Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veltman: ‘De domper is niet helemaal weg, maar dit helpt wel’

Laatste update:
/

Ajax begon het nieuwe seizoen dramatisch met uitschakeling in de voorronde van de Champions League, maar de Amsterdammers zijn de reguliere competitie wel goed begonnen. In navolging van AZ moest ook Willem II met 3-0 eraan geloven. Verdediger Joël Veltman spreekt van ‘een lekker begin’.

“De domper is niet helemaal weg. Het zit er nog een beetje in, maar het helpt wel als je twee keer met 3-0 wint”, zegt Veltman tegen NUsport over de uitschakeling in de Champions League.

Veltman vertelt dat het in de eerste helft tegen Willem II toch nog moeizaam ging. Daar waar Ajax het vorig seizoen lastig kreeg bij een kleine voorsprong, bouwde de ploeg van trainer Frank de Boer de voorsprong nu uit. “Ik wil niet zeggen dat dit het hele seizoen goed gaat, maar daar hebben we wel van geleerd”, aldus Veltman.

Denk je dat Ajax de titel pakt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
16 augustus 2015 om 12:55

Ik heb veltman toch weer een paar foutjes zien maken. Die worden in de eredivisie niet afgestraft, maar Europees wel. En het niveau dat nodig is om in de CL te overwinteren is waar naar gestreefd moet worden, en het niveau waarmee je net kampioen van de ED van word. En Veltman heeft niet het niveau wat daar voor word gevraagd. Helaas, hij leek een groot verdedigend talent.

Wel mooi om te zien dat ze eindelijk van hun fouten leren

16 augustus 2015 om 13:03

Eindelijk van hun fouten leren? Echt alles behalve dat...
Het verschil nu is dat de afstandsschoten er wel in gaan, maar dat kan ook binnenkort weer ophouden.
Verder waren de duels tegen Rapid een prima beeld van dat ze juist niet van hun fouten geleerd hebben.

16 augustus 2015 om 13:29

Nou idd, kansen hebben we totaal niet gecreëerd, tegen AZ 2 afstand schoten en een vrije bal, tegen willem ll, 2 afstand schoten en een fout van willem ll, er is totaal geen voetballend vermogen aanwezig op het middenveld, allemaal spelers die heel goed tikie terug kunnen geven, het positie spelletje wat Ajax hoort te spelen is totaal niet aanwezig!

16 augustus 2015 om 13:46

Als je 2 keer een man vrij speelt in het centrum randje 16, en deze wordt keurig afgerond. Is dit niet een geluksschot van afstand. Tegen Willem 2 domineerde ajax gewoon en werd er terecht met 3-0 gewonnen.

16 augustus 2015 om 14:20

Haha netjes gedaan van Ajax, wel 2 schiet kansen gecreëerd die er in vlogen, we hebben echt geen reden om ons zorgen te maken, de amusements waarde was weer van een hoog niveau
Ik heb Frank altijd verdedigd maar dit middenveld waar we mee spelen heeft liever niet dan wel de bal, als je naar PSV kijkt dan heb je Cuardado Maher en Propper daar staan stuk voor stuk spelers die een beetje creativiteit in zich hebben, een middenveld met Gudelj, Klaassen en Bazoer heeft dat totaal niet, zo zul je ook nooit een fatsoenlijke aanval gaan zien, berekenend voetbal met zo min mogelijk risico dat speelt Ajax nu, het gaat Donderdag weer een zware wedstrijd worden!!

16 augustus 2015 om 15:00

En hoe @gunnerfan

16 augustus 2015 om 19:21

@ kierewietje

LOL meen je dit nu echt serieus ? Ajax heeft nog lang niet afgerekend met de typische kwaaltjes. Tegen Rapid Wien zagen we ook dat er nog steeds geen serieuze lering is getrokken uit vorig seizoen of de tig seizoenen daarvoor. Ondanks dat we zes punten hebben overgehouden aan de eerste twee competitie ronden; heb ik in die wedstrijden genoeg zaken gezien waaruit je ook kunt opmaken dat die lessen nog lang niet getrokken zijn.

16 augustus 2015 om 12:45

En het tempo hoger maken

Snap niet dat hij aanvoerder werd gisteren nadat klaassen eruit ging. Weet dat gudelj er nog niet lang bij is maar hij zat wel te coachen wat veltman bijna niet doet. Ook wilt veltman te veel nadenken zodra hij aanbde bal is waardoor hij te veel tijd nodig heeft. Als je nog moet nadenken wat je gaat doen zodra je de bal aangespeeld krijgt ben je al te laat. Hij mist een bepaalde focus en hardheid.

16 augustus 2015 om 12:55

Vond het eigenlijk wel logisch, Gudelj is net bij de club en als Fischer fit is waarschijnlijk geen basisspeler meer. De enige andere reeele optie is Cillessen, dit zou mijn eerste keuze zijn maar De Boer wil geen keeper als aanvoerder.

Toch fijn om te zien dat Ajax niet op zn best was gisteren en toch vrij gemakkelijk wint.

16 augustus 2015 om 19:28

@ Jvdmeijdenx

Natuurlijk is het lekker dat de volle winst in de eerste twee competitie wedstrijden hebben behaald, maar vooralsnog is er nog niets structureel verbetert.

Zo'n kunst is het voor ajax niet om thuis van Willem II te winnen. Vorig jaar werd het nog 5-0. Het was nog steeds slecht wat ajax liet zien. Mag hopen voor ze dat ze in de komende voorronde wat beter spelen anders gaan ze het niet redden.

Wat is het toch jammer dat er geen goede vervanger voor Veltman is gehaald.

Daarbij kunnen we Co Adriaanse' zijn woorden weer gebruiken: scorebordjournalistiek. Het voetbal was gisteren weer hetzelfde als afgelopen seizoen, niet om aan te gluren. Veel te weinig finesse voorin. Milik laat niets zien, El Ghazi scoort twee keer en is verder onzichtbaar en Sinkgraven is wisselvalliger dan het weer. Dan moet je weer aanhoren van de spelers en trainer zelf dat het goed was en nog veel beter kan. Bah, bah. Ajax gaat weer een verloren jaar tegemoet. Dat had voorkomen kunnen worden door een paar echte versterkingen te halen in plaats van halfbakken spelers als Younes, Sanogo, Heitinga, Viergever....

16 augustus 2015 om 14:05

Jouw glas is duidelijk half leeg. Je kan de nadruk leggen op alles wat beter kan. Maarwedstrijden waarin ze vorig jaar onherroepelijk punten lieten liggen worden nu toch over de streep getrokken. Tuurlijk, er is ruimte voor verbetering maar dat mag aan de start van het seizoen.

Nee er zijn geen waanzinnig goeie spelers gehaald maar de grootste winst zit in de ervaring die spelers als El Ghazi, Bazoer en Riedewald in het vorige seizoen hebben opgedaan. Die staan op idioot jonge leeftijd nu hun mannetje, dankzij loodzware lessen vorig jaar. Daarbij vind ik het middenveld nu sterk en blijkt Sinkgraven een prima linksbuiten.

Nee, het is nog niet super, maar als dit team ingespeeld raakt zie ik het heel zonnig in eigenlijk. Glas is halfvol wat mij betreft.

16 augustus 2015 om 14:35

@ manodedios

We hebben tegen Rapid gezien dat die wedstrijden over de streep worden getrokken.... Niet dus.

Staan hun mannentje nu, maar gaan tegenslagen krijgen. Dat zou je toch onderhand moeten weten. Iedere jonge debutant krijgt altijd een tegenslag. Dan heb je leidende spelers nodig die hen sturing kunnen geven.

Dit team zou over 3 jaar super kunnen zijn, maar dan zijn jongens als Riedewald, Bazoer, Klaassen en Sinkgraven alweer vertrokken. Zo gaat het dus steeds.

16 augustus 2015 om 16:09

En is de conclusie: Je schiet zo geen donder op! Tegen Rapid zag je dat deze verdediging niet staat. Iedereen wist dat dit moest gaan gebeuren en dat er ervaring bij moest. Maar helaas is Overmars zelfden in staat om versterkingen te halen voor het veld. Maar komt vooral met bankzitters op de proppen die we na een jaar aan de straatstenen niet kwijt raken.
Waarom kan PSV wel dit soort ervaren jongens halen en Ajax niet? Wat had een Moreno voor Ajax van waarde geweest

16 augustus 2015 om 19:55

@ manodedios

Die ervaring van "weer een jaartje verder zijn" is in de meeste gevallen te verwaarlozen, en dat hebben verschillende generaties spelers bewezen. Als het zo´n makkelijk optel sommetje zou zijn dan zouden al die typische kwaaltjes allang uit het spel zijn, daar is vooralsnog alles behalve sprake van.

Wat we onder anderen al zagen tegen Rapid Wien, en wat dit seizoen ook weer veelvuldig te zien zal zijn. Wanneer men in het algemeen spreekt over (echte ervaring) spreekt men doorgaans niet over 1 of 2 seizoenen, wanneer je bijvoorbeeld twee jaar je rijbewijs hebt word je ook nog niet als ervaren bestuurder gezien, dat zelfde gaat ook op bij het voetbal,.

Ook wij zijn blij dat we al zes punten binnen hebben, maar dat wilt niet zeggen dat we dan maar minder kritisch moeten zijn. De op de waan van de dag gebaseerde kritiek van de grote massa die hun kritiek altijd al heel snel laten varen omdat er een zoethoudertje is ingezet of er qua uitslagen 1 of 2 goede resultaten zijn neergezet, terwijl er eigenlijk nog niets structureel verbetert is. Is nu juist 1 van de grootste problemen wat serieuze verbetering in de weg staat, waardoor we dus altijd opgesloten zitten in die vicieuze cirkel.

Wat dat betreft ben ik het ook volledig eens met wat "hen_nie" en "hansje1969" schrijven. Nu hoor ik de Boer weer zeggen dat organisatie alweer staat, net zoals die vorige keren, waarvan de meeste recente; voorafgaand aan het tweeluik tegen Rapid Wien. De Boer ziet helaas wel vaker dingen "goede ontwikkelingen" die er niet zijn.

Dan zijn we nog niet eens een ploeg tegen gekomen die ons het vuur naar de schenen legt. Rapid Wien was al een hele kluif, op de momenten dat die een beetje druk gaven werd al meteen duidelijk dat Ajax nog zo instabiel is als het maar zij kan. In Nederland zullen we daar wel een aantal keer mee weg komen, maar reken er maar op dat we ook dit seizoen weer teveel en onnodig genadeloos kinderlijk naïef ten onder zullen gaan. Mensen zijn nu al blij wanneer in staat is om een minuut of twintig iets fatsoenlijk te laten zien. Vooralsnog is er geen enkele aanleiding om de kritiek iets te verlichten.

Gisteren in de Arena geweest maar hij maakte weer 2/3 fouten nu was het Willem 2 maar tegen bv PSV hoef je dat niet te doen want dan ligt hij gewoon in het netje , maar Frank de boer heeft gewoon grenzeloos vertrouwen in deze zeer beperkte verdediger of hij wil het gewoon niet zien onbegrijpelijk en steeds dezelfde fouten die gaat het nooit verder schoppen en mag blij zijn dat hij in Ajax 1 mag staan .

Stoppen met dat dramtische CL gedoe. Niks hebben we daar te zoeken en we mogen al gelukkig zijn met plaatsing EL.

Tsjonge jonge zeg.
Ik heb gisteren een zeer pover Ajax gezien.
Vrijwel geen uitgespeelde kans en fouten die door Willem2 niet afgestraft werden.
Wat me wel beviel was wederom de slagvaardigheid van El Ghazi, en dat Milik zijn doelpuntje meepakt..
Echter zie ik dit Ajax tegen een beter voetballend team dat evenveel power heeft het afleggen. Wordt een heel lastig seizoen met Feyenoord en PSV in vorm. Ik zie Ajax niet 1 2 3 kampioen worden hoor, Helemaal niet nu ze Europa League gaan spelen en dus nog minder hersteltijd hebben na die wedstrijden. Europees moet er echt een andere instelling komen, een Italiaanse naar mijn inziens.. Iets afwachten, juiste moment druk zetten, balletje afpakken, snelle counter en scoren. Vooral gegroepeerd en stabiel spelen, krachten besparen voor de momenten waarop ze echt nodig zijn. ik zie nu nog teveel onnodig verbruik dat later in onnauwkeurigheid omslaat omdat ze moe worden..

op naar donderdag..

Tsjonge jonge zeg.
Ik heb gisteren een zeer pover Ajax gezien.
Vrijwel geen uitgespeelde kans en fouten die door Willem2 niet afgestraft werden.
Wat me wel beviel was wederom de slagvaardigheid van El Ghazi, en dat Milik zijn doelpuntje meepakt..
Echter zie ik dit Ajax tegen een beter voetballend team dat evenveel power heeft het afleggen. Wordt een heel lastig seizoen met Feyenoord en PSV in vorm. Ik zie Ajax niet 1 2 3 kampioen worden hoor, Helemaal niet nu ze Europa League gaan spelen en dus nog minder hersteltijd hebben na die wedstrijden. Europees moet er echt een andere instelling komen, een Italiaanse naar mijn inziens.. Iets afwachten, juiste moment druk zetten, balletje afpakken, snelle counter en scoren. Vooral gegroepeerd en stabiel spelen, krachten besparen voor de momenten waarop ze echt nodig zijn. ik zie nu nog teveel onnodig verbruik dat later in onnauwkeurigheid omslaat omdat ze moe worden..

op naar donderdag..

16 augustus 2015 om 21:19

Als ze Italiaans willen spelen, hebben ze tegen AZ en Willem II goede wedstrijden gespeeld. Amper in gevaar gekomen, al blijft Veltman een zwakker schakel tegen sterke spelers, pover gespeeld en toch 8 schoten op doel tegen Willlem Ii.

Ajax heeft een compleet nieuw team, Feyenoord en PSV maken echt nog geen indruk en Ajax heeft het team met de meeste wisselingen. Ajax zal alleen maar beter worden, Feyenoord gaat weer vol voor aankopen ipv jeugd (we weten hoe dat uitpakt) en PSV heeft alleen Guardado die echt een topper is.

Ajax wordt gewoon weer kampioen.

Het was niet prettig om naar te kijken gisteren hoor.
Bij Ajax zijn de verkeerde spelers te vaak in balbezit. Er stonden dan ook geen spelers op het middenveld die het tempo kunnen bepalen zoals bijvoorbeeld Eriksen dat deed (sinkgraven zou die rol op zich kunnen nemen, maar dan moet hij geen linksbuiten spelen).

Ik begrijp ook niet waarom de backs in zo'n vroeg stadium van de opbouw worden aangespeeld.
Ze kunnen dan maar 2 dingen doen: de bal het drukke centrum inspelen of de bal terugspelen.
De middenvelders moeten zich veel meer met de opbouw gaan bemoeien en de backs een stuk naar voren zetten. Dan heb je meer afspeelmogelijkheden (altijd een speler die het veld breed houdt waar het moet, waardoor de buitenspeler meer ruimte heeft om een actie te maken!), en een middenvelder die een pass kan geven aan de bal.

16 augustus 2015 om 15:58

Dan mogen ze de bal ook een keer gaan geven! Vaak zie je ze vrij weglopen op links of rechts maar word de pass niet gegeven terwijl dat wel mogelijk is! Ze moeten veel meer risico's nemen ipv steeds achteruit voetballen!

Veltman heeft niks geleerd. willem 2 is niet 1 van de vele angstgegners van Ajax waartegen ze punten verliezen. Ajax gaat dus nog vrij kansloos punten verliezen tegen een aantal clubs

Zet vd hoorn er maar in of johny deze man blijft pupillen foutjes maken!

16 augustus 2015 om 19:34

@ Mnoe

Van den Hoorn is ook geen echt verbetering ten opzichte van Veltman, ik vind van den Hoorn zelfs nog minder dan Veltman. Heitinga gaat denk ik amper minuten maken, als je hem al niet inzet tijdens "de belangrijkste wedstrijden" van het jaar weet je dat hij onderaan de pik orde staat- De Boer zal waarschijnlijk ook van den Hoorn nog boven Heitinga verkiezen, op zich is dat niet zo verwonderlijk omdat nog niet zo heel lang geleden de Boer en Overmars helemaal niets zagen in Heitinga en dit ook publiekelijk uitspraken.

Heitinga is puur gehaald om de gemoederen onder de supporters wat te bedaren (een zoethoudertje dus), toen aan het einde van vorig seizoen ook de grote massa van Ajacieden begonnen te klagen. De hosanna stemming die er nu alweer heerst velen snap ik echt niet, omdat er nog niets structureel ten goede is verandert. Net zoals vorige seizoen zal dit hoogst waarschijnlijk ook een seizoen worden wat op en neer zal golven.

16 augustus 2015 om 21:08

Op basis waarvan vind je vd Hoorn dan minder? Vd Hoorn wordt afgerekend op Zlatan en Balotelli die hij niet goed opving, Veltman had tegen AZ weer moeite met Jansse en tegen Willem II was Zivcovic weer een keer het bos in gestuurd en kon hij een belangrijke voorzet niet blokken..

Echt, vd Hoorn mag nog zo veel fouten maken voor hij slechter genoemd kan worden dan Veltman.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren