Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van 't Schip kiest zondag tegen FC Utrecht voor basisdebutant bij Ajax

Laatste update:

Josip Sutalo is er zondag niet bij wanneer Ajax het in de eigen Johan Cruijff ArenA opneemt tegen FC Utrecht. De Kroaat is deze week geblesseerd geraakt op een training van de Amsterdammers. Achter de naam van Steven Berghuis staat nog een vraagteken.

Gezien de blessure van Sutalo lijkt het er sterk op dat Ahmetcan Kaplan zijn basisdebuut gaat maken voor Ajax. De Turkse centrumverdediger maakte afgelopen weekend tegen AZ als invaller zijn eerste minuten voor Ajax 1 en was tijdens de 2-0 nederlaag in Alkmaar één van de weinige lichtpuntjes bij de hoofdstedelingen.

"We zijn blij dat we de beschikking over hem hebben. Hij is een betrouwbare speler aan de bal", vertelt trainer John van 't Schip op de clubkanalen van Ajax. "Verdedigend is Ahmetcan sterk in de lucht en in het positie kiezen is hij ook goed. De kans is groot dat hij gaat starten tegen FC Utrecht, ook omdat Josip Sutalo deze week is uitgevallen op de training."

Berghuis heeft last van knieklachten. "Berghuis is nog twijfelachtig. Hij heeft een tikje gehad op de binnenkant van zijn knie. Dat is altijd een vervelende blessure. Hopelijk trekt dat snel weg, zodat we weer de beschikking over hem hebben."

Steven Bergwijn is al een tijdje geblesseerd aan zijn hamstring. De aanvoerder miste daardoor de laatste vijf wedstrijden van Ajax. Vrijdag was Bergwijn wel weer op het trainingsveld te bewonderen. "Hij is nog niet zover om te spelen, maar het is positief dat hij weer op het veld staat."

Jordan Henderson staat naar verwachting aan de aftrap tegen FC Utrecht. De Engelsman moest het Conference League-duel met FK Bodø/Glimt missen en kwam afgelopen weekend niet van de bank af tegen AZ. "Hij heeft goed getraind en was vandaag ook aanwezig. In principe moet dat voor zondag geen probleem zijn."

Het valt niet uit te sluiten dat Ajax zondag opnieuw in een 5-3-2/5-4-1-systeem speelt, zoals ook het geval was tegen AZ. "We hebben gekeken naar onze blessures en wie er inzetbaar waren. Veel buitenspelers waren geblesseerd, dus het was een goed moment om met vijf verdedigers te spelen tegen AZ. Het is ook zeker iets waar we richting zondag rekening mee houden", aldus Van 't Schip.

Bekijk Ajax - FC Utrecht live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het was tegen AZ niet echt 5-3-2 maar meer 5-4-1. En als Sutalo er niet bij is, wordt het dan weer Rensch RCV en Gaaie RB?

Het zal nooit te bewijzen zijn, maar het valt wel op hoeveel spelers in een k*tseizoen vaak pijntjes hebben en hier en daar een potje missen. Is nu ook al de 3e of 4e keer dat Sutalo een duel mist zonder een duidelijk herleidbare reden.

1 maart 2024 om 18:31

Lijkt me vooral gelinkt aan een gebrek aan fitheid door de slechte voorbereiding en lage trainingsintensiteit. Hoe kut het ook is bij Ajax het is nog altijd beter voor je carriere om in dit team op het veld te staan dan op de bank/tribune te zitten.

1 maart 2024 om 20:21

Lijkt mij vooral een mentaal probleem. Als het goed gaat voel je de pijntjes niet en geef je er niet snel aan toe. Als het zoals nu gaat voelen ze sneller pijntjes en haken ze af.

Er gaat geloof ik wel iets flink mis bij Ajax, hoe kan het toch gebeuren bij een profclub dat zoveel basisspelers constant uitvallen met kleine pijntjes/blessures. Berghuis, Henderson, Brobbey, Sutalo nu voor de tweede keer, Sosa die opeens ook even niet fit was door wat pijntjes. Je kan op deze manier ook nooit bouwen aan een basisopstelling.

Benieuwd naar Kaplan zijn basis debuut maar ik had 'm liever gezien op LCV naast Sutalo (met Hato eventueel op linksback). Hoewel het ook wel weer iets voor onze coach is om nu weer met Gooijer - Rensch - Kaplan - Hato te gaan starten. Weer alles een plekje opschuiven, waarom ook niet

1 maart 2024 om 18:50

Zullen veel redenen kunnen zijn maar het is wel bekend dat als het niet loopt er veel spelers extra hard werken en erg geforceerd spelen omdat ze niet op hun automatismes kunnen bouwen en dat dit veel meer energie en kracht kost.

1 maart 2024 om 18:50

Wel leuk dat je je afvraagt hoe dat kan en je in de reactie daarboven (een mogelijk) antwoord op de vraag geeft.

1 maart 2024 om 19:21

Het was dan ook vooral bedoeld als een rhetorische vraag: hoe krijg je het voor elkaar als profclub om zo ver af te zakken dat je met dit soort gebrekkige fitheid te maken hebt? Het letterlijke antwoord waarom spelers uitvallen lijkt me redelijk voor de hand liggend.

1 maart 2024 om 19:03

Heel simpel ze voetballen allemaal zonder zelfvertrouwen helaas. En dan ga je je verschuilen en voelt je alles. Wint je alles en loopt het lekker dan loopt je door de pijntjes heen en wilt er niemand uit.

1 maart 2024 om 22:00

Die verdediging is gewoon goed als je Hato met Rensch wisselt.

Zou wel bizar zijn als ze 5-3-2 gaan spelen en dan besluiten om maandag, dinsdag en vrijdag niet te trainen.
Als ze het om gaat gooien ga je toch vaker erop trainen?
Maargoed ik heb Schip nooit een geweldige trainer gevonden. Denk dat Utrecht zeker wel een puntje pakt.

Die ene keer dat ze dan wel trainen raakt hij geblesseerd. Misschien maar helemaal stoppen met trainen dan....

Berghuis heeft meer last van ik heb geen zin om in dit elftal te spelen. Althans, die indruk wekt hij steeds. Maar dat is binnen Ajax geen probleem. Een wolkeloze blauwe lucht....

Goed dat Kaplan de kans krijgt. Misschien helt het Sutalo ook om uit z’n onzekere periode te komen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren