Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

V/d Gijp zag ‘gênante’ beslissing: ‘Ik had tegen Slot gezegd: ‘Krijg de tering’’

Laatste update:

René van der Gijp begrijpt niet waarom Feyenoord-trainer Arne Slot zijn spits Ayase Ueda zondag tegen PSV (2-2) vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog liet warmlopen. De Japanner deed liefst vijf keer een warming-up, maar kwam uiteindelijk niet binnen de lijnen.

Van der Gijp was zondag aanwezig bij de Eredivisie-topper in het Philips Stadion. De keuze van Slot om Ueda in de slotfase nog eens warm te laten lopen zorgde voor verbazing bij de analyticus.

“Ik zat bij de cornervlag en zag dat Ueda zich in de eerste helft twee keer tien minuten heeft opgewarmd. Daarna nog eens in de 55ste minuut en in de 75ste minuut”, zegt Van der Gijp in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

“Drie minuten voor tijd kwam hij weer voor mijn neus warmlopen. Dat was het moment dat ik als Ueda tegen Arne Slot gezegd had: ‘Krijg de tering maar.’ Waarom doet Slot dat, Wim (Kieft, red.)?, vraagt Van der Gijp zich hardop af.

“Hij moest dus nog vanaf de bank naar de cornervlag en daar mocht hij weer gaan warmlopen. Bij die vijfde keer had ik echt tegen Slot gezegd: ‘Zoek het lekker uit, joh.’ Het is de 87ste minuut.”

Kieft vindt het eveneens vreemd dat Slot Ueda zo laat opnieuw liet warmlopen zonder hem in te laten vallen. “Slot lijkt me wel een redelijk sociale man. Hij zal waarschijnlijk tegen zijn spelersgroep zeggen: ‘We doen het met zijn allen. We zijn een team', dat gelul. Maar dit doe je niet.”

“Dat Ueda niet in de basis begon, dat zal hij best kunnen begrijpen”, haakt Van der Gijp weer in. “Dan valt hij ook niet in. Dan denk ik: die komt thuis en heeft echt een kutdag gehad. Ik vond het vrij gênant. Prima dat je hem in de eerste helft twee keer in groepjes laat warmlopen en ook twee keer na rust, maar je laat hem dan niet drie minuten voor het einde nog eens warmlopen. Dat slaat nergens op, doe even normaal”, besluit Van der Gijp.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tjah, v/d Gijp is in aanleg toch een beetje een luie donder. Altijd geparasiteerd op talent. Persoonlijk zou ik 90 minuten warmlopen voor het salaris van Ueda.

4 maart 2024 om 19:47

Neem het niet te letterlijk. Mentaal doet dit gewoon iets met een voetballer. Het is een soort afgang om 5x warm te lopen zonder in te vallen. Het is niet dat je te lui bent, je wil niet met je laten spelen en je compleet nutteloos voelen.

4 maart 2024 om 20:31

Weet je wat ik een afgang vind? Tegen je trainer zeggen dat hij, ik citeer "de tering" kan krijgen omdat je moet warmlopen en niet mag invallen voor een miljoenensalaris.

4 maart 2024 om 22:12

Dus jij doet blind alles wat je baas je vraagt, ook al is het zinloos?

4 maart 2024 om 23:09

Warmlopen hoort bij zijn functie als profvoetballer dus is niet "zinloos".

Als je dat niet bij je functie als profvoetballer vindt horen dan moet je erover nadenken of dat wel je roeping is.

5 maart 2024 om 09:43

Prima dat jij dat een afgang vind mentalist maar het grootste gedeelte van de mensen/voetballers niet dus wie heeft hier nou de gekke gedachten? sorry hoor maar in de voetballerij moet je hard zijn en voor jezelf opkomen anders zal je altijd het lulletje zijn en mensen die voor zichzelf opkomen in het voetbal bereiken vaak veel meer ik zie het continu voorbij komen als sinds jeugd tot eerste elftallen op elk niveau. Het werkt nou eenmaal

4 maart 2024 om 20:00

Ik denk dat je het punt een beetje mist, maar je hebt wel even een persoonlijke aanval kunnen spuien. Gewoon warmlopen is niet heel gek, maar je mag best kritisch kijken naar iemand de 87e minuut er nog op uit sturen zonder minuten

4 maart 2024 om 20:14

Zoals --Ajax-- hieronder aangeeft. Voorbereid zijn...

4 maart 2024 om 20:19

@JK-Ajax:

Nou, Mentalist heeft op zich juist wel een punt. Het is best opmerkelijk dat Van der Gijp al decennia lang betaald wordt voor zeggen dat spelers en trainers volgens hem zouden moeten doen, terwijl hij zelf door een hele reeks ongelukkige keuzes en te weinig inzet echt veel te weinig uit zijn eigen voetbalcarriere heeft gehaald.

4 maart 2024 om 20:25

cabinessence dat maakt hem in principe wel een deskundige. Hij heeft zichzelf ook dezelfde kritiek gegeven.

4 maart 2024 om 20:33

Oké daar moeten we kritisch naar kijken omdat? Als je warmloopt heb je recht op een invalbeurt?

Best wel sneu van Gijp. Hij neemt het met Derksen op voor de 1 na de andere omroepbaas die zijn werknemers vernedert. Maar owee als je moet warmlopen en niet mag invallen.

4 maart 2024 om 20:54

@ironmanutd:

Je zou een goed punt hebben als Van der Gijp inmiddels had geleerd van zijn fouten, maar meestal adviseert hij mensen juist om dezelfde fouten te maken als hij zelf heeft gedaan. Maar het klopt inderdaad wel dat hij een gezonde dosis zelfspot heeft.

Ik snap niet waar v/d Gijp zich mee bemoeit, Slot is coach Slot bepaald.
Ueda staat op de loonlijst van Feyenoord en die moet gewoon doen wat Slot hem opdraagt (voetbal gerelateerd, op de trainingen en tijdens de wedstrijden).

4 maart 2024 om 22:16

Het is toch gewoon zijn werk om zijn mening op tv te geven? Net zoals jij je er zelf nu 'mee bemoeit'?

4 maart 2024 om 22:26

Een dooddoener.....😶

En wat als Psv nog gescoord had en je wilt nog een extra spits inbrengen. Laat je hem dan warmlopen of stuur je hem koud het veld in? Ik vind dit juist slim, rekening houden met elk scenario.

Kenmerkend voor iemand die veel te weinig uit zijn carriere geeft gehaald.

Mentaliteit was ook zijn probleem als speler...

Professioneel voetballen betekent dat je onvoorwaardelijk voor het resultaat gaat.
Het is geen liefdadigheidsinstituut. De leidinggevende zet het beleid en de lijnen uit en de werknemer voert dit uit in het belang van de gehele organisatie.
Ga je met kutgevoel naar huis omdat je niet hebt gespeeld, heb je maar te accepteren of moet je elders gaan werken.

Zo simpel is het.

Ach wat is het toch een stoere jongen hè, die Gijp. Er komt echt helemaal niks zinnings meer uit die man.

Gijp helemaal waar doe je een speler niet aan en Slot wat heb jij nou, niks nul,nul ondanks dat PSV een doelpunt weggaf had Feyenoord moeten winnen om nog wat voor te stellen.. Wat heb je nou aan 1 punt als je er 3 nodig had, nu is Twente 2 punten dichterbij gekomen en had Ayase Ueda de winnende goal kunnen maken.en dat is waarom Feye 2de staat omdat Slot in het begin competitie meer foute beslissingen heeft gemaakt.

Ik denk dat de gemiddelde Japanner het begrip "tering" niet kent

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren