Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Veer in de reet’ van Van Gaal doet Marciano Vink denken aan Nico Tagliafico

Laatste update:

Marciano Vink kan zich niet voorstellen dat het inschikkelijke gedrag van Matthijs de Ligt rechtschapen is. De analist keek vol verbazing naar hoe de 22-jarige verdediger vertelde over de galavoorstelling van het Nederlands elftal tegen België (1-4), terwijl hij zelf op de bank begon. De Ligt zou volgens Vink moeten nagelbijten vanwege zijn benarde positie, die hem in combinatie met de opmerkingen van Louis van Gaal op een vergelijking met Nicolás Tagliafico komen te staan.

Na een discussie over Van Gaals breed uitgemeten opmerkingen over de faciliteiten in De Kuip, brengt Vink de kwestie-De Ligt bij Voetbalpraat ter sprake. "Wat ik wel heel interessant vond in die persconferentie is dat De Ligt op een gegeven moment aangaf dat hij heel tevreden was over de ontwikkelingen rondom het team en hoe fantastisch het er tegen België allemaal uitzag. Maar toen speelde hij helemaal niet. Zo sociaal ben je niet. Je bent verdediger van Juventus en wil spelen."

De Ligt verspreekt zich tijdens persconferentie: ‘Dat moet je niet zeggen’

Louis van Gaal kreeg maandag wederom de lachers op zijn hand toen Matthijs de Ligt volgens hem íéts te veel prijsgaf over de opstelling tegen Wales dinsdag.Lees artikel

Tafelgenoot Sjoerd Mossou gelooft echter in de oprechtheid van De Ligt. "Ik denk eerlijk gezegd dat hij het meent", aldus de journalist van het Algemeen Dagblad. "Hij kan echt de ideale prof spelen. Ik sprak hem nog even in Cardiff (toen De Ligt met de B-keus van Oranje met 1-2 van Wales won, red.) en toen gaf hij ook de hele tijd dit soort antwoorden." "Ja", countert Vink, "maar op een gegeven moment ben je niet meer de ideale schoonzoon, maar de prof die op het WK wil spelen. Als Jurriën Timber zijn draai heeft gevonden en opties biedt voor de bondscoach, dan kun je toch niet heppie de peppie op een persconferentie zitten vertellen hoe fantastisch de ontwikkeling van het team is? Dan hou je je toch op de vlakte? Hij kan zelfs met een kwinkslag nog aangeven dat hij graag in de basis wil staan."

Presentator Milan van Dongen haakt in, die denkt te weten waarom De Ligt zich zo bescheiden opstelde. "Twee minuten daarvoor had Van Gaal gezegd dat De Ligt zijn aanvoerder was en heel belangrijk was." Vink heeft direct een antwoord klaar. "Tagliafico was ook heel erg belangrijk en ook de aanvoerder", verwijst de analist naar de plotselinge reserverol van de Argentijn bij Ajax afgelopen seizoen. Trainer Erik ten Hag bleef echter lyrisch over zijn pupil. "Trainers zijn er ook wel een klein beetje voor om een bepaalde speler die in een verdomhoekje zit even een veer in de reet te stoppen", vindt Vink. Mossou rondt het topic af met een duidelijke slotsom: "In de huidige situatie is er gewoon altijd iemand de lul. Ik denk dat De Ligt zich dat wel realiseert."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat de Ligt het grote geheel ziet. En van Gaal is een meester in het vertrouwen geven én belangrijk maken van reserves.

14 juni 2022 om 09:07

Exact.

Daarnaast kan het prima zijn dat Van Gaal al had aangegeven wat de rolverdeling de komende wedstrijden zou zijn. Zo lang een coach duidelijk is en niet zwalkt (richting de spelersgroep) is er volgens mij geen vuiltje aan de lucht.

14 juni 2022 om 17:24

Misschien heeft LVG de Ligt al lang en breed een basisplaats beloofd in Qatar en/ of gezien op training / wedstrijd wie de beste zijn? Zou verklaren waarom hij zo ontspannen is. Of hij weet dat het nog 6 maanden is en van alles kan gebeuren?

De laatste tijd doen alle 5 de centrale verdedigers die in aanmerking komen voor een basisplek het prima. Voor De Ligt, De Vrij, Van Dijk, Timber en Ake is allemaal wel wat te zeggen.
Het lijkt mij dat alleen Van Dijk zeker is van een basisplaats en je moet dan dus hoe dan ook twee toppers teleurstellen.

14 juni 2022 om 09:28

Zeker een luxe probleem. Ik denk wel dat Timber en Aké in dit systeem beter tot hun recht komen dan De Vrij en De Ligt. Als halve backs snel wendbaar passen ze beter samen met Van Dijk die (bijna) altijd goed staat positioneel. In een 4 mans defensie krijgen De ligt en De vrij denk ik wel allebei de voorkeur tegenover de andere 2.

14 juni 2022 om 09:43

In een viermans defensie is er geen plek voor en de Ligt en de Vrij, aangezien van Dijk sowieso wel speelt

14 juni 2022 om 11:12

Precies. Van Dijk speelt sowieso. En de Ligt en de Vrij zijn misschien wel grote namen, maar eigenlijk passen Timber en Aké beter in dit systeem en spelen ze ook goed in oranje. Ik ben benieuwd wat het wordt. Maar het duurt nog maanden tot het wk.

Journalisten hebben werkelijk GEEN ZAK om over te praten.

14 juni 2022 om 11:37

Het is een oud-voetballer die uit een tijd komt dat spelers minder accepteerden. Misschien is dit voor hem moeilijk te bevatten. Laat mensen een mening hebben. Anders hoeft Vink daar net zo goed niet te gaan zitten als hij nergens iets van vind. Ik mis ook wel iemand met een beetje gif in zijn donder in Oranje. Het is momenteel echt een collectief van ideale schoonzonen

14 juni 2022 om 12:24

Zeuren om het zeuren hoeft van mij ook niet. Een volwassen man moet toch zelf kunnen bedenken dat zijn tijd niks te maken heeft met het nu. Kan hij blijven hangen in het verleden, maar als we het zo bekijken kan niks goed zijn hedendaags.

Voetbaltechnisch hebben ze niks in te brengen, dus gaan ze maar lullen. Gaan we dat soort mensen analisten blijven noemen?

14 juni 2022 om 14:18

Ja, ik noem dat analisten. De Ligt wordt neergezet als een leider maar als je dan ziet hoe hij als een lulletje rozenwater alles pikt van Van Gaal dan kunnen daar discussies uit voortkomen omdat er dan misschien twijfels ontstaan over het feit of hij wel echt de ruggengraat en persoonlijkheid heeft om een leider te zijn

14 juni 2022 om 10:22

Dat doet hij inderdaad slim, maar daarmee geeft hij ook een beetje het gelijk van Vink aan. Van binnen moet hij balen, dat kan toch niet anders...

14 juni 2022 om 12:26

Vroeger dacht ik ook dat ik alles maar eruit moest gooien wat me te binnen schoot. Is geen eigenschap waar je perse trots op moet zijn. Naarmate je ouder wordt herken je beter de momenten waarin je ff tegen de kar moet schoppen.

Dit was er geen.

Matthijs de Ligt is positief over de ploeg na drie veredelde oefeninterlands en marciano vink doet een soort hyperpsychologische analyse ervan. Overbodig. Ik denk dat de Ligt wel weet dat ie uiteindelijk toch wel zijn minuten pakt en nog steeds de toekomst heeft.

Wat is die Vink een chagrijnige zwartkijker zeg.. Hij vindt constant wat te zeuren over Van Gaal, zelfs als er niet eens zo gek veel aan de hand is. Nu deed hij weer alsof De Ligt moet kruipen voor Louis, "anders kan hij zijn basisplaats wel gedag kussen.."

Van Gaal is een betere trainer dan dat. Hij laat niet iemand spelen omdat hij vindt dat die bepaalde speler genoeg voor hem gekropen heeft, of hem in de media genoeg bejubeld heeft.

Het lijkt wel of tegenwoordig iedere oud-voetballer zijn mening op TV moet geven en het dan vooral beter weet !? Vanaf de zijlijn is het makkelijk lullen en commentaar geven. Vooral geen waarde aan hechten dus.
Marciano WIE ????



Je mag als coach geen complimenten meer geven, volgens deze 'kenners'. Volgens mij moet je ook je reservespelers tevreden houden. Geen ellende in de selectie. Gewoon goed gedaan van Louis (en Erik). En dan is dit alleen nog maar voor de media.

Eerst lopen lullen vanwege het kritiek dat van Gaal gaf op Timber, alsof Timber een uitzondering is. En nu mag de Ligt niet tevreden zijn over hoe de ploeg presteer in een teamsport.

Leuk dat de Ligt bij Juve speelt, maar uiteindelijk heeft dat niets te maken met het NL elftal. Een goede verdediging is niet een individu, maar de manier waarop samen wordt gespeeld.

14 juni 2022 om 12:39

ja precies dat, zo gek is het toch helemaal niet wat de ligt zegt.
een goeie verdediging heeft ook met het systeem te maken waar je in speelt.
als je kijkt naar de vrij, die een sterker seizoen heeft gedraaid als de ligt, net als vorig seizoen trouwens, staat ook niet steevast basis, met een 4 mans achterhoede komen zijn kwaliteiten er gewoon minder uit.

14 juni 2022 om 12:57

Buiten van Dijk, is de Vrij persoonlijk mijn favoriete verdediger. Altijd fan geweest van zijn kwaliteiten.

Alleen kan het individu me weinig boeien als een andere samenstelling beter is.

Het is blijkbaar voor sommigen moeilijk te geloven hoe Louis van Gaal een hecht team heeft opgebouwd van het Nederlands Elftal. Er zijn journalisten die hadden gehoopt dat ze iets konden schrijven over problemen, verdeeldheid en onrust binnen de selectie. Zelfs een Noah Lang gedraagt zich en luisterd naar zijn hoofdtrainer. Van Gaal heeft met het passeren van Wijnaldum een keiharde signaal afgegeven aan de selectie, dat niemand belangrijker is dan het team. De Ligt is een echte captain en laat zien dat zelfs een wisselspeler belangrijk kan zijn en het verschil kan maken. Bij een trainer als van Gaal werkt het juist averechts als een speler "negatieve energie" met zich meebrengt. Je hebt ook niks aan een speler die als een zoutzak rondloopt. De Ligt heeft vertrouwen in zichzelf en weet daarom ook dat uiteindelijk op het veld bepalend is wie speelt en wie niet. Maarjah journalisten en analisten moeten wel ergens iets vinden om over te klagen. Helaas "verkoopt" negatieve berichten in media beter...

De ligt weet in ieder geval dat hij bij het b elftal de aanvoerder mag spelen. Als het er echt om gaat gewoon op het bankje.

Maar niemand kijkt toch serieus naar die veredelde niks zeggende oefenwedstrijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren