Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip vergeet naam van Ajax-speler tijdens persco: 'Hoe heet-ie..?'

Laatste update:

Ajax-trainer John van 't Schip besloot zondagmiddag na ruim een uur spelen tegen Fortuna Sittard (2-2) drie wissels in te brengen. Op de persconferentie na afloop van het duel werd de oefenmeester gevraagd naar zijn wisselbeleid. Bij het beantwoorden volgde een pijnlijk moment, aangezien Van 't Schip een blaadje nodig had om op de naam van Carlos Forbs te komen.

De hoofdtrainer bracht vlak voor het om de oren krijgen van de 1-2 een drietal spelers in het veld: Forbs, Brian Brobbey en Branco van den Boomen. Zij kwamen in de plaatsen van Borna Sosa, Kristian Hlynsson en Sivert Mannsverk. Na tachtig minuten spelen verving Anton Gaaei nog Tristan Gooijer.

Op het perspraatje na afloop wordt Van 't Schip gevraagd naar zijn wisselbeleid en waarom bijvoorbeeld Julian Rijkhoff niet wordt ingebracht. Volgens de trainer zou het inbrengen van de negentienjarige spits niet logisch zijn geweest.

"Je moet ook gewoon invulling aan de zijkanten hebben", reageert Van 't Schip. "En in de spits hadden we Akpom en Brobbey. Dan kan je daar nog een spits bij gooien, maar dat wil niet zeggen dat je dan in één keer gaat scoren."

"Je moet ook zorgen dat de bezetting enigszins goed is", vervolgt Van 't Schip. "We hadden sowieso al doorgeschoven met een verdediger. We hebben, eh, hoe heet-ie..?" De coach is even stil en maakt vervolgens van het moment gebruik om op een nabij gelegen papiertje te kijken, waarop hij de naam die hij zoekt vindt.

"Carlos. We hebben Carlos (Forbs, red.) ingebracht aan de zijkant. Aanvallend ging hij echt meer als een linksbuiten spelen, dus daar breng je al aanvallend veel meer in. Dus én Brian én Carlos, en Branco die in principe anders speelt dan Sivert, met meer aanvallende impulsen."

"Dat (Rijkhoff inbrengen, red.) had ook gekund, maar op een gegeven moment maak je daar gewoon keuzes in", besluit Van 't Schip.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dat vind ik altijd zo'n vraag van mensen die zelf niet gevoetbald hebben... wat heb je eraan om nog een spits bij te gooien? dan sta je met 6-7 spelers op een kluitje en nog grotere kans dat je in een tegenstoot misschien wel een goal tegenkrijgt. Eventueel dat je rijkhof had kunnen inbrengen voor akpom... maar daar schiet je toch ook niet veel mee op. Ze hebben niet echt een breekijzer (vorig seizoen die luca) om met wat hoge lange ballen te spelen.

10 maart 2024 om 21:43

Alsof de ballen die worden gegeven überhaupt bruikbaar zijn. Sosa schiet elke voorzet richting de tribune. Hllynson kan niet passen.

10 maart 2024 om 22:36

Zijn zelfs trainers die de centrale verdediger het laatste kwartier in de spits zetten, onvoorstelbaar

Lol. Behoorlijk gênant. Ook al de opmerking voor Gaaie dat hij het voor zijn doen goed deed. Wilt hij ontslagen worden?

10 maart 2024 om 18:46

Hij weet dat hij niet echt ontslagen kan worden. Gooit er een beetje met de pet naar.

10 maart 2024 om 20:04

Lijkt er inderdaad op dat hij in de afgelopen weken in ieder geval heeft gehoord dat hij volgend seizoen 100% zeker geen coach is of dat überhaupt zijn doorstroom naar een andere functie binnen Ajax er niet meer inzit. Hij gooit inderdaad heel veel ruiten in de laatste weken, zeker bij zijn selectie.

10 maart 2024 om 21:33

Hij wist bij zijn aanstelling al dat hij volgend seizoen geen trainer meer zou zijn en een adviserend rol zou krijgen.

10 maart 2024 om 18:58

Van t schip begint ook steeds gekkere fratsen te krijgen. De druk wordt wellicht teveel.

10 maart 2024 om 19:13

Mijn comment werd niet geplaatst door een error dus allicht dat je straks twee keer een reactie krijgt met dezelfde strekking.

Maar ik ben het met je eens. Als Steijn dit had gezegd was hij hier en in de media compleet afgemaakt. Ook die opmerking over Gaaei is echt niet professioneel, je hebt notabene onlangs nog aangegeven dat die jongenj een paar dagen vrij moest omdat hij er mentaal zo doorheen zat. Edit: moet even terugkomen op het punt over Gaaei. Eindelijk de hele persconferentie teruggezien en hij drukt zich gewoon totaal verkeerd uit, bedoelt het juist als compliment aan Gaaei dat die juist voor iemand die door een zware periode gaat het goed heeft gedaan. JvS is gewoon verbaal heel erg zwak en heeft niet eens door wat hij hier per ongeluk insinueert met zijn woorden.

Forbs heeft wel ook duidelijk een enorme klote tijd (getuige zijn manier van juichen tegen NEC ). Krijgt totaal geen eerlijke kans sinds het uitvallen van Bergwijn, het hele systeem wordt omgegooid om hem er maar niet in te hoeven zetten. En nu vergeet je coach ook nog even je naam tijdens een persconferentie.

Ik vind het allemaal ee beetje tactloos en vreemd wat JvS aan het doen is de laatste weken. Steijniaans gaat volgens mij niet zo goed met John, maar je bent wel een uithangbord van de club en dit soort mediaoptredens kunnen echt niet.

10 maart 2024 om 19:18

Steijn verdiende dat ook. Die is letterlijk vanaf minuut 1 begonnen met het afkraken van spelers.

10 maart 2024 om 19:29

Steijn verdiende het zeker. Je zal mij hier niet zo snel een positieve opmerking over hem zien plaatsen. Maar ik ben geen fan van een dubbele standaard dus we mogen m.i. net zo kritisch naar JvS kijken bij dit soort flaters.

10 maart 2024 om 19:48

Musi
Maar waarom deed Steijn dat? Misschien omdat hij niet gesteund werd door de TD en voor zijn eigen positie moest vechten? Dat is niet te vergelijken met de situatie van van het schip

10 maart 2024 om 19:55

Farmers: het gedrag van Steijn valt ondanks de omstandigheden alsnog niet goed te praten dus ik zou vooral ook geen 'wie heeft het slechter' discussie hier gaan instarten.

Zowel JvS als Steijn maken een slechte beurt met dit soort opmerkingen. Dit zie je een Slot, Ten Hag, Bosz of Jans echt niet zo snel doen.

10 maart 2024 om 20:28

Het is niet goed te praten maar misschien wel te begrijpen. Bij van het schip is het veel minder te begrijpen. Je krijgt bij hem meer het gevoel dat hij er niet geschikt voor is

10 maart 2024 om 20:36

Maar ik geef aan dat je beter niet die discussie in kan starten en vervolgens ga je toch de discussie starten. Lijkt mij onnodig en totaal irrelevant voor dit topic. Ga er dus ook niet op reageren.

10 maart 2024 om 20:39

Ga weg joh. Steijn viel zijn TD af, waarna de TD ook klaar wad met hem. Het feit dat Ramaj eerste keeper is en Gorter op zoek mag naar een andere club spreekt boekdelen over het niveau van Steijn...

Wat is Johny allemaal aan het doen met zijn interviews lachwekkend gewoon.

Het lijkt erop alsof het John allemaal ff teveel wordt, wat overigens volkomen logisch is. Hij en wij Ajacieden kunnen waarschijnlijk niet wachten tot het seizoen voorbij is

10 maart 2024 om 19:02

Het zou niet eens zo gek zijn als jullie een paar wedstrijden extra krijgen. NEC staat inmiddels op 1 punt.

10 maart 2024 om 19:27

Als Bergwijn en Berghuis straks terug zijn denk ik toch dat Ajax wel gewoon op plek 5 blijft een heel, heel misschien nog kan hopen op een 4e plek. NEC speelt volgende week uit tegen Utrecht, moeilijke pot. Daarna thuis tegen PSV, uit tegen Fortuna in bloedvorm. AZ en Feyenoord komen ook nog naar Nijmegen.

Ajax heeft van de topteams alleen nog Feyenoord uit en Twente thuis. En zowel Ajax als NEC zullen allebei ook weleens hier en daar tegen mindere teams punten verspelen. NEC verloor onlangs ook nog in Waalwijk.

Vorige week werd ook geroepen dat Utrecht nog wel even over Ajax zou gaan en zelfs met dit gelijkspel sta je nog 7 punten op Utrecht voor. Dat Ajax slecht is wil nog niet zeggen teams als GAE, Utrecht en NEC opeens alles gaan winnen.

Schip zou de menselijke touch toevoegen tov Steijn, dan is dit wel aardig beschamend…

10 maart 2024 om 19:00

Kan je nagaan hoe onmenselijk Steijn is.

10 maart 2024 om 19:14

Mwah dit begint wel redelijk op het niveau van Steijn te komen hoor. Dat begon eigenlijk al met zijn opmerking over Martha en de wissel van Gaaei.

Als je echt zo van de menselijke touch bent dan moet je juist in kunnen zien dat jongens als Gaaei en Forbs precies de gasten zijn bij wie je dit soort dingen nu even beter niet kan doen. Die hebben het mentaal gezien al zwaar genoeg op het moment.

10 maart 2024 om 19:28

@afcakampioen
Jij vindt het wel normaal dat de naam vergeet van een van de mensen met wie je al weer een half jaar samenwerkt?
Of wilde je gewoon een bijdehante opmerking maken?

Jan gebeuren. Overkomt veel mensen, zeker als er spanning bij komt
Meer spitsen? Nee dan wordt het nog drukker
Schip heeft veel gedaan om Ajax weer terug te brengen naar een betere positie
Ajax heeft geen backs en nu ook geen spitsen op links en rechts.
Doet hij dan niets fout?
Jazeker, als je met opkomende backs wil spelen, dan moet je ze ook hebben. Gooier moet zo snel mogelijk wegwezen. Kan helemaal niets. Sosa aan de andere kant kan nog een voorzet geven. Al lukte dat vandaag niet
De kortste weg naar Europees voetbal is via de Conference league. Daarom moet je daar alles op zetten

Tsja, als Ajax een people manager nodig heeft hadden ze Guus moeten halen

Lekker belangrijk.
Ik zou het meer op prijs stellen als ie wat meer structuur in het spel zou slijpen dan dat ie interviews uit het boekje geeft.

10 maart 2024 om 19:54

Ik zou willen dat die - als structuur brengen hem blijkbaar niet lukt - dat hij wat strijd zou brengen en strijd van zijn spelers eist. Ik weet niet wat er minder aanwezig is nu, strijd of structuur.
Maar hier kan je op wachten als je je trainer ontslaat en vervangt door een nobody. Net als Heitinga voor de groep zetten die dezelfde elementen miste vorig jaar. Ik zou weleens willen weten wie dat in zijn hoofd heeft gehaald. Laat anders je trainer die je twee maanden daarvoor aanstelt gewoon zitten

Misschien moet John een paar dagen rust nemen. Hij lijkt helemaal de weg kwijt. Het lijkt mij in ieder geval verstandig hem voorlopig niet meer voor de camera te zetten voordat hij zichzelf niet nog meer voor schut zet

10 maart 2024 om 19:58

Tja hij kan er ook weinig aan doen dat ze hem aanstellen. Net als Heitinga is dat gewoon niet zo slim geweest van de mensen die nu beleid maken.

10 maart 2024 om 20:03

Ik denk dat Ajax hem vooral naar voren heeft geschoven om een beetje goodwill te creeren bij de supporters. Ajacied, lekker Amsterdams accent, kwetsbare sympathieke man die net zijn vrouw heeft verloren. Zet eindeloos veel jeugdspelers erin.

Kun je als fan nauwelijks meer boos op worden als het even niet zo lekker draait. Vanuit marketing / supporterbinding oogpunt een slimme zet, vanuit sportief/tactisch oogpunt een drama. En ik ben bang dat de druk misschien toch een beetje te veel aan het worden is bij JvS want hij begint wel meer van dit soort rare fratsen te krijgen. Hopen dat Alex Kroes hem even terugfluit volgende week. Die opmerking over Gaaei is gewoon zwaar onprofessioneel.

10 maart 2024 om 20:40

Tja ik denk dat je de meeste goodwill kweekt met ervoor knokken als het even niet wil. Maar dat mis ik de hele periode al onder Van 't Schip. En daar hoef je geen tacticus voor te zijn.
Ik hoop dat Kroes hem snel uit zijn lijden verlost. Gauw een TD die vervolgens gauw met een nieuwe naam op de proppen komt. En geen onzin verhalen meer dat Schip op pole ligt, zoals vorig jaar bij Heitinga.

Het is bij Ajax nu gewoon een een beetje een dagbesteding waar iedereen maar wat doet dat hij leuk vindt

John kan beter gewoon een paar dagen even rust pakken. Want het is gewoon dramatisch onder zijn leiding. Leuk dat hij instapte maar het wordt steeds gãªnanter op die wedstrijden tegen Utrecht en Aston Villa na. Die Alex Kroes heeft een hele hoop werk te doen. Moet eigenlijk al vanaf 15 maart echt hard op zoek naar een fatsoenlijke coach. Iemand die wel een duidelijke speelstijl heeft en tactisch ook wat kan veranderen. Dat is wat je al jaren mist bij Ajax met Schreuder, Heitinga, Steijn en nu Van t'schip.

Na Utrecht zei hij ook al Mannskerk....

Van de Schip is helaas geen strateeg, te weinig ervaring spelers komen te weinig in de bal. De loop acties kloppen niet. Nergens zie je automatischme. (Behalve balletje breed of terug) je ziet geen kaats waarbij degene die de kaats geeft blijft staan ipv een loop actie te maken naar voren toe. Het tempo is aannemen dan pas kijken waar de bal heen moet. Vraag me echt af hoe daar getraind wordt. En Akpom moet je pas in brengen eind 2e helft als de tegenstander moe is. Dat werkt. Maar je had beter Taylor in spits kunnen zetten en op het midden veld Boomen er bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren