Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Veelbesproken scheidsrechter Lahoz ‘moet stoppen met fluiten’ in LaLiga

Laatste update:

Antonio Mateu Lahoz stopt na dit seizoen als scheidsrechter. De arbiter heeft volgens verschillende Spaanse media van scheidsrechtersbaas Luis Medina Cantalejo te horen gekregen dat hij zijn carrière moet beëindigen. De veelbesproken Lahoz kreeg tijdens het WK in Qatar alle ogen op zich gericht tijdens Nederland - Argentinië en maakte het niet veel later opnieuw bont bij de stadsderby tussen Barcelona en Espanyol. De Spaanse scheidsrechter trok liefst 34 kaarten in die twee duels.

De 46-jarige Lahoz zou vanwege zijn leeftijd aan de kant worden geschoven, net als collega Carlos del Cerro Grande (47). Volgens Spaanse media kan Lahoz zelf zich niet vinden in de beslissing om hem aan de kant te kant te zetten. Beide arbiters kunnen nog wel als VAR verder gaan, maar in ieder geval Lahoz zou dit niet zien zitten.

Lahoz deed enkele maanden geleden veel stof opwaaien. De arbiter, die op het WK liefst achttien keer geel had getrokken tijdens de kwartfinale tussen Nederland en Argentinië (2-2, 3-4 na strafschoppen), smeet ook op Oudejaarsdag met vele kaarten. Lahoz eiste opnieuw een hoofdrol op tijdens het duel tussen Barcelona en Espanyol (1-1). Hij trok in het Spotify Camp Nou zestien gele kaarten uit zijn borstzak. Jordi Alba en Vinicius Souza mochten beiden met een rode kaart inrukken na een tweede keer geel.

Lahoz ging nog geen week later door waar hij gebleven was. De scheidsrechter, die in de twee genoemde duels met 34 gele kaarten had gestrooid, deelde tijdens de Copa del Rey-wedstrijd tussen Linares en Sevilla (0-5) al na achttien minuten direct rood uit. Die kaart was voor Jorge Sampaoli, de trainer van Sevilla. De Spaanse voetbalbond besloot vervolgens om hem meerdere weken geen wedstrijd toe te kennen. Lahoz floot sinds 2008 meer dan 280 duels in LaLiga en floot ook op onder meer drie WK’s.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helaas een aantal jaar te laat, maar beter laat dan nooit.

Taak volbracht, mag van zijn pensioen gaan genieten. Blijft schandalig dat een Spaanstalige scheidsrechter op die kwartfinale gezet is. Je zet toch ook geen Vlaamse scheidsrechter op een wedstrijd van Oranje?

25 april 2023 om 09:03

Dat vond ik ook vreemd idd, je hebt als Argentijnen dan toch licht voordeel omdat je dezelfde taal spreekt. Desondanks is Lahoz sowieso een onbenul als scheids want ook in La Liga is het wekelijks om te janken met deze man.

25 april 2023 om 09:13

Toen die Messi geen geel gaf voor die opzettelijke handsbal wist je genoeg.

25 april 2023 om 10:05

Dat ligt meer aan de kwaliteit van de belgische scheidsrechters lijkt mij.

25 april 2023 om 10:18

Sowieso denk ik dat er op dat vlak veel winst te behalen is. Je zou bijvoorbeeld Engels de verplichte voertaal kunnen maken voor de communicatie tussen de scheidsrechters onderling en tussen scheidsrechters en spelers, en dat dan kunnen koppelen aan ofwel een kanaal waarop kijkers mee kunnen luisteren ofwel verplichten dat de scheidsrechter à la rugby en Amerikaanse sporten alle beslissingen hardop uitlegt over de stadionspeaker.

Godzijdank. Wat een tranentrekker van een scheids was dit.

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit met beter nieuws wakker ben geworden. Wat een ramp van een fluitist is het ook. En als bonus ook nog del Cerro grande.

Zo te zien op de foto is hij er wel blij mee... Denk dat dat wel voor meer mensen geldt overigens...

Dit meen ik echt, wat een leuke scheidsrechter , ik ga hem missen.. in combinatie met met Sierd de vos, heerlijk! De gymnastiekleraar uit Valencia(nooit opgezocht) maar vaak door El Sierd herhaald

Een groot Messi fan. Begrijpelijk natuurlijk als je fan bent van een fantastische voetballer, maar als je dit ook nog openbaart in meerdere interviews kan je inderdaad beter stoppen met fluiten. Is een grote factor geweest in de WK winst voor Argentinie.

25 april 2023 om 10:33

Ja want mét gele kaart voor Messi hadden we vast en zeker gewonnen.

25 april 2023 om 11:37

Gebeurde natuurlijk wel wat meer dingen he. Paredes had er met donkerrood vanaf gemoeten bijvoorbeeld.

25 april 2023 om 13:07

In dat geval Van Dijk ook.

25 april 2023 om 13:57

Zonder reden een bal met volle snelheid naar de bank toe schieten of iemand een beuk geven als reactie daarop. Van Dijk eerder geel dan rood. Maargoed, WK was sowieso absurd.

25 april 2023 om 15:07

@Mick00 Dit meen je toch niet serieus mag ik hopen.

Ik vond het altijd bijna hilarisch hoe hij overduidelijk met kaarten strooit om te proberen de wedstrijd in toom en onder controle te houden, maar dat hij het toch elkaar krijgt dat zijn wedstrijden vaak juist helemaal ontsporen (meer dan bij andere scheidsrechters).

Los van die 2 wedstrijden kan ik hem niet beoordelen dus of dit terecht is, geen idee. Blijf het bijzonder amateuristisch vinden om een Spaanse (en dan vooral Spaanstalige) arbiter aan te stellen bij een wedstrijd van een Spaanstalig land zoals Argentinië. Er waren zat andere opties. Communicatie is super belangrijk en als dat in je eigen taal kan dan is dat een enorm voordeel.

25 april 2023 om 15:48

Er zijn nogal wat Spaanstalige landen in het voetbal actief. Als dat een criterium wordt, sluit je wel heel veel arbiters uit in een toernooi.

Eindelijk weg met die man. Echt met afstand de slechtste scheidsrechter in Europa. Die man is zo incompetent met fluiten. Niet voor niets dat de ‘lahoz’ show heel vaak wordt uitgesproken. Een scheidsrechter hoort eigenlijk zo min mogelijk op te vallen maar bij deze kerel is het altijd andersom…

25 april 2023 om 13:27

Lahoz is erg maar meneer Cerro Grande staat minstens op gelijke hoogte, evenals Turpin.

Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Lahoz is een eersteklas clown, dus dat hij stopt vind ik prima. Maar er lopen daar in Spanje genoeg scheidsrechters rond die minstens zo slecht of nóg slechter zijn, dus of we er heel blij mee moeten zijn weet ik niet.

Lahoz is toch wel het uithangbord van de pipo-brigade die de Spaanse scheidsrechters vormen. Dat deze man zich niet kan vinden in de beslissing hem niet meer te laten fluiten laat toch zien dat hij echt een enorme plaat voor zijn hoofd heeft? In ieder geval blij dat we deze verschrikkelijke fluitist binnenkort niet meer terug gaan zien.

Met hem weet je dat er iets gebeurt, laat hem gewoon verder fluiten joh

Had een hele goeie scheids kunnen zijn, maar jammer vindt/vond hij zichzelf te belangrijk, belangrijker dan de mannen die een balletje trappen.
Maar ja, hij is nu een miljonair en kan lekker met pensioen.

Een aantal jaren terug was dit een van de weinige scheidsrechters in la Liga die niet voor ieder wissewasje floot waardoor er wat meer tempo in het spel kwam. Helaas verloor hij het noorden toen hij zichzelf wat te belangrijk begon te vinden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren