Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip onthult wie aanvoerder is van Ajax bij afwezigheid van Bergwijn

Laatste update:

Niet Jordan Henderson, maar Steven Berghuis zal zondag de aanvoerdersband dragen wanneer Ajax het opneemt tegen sc Heerenveen. Eerder op de dag meldde De Telegraaf dat het mogelijk zou kunnen zijn dat Henderson de band over zou nemen, maar dat blijkt nu dus toch niet het geval.

De blessure van Bergwijn is een tegenvaller voor Ajax, dat enkele weken niet kan beschikken over de aanvoerder. Bergwijn kampt met een kwetsuur aan zijn hamstring en moet onder meer het Conference League-tweeluik met FK Bodø/Glimt missen.

"Hoe lang we hem gaan missen, is een beetje afhankelijk van hoe zijn herstel gaat verlopen", vertelt trainer John van 't Schip op de clubwebsite. "Maar ik denk dat we hem in ieder geval in februari missen en ook wel een gedeelte in maart." Van 't Schip heeft nu bepaald dat tweede aanvoerder Berghuis de band zal dragen bij afwezigheid van zijn collega-aanvaller.

Van 't Schip kan naast Bergwijn ook niet beschikken over Devyne Rensch, die afgelopen weekend nog uitviel in de topper tegen PSV (1-1). "Devyne maakt goede progressie, maar is er zondag nog niet bij. We moeten bekijken in hoeverre hij donderdag haalt of het weekend erop. Het is een beetje van dag tot dag bekijken, maar hij is dichter bij spelen dan we in eerste instantie hadden verwacht."

Sivert Mannsverk lijkt juist dicht bij zijn rentree in Ajax 1 te zijn. De Noorse zomeraanwinst maakte in zijn eerste minuten voor Ajax 1 geen al te gelukkige indruk en liep toen een blessure op die hem bijna vijf maanden aan de kant hield. Begin deze week maakte hij rentree bij Jong Ajax.

"Voor hem natuurlijk heel belangrijk. Als je nieuw bent en je raakt gelijk geblesseerd, dan is dat altijd lastig. Hij heeft zijn eerste dertig minuten gespeeld, de eerste stappen zijn gemaakt. Hopelijk gaat hij daar meer minuten maken totdat hij klaar is om indien nodig zijn rentree in het eerste te kunnen maken."

De trainer wil winnen om het gat met nummer drie FC Twente niet te laten vergroten. Eerder dit seizoen werd Ajax - Heerenveen 4-1. "Heerenveen is wisselvallig geweest de laatste periode", weet Van 't Schip. "Ondanks dat de uitslag 4-1 was, was het hier gewoon een lastige wedstrijd. Heerenveen-uit is sowieso altijd lastig. We moeten ons goed voorbereiden en gaan proberen om met drie punten weg te gaan."

Bekijk sc Heerenveen - Ajax live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waanzin. Je mag dus lompe gefrustreerde rode kaarten pakken en supporters op de bek slaan. Goeie captain.

9 februari 2024 om 16:16

Zo’n makkelijke standaard reactie. Zijn inderdaad geen goede acties, maar als er iemand vanaf het begin van dit seizoen de echte aanvoerder is, is het Berghuis wel

9 februari 2024 om 18:11

Yep, maar de supporters die nu verdedigen riepen toen, Berghuis nog in Rotterdamse dienst was, massaal dat Berghuis zijn aanvoerdersband afgepakt diende te worden.

De echte aanvoerder is Brobbey.. Niet in woord buiten het veld, wel in woord en daad binnen de lijnen. Vanaf het begin van dit seizoen is hij de enige die keihard werkt en sleurt. Dat heb ik diva Berghuis niet zien doen.

9 februari 2024 om 18:28

Het gaat nu even niet over Rotterdam en Feyenoord.

9 februari 2024 om 18:37

Maar wel over Ajacieden die de eerste reactie onder dit artikelen veroordelen, terwijl veel van hen een aantal jaar gelede, waaronder jij, precies hetzelfde riepen

9 februari 2024 om 16:19

Mentalist doe een rustig aan man, dat slaan van die supporter is niet juist. Maar heel typisch dat je de context weg laat. 😉

9 februari 2024 om 16:23

De context laat die dan wel weg, maar zeg jij nou serieus dat slaan van die supporter is niet juist?

9 februari 2024 om 16:30

Niet juist in de zin van dat het niet hoort, gok ik.

9 februari 2024 om 16:40

Ik vond dat wel juist. Ik zal wel de enige zijn maar ik vond die schorsing echt waanzin. Ik heb geen waardering of begrip voor racisme. Als je iemand racistisch wil wegzetten mag je daar mijns inziens als teamgenoot een tik voor uitdelen.

9 februari 2024 om 16:45

Berghuis is voor de camera echt een prima aanvoerder en durft ze bek open te trekken, alleen de druk van aanvoerder + beste speler bij Feyenoord werd hem te hoog waardoor die gekke dingen deed.

9 februari 2024 om 17:18

Tegen Heracles balde die wel lekker als aanvoerder. Dat zal tegen Heerenveen ook wel zijn. Zijn altijd hele fijne wedstrijd voor Ajax. Helemaal nu er steeds meer vastigheden ontstaan en de ploeg beter in vorm raakt.

9 februari 2024 om 18:14

Het is wel waanzin en terechte schorsing. Men had aangifte moeten doen en vervolgens had de dader opgepakt moeten worden. Naast een boete had degene geconfronteerd moeten worden met racisme. Door geweld wakker je racisme alleen maar aan. Ik zal nu wel een moraalridder zijn, maar wijdden komt met de jaren 😇

9 februari 2024 om 16:21

Wat een onzin , die supporter kreeg een klap(je) omdat hij teamgenoot Brobbey racistisch bejegende. Hele goede captain dus, die opkomt voor zijn teamgenoten. En zo belangrijk is die band helemaal niet. Henderson heeft geen armbandje nodig om het team neer te zetten.

9 februari 2024 om 17:30

Wat een domme reactie. Geweld mag je nooit goedkeuren en zeker niet iemand die een voorbeeldfunctie hoort te bekleden. Als we op basis van beledigingen van welke aard dan ook fysieke reacties gaan goedkeuren is het einde zoek.

9 februari 2024 om 17:33

Verbaal geweld kan meer pijn doen dan een tik.

9 februari 2024 om 17:47

Tegenwoordig wordt een corrigerende tik te snel afgekeurd. Sommige mensen leren niks van een cursus, dagje museum of vuilprikken. Je mag soms best wel van je af bijten, ookal is dat fysiek. Is dat netjes, nee. Is dat te verantwoorden in sommige gevallen, ja. Als iemand een vriend van mij uitscheld voor "kk zw**te" oid. Veeg ik desbetreffende persoon ook van de benen. En ik hoop ook dat mijn vrienden dat doen als ik word uitgemaakt voor "kk flikker" oid. Voor dit soort dingen ga je toch geen aangifte doen?

9 februari 2024 om 18:05

Dan is het einde maar zoek , af en toe een corrigerende tik moet gewoon kunnen. Maar inderdaad in de mietjes maatschap van tegenwoordig ga je al snel te ver. Als die gozer Brobbey niet uitgescholden had voor k***** n**** dan had hij die tik ook niet gehad , zo simpel is het. Snowy hierboven verwoord het mooi. Het is ook zeker niet zo dat Berghuis die gast het ligt uit de ogen sloeg, en daarna nog even ging kopschoppen. Het was gewoon een corrigerend tikje.

9 februari 2024 om 18:13

Als iemand zijn controle verliest bij het aanhoren van dusdanig generieke beledigingen is dat triest en vaak te herleiden naar een fragiel ego. Als je fysiek wordt aangevallen kun je met gelijke munt terugbetalen maar gaan slaan nav een belediging is mi gewoon primitief gedrag en zorgt vaker wel dan niet voor ellende.

9 februari 2024 om 18:27

Verbaal geweld kan er niet voor zorgen dat je met je achterhoofd tegen de straatsteentjes valt of blijvend letsel oploopt. Daar heeft een 'corrigerende' tik of de daaropvolgende escalatie maar al te vaak voor gezorgd.

9 februari 2024 om 18:47

Mrvp hou toch op man, wat een zacht gekookt ei. Dat tikje wat berghuis gaf gaat natuurlijk nooit letsel opleveren. En daarnaast is racisme niet hetzelfde als “gewoon” even iemand beledigen. En om z’n tikje te geven hoef je ook de controle niet te verliezen. Ik had die Twente supporter heel gecontroleerd net z’n tik verkocht als Berghuis deed. Dan maar een fragiel ego, zoals jij dat noemt😉

9 februari 2024 om 20:51

Het gaat mij er niet om hoe hard of zacht het tikje was maar om het principe dat iemand met een voorbeeldfunctie zich voor de camera laat verleiden tot fysiek geweld. Een beetje net als die droeftoeter van een Smith dat deed. Het is kinderachtig en sneu. En hoe beledigingen beleefd en geïnterpreteerd worden blijft altijd een subjectieve ervaring die van persoon tot persoon verschilt. Zelf ook wel racistisch bejegend en dat wekte bij mij eigenlijk vooral het gevoel op van plaatsvervangende schaamte voor het intellectuele vermogen van de beledigende partij. Ik ben overigens zeker niet bang om uit te delen als ik daadwerkelijk fysiek bedreigd wordt maar dat is een heel ander verhaal. Vechten doe je in de ring dan ben je een vent.

9 februari 2024 om 22:36

Ik vind dat hij juist prima gebruik maakt van die voorbeeldfunctie(wat ik een verschrikkelijk woord vind), door voor een donkere Nederlandse jongen man van destijds 21 jaar te gaan staan. Met een kleine platte hand op de wang weliswaar, maar was dat echt geweld? Ik zei het in een vorige reactie al, hij heeft hem geen blauw oog geslagen. Berghuis is een echte vent door zijn manier van handelen, zouden meer mensen moeten doen.

9 februari 2024 om 16:27

Jij vind het geen captain, ik zie een speler die voor zijn veel jongere medespeler opkomt. Berghuis had al lang de captain van Ajax moeten zijn. Ik ben ook niet altijd blij met alles wat die doet, maar ik vind het wel iemand die het voortouw neemt, iets zegt en technisch gezien gewoon de beste voetballer van onze selectie.

9 februari 2024 om 16:29

Is daar wat mis mee dan?

9 februari 2024 om 16:33

Dat die Twente fan een tik op zijn plaats kreeg was natuurlijk volkomen te verwachten en terecht. Het is triest dat Steven hiervoor een straf kreeg. Een berisping en een foei was voldoende.

9 februari 2024 om 16:45

Tja je wilt verhuis nietctegen je hebben 😂 dan gaat iedereen weer op 70% voetballen

9 februari 2024 om 17:02

Leek mij de meest logische oplossing.
Hij is al langer een van de leiders binnen de groep. In tegenstelling tot Bergwijn leest hij de wedstrijden altijd heel aardig. Had die band misschien wel eerder moeten hebben. Sowieso had je Henderson anders net zo goed meteen aanvoerder kunnen maken.

Het slaan van die supporter is misschien niet goed te praten. Aan de andere kan heb ik er in de context waarin dit gebeurde al sinds dat moment een heel dubbel gevoel over. Het hoort niet, maar hij kwam wel op voor zijn teamgenoot, mogelijk te fel, maar ik kon het ergens ook wel waarderen.

9 februari 2024 om 17:39

Waanzin? Hij was een echte aanvoerder die zijn medespeler bijstond die uitgescholden werd voor......... Mentalistje

9 februari 2024 om 18:29

Misschien is het daarom juist goed om hem aanvoerder te maken, dat wil bij sommige mensen wel eens helpen om hen extra verantwoording te geven.

Logisch toch! imo ook de echte aanvoerder

Verstandig. Kent de spelers natuurlijk beter.

Logisch. Is je 2e aanvoerder dus niet gek lopen doen nu. Moeten geen onrust veroorzaken in de groep. Hendo doet zijn ding wel.

Is toch ook gewoon logisch dat Berghuis aanvoerder is. Henderson is een echte leider maar zit er net, die is volgend seizoen aanvoerder. Laat hem nu rustig die jonge gastjes op sleeptouw nemen.

Helemaal prima dat de andere Steven de band draagt. Jordan heeft de band niet nodig om als een leider over te komen.

Goed zo, nu heeft hij helemaal het "recht" om iemands kop eraf te trekken als het hem niet zint. Ja hij neemt altijd het voortouw en heeft gif, maar naar mijn mening iets te vaak door het lint gegaan.

9 februari 2024 om 16:31

Bij elk team gaan er wel een aantal spelers te fel

Verstandig, geef Henderson gewoon de tijd en rust om het team te helpen zonder de druk van de aanvoerdersband na 1 wedstrijd tegen PSV.

logische beslissing aangezien henderson de taal nog niet spreekt
had sowieso berghuis liever gezien als aanvoerder dan bergwijn

Peter Bosz raakt Noa lang zijn eerste linksbuiten kwijt, zijn vervanger verrekt naar Duitsland. Lozano kan op rechts en op links uit de voeten en wordt dan ook links opgesteld
Arne Slot raakt de vervanger van de rechtsbuiten (jahanbaks) kwijt en stelt de rechtsbuiten links op en de linksbuiten mag gaan banken. Een verdeiger wordt rechtsbuiten (a la Advocaat)

Ik ben benieuwd wat Schip gaat doen; een back wordt rechtsbuiten of stelt hij "gewoon" een vervanger Forbes) voor die positie op

Twente doet steeds wat je kan verwachten
Az speelt om te strijden en niet te verliezen, maar vergeet dat je moet scoren om te winnen.
Ik begrijp wel dat je weinig hebt aan Dani de wit als je wil winnen, maar wel veel als je wil strijden

9 februari 2024 om 17:23

Mooie samenvatting. Nog tips voor Ajax voor aanstaande zondag?

9 februari 2024 om 20:42

4 4 2
Maar Schip doet het goed, dus ik laat het maar aan hem over. Ik vind zijn wissels vooral goed en op tijd. Trainers maken daar vaak fouten. Te veel spanning? Maar de assistenten dan vraag ik me vaak af.
Ik vond een paar weken geleden Gooier twee keer achter elkaar dom dribbelen en balverlies leiden. Maduro zag het ook en meldde dat aan Schip. Direct wissel
Gooier was moe gestreden

Mooi, dan kunnen we na de wedstrijd in ieder geval meer erudiete en eloquente teksten verwachten dan dat we gewend zijn van Bergwijn. Nu maar hopen dat Berghuis niet reeds voor het laatste fluitsignaal tegen een rode kaart uit frustratie aanloopt want dan zal het "zie je wel" niet van de lucht zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren