Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Veertienjarig talent droomt van Ajax 1: ‘Ik denk een goede kans te maken’

Laatste update:

Ryan Gravenberch maakte dit weekeinde naam in de ABN Amro Future Cup. De pas veertienjarige middenvelder deed met het elftal onder zeventien jaar van Ajax mee tegen de leeftijdsgenoten van Juventus en maakte een goede indruk. Gravenberch durft te dromen van een mooie carrière.

"Ik hoop dat mijn debuut in het eerste zo snel mogelijk komt. Ik denk dat ik best een goede kans maak om in Ajax 1 te komen, ook omdat ik nu al met de boys van de onder 17 meespeel", vertelt de jongeling aan Goal. Hij ging in het interview ook nog in op zijn ideale toekomst: "Op FIFA ben ik vaak Real Madrid of Manchester United, maar ik zou in het echt liever bij FC Barcelona spelen."

"Ik vind mezelf op het veld een slang, die door de middenvelders heen glijdt. Ik kan een mannetje passeren, best wel goed schieten en steekpassjes geven", beschrijft Gravenberch zichzelf. "Ik ben lang, maar in koppen ben ik niet zo goed. Daar moet ik veel meer op oefenen en dat ga ik ook zeker doen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Speelde goed tegen Juventus en was zo'n beetje de langste van het veld als 14 jarige.
Ga zo kijken op de toekomst naar de finale dag.
Eens kijken of hij vandaag ook nog speelt.

17 april 2017 om 09:35

Wat was de uitslag van de wedstrijd tegen Juve?

17 april 2017 om 09:52

2 - 0 1x Gravenberg mooie aanval.
1x penalty.
Zo meteen 11:30 uur halve finale tegen Anderlecht.

Op je 14e met de onder 17 meedoen. Dan kun je wel wat! Hopelijk breekt deze jongen over 2.5 jaar door in Ajax 1 als mega talent!

moeilijk in te schatten voor mij of een speler van die leeftijd daadwerkelijk over de potentie beschikken om de top te halen. 1. ik volg t zelf niet goed genoeg. 2. jonge voetballers willen wel eens vroeg pieken door fysieke voordeel wat ze hebben tov leeftijdsgenoten.

wellicht wolterx met info. wat kunnen we verwachten van deze jongen en misschien andere pareltjes?

17 april 2017 om 09:41

Inderdaad, als ik hoor dat hij alsnog veruit de langste is, heeft hij waarschijnlijk een fysiek voordeel. Dit gaat jammer genoeg ten koste van je techniek

17 april 2017 om 09:46

Is bij hem totaal niet het geval, is niet heel sterk of super snel maar juist enorm vaardig aan de bal. In de geringe beelden die je van hem kan zien op youtube zie je inderdaad waarom hij zichzelf een slang noemt, als een beetje Pogba met die lange benen wrikkelt hij zich tussen verdedigers, bal kleeft aan de voeten en hij slalomt zich lamgs zijn tegenstanders.

17 april 2017 om 12:08

Dat is precies wat bij de andere jongen uit de u15 die speelt het geval is(Brobbey) die is ongelooflijk sterk en doet veel te veel op dat fysieke voordeel dat hij heeft. Gravenberch is een stylist pur sang met goed voetenwerk en enorm veel techniek, op verzoek kan hij je ook een showtje eruit gooien als de stand het toelaat. Heeft de potentie op fysiek heel sterk te worden maar dat is hij zeker nog niet, voor nu is dat prachtig. Als hij fysiek aan zijn techniek kan koppelen gaan er veel clubs achter hem aan zitten met 16, gerucht gaat dat hij bij Mino Raiola zit dus dat is enige minpuntje dat ik aan hem kan bedenken voor nu.

17 april 2017 om 10:20

Wat AjaxCunian zegt. Je kan hem echt qua speelstijl vergelijken met Pogba. Is balvast met een goeie dribbel maar in sommige acties van hem kan je echt terugzien dat hij nog 14 is. De o15 competitie zou hij echter veelste makkelijk doorlopen.
Samen met Brian Brobbey (broertje van Kevin/Derrick Luckassen) en Zamani, zijn alle 3 van de '02 lichting maar doen vast mee in de 2000 lichting toch een paar van de Toekomst pareltjes.

Zat met hem op de middelbare school, geen idee dat hij pas 14 is. Schijnt een zeer groot talent te zijn en een erg slimme speler. Hoop dat het allemaal niet naar zn hoofd stijgt met alle aandacht die hij nu krijgt. Spelers moeten wel nog enigzins beschermd worden. Wel al enorm lang voor zijn leeftijd.

17 april 2017 om 10:32

Als je 14 bent zit je nog steeds op de middelbare school... Tenzij hij ook nog is een hooggeleerde is...

17 april 2017 om 10:42

Waarschijnlijk bedoelt hij dat hij er gezien zijn lengte ouder uitziet dan 14...

17 april 2017 om 13:22

Jep, maar gelukkig heeft hij het nog over welke teams hij op fifa speelt maar toch liever bij Barca wil spelen haha. Lijkt me nog een redelijk nuchtere kerel

Goeie speler. Hoop dat Ajax niet op dezelfde manier als met zijn broer Danzell omgaan.

17 april 2017 om 09:58

Wat is dat nu onzin wijsneus die had gewoon het niveau niet om Ãâ¼berhaupt bij de a selectie te zitten anders had hij en nu wel gestaan denk je niet ? hij speelt nu dacht ik bij Reading heeft bijna niet gespeeld en speelde vorig jaar bij Dordrecht , rest my case

17 april 2017 om 10:07

Danzell was als spits een koelbloedige, fysiek sterke killer voor het doel. Alleen wilde Ajax hem geforceerd laatste man van hem maken en hem daardoor meer in de krachthonk hebben en is sindsdien qua niveau erg afgezakt.

17 april 2017 om 10:25

Als spits had hij het niveau bij lange na niet. Hij komt gewoon tekort. Wat een kwats om te zeggen dat Ajax hem verkeerd heeft behandeld.

17 april 2017 om 11:04

Danzell was goed in de spits omdat hij ook fysiek enorm veel voordeel had in de jeugd. Toen dat verschil in de A weg was. Hebben ze het nog geprobeerd als verdediger. Omdat dat voor sommige jongens de laatste redding was om profspeler te worden.

Vind het nooit zo best als dit soort jonge spelers op de feiten vooruit lopen. Hij is pas 14 en doet het leuk, maar hij moet zich focussen op elke week verbeteren want hij moet zich realiseren dat hij nog heel wat stappen moet maken wilt hij voor Ajax 1 voetballen en het verschil maken. Pas dan mag je denken aan een overstap naar de subtop.

17 april 2017 om 10:24

sjongejonge, mag een jongen van 14 niet lekker dromen? Ik zat niet eens bij Ajax en ik droomde van een WK finale toen ik 14 was. Laat die jongen lekker!

17 april 2017 om 10:32

Dromen mag hij altijd doen.

Erg talentvolle jongen, ben blij dat er in zijn leeftijdcategorie spelers van zijn kaliber zitten, daar moet Ajax het van hebben. Hopelijk kan hij het geld uit engeland en spanje weerstaan en kan hij zijn droom ook werkelijk realiseren bij Ajax.

Hij speelde goed tegen Juventus, hopelijk wordt die lekker spelertje. Maar eerst maar eens afwachten hoe hij zich verder gaat ontwikkelen, ik kan er nu wat weinig over zeggen.

17 april 2017 om 12:03

Het plan is om hem volgend seizoen door te schuiven naar de u19, in de winter hebben ze hem vast doorgeschoven naar de u17 met het idee als hij zich staande goed houd schuiven we hem komen seizoen door naar de u19. Is wel al zeker dat hij nu al een van de meest gewilde Ajaxtalenten is ( Samen met Zamani en Unuvar waar Man U al sinds hun 13 achteraan zit en regelingen zou zijn aan het zoeken om ze vroegtijdig aan te trekken)

17 april 2017 om 14:18

Bedankt voor je toegelichte reactie, ik heb hem enkel tegen Juventus zien spelen. Omdat mij de ABN-Amro future Cup nogal intereseert. En toen viel mij deze speler nogal positief op. Maar met deze reactie, heb ik toch wel degelijk de indruk dat hij nogal potten breken kan om verder te komen .

Is hij toevallig familie van Denzell Gravenbergh?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren