Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Vaart ‘helemaal wild’ van Malen: ‘Gaat een van de beste ter wereld worden'

Laatste update:

Rafael van der Vaart heeft dinsdagavond lovende woorden gesproken over de ontwikkeling van Donyell Malen. De spits van Borussia Dortmund, die voor het Champions League-duel tegen Ajax voor even terugkeert in Nederland, is volgens de oud-middenvelder in potentie 'een van de beste spitsen ter wereld'. Van der Vaart ziet het als een gouden zet van Malen om zijn carrière voort te zetten bij Dortmund, iets wat hij Donny van de Beek ook had gegund.

Malen kent tot dusver een wisselvallig seizoen bij Dortmund, maar heeft zich de laatste weken verzekerd van een basisplek. "In het begin ging het moeizaam, daarom speelde hij ook niet altijd", vertelt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Maar ik denk dat hij nu zijn draai wel heeft gevonden en vergis je niet, Malen is ongelooflijk snel en wendbaar. In potentie gaat het een van de beste spitsen ter wereld worden, daar ben ik van overtuigd. Ik denk dat hij alles heeft. Het enige kritiekpunt is dat hij soms een kans mist, die Haaland wel zou maken."

Volgens Van der Vaart is het een gouden greep geweest van Malen om de stap van PSV naar Dortmund te maken. De spits wacht in Duitsland echter nog altijd op zijn eerste treffer in de Bundesliga. In de Champions League scoorde hij al wel, in de thuiswedstrijd tegen Sporting Portugal (1-0). "Dortmund is de beste stap die hij heeft kunnen zetten", aldus de analist. "Dat had ik Donny van de Beek ook zo gegund. Dortmund is top, maar niet de absolute top. Hier vandaan kan je naar een club als Real Madrid of Barcelona. Malen ben ik helemaal wild van."

Ook Erling Braut Haaland kan rekenen op lovende woorden van Van der Vaart. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel mee vond vallen tijdens de eerste keren dat ik hem zag", geeft Van der Vaart toe. "Maar ik ben hem gaan volgen en het is waanzinnig om naar te kijken. Virgil van Dijk lijkt zelfs klein bij hem. Het is ongelooflijk, een oermens. In de zestien is hij zó dodelijk. Als je zo snel en sterk bent en je zit in een flow, dan lukt natuurlijk ook alles. Volgens mij is er ook maar één manier om hem af te stoppen en dat is een doodschop geven. Sommige spelers zijn niet te verdedigen. "

Wat wordt het resultaat bij Ajax - Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"het enige kritiekpunt is dat hij soms een kans mist"

Lijkt me voor een spits toch wel een relevante vaardigheid. Daarnaast, als ik de PSV-fans een beetje mag geloven, was het vaker dan "soms".

19 oktober 2021 om 19:36

Misschien moet je zelf kijken en niet af gaan op "de PSV fans".

19 oktober 2021 om 19:41

Ik heb lang niet alles van hem gezien, maar wát ik van hem gezien heb, is hij inderdaad veel te wisselvallig met hele grote kansen, ook in het NL elftal. Maar waarom mag ik mij niet baseren op informatie van mensen die veel meer hebben gezien van hem dan ikzelf?

19 oktober 2021 om 20:40

Ik was bijna profvoetballer geworden. Het enige kritiekpunt was dat ik geen talent had.

Een van de besten zou zomaar kunnen. Moet ie wel is gaan leren hoe normaal kansen af te werken, want dat is echt van een bedroevend niveau. Niet zoals Rafael zegt af en toe een kans mis, dat is echt bij lange na niet het geval. Voor de rest is ie best compleet, maar daar heb je niks aan als je te veel simpele kansen mist.

"het enige kritiekpunt is dat hij soms een kans mist, die Haaland wel zou maken."... Malen: 517 minuten, 9 schoten, 0 goals. Hij mist vaker dan eens een kans die een echte topspits wel zou maken en aangezien hij zich ook nog eens veel minder vaak in scoringspositie weet te brengen dan echte spitsen wil dat wel eens doorwegen ja.

Malen had misschien wel verder kunnen zijn dan nu, als hij niet van Ajax naar Arsenal ging. Bijna elke spits mist een kans die Haaland zou maken. Nee Malen brengt veel dreiging, maar scoren is niet zijn sterkste punt.

Die is de laatste tijd ook weinig serieus te nemen. Malen mist de koelbloedigheid voor 1 van de beste spitsen ter wereld. Wie weet komt dan nog. Verder zei hij ook al dat Frenkie beter is dan Kimmich. Kijkt door een flink oranje gekleurde bril.

Rafael Van de Vaart staat erom bekend dat hij niet behangen is met enige kennis van het spelletje. Zijn uitspraken daarover zijn het levende bewijs daarvan. Dit kan gewoon meegenomen worden op zijn lange lijst van onzinnig gezwets in de ruimte.

20 oktober 2021 om 08:28

Dus ondanks 20 jaar in ervaring in de voetballerij kunnen we vaststellen dat Van der Vaart geen kennis van de sport heeft omdat zijn kijk op zaken, zijn mening anders is dan die van jou? Vertel mij dan eens even, RM1334, maar hoe arrogant ben je nu werkelijk dan? Los van dat ik de mening van VDV niet deel, kun je toch serieus niet stellen dat deze ex-international geen verstand heeft van voetbal?

20 oktober 2021 om 10:17

Als je na 20 jaar ervaring in de voetballerij nog steeds wekelijks met dit soort kennisdelingen komt, dan heb je in 20 jaar inderdaad niks geleerd gomes1. Spanje zou ook met 6-0 van de mat worden geveegd, omdat Oranje zo superieur was, om vervolgens zelf door de Tsjechen naar huis gestuurd te worden, nu weer Malen die beste van de wereld wordt, vorige week was er ook weer zo'n onzinverhaal dat hij opstak, ben even kwijt wat het was. Als je mij arrogant vindt omdat ik me over de uitspraken van VdV beklaag, dan mag dat natuurlijk. Feit is dat wat uit zijn mond komt meestal heel dom is en alleen aanslaat daar in NL, nergens anders ter wereld. Maar hetzelfde kan ook gezegd worden over al die orakels van jullie: Driessen, Van Gangelen, De Vos, Derksen, Hooijdonk, Van de Gijp en nog een lange lijst daarachteraan.

20 oktober 2021 om 11:43

'van jullie?' Hoezo 'van jullie?' Bij welke 'jullie' hoor ik in jouw ogen...?

Dit gaat me wel erg ver. Ik zie nog niet zo snel op basis waarvan hij wereldtop moet gaan worden. Bij Dortmund doet hij vooralsnog behoorlijk anoniem mee en hij heeft 5 goede kansen nodig om een keer tot scoren te komen. Ik vind Malen zeker goed, maar de wereldtop zie ik hem op dit moment niet halen. Maar goed, voetbal kan heel veranderlijk zijn dus ik laat me graag verrassen. Twee jaar geleden had ik er meer vertrouwen in.

Totaal oneens. Scoorde hier en daar een doelpumt voor psv maar heeft ongelofelijk veel kansen nodig voor een goal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren