voordeel voor ons dus

Prachtig al die reacties van al die ajax fans die denken dat het wel even 0-3 wordt. Dat zeiden ze 2 jaar geleden bij die 6-4 ook allemaal. Vind het eigenlijk wel lekker dat we in een underdog positie zitten en dat niemand iets verwacht van ons. Hoop natuurlijk op een herhaling van 2 jaar terug maar dan niet met 4 tegengoals Come ON Utreg

2 februari 2014 om 00:37

Weet niet wie jij gesproken hebt maar hierboven heeft niemand het over 0-3, dat verzin je er voor je verhaal even bij. Het hele land weet dat Ajax het lastig heeft in Utrecht. Jullie willen die underdogpositie iets te graag aannemen maar de werkelijkheid is dat de meerderheid denkt dat het moeilijk wordt. Hopen op 6-0, dat is vragen om teleurstellingen.

2 februari 2014 om 11:18

Het is niet dat ik een Ajaxsupporter ben maar ik denk inderdaad dat Ajax 0-3 wint. Verschil in kwaliteit is te groot. Utrecht gaat afjagen waardoor er veel ruimte gaat ontstaan waar Ajax simpel doorheen gaat voetballen. Dit is mijn voorspelling.

2 februari 2014 om 00:51

Jonge jonge toch, vreet jezelf toch niet zo op. Niemand hierboven heeft 0-3 gezegd, en waarom zou 0-3 niet kunnen?

2 februari 2014 om 01:37

Niemand zegt dat het hier 0-3 wordt. Utrecht heeft op dit moment een waardeloos elftal maar tegen Ajax spelen ze meestal boven hun kunnen. Daarnaast dacht je waarschijnlijk ook dat utrecht tegen Psv zou winnen, echter kregen zij kontje van hen.

2 februari 2014 om 01:47

Moet je weer oude verhalen uit de doos halen.. word wel een beetje treurig hoor

Ik wil niet veel zeggen, maar wie spreekt hierboven over een 0-3 morgen tegen FC Utrecht. Ga maar gauw slapen, je slaat onzin uit.

2 februari 2014 om 03:03

Waarom geen oude verhalen? Doen alle club's, wijzen op glorie tijden. ( Word menigeen ook wel eens moe van ). Ook het artikel noemt de onderlinge duels in de Galgenwaard beladen.
Deze wedstrijd gaat gewoon om de punten, niet om de score.

Ajax heeft het dit seizoen lastig met iedere tegenstander, Utrecht uit blijft altijd lastig.

Wordt een zware pot, maar de motivatie om zowel weg te lopen bij de concurrentie als de reeks van 5 jaar daar niet gewonnen hebben te doorbreken plus het kwaliteitsverschil moet 3 punten op kunnen leveren.

Utrecht degradatie voetbal terwijl ze vorige jaar gewoon de 6 de plek haalde en de zich kwalificeerde voor Europa League.

Utrecht heeft heel slechte zaken gedaan om in 2 a 3 jaar 2 hele selecties te verkopen, als we de selectie van vorige jaar nog hadden stonden ze zeker op nummer 1/3 in de Eredivisie. Ieder jaar wordt de Eredivisie slechter en dat kun je echt merken aan clubs als Utrecht en Psv.

2 februari 2014 om 07:25

Utrecht pakt vandaag de weer inst

2 februari 2014 om 07:25

Winst

Ik ga helemaal niks voorspellen.
ALs je al wat voorspelt dan kan jet het beste op winst voor Utrecht je geld zetten, omdat ze nu eenmaal altijd 400% spelen tegen Ajax.
De supporters schreeuwen net ff harder en de spelers hebben meer inzet.

Als je kijkt naar kwaliteit dan wint Ajax meer dan makkelijk, maar aan kwaliteit heb je niet zoveel in deze wedstrijd. Rustig blijven en de kansen die je krijgt meteen maken.
Met Cillessen op doel heb ik er vertrouwen in, maar nogmaals ik voorspel niks!

Quote:
Witschge gaat er dan ook van uit dat het team van coach Frank de Boer het zondag lastig zal krijgen, ook al verkeert Utrecht niet in topvorm. “ Utrecht speelt de laatste wedstrijden niet goed, maar als met tegen Ajax een goed resultaat neerzet, kan dat voor hen een compleet omslagpunt zijn.” Desondanks gaat de koploper drie punten pakken, verwacht de oud-voetballer. “Ik denk dat het kwaliteitsverschil veel te groot zal zijn en dat Ajax niet echt in de problemen zal komen.”

Denkt Witsche nou dat Ajax het lastig zal krijgen (eerste zin laatste alinea) of dat Ajax niet echt in de problemen zal komen (laatste zin van dezelfde alinea)?

Wedstrijden tegen FC Utrecht zijn voor Ajax altijd lastig, zeker uit en om 12.30.

Alleen heeft dit FCU niet de klasse om Ajax het lastig te maken, zeker de achterhoede is zeer matig. Loge verdedigers die zoek gespeeld gaan worden door het combinatiespel van Ajax. Ik verwacht daarom ook een vrij simpele overwinning.

2 februari 2014 om 12:02

Jij baseert je voorspelling op de achterhoede van FC Utrecht, terwijl twee van de vier verdedigers die vandaag in de basis staan voor het eerst spelen.

2 februari 2014 om 12:04

Dat wist ik nog niet, maar wil je zeggen dat hun zoveel beter zijn?

Nee, zeker met Bojan in de spits en Schone op de vleugel worden ze helemaal gek daar :D

2 februari 2014 om 12:10

Van der Winden is een A-junior, maar Delpierre is een zeer ervaren verdediger die onder meer bij Lille, Stuttgart en Hoffenheim heeft gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren