Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bas Kuipers schuift verrassende trainer naar voren bij Ajax: ‘Cruijffiaans’

Laatste update:

Bas Kuipers heeft in de podcast Fresia & Milan parkeren de bus een opvallende kandidaat geopperd voor de vacante trainerspositie bij Ajax. Als het aan de verdediger van Go Ahead Eagles ligt, wagen de Amsterdammers een belletje naar Gheorghe Hagi. De Maradona van de Karpaten werd in zijn geboorteland Roemenië zes keer uitgeroepen tot beste speler van het land en was Kuipers' trainer bij Viitorul Constanta.

Kuipers werd in 2019 door ADO Den Haag verkocht aan Viitorul Constanta, maar kwam er nooit veel aan spelen toe. De verdediger veroverde met de Roemenen de Cupa României en de Supercupa României, maar keerde na een half jaar terug in Nederland. Wel had hij het genoegen om met Hagi samen te werken. De voormalig speler van Barcelona en Real Madrid maakte bijzonder veel indruk op Kuipers.

"Hagi is wel een legend, hoor", aldus de aanvoerder van Go Ahead in gesprek met Fresia Cousiño Arias en Milan van Dongen. "Waar spelers vaak door kunnen lopen, moest hij met iedereen op de foto. Dat was een hele bijzondere tijd, ik denk er ook nog vaak aan terug. Zowel negatief als positief was het bijzonder. Nu kijk ik er heel mooi op terug, maar toen dacht ik echt: haal me hier weg, alsjeblieft. Het is zo'n andere cultuur en zo'n andere manier van omgaan met spelers. Echt bijzonder."

Kuipers opereerde dus onder de vleugels van Hagi, die als speler de ene na de andere prijs in de wacht sleepte en als trainer onder meer de opvolger was van Frank Rijkaard bij Galatasaray. "Elke training was alsof we de Champions League-finale speelden", aldus Kuipers. "Dat was zo intens, ongekend. Als nu een trainer staat te tieren, dan vind ik het wel prima. Dat was ongekend. Het werd heel anders beleefd."

De 58-jarige Roemeen heeft in zijn geboorteland een echte heldenstatus opgebouwd. "Iedereen luistert naar hem. Qua voetbalinzicht ook, niet normaal. Als ik Ajax was, zou ik hem halen. Oprecht, echt heel goed. Echt een hele goede trainer. Hij komt alleen niet goed weg uit het land. Ik weet ook niet of hij echt goed om kan gaan met sterren, maar zijn denkbeeld over voetbal is ongekend goed. Hij is ook Cruijffiaans natuurlijk, Cruijff is zijn grote idool. Heel mooi, zijn spelopvatting."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit een wedstrijd van Hagi als trainer heb gezien, maar ik vind het wel verfrissend om eens een andere naam te horen dan Heitinga en Bosz, of helaas volstrekt onhaalbare namen als Nagelsmann, Luis Enrique en Marcelo Gallardo

9 mei 2023 om 19:43

Exact. Zou qua naam iig wel gaaf zijn. Hagi als trainer. Wellicht net zo een control freak als Ten Hag

9 mei 2023 om 19:45

Zou als ex speler wel aanzien hebben ja, maar verder heeft niemand echt een idee hoe daadwerkelijk goed hij is. Ik zou als Ajax zijnde liever voor Graham Potter gaan. Goede veldcoach die Brighton goed liet voetballen, beetje op zijn Ajaxs maar modern.

9 mei 2023 om 20:23

Ten Hagi?

On: Ik had eigenlijk altijd verwacht dat Ajax ooit nog eens bij Arveladze zou uitkomen als trainer.

9 mei 2023 om 23:03

Zou ik toch wat meer gaan inlezen. Er worden namelijk hele andere namen genoemd als Ajax coach. Gallardo is de enige van die namen die nog een beetje rond zweeft, maar is eigenlijk ook zo goed als afgeschoten doordat hij nauwelijks Engels spreekt. Het zit meer in de duirs/Oostenrijkse hoek en ook nog wat Scandinavische namen.

Alles beter dan Heitinga. Je mag mensen niet op hun uiterlijk beoordelen, maar ik had vooraf al voorspeld dat het niets zou worden door die domme blik uit zijn ogen.

Toch een paar keer kampioen geworden, en nu ook goed op weg om de Roemeense competitie te winnen. Zijn (ex)-spelers bezetten nu de helft van het nationale elftal, las ik net. Dus hij kan wel echt iets. Qua spelopvatting past hij natuurlijk perfect bij Ajax. Of het qua taal ook klikt, vraag ik me af. Hij spreekt in elk geval Roemeens, Italiaans, Spaans en natuurlijk Turks, en zal ook wel wat Engels kunnen. Dus wie weet.

Maar hij bezit die club daar, dus of hij weg te halen is voor een Amsterdams avontuur? En wat ik weet van de Roemeense competitie en trainers, is dat het zo'n beetje het Wilde Westen is, vol cowboys als trainers. Nou ja, klinkt wel spannend. Ik zeg: proberen te halen!

Voldoet wel aan het profiel, dus dat gaat niet door. Want ik zie de huidige leiding niet 1 fatsoenlijke beslissing nemen. En ook niet eerder dan juli....

Dit is zo'n gevalletje Maradona, spelers kijken er wel tegenop maar tactisch niet sterk.

10 mei 2023 om 03:08

Hoezo dan? Goede resultaten gehaald en veel can zijn spelers spelen nu bij de nationale ploeg. Waar baseer je dat tactisch niet sterk op?

Klinkt als een goed onderbouwde keuze. En een keer geen inteelt-naam. Wat mij betreft proberen.

Je hebt met Cruijff gewerkt en het is je idool. Tja, om die reden kun je Jonk ook nemen en die spreekt nog Nederlands ook. Maar dat zulke argumenten, net als ‘uitstraling’, ‘kent de club’ en ‘imposante carrière als voetballer.’ Selecteer gewoon een goede trainer net bewezen vakmanschap man. Waarom krijgen halfbakken profielen als Schreuder of onervaren nitwits als Heitinga gewoon de kans, maar moet Maurice Steijn eerst de Champions League winnen met Sparta voordat hij genoemd wordt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren