Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Vechten voor een basisplaats hoort erbij, dat was ik bij Ajax ook gewend’

Laatste update:

Bas Kuipers werd vorig seizoen basisspeler bij Jong Ajax, nadat het team toetrad tot de Jupiler League. Promotie naar de A-selectie van Frank de Boer zat er daarna niet in, dus ging Kuipers in op het aanbod van Excelsior om daar op huurbasis naartoe te komen. De twintigjarige verdediger voelt zich goed bij de Eredivisionist en wacht af wat de toekomst voor hem in petto heeft.

/

Kuipers begon het seizoen 2014/15 op de bank in Kralingen, omdat er nog een schorsing uitstond uit zijn laatste duels in Amsterdam. Trainer Marinus Dijkhuizen deed vervolgens echter wel al vijfmaal een beroep op hem. “Je weet dat je altijd moet vechten voor een basisplaats, dat hoort erbij. Dat was ik bij Ajax ook gewend”, zegt Kuipers op de website van Sport-Promotion, het managementbureau dat hem vertegenwoordigt.

Excelsior doet het voorlopig prima en staat dertiende, na acht speelronden. Met Kuipers zelf gaat het ook goed en hij hoopt zondag in de basis te staan, uit bij FC Groningen. Na vier duels zonder zege mag er wel weer eens gewonnen worden. “Dit seizoen wil ik me bij Excelsior blijven ontwikkelen en daarnaast wil ik natuurlijk met de club goede resultaten behalen. Die zijn tot nu helemaal niet slecht. Ik vind ook dat we vaak aardig en verzorgd voetbal hebben laten zien”, aldus Kuipers.

“Ik merk wel dat voetballen in de Eredivisie anders is dan in de Jupiler League. Tactiek speelt een grotere rol. En daar leer je ook weer van”, zegt de verdediger. Hoe het na het seizoen met hem verder gaat, is nog moeilijk te zeggen. “Ik ben zeker op de goede weg en ik hoop de komende periode die positieve lijn ook door te trekken. Mijn contract loopt in principe tot het einde van het seizoen bij Ajax, met een optie voor nog een jaar.”

Denk jij dat Ajax na dit seizoen door wil met Bas Kuipers?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Komt te veel snelheid te kort als linksback en mist de meedogenloosheid van een centrale verdediger. Daarom heeft hij waarschijnlijk ook maar zijn haar eraf gehaald. Zodat hij die uitstraling van een lief jongetje een beetje kwijt is. Deze jongen is goed voor een club als Excelsior, maar helaas voor hem niet voor Ajax. Als je bijvoorbeeld ook kijkt dat Stefano Denswil (maar 1 jaar ouder..) al 3 jaar lang bij het eerst zit en de 17-jarige Jairo Riedewald ook al bijna een jaar schommelt tussen jong ajax en de bank van Ajax 1..

Off: waarschijnlijk weet niet iedereen het, maar Bas Kuipers is het neefje van Andre Kuipers

16 oktober 2014 om 14:25

Je zit niet op de bank als je een schorsing uitzit VZ..

On: vind het een redelike back, beter wel dan brito die eerder op links speelde . Toch gaat deze het ook niet halen, vooral ook omdat hij inderdaad niet erg snel is en in balbezit zwak is.

16 oktober 2014 om 17:54

@ Nickinho7,

Bedoel je dat hij het ook bij Excelsior niet gaat halen of alsnog niet gaat halen bij een club als Ajax?

Maar het contract van Bas Kuipers loopt na dit seizoen af bij Ajax en volgens mij had Ajax al aangegeven dat ze zijn contract niet zouden verlengen. Zodoende is hij dus transfervrij na dit seizoen.

Tot nu toe is Kuipers niet echt opgevallen bij mij als hij speelde bij Excelsior. De wedstrijden die ik dit seizoen van Excelsior heb gezien, ging mijn aandacht vooral uit naar Jordan Botaka en voor de rest eigenlijk niets, maar deze Kuipers viel mij dus nog niet op.

Bij Jong Ajax heb ik hem ook nooit op zien vallen, maar hij is na dit seizoen dus transfervrij, dus wie weet kan Excelsior hem na dit seizoen wel langer vastleggen, want in principe lijkt hij mij een prima speler voor Excelsior.

16 oktober 2014 om 17:04

Dit is een hele matige speler dit word zeker geen grote

Wellicht kan hij zich doorontwikkelen. Ik ken hem niet goed genoeg, maar ik denk dat er geen ruimte op de korte termijn is bij Ajax op de LB positie met Boilesen, Riedewald en ook Viergever. Misschien kan hij zichzelf nog verbeteren en bij een goede middenmoter uitkomen. Tot nu toe loopt z'n carriere in een opwaartse lijn.

16 oktober 2014 om 14:33

Ik heb genoeg van hem gezien om te kunnen oordelen. Hij heeft bekend gestaan als een groot talent. en zijn leeftijd werkt ook tegen hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren