Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘V/d Ven weet op de plek van Hato of Sutalo ook niet wie hij moet aanspelen’

Woensdag, 27 september 2023 om 12:48Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:56

Süleyman Öztürk steekt de loftrompet over Brighton & Hove Albion en diens manager Roberto De Zerbi. The Seagulls staan na een ijzersterke seizoenstart derde in de Premier League en treffen volgende maand Ajax in de groepsfase van de Europa League. Waar Brighton ondanks het verlies van de drie belangrijke spelers in de as van het veld draait als een geoliede machine, verkeren de Amsterdammers na vele mutaties in een diepe crisis.

Volgens Öztürk is Brighton-verdediger Lewis Dunk een mooi voorbeeld van een speler die zich sterk heeft ontwikkeld onder De Zerbi. “Dunk zou bij de meeste Nederlandse clubs op de bank zitten. Dan wordt naar hem gekeken, gevonden dat hij beperkt is in zijn manier van bewegen en geconcludeerd dat hij niet kan voetballen”, schrijft Öztürk in zijn column voor Voetbal International. “Reden: hij levert elke bal in bij de tegenpartij. Een voetballer met Dunks karakteristieken begint met een 1-0 achterstand aan zijn carrière. De kunst is als trainer of scout een open blik te hebben. Dan ga je eigenschappen zien die passen binnen een groter geheel, áls dat grotere geheel aanwezig is.”

Öztürk stelt dat spelers vaak worden afgeschreven omdat ze niet presteren, maar de vraag waarom zij niet renderen binnen een bepaald elftal wordt vaak niet beantwoord. “Waaróm een speler de mist ingaat. Waarom internationals of dure aankopen grote ruimtes weggeven. Waarom de opbouw van achteruit zo dramatisch is dat je nauwelijks van een opbouw kunt spreken.”

Öztürk gebruikt Micky van de Ven, die als kersverse aanwinst direct uitgroeide tot een onbetwiste basisspeler bij Tottenham Hotspur, als voorbeeld. “Van de Ven zou bij Ajax op de plek van Josip Sutalo of Jorrel Hato ook geen idee hebben wie hij moet aanspelen. Er is geen organisatie en geen structuur, waardoor veel gebaseerd is op toeval. Het kan goed gaan en het kan fout gaan en dat kun je dan ophangen aan individuen.”

De columnist vindt individuen als zondebok aanwijzen echter te makkelijk en haalt aan dat De Zerbi moest toezien hoe er bij Brighton met Robert Sánchez, Alexis Mac Allister en Moisés Caicedo drie belangrijke spelers uit de as van het veld werden verkocht. “Maar hij kan toch blijven spelen als voorheen. Nu met Jason Steele, Billy Gilmour en Pascal Gross. Het voetbal van Brighton wordt bestudeerd door trainers in heel Europa. Hun opbouwpatronen zie je terug bij alle topteams, waaronder bij Feyenoord.”

“Dunk is nu international en heeft die status te danken aan zijn trainer”, schrijft Öztürk. “Door elke dag te oefenen op opbouwpatronen, druk zetten en alles wat met goed voetbal te maken heeft, wordt hij er als individu uitgepikt. Dunk legde uit dat hij van elke speler op het veld kan vertellen waar hij op welk moment moet staan en waar de bal dan heen moet. Dat begint met een idee. Dat begint met een trainer.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Kijk, zo'n De Zerbi achtige trainer zou nou ook top zijn voor Ajax. Denk dat een Knutsen ook wel zo iemand is. Maar in plaats van vernieuwing te omarmen, zou hier het kaasstolpje weer te klein zijn. "Aanvals-italiaan", "geen Cv", "alleen kleine competities of degradatievoetbal", "waarom niet gewoon Ron Jans", "waarom niet gewoon Henk ten Cate", "waarom niet gewoon een willekeurige andere kansloze trainer maar hij is in ieder geval wel Nederlands" " Ajax Dna". En dan kom je uit bij Maurice Steijn.

27 september 2023 om 13:03

Iedere keer als we iets anders proberen, pakt het wel net verkeerd uit. Schmidt bij PSV of Mislintat bij Ajax recent.

Maar inderdaad, in de publieke opinie staan buitenlandse mensen wel al met 2-0 achter. Komt ook wel omdat zo'n Derksen, Driessen of Verweij die mensen bij voorbaat neersabelen. Al voor ze beginnen zijn de messen geslepen en de oordelen geveld.

Mocht Steijn het tij niet kunnen keren, weet ik niet welke Nederlandse trainer het dan wel gaat doen. Natuurlijk hadden we Bosz moeten nemen en natuurlijk had hij het beter gedaan, maar van de beschikbare coaches, weet niet eens dat op dit moment zijn, wie moet het dan wel doen?

27 september 2023 om 13:11

Waarom pakte Schmidt verkeerd uit bij PSV? Zo'n topelftal had hij niet en heb erg genoten van hoe PSV speelde onder Schmidt (vergeleken met de jaren ervoor). Ook zag je dat er een duidelijk idee achter zat. Had Schmidt nog wel een aantal jaren als trainer van PSV willen zien en hoe hij met bijv. deze selectie zou spelen. Bij Benfica zie je dat hij gewoon top is en een team wonderschoon voetbal kan laten spelen.

27 september 2023 om 13:23

Omdat er toch niet heel veel terecht kwam van het spel waar hij voor zou staan? Misschien is verkeerd uitpakken ook te negatief van mij, daar heb je een punt.

27 september 2023 om 13:25

Als PSV doorgezet had met Smidt denk ik dat ze ook wel op dit niveau hadden gekomen hoor. Het was alleen een grote omschakeling van het een naar het ander en dat heeft tijd nodig.
Ik denk dat Bosz nu met zijn stijl ook de vruchten van plukt.

27 september 2023 om 15:11

Precies schimdt is gewoon een topper

27 september 2023 om 15:12

Jordy Cruijf is nog vrij

27 september 2023 om 13:05

Ajax kwam niet eventjes uit bij Maurice Steijn. Er was geen trainer te vinden die Ajax graag wilde hebben die bereid was te komen. Zelfs Knutsen wilde niet komen, die verdiend meer in Noorwegen omdat hij mee mag delen in de transfers.

De eredivisie trekt niet zo aan buitenlandse trainers. De betere komen zelden. Liever trainen ze Brighton in de PL dan Ajax. Zo eenvoudig is het.

27 september 2023 om 13:11

Zeker, maar de Zerbi kwam van de Oekraiense competitie dus zo iemand was wel haalbaar. Mijn punt was meer dat we altijd maar in dat zelfde mini cirkeltje blijven draaien, en inderdaad iedereen van daarbuiten wordt volledig neergesabeld. Puur omdat ze bang zijn hun ingangen te verliezen bij de club. Het is een schande dat we zo in de wurggreep worden gehouden door figuren als Falentijn en dikke Mike.

27 september 2023 om 13:10

"Aanvals-italiaan" Haha om deze moet ik erg lachen. Het is inderdaad best gek dat een land dat bekend staat als inoverend en in het verleden ook erg innovatief was in het voetbal, op dit moment zo niet-innovatief is. Alles wat afwijkt van hoe het 'altijd al' gedaan wordt, wordt direct afgezeken. "Data-Duitser" (mislintat), 'die Duitser' (schmidt), etc.

27 september 2023 om 13:12

Je hebt het over Ajax DNA en noemt Ron Jans? Die begrijp ik niet zo haha.

27 september 2023 om 13:34

Nee Jans heeft totaal geen Ajax DNA maar hij werd regelmatig genoemd als opvolger van Heitinga. Kan ook geen goede reden bedenken behalve dat hij Nederlander is. Dat is juist het domme van die hele redenatie.

27 september 2023 om 13:29

Ron Jans zou ik niet eens zo'n slecht idee vinden. Loopt al jaren mee, heeft zowel hoogtepunten als dieptepunten meegemaakt als trainer. Heeft iig de subtop (twente) onder z'n hoede gehad. En liet die ploeg op een duidelijke en aantrekkelijke manier voetballen. Maar goed, die zit nu bij Utrecht.

Maar ben het verder met je eens dat 'we' wel met een ouderwetse, zure bril naar de mogelijkheden wat trainers betreft kijken. En met 'we', bedoel ik specifiek een aantal oudere journalisten en andere prominenten.

Het is ook dat gezeur dat de coach van Oranje altijd een Nederlander moet zijn. Het is mooi als het kan, maar als er geen trainer met het niveau van een Slot of Ten Hag beschikbaar is, waarom niet over de grens kijken?

Het levende bewijs is dat zelfs spelers als sutalo en Sosa geen idee hebben wat ze moeten doen dit zijn basis spelers bij Kroatië, kortom echt geeen pannenkoeken. Ja mislintat heeft niet overal met die 115 miljoen kwaliteit gekocht en dat is kwalijk. Maar als internationals zelfs op clowntjes gaan lijken heeft Steijn de spel lijnen Duidelijk zelf ook onvoldoende uitgezet, hoe hij buitenschot blijft bij het bestuur, de media en de F-side is mij een raadsel!! Als een de Zerbi coach zou zijn van Ajax blijken die aankopen van die gekke “data-Duitser” opeens niet meer zo slecht daar ben ik overtuigd van!

27 september 2023 om 13:25

Alvarez kon ondanks zijn toch enigszins beperkte voetbal kwaliteiten vorig jaar een stuk beter uit de voeten op die positie. Dan vraag ik mij af waar het aan ligt. Kunnen de twee die daar nu staan het kwalitatief of mentaal niet aan, of heeft het team verkeerde instructies gekregen? Want het artikel gaat over de centrale backs, maar de twee vleugel verdedigers kunnen de bal ook vaak niet kwijt.

27 september 2023 om 13:36

Dat zijn ze ook zeker niet. Bij Brighton weet iedereen wat hij moet doen. Ze blijven opbouwen op dezelfde manier. De middenvelders sluiten constant op dezelfde manier aan voor de verdediging en de verdediger plus keeper weet precies wanneer hij de bal moet spelen. Bij Ajax is dit totaal niet het geval, het is meer per toeval dat er iemand vrij staat

27 september 2023 om 14:14

Als je ook ziet hoe vaak je backs in de opbouw al beiden weg zijn, en op de vleugels lopen. Het is niet ongewoon dat je in de opbouw praktisch 2-3-5 stond. Het enige wat er hoeft te gebeuren dan als de bal bij een centrale terecht komt, is dat de tegenstander drie man vastzet, en we kunnen nergens meer heen.

Niemand die dan uitzakt, of zich aanbied. Dit is ook hoe wij 9/10 keer balverlies lijden. Waarna we dus ook meteen 1 op 1 staan achterin en de tegenstander zonder uitzondering gevaarlijk wordt

Mooi geschreven van Ozturk. Echter moeten we niet vergeten dat dit voor slechts de elite van de trainers is weggelegd. Er zijn er maar een paar in de wereld die op zo'n manier werken dat het individu niet uitmaakt, met als grootste voorbeeld Guardiola.

Dit is trouwens niet de enige manier van succes. Succes kan ook behaald wordt door de tactiek aan te passen zodat enkele individuen optimaal kunnen renderen. Denk bijvoorbeeld aan de periode met Real Madrid en CR7. Het voetbal was volledig afgericht op o.a. Ronaldo. Bij het wegvallen van enkele spelers kan dit niet eenvoudig worden opgevangen. Deze manier van werken ook zeer succesvol gebleken. Zorgen dat je beste spits veel in scoringspositie komt, of je beste buitenspeler veel in de 1 op 1 komt is ook een goede tactiek. Echter ben je heir dus wel afhankelijk van de individuen. De continuïteit van het succes loopt dan wel een groter risico. Voor een club als Brighton, Ajax en Feyenoord, clubs die als tussenstap gezien worden, is het wellicht aantrekkelijker om een trainer te hebben die een tactiek hanteert welke niet afhankelijk is van het individu.

27 september 2023 om 13:09

Het gaat om het aantal spelers dat je per jaar wisselt. In een ingespeeld elftal is het makkelijk om nieuwkomers in te passen.

In een elftal dat waarbij de meerderheid pas een paar weekjes met elkaar getraind heeft, heb je geen automatismen. Dan wordt het voor alle spelers lastig spelen.

Kijk maar naar Feyenoord, daar mag de aankoop Zerrouki rustig wennen na een slechte start. Krijgt straks vanzelf zijn kansen weer.

Als je als club terug kan vallen op een vaste basis, dan redt je het wel.

27 september 2023 om 13:15

Ik vind het eerlijk gezegd wel frappant dat je Feyenoord er als argument bij haalt; die hadden vorig jaar uit m'n hoofd gezegd 18 nieuwe aankopen. Maar wat dan belangrijk is (en waar Slot erg goed in is), is snel duidelijkheid verschaffen.

27 september 2023 om 13:23

Feyenoord heeft veel nieuwe aankopen maar ze worden rustig gebracht. Verleden jaar bleef Timber gewoon op de bank, ook na zijn blessure. Dit jaar zit Zerrouki gewoon op de bank.

Ze worden dus rustig gebracht. De basis blijft aardig intact. Er is duidelijkheid

27 september 2023 om 14:38

Ja als de trainer net nieuw begint met allemaal nieuwe spelers is het helemaal lastig. Helemaal wanneer deze aan eht einde van de zomer arriveren. Maar het voorbeeld van Feyenoord klopt dus niet. Slot heeft een speelstijl die niet gericht is op het individu. Wanneer er dan spelers weggaan (szymanski, Kokcu en idrissi) dan kan dit makkelijker worden opgevangen als de spelprincipes hetzelfde blijven. Dit gebeurt er nu bij feyenoord. Zaak is dan natuurlijk dat de vervangende spelers wel gescout zijn volgens die spelcprincipes.

27 september 2023 om 15:57

Mwah, in het begin ging het moeizaam. Toen werd Zerrouki uit het elftal gehaald en het ging weer lopen.

Het punt dat Ozturk maakt zit wel iets in, maar Dunk als voorbeeld is onzin. Die is al jaren, ook voordat De Zerbi naar Brighton kwam, een zeer betrouwbare kracht geweest voor Brighton. Is ook niet voor niets aanvoerder. Die zou zonder twijfel onbetwiste basisspeler zijn bij elke Eredivisie club.

27 september 2023 om 13:21

Niet geheel mee eens. Dunk was een betrouwbare kracht maar stond absoluut niet bekend als meevoetballende verdediger. Het was een typische Engelse lange gast die het van de duels moest hebben. In het opbouwende heeft hij zich erg in ontwikkeld

Brighton met minimale investeringen heeft echt een fantastische machine op het veld staan, ik denk niet dat er een ploeg in Europa is die dit soort voetbal op de mat kan leggen voor zo weinig geld.

Als je een willekeurige fan van een rivaliserende club tijdens onze succesperiode had gevraagd, zie je jouw club Ajax ooit nog voorbijstreven? Dan hadden ze geantwoord ‘nee, of die honderden miljoenen voorsprong moet plotseling kunnen verdampen en Ajax moet ineens zo slecht worden dat ze geen CL meer spelen, maarja, dat zal nooit gebeuren’.

En toen kwam H2

31 miljoen voor Steven Bergwijn (maakt het niet waar en heeft een giga contract)

23 miljoen voor Bassie (gelukkig goed verkocht)

10 miljoen voor Wijndal (niet goed genoeg)

9,5 miljoen voor Kaplan (wie?)

5 miljoen voor Conceicao (veredelde jeugspeler)

5 miljoen voor Sanchez (geen schim van zijn naamgenoot)

4 miljoen aan huur voor Ocampos (bijna geen wedstrijd gespeeld)

En uiteraard onze topspits Lucca voor een miljoen gehaald, nauwelijks gespeeld.

Hoongelach was het gevolg. Maar.. Ajax greep in, H2 zat godzijdank niet meer aan de knoppen en dankzij de imense financiele voorsprong die Ajax nog steeds had, moesten onze concurrenten niet denken dat een CL avontuur van ze de heerschappij van Ajax kon aantasten. Nee, dat kon alleen gebeuren als zich echt een ramp voordeed.

May I introduce you… Sven Mislintat!

Sutalo 20,50 miljoen (veel en veel te duur, maar in een beter elftal met meer rust in de tent nog wel een prima speler)

16 miljoen voor Mikautadze, waar geen club verder achteraan zat.

Forbs voor 14 miljoen (te veel, maar al met al een leuke speler, al kan het zijn dat dat zo lijkt omdat de rest gewoon dramatisch is)

Avila voor 12,50 miljoen (Het was op dit moment dat Overmars moest hebben beseft hoe erg Ajax naar de knoppen aan het gaan was sinds zijn vertrek. Blijdschap om de transfer en verdriet om Ajax zullen om voorrang hebben gestreden)

Apkom 12,30 miljoen (geen commentaar verder nodig, het zal mensen niet eens zijn opgevallen dat zijn naam zo niet geschreven wordt)

En dan nog Sosa voor 8 miljoen, Tahirovic voor 7,5 miljoen, Mannsverk voor 6 miljoen, Ramaj voor 5 miljoen en uiteraard Gaaie voor 4,5 miljoen en Medic voor 3,5 miljoen. Bedragen die letterlijk zijn weggegooid zonder enige schaamte. Voor deze laatst opgenoemde spelers (sosa tm medic)had je Lang en Lozano kunnen kopen, nog eens 8 miljoen kunnen besteden aan een talent, en flink op salarissen kunnen besparen.

Hoe kon dit gebeuren? Lichtgewichten die collectief gefaald hebben.

Mislintat is verantwoordelijk voor de aankopen-> is gelukkig al weg

Van de Sar is verantwoordelijk voor Mislintat-> is al weg

Hendriks is verantwoordelijk voor Mislintat-> moet dus weg

Van Halst moet voetbaltechnisch de transacties checken-> moet dus weg

Lenderink moet financieel technisch de transacties controleren-> moet dus weg

Eringa als het hoofd van het controlerend orgaan, dus verantwoordelijk voor controle (die niet of onvoldoende plaatsvond)-> moet dus weg

Bij die paar anderen is het onduidelijk wat ze doen. Menno van Geelen doet het commercieel gezien uitstekend, en is van het niveau dat Ajax moet nastreven.

Zo goed als volledig opnieuw starten is helaas de enige optie. Gezien het geld dat dat kost zal het nog jaren duren voor we terug komen. Maar uiteindelijk zal het gebeuren. En dan zal de vreugde na deze nachtmerrie extra groot zijn.

27 september 2023 om 13:13

Mijn antwoord destijds op jouw openingsvraag was: zolang Overmars er samen met Ten Hag zit halen we ze niet meer in

27 september 2023 om 13:17

Lenderink ben ik het niet mee eens. Zij moet alleen controleren of ajax het geld verantwoord uitgeeft. Zij is niet verantwoordeljk voor de kwaliteit van de speler. Dat kan zij immers niet beoordelen. Zij kijkt alleen of ajax het zich kan veroorloven om 20 mil uit te geven of niet.

27 september 2023 om 13:22

Maar is belangenverstrengeling niet onderdeel van de financiele controle? (Daar ga ik vanuit maar mocht dat iemand anders taak zijn dan valt Lenderink weinig te verwijten, het gaat namelijk inderdaad alleen om de financieel technische controle)

27 september 2023 om 13:41

Ja of er belangenverstrengeling is of niet dat is weer een andere zaak. Als dat zo blijkt dan moeten de mensen die Mislintat hebben aangenomen daar verantwoordelijkheid voor nemen. Maar voetballes somt al die transfersommen op en zegt dan dat Lenderink moet opstappen. Maar Lenderink kan niet beoordelen of 20 miljoen voor Satulo een goede prijs is. Zij kan alleen beoordelen of ajax het zich kan veroorloven om 20 miljoen voor één speler uit te geven.

27 september 2023 om 13:41

Als het aan het licht komt natuurlijk wel. Maar het is niet zo dat zij bij elke transfer haar collega financieel moet doorlichten.

27 september 2023 om 16:12

Spot on. En dan vergeet je nog even de geweldige transfer van Brobbey die even werd teruggehaald voor een miljoentje of 16+. Sulejmani is er niks bij.

Zou mooi zijn als er inderdaad meer aandacht komt voor dit soort onderbouwingen maar ik ben bang dat het niet verkoopt/sensationeel genoeg is. Een artikel met de kop: Dilrosun mislukt bij Feyenoord want hij blijkt beter te renderen met veel ruimte voor zich, wordt minder aangeklikt dan: Derksen: “Dilrosun is een blind paard.”
In mijn ogen wordt te vaak geroepen dat een speler niet goed genoeg is voor het niveau van de club wanneer hij niet aan spelen toekomt of niet goed presteert. Dar is me tekort door de bocht. Een Amrabat laat zien prima op een hoger niveau dan Feyenoord te kunnen acteren. Was hij er fysiek of psychisch nog niet klaar voor? Klopte de afstemming in het team? Moest hij dingen doen waar zijn kracht helemaal niet ligt?
Een Wijnaldum mocht bij Liverpool jarenlang spelen in een vast systeem, maar bij oranje op nagenoeg eenzelfde niveau lijkt het haast nergens op.

Misschien een ideetje om Steijn dat uit te laten vinden. En daar wil de door iedere club gewenste assistent Maduro ook best een steentje aan bijdragen. Hun voorgangers hebben namelijk de laatste drie maanden daar niks aan gedaan. Wie waren dat ook al weer???

Inderdaad je moet kijken naar de kwaliteiten van een speler maar ook naar zijn te kort komingen. Dan ga je kijken past zo'n speler in mijn team en heb ik een speler die hem aanvult of niet.
Daarom hoef je niet vaak de beste spelers te hebben om het beste team te samenstellen.

Vind het wel bijzonder. Onder Ten Hag zag je verdedigende patronen en gegroepeerd drukzetten. Dat is na zo'n 3 wedstrijden onder Schreuder aantoonbaar verkwanseld, en daar is het sportieve verval begonnen. Ten Hags Ajax verdedigde nog als team. Maar zelfs als je alleen naar de verdedigers keek onder Schreuder klopte er al snel (veel te snel) niks meer van.

Heitinga heeft het daarna ook niet terug erin gekregen. Heitinga was notabene zelf een verdediger, en had Alvarez ook nog. Nu snap ik dat Heitinga geen Ten Hag is, maar de meest simpele basisvaardigheden als rugdekking geven zag je niet meer terug. En nu is Steijn de derde trainer op rij die geen enkel patroon of organisatie verzorgt. Die basisvaardigheden zijn nog steeds niet te bespeuren, en het lijkt wel of verdedigers eerder slechter dan beter worden naarmate ze 'ingespeeld' raken.

Hoe verklaar je zoiets?

Martinez was goed, en Pasveer belangrijk in het neerzetten van de verdediging, Bogarde was ook belangrijk, naar verluid, maar het verval is té groot. Het kan toch niet zijn dat Ajax drie trainers op rij heeft die zo knudde zijn dat ze hun centrale verdedigers niet kunnen uitleggen dat, bijvoorbeeld, allebei tegelijkertijd voorchecken een slecht idee is... Ik kan er met de pet niet bij. Maar dat is oprecht de enige verklaring die ik kan bedenken.

Volgens mij kreeg Marcel Keizer iets van 5 wedstrijden. Toen had Ajax wel al snel genoeg gezien. Eigenlijk zag je bij Schreuder en Heitinga hetzelfde. En nu bij Steijn ook. Ajax heeft een opbouwtrainer nodig. Iemand die meer kan dan alleen een wedstrijdselectie oppennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren