Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Sar: ‘Belangrijkste voorwaarde die Ajax aan een trainer stelt’

Laatste update:

Edwin van der Sar is naar eigen zeggen niet ontevreden over de prestaties van Ajax in 2014. Het winnen van de vierde landstitel op rij omschrijft de directeur marketing als ‘echt prachtig’, maar aan de andere kant overwintert de club uit Amsterdam weer niet in de Champions League. “Dat podium blijft het summum voor een club als Ajax. Daarom overheerst de teleurstelling een beetje dat we de tweede stap niet hebben kunnen doen”, erkent de oud-doelman in De Telegraaf.

/

Van der Sar stelt dat Europa League-voetbal niets verandert aan het beleid waarvoor Ajax staat: meer afhankelijk zijn van talentvolle jeugd en daar ook geld in willen stoppen. “We kiezen er duidelijk voor om jongens nog sneller in het eerste elftal te laten komen. Daarom ben ik ook trots op de ontwikkelingen die in en achter het eerste elftal plaatsvinden”, stelt Van der Sar, die aangeeft dat er in meerdere lichtingen aardige talenten aankomen.

Frank de Boer neemt komende maand op trainingskamp naar Qatar enkele jeugdspelers mee en dat is volgens Van der Sar een teken dat de technische staf al met komend seizoen bezig is. “Ajax neemt zijn talenten serieus en spelers die zich goed ontwikkelen worden gewaardeerd door de hoofdtrainer.” De Boer steekt als hoofdcoach veel tijd in de jeugd. Hij kijkt bij de pupillen, de juniorenteams en kent veel spelers. “Dat is meteen ook de allerbelangrijkste voorwaarde die Ajax aan een hoofdtrainer stelt. Je moet bij deze club met jeugd willen werken en dus ook oog hebben voor de ontwikkelingen binnen onze opleiding.”

UIs Frank de Boer de beste trainer van de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mocht je nog twijfelen dan weten we het nu zeker, Ajax zal internationaal nooit meer iets voorstellen . Nog meer jeugd ipv een evenwichtige balans in een team aan te brengen . Jammer maar wel duidelijk.

27 december 2014 om 13:57

Voor de duidelijkheid, als iemand kritisch is is die persoonnog geen Ajaxhater, gelukkig. Ik ben al langer supporter van Ajax dan jij je kunt bedenken. Figuren zoals jij met deze uitspraken maakt dat je Ajax-supporter onwaardig bent en niet serieus te nemen bent.

28 december 2014 om 02:36

Wat ben jij heerlijk negatief en nog dommer dan we dachten

27 december 2014 om 11:51

Met jeugd willen werken betekent niet dat het eerste elftal alleen maar bestaat uit jongens van 18/22 jaar hoor. Ze willen dat talentvolle jeugd de kans krijgt en daarnaast goeie ervaren spelers alleen gaan ze voor die ervaren spelers niet zomaar 10 miljoen neerleggen. Ze willen precies creëren wat in '95 het geval was. Een talentvolle groep met een paar ervaren spelers die gezamenlijk de wereld domineerde. Zoiets krijg je ook niet elk jaar maar de kans dat Ajax zo'n groep kan formeren is aanwezig. Leuk meedoen na de winterstop in de CL is echt niet onmogelijk. Elk jaar zien we wel weer een kleine club die het presteert dus waarom een NL club niet.

27 december 2014 om 12:26

Je leeft in een droomwereld. Waar baseer je dat op?? Op de resultaten van de A1 of 20min leuk voetbal tegen Barca, of de mooie woorden van vd Sar? Als het echt talenten van wereld niveau waren dan liepen ze niet bij Ajax. En dat er geweldige talenten in de Amsterdamse jeugd lopen die er aan komen dat hoor ik ieder jaar. Incidenteel een ronde verder in de CL behoort gerust tot de mogelijkheden en ook in de EL liggen zeker mogelijkheden voor mooie prestaties, maar denken dat je met een veredeld jeugdteam aangevuld met enkele ervaren jongens van B garnituur (anders spelen ze niet in Nederland) ook maar in de buurt van de prestaties uit de jaren 90 kan komen is een illusie c.q. zeepbel. De jaren 90 waren een compleet andere tijd en toen golden volledig andere voetbalwetten.

O.a. Beperkt aantal buitenlanders, CL alleen voor landskampioenen dus veel minder clubs. Geld was belangrijk maar speelde een veel mindere rol etc. Ajax en iedere andere club in Nederland zal er de komende jaren zijn handen vol aan hebben om op het huidige niveau te blijven. Zeker Europees gezien met de opmars van clubs uit o.a. Oostblok.

27 december 2014 om 12:47

Diablo ik geloof in dit beleid en weet 100% zeker dat het mogelijk is om hiermee verder te kunnen komen alleen moeten er wel een paar zaken samen komen, een aantal grote talenten die zich snel achter elkaar melden bij het eerste en ervaren krachten die het team perfecte balans geven. Dat is gewoon niet onmogelijk. Daar zijn andere clubs in Europa gewoon het bewijs van. Geld is belangrijk maar is niet altijd van doorslaggevend belang.

Dat jij elk jaar hoort wat voor talenten er aan komen daar kan Ajax niks aan doen. Een beetje kenner weet dat de talenten er afgelopen jaren eigenlijk amper waren. Eeen beetje kenner weet ook dat een beleidswijziging niet 1,2,3 ingevoerd is dus al die negatievelingen die altijd maar roepen dat het beleid niet werkt want de grote talenten zien we nog steeds niet moeten zich misschien eens beter gaan verdiepen in hoe zo'n proces eruit ziet. Het enige wat je vanaf moment 1 hebt gezien is dat Ajax met het eerste en in de jeugd weer één en de zelfde manier van spelen heeft ingevoerd, dat er ondanks dat het niet de grootste talenten waren Ajax wel meer van de jeugd gebruik ging maken in plaats van dure aankopen van buitenaf. Dat we 4x kampioen worden heeft met FdB te maken, dat heeft met de manier van spelen te maken ,met het aankopen van jonge talentvolle spelers van 16 jaar en ouder en de manier van trainen geven.
Die talenten komen er nu een beetje aan. De volledig eigen jeugd die Ajax wilt groot brengen zijn er nu nog niet want die zitten nu net in de C'tjes.
Aangezien jullie alleen spelers die van de D bij ajax spelen als eigen jeugd beschouwen. Dat heet geduld hebben.

Hier bij onze plaatselijke club is er ook een heel nieuw opleidingsbeleid ingevoerd in de jeugd en nu na 6 jaar zie je pas bij de B en A junioren de echte verschillen. Het niveau is overal wel 1 2 niveaus omhoog gegaan naar de top van de amateurs.

27 december 2014 om 14:53

Ik kijk soms naar Jong Ajax en de A1, maar zitten er in de c1 dus grotere talenten dan in de a?

Een paar jaar terug zag ik een uitgebreid interview waarin De Boer ook werd gevolgd. Die gast is zoveel uren bezig met Ajax. Hij bekijkt elke wedstrijd van de jeugd en kent echt elke speler. Er zal geen trainer meer komen denk ik, die zoveel tijd en energie stopt. Hij is bijna 24/7 in en rondom de arena. Echt respect!

Ajax moet echt proberen om de boer nog 5 jaar extra te behouden.

27 december 2014 om 10:45

Klopt, ik volg zelf alles vanaf de D1 en zie FdB zelfs daar soms (halve) wedstrijden bekijken. In dat licht zie ik ook liever niet iemand van buitenaf, maar juist iemand vanuit de Toekomst doorgeschoven worden als hoofdcoach tzt (hopelijk, idd, nog lang niet nodig). In mijn ogen zijn daar momenteel 3 kandidaten voor, Jonk, Stam en Frank Peereboom (kennen nog niet veel mensen, maar is imo een goede, jonge trainer die zich uitstekend ontwikkelt).

Die laatste uitspraak voelt een beetje alsof edje al meer weet over het (waarschijnlijke) vertrek van frank de boer...

27 december 2014 om 10:37

Of dat ze gewoon al zo slim zijn nú al te weten welke kwaliteiten de nieuwe trainer moet hebben als het onvermijdelijke een keer gebeurt. Je kunt nu al een profiel opstellen met wat je wilt in een trainer, of je dat al over 0,5 jaar, of pas over 3 jaar nodig hebt, maakt niet uit, de blauwdruk ligt klaar, als je het nodig hebt, pak je het uit je la.

We zullen wel zien. Dat er nieuwe talenten zullen komen geloof ik wel. Maar ik hoop vooral dat ze wat langer zullen blijven. In elk geval moet de gemiddelde leeftijd van het team niet verder omlaag! Hele jonge spelers zijn leuk voor een invalbeurt, maar nog te wisselvallig voor een basisplaats. Daarbij is hun conditie nog lang niet goed genoeg gezien hun leeftijd. Een speler zou pas bij Ajax mogen vertrekken als hij ca. 24 is. Misschien dat ze spelers kunnen overhalen pas te vertrekken als ze ergens anders basisspelers kunnen worden?

Doelstelling om te overwinteren in de CL en nog jonger jeugdspelers in te passen gaat niet samen en is niet realistisch! Daar moet een doelstelling zeker aan voldoen. Als er zoveel kwaliteit is in de jeugd, dan zou je verwachten dat het 2e team in de Jupiler probleemloos bij de bovenste plaatsen moet spelen. Dat is nog lang niet het geval en zal ook niet gebeuren.
Denk dat het vervangen van Frank de Boer voor Ajax nog niet zo eenvoudig zal zijn. Ik denk dat de ambities van Frank toch iets anders zijn om zich nog langer met deze doelstelling aan Ajax te verbinden. En dat is zijn goed recht! De rest van de huidige leiding kakelt iets teveel het onrealisme van Cruijff na. Ajax moet te allen tijde het best evenwichtige team van Nederland hebben, al helemaal als je vermogen daarvoor toereikend is. Dat is pas Ajax-waardige en geeft mogelijkheden richting subtop in Europa. Jeugd is prachtig, maar ik denk dat de doorsnee supporter een iets ander beeld heeft bij het 1e van Ajax, zowel in spel als ontwikkeling! Maar ja, nu komen de reacties weer dat ,,we 4x kampioen'' zijn geworden. Dat klopt!

27 december 2014 om 11:52

Het is een methode die door bijna niemand succesvol wordt toegepast. Dat maakt het nog niet onmogelijk. Gezien het feit dat we met de oude opleiding al dichtbij waren (groep Milan bv.) en de verbeterslag die gemaakt wordt kan het best. Belangrijkste ingredient zal zijn dat spelers langer blijven, als we ingespeeld zijn en als spelers zich ontwikkelen dat we daar ook een of twee jaar van kunnen genieten. Door meer met de jeugdopleiding te werken hebben we wel de financiele mogelijkheden om contracten op te blijven waarderen, om een vertrekprikkel weg te nemen. Daar kun je ook je vermogen instoppen, die we niet hadden gehad met veel dure aankopen.

27 december 2014 om 13:35

Spelers met ,,sub-top-kwaliteiten'' worden dan gewoon weggehaald en toptalenten verdwijnen al voor hun eerste contract op 15/16 jaar. Het is een utopie om dat te denken afcanats... Ik zou het toejuichen, maar de doelstelling van Ajax klopt op dit moment niet. Nog even voor de duidelijkheid.... ,,ajax wil aansluiting bij de Europese (sub)top EN jongere jeugd inpassen. Ze bedoelen dan eigenlijk dat ze een Europees handelshuis worden. Dat geeft niet, maar daar zit niemand in Nederland en supporters van Ajax al helemaal niet op te wachten. Ik vind het namelijk niets. Je kwaliteit moet op het veld staan en als dat uit de jeugd moet komen, prima. Maar is het er niet of moet er zoals nu enige balans komen, dan moet je investeren. Dat wil en doet Ajax niet meer. Ik ben eerder bang dat de afstand die ze nu hebben t.o.v. PSV en Feijenoord zal verdwijnen. Raken we dan ook als Nederland nog die 2e plaats in de competitie dat recht geeft op CL voorronde kwijt, dan zijn we klaar. Wat is er dan nog over van die ambitie. Niets dus.... Doelselling moet duidelijk zijn, bijv. ,,wij willen binnen 2 jaar naar de absolute subtop in Europa''. Dat is een haalbare doelstelling maar je moet geld uitgeven en risico's nemen. Dat zou ik liever zien.

27 december 2014 om 15:02

De meeste toptalenten gaan niet op hun 16e al weg. Sommige helaas wel idd.

Maar als je spelers als Riedewald en Klaassen hebt. Dat zijn echt voor hun leeftijd al hele volwassen spelers. Als je dat soort spelers tot hun 23/24 weet te behouden en je hebt er een stuk of 8 van het niveau dat Klaassen nu al heeft op zijn 21ste en je koopt nog wat ervaring erbij, dan ben ik er van overtuigd dat het mogelijk is om structureel te overwinteren. Nou om zo veel mogelijk goede spelers op te leiden zijn ze nu mee bezig en steken ze ook veel geld in. We zien ook dat heelveel spelers rond en in het eerste hun contract tot 2018 of 2019 hebben verlengt. Nu moeten ze alleen nog ervaring gaan kopen en misschien kunnen we volgend jaar al een beetje oogsten.

29 december 2014 om 10:23

Klaassen en Riedewald zijn talenten, geen toptalenten en niet goed genoeg om ooit Europese subtop te worden. Dat geld voor alle Ajax-talenten tot op dit moment.

Als je verder wilt in de Champions League moet je toch echt over die 1 miljoen salaris heen gaan. Als je dat doet maak je ook meer kans. Als je het zou toestaan blijft Boer misschien ook nog omdat ie dan meer keuze in spelers kan hebben om naar Ajax te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren