Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Verbazing op Twitter over straf voor Trabzonspor na aanvallen van official

Laatste update:

De competitiewedstrijd tussen Trabzonspor en Fenerbahçe van vorige week liep compleet uit de hand, toen een ‘fan’ van de thuisploeg het veld op rende en de vijfde official te lijf ging. De wedstrijd moest worden gestaakt en voorlopig zijn er geen fans welkom bij de duels van Trabzonspor.

De Turkse voetbalbond TFF maakt dinsdag bekend dat Trabzonspor vier thuiswedstrijden zonder thuissupporters moet afwerken. Dit seizoen speelt Trabzonspor nog maar twee thuisduels, maar de schorsing gaat mee naar volgend seizoen. Verder zijn er nog enkele geldboetes uitgedeeld. Op Twitter spreken veel Turken hun verbazing uit over de laagte van deze straf.

De wedstrijd werd gestaakt bij een 0-4 voorsprong voor Fenerbahçe en omdat het duel toch al bijna afgelopen was, besloot de TFF om deze tussenstand ook door te voeren als eindstand.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De laagte van deze straf? 4 thuisduels zonder supporters lijkt me juist behoorlijk hard maar ik weet niet of Trabzonspor een verleden heeft met veel van dit soort incidenten.

4 mei 2016 om 07:12

In Turkije is 4 wedstrijden zonder publiek niks, geloof me Trabzon supporters zullen dit gewoon weer doen, zolang hun club niet binnen de top 6 belandt gaan ze alles en iedereen de schuld geven behalve de club zelf.

Fatih Terim kreeg ooit 11 wedstrijden voor handgebaren. Engin Baytar kreeg ooit 9 wedstrijden voor het grijpen van de kraag van de scheidsrechter. Raul Meireles kreeg ooit 4 wedstrijden ook voor gebaren. Maar je mag dus het veld bestormen en de scheids nog net niet K.O. slaan en je krijgt maar 4 duels zonder publiek. Laten we allemaal even lachen naar de Turkse bond...

3 mei 2016 om 17:53

Lijkt me wel astig om hier een gepaste straf voor te vinden. Eventueel kan je de club verplichten om ook de omstandigheden te verbeteren zo dat dit niet nog een keer kan gebeuren. Ik weet niet wat je wel een gepaste straf vindt? Je straft zo ook supporters die wel goede wil hebben en dat wil je natuurlijk ook niet te lang doen.

3 mei 2016 om 18:07

Het is elk jaar raak in Trabzon tegen Fener. 2 jaar geleden werd Kuyt en co in een pantservoertuig uit het stadion vervoerd en dit jaar is het Van Persie en co. De bond moet deze wedstrijden gewoon zonder publiek laten spelen. Als passende straf? Punten in mindering. Want Trabzonspor als club had dit allemaal kunnen voorkomen. Desnoods plaats je ijzeren hekken achter het doel. De scheids komt dit keer goed weg met een paar blauwe plekken. En wat als die jongen een mes bij zich had? Want niemand schijnt daar gecontroleerd te worden. Overigens niet alleen Trabzon. Het geldt voor elke club. Wie zulk gedrag vertoond of laat vertonen, verdient in mijn ogen puntenaftrek.

3 mei 2016 om 21:50

Twitter werd toch gecensureerd in Turkije? Hoe zit het dan met kritiek op de nationale bond?

Kan iemand dat uitleggen.

3 mei 2016 om 21:57

Je mag gewoon kritiek uiten op de bond. Het is geen president he...

Supporters moeten nu wel door hebben dat ze hiermee hun eigen club schade aanrichten. Ongelofelijk dat het nog steeds voorkomt.

Ik denk dat menig Trabzon fan voortaan wel zo'n veldbestorming zal overwegen. "hmm, 4 wedstrijden zonder publiek is het wel waard. Let's go!!"

3 mei 2016 om 18:09

Precies dit dus. Niks aan toe te voegen. En niet alleen Trabzon. Elke hooligan bij elke club in Turkije denkt nu van: "oh 4 wedstrijden maar? Let's go!"

3 mei 2016 om 18:18

Totdat de club de geleden schade op de supporter gaat verhalen...

3 mei 2016 om 18:29

Maar is het dan al niet te laat? Hoeveel scheidsrechters moeten nog naar de ziekenboeg voor er hardere maatregelen komen van de club en bond?

3 mei 2016 om 18:58

Voor dit geval is dat te laat, maar het zou wel voorkomen dat anderen hetzelfde idee krijgen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren