Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Vente hard onderuit tegen Aston Villa, dat na lang wachten weer Europees speelt

Laatste update:

Aston Villa had woensdagavond geen kind aan Hibernian in de kwalificatie voor de Conference League: 0-5. Daardoor is de ambitieuze Premier League-club hard op weg om de eerste Europese deelname sinds 2010 succesvol te maken. Destijds werd Villa in de play-offs voor de Europa League uitgeschakeld door Rapid Wien. De laatste keer dat de Engelse club zich kwalificeerde voor een groepsfase dateert zelfs van 2008. Na het heenduel met Dylan Ventes Hibernian is deelname aan de groepsfase van de Conference League in zicht. In Schotland waren Ollie Watkins (3x), Leon Bailey en Douglas Luiz verantwoordelijk voor de Engelse treffers.

Bij de thuisploeg stond Rotterdammer Dylan Vente aan de aftrap. Hibernian nam de 24-jarige spits afgelopen zomer voor zo’n 900.000 euro over van Roda JC. In zijn eerste vier wedstrijden voor de Schotse middenmoter was Vente goed voor twee doelpunten en één assist, maar tegen the Villans kwam hij woensdagavond niet tot scoren. Villa-manager Unai Emery liet onder meer zomeraanwinsten Moussa Diaby en Pau Torres starten in Edinburgh. Youri Tielemans moest op Easter Road genoegen nemen met een plek op de bank, terwijl Nicolò Zaniolo nog ontbrak in de wedstrijdselectie van de Premier League-club.

Snel werd duidelijk dat Villa het tweeluik in het heenduel al wilde beslissen. In de zeventiende minuut was het Watkins die op aangeven van Lucas Digne de openingstreffer tegen de touwen kopte: 0-1. Een kwartier later herhaalde de Engelse spits dat kunstje, nadat Diego Carlos een hoekschop wist te verlengen. Watkins mocht vervolgens vrij binnenknikken: 0-2. Nog voor rust kwam ook de derde Engelse treffer op het scorebord te staan. Digne leverde de bal panklaar af bij Bailey, die de derde kopgoal van de avond verzorgde: 0-3.

Toch was de honger bij Watkins na rust nog niet gestild. De zevenvoudig Engels-international ging naarstig op zoek naar zijn hattrick, die hij in de 48ste minuut al wist te verzilveren. Op aangeven van Digne, die zo zijn derde assist van de avond noteerde, verschalkte hij doelman David Marshall opnieuw: 0-4. Een strafschop van Douglas Luiz bepaalde de eindstand op 0-5. Hoewel de return in Birmingham nog gespeeld moet worden, kan Villa zich langzaamaan opmaken voor de eerste Europese deelname sinds 2010. Emery, Mister Europa League, moet het dit seizoen echter wel laten zien op een lager niveau dan gewend, in de Conference League.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja, Hibernain moet je ook niet willen europees. Lekker in Schotland laten ballen.

23 augustus 2023 om 22:07

Leek me juist leuk. Alle 5 schotse ploegen in europa zou mooi zijn. Hibernian, Aberdeen, Hearts. Mooie clubs stuk voor stuk. Gunde ze Europees voetbal van harte.

Ging verder natuurlijk nooit gebeuren, want Villa is een klasse of 10 beter, maar had het ze wel gegund

Het is geen Europa League, maar Emery zal deze beker ook graag willen winnen. Kan ie volgend jaar de Europa League weer winnen....

23 augustus 2023 om 21:29

Dit jaar de Conference League, volgend jaar de Europa League. Dat zou dan zijn 5e UEL winst zijn... Emery blijft een Europa League legende dus wie weet.

Aston Villa is op papier ook een van de favoriete voor het winnen van Conference League 😳 zeer sterke selectie

Emery en een Europese toernooi…stuur die beker maar alvast richting Birmingham

Fantastische avond voor Aston Villa. Beschikken echt over een fraaie ploeg met een fantastische trainer. Toch een van mijn meest favoriete clubs in Engeland. Ze hebben erg goed ingekocht en maken een hele grote kans op de eindzege in de UECL. Met Martinez in mijn ogen beschikken ze over de beste keeper van de Premier League. Daarnaast in achterhoede met een Pau Torres / Diego Carlos en Cash ook enorm goede verdedigers. Op het middenveld lopen dan nog Zaniolo / Tielemans / Luiz en Kamara. Persoonlijk vind ik het voorin ook smullen geblazen met een Watkins / Diaby / Bailey en Buendia natuurlijk nog achter de hand. Het ziet er erg rooskleurig uit allemaal

24 augustus 2023 om 12:22

Ik ben het niet echt eens met je analyse. Martinez was op het WK geweldig, maar is bij Villa echt niet geweldig. Goede keeper hoor, maar geen topkeeper.

Verder is Diego Carlos enorm tegengevallen bij Villa, heeft dan ook geen basisplek of uitzicht daarop. Was in Spanje erg goed, maar heeft de overstap niet kunnen maken naar een hoger niveau. Cash vind ik verder ook niet bijzonder.

24 augustus 2023 om 17:08

Diego Carlos begon sterk maar is zo goed als heel vorig seizoen geblesseerd geweest. Dus dat kun je niet goed beoordelen. Martinez is voor Villa echt een belangrijke speler. Denk niet dat hij de beste keeper van de PL is maar wel een van de betere keepers. Cash ben ik met je eens dat is geen bijzondere back.

24 augustus 2023 om 17:38

Dat je het niet eens bent met mijn analyse mag natuurlijk! Ik vind inderdaad zoals gun$ beschrijft dat je hem niet na vorig seizoen af kunt en moet serveren, hij moet zeker fit blijven, maar zijn niveau bij Sevilla was ontzettend hoog. Misschien ligt het aan het feit dat ik zelf ook rechtsback ben, dat je er dan anders
naar kijkt, maar ik vind Cash een erg leuke en goede speler.

2008 alweer? kolere, was dat niet het jaar waarin ze in de groep zaten met Ajax met die rare regel van de Uefa, dat je 2x uit en 2x thuis speelde maar niet tegen dezelfde team in een groep van 5. Aston Villa in de Conference League, eindelijk weer Europees voetbal in de 2e grote stad van Engeland.

Mooie overwinning maar wel een hele zwakke tegenstander.

Met Alex Moreno en Jacob Ramsey erbij is Villa het sterkst. Zij werden vooral tegen Newcastle gemist. Gelukkig zijn ze op de weg terug van blessure. Buendia en Mings helaas voor lange tijd uitgeschakeld. Maar daar hebben we met Zaniolo en Pau Torres betere spelers voor terug gekregen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren