Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Rhijn gaat in januari op zoek naar oplossing

Laatste update:

Hij brak relatief laat door, maar toen het eenmaal zo ver was ging het snel met Ricardo van Rhijn. Na veertien wedstrijden in het eerste van Ajax maakte de rechtsback al zijn debuut als international en inmiddels staat de teller op 108 Eredivisieduels en daarnaast nog 8 interlands. Door de opmars van Kenny Tete is Van Rhijn echter overbodig geraakt in Amsterdam en in januari hoopt hij zijn miserabele situatie te doorbreken.

/

Van Rhijn kwam dit seizoen drie keer in actie onder Frank de Boer en speelde net zoveel competitieduels bij de beloften. Zijn contract in de hoofdstad loopt na dit seizoen nog twee jaar door, maar zolang Tete goed blijft voetballen komt er voor Van Rhijn geen nieuwe kans. Zaakwaarnemer Sören Lerby geeft in het Algemeen Dagblad aan dat Van Rhijn en hij de situatie blijven monitoren. “We gaan ermee aan de slag en we zoeken een oplossing”, klinkt het.

De krant weet dat verkoop in januari meer voor de hand ligt dan een verhuur. In de seizoenen 2012/13, 2013/14 en 2014/15 was Van Rhijn in principe nog de vaste man op de flank. Zelf heeft hij zich nog niet hardop uitgesproken over zijn penibele situatie bij Ajax.

Denk je dat Ricardo van Rhijn aan de slag gaat bij een andere Eredivisieclub?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We brengen jonge spelers steeds sneller in het eerste elftal. Ook de talenten die niet extreem goed zijn zoals Cruijff of vBasten of Bergkamp dat was. Dan kun je verwachten dat ze zich niet explosief doorontwikkelen. Kongolo van Feyenoord stond een paar jaar geleden op de radar van Europese topclubs maar hobbelt nu 'gewoon' leuk mee in de Eredivisie. Maduro is een mooi voorbeeld, helaas. De vele talenten bij Ajax (en een enkeling bij Feyenoord) hebben niets gewonnen en alles te bewijzen. Nu roepen dat Bazoer Europese top wordt gaat me dan ook veel te ver

2 december 2015 om 07:43

Hoe bedoel je enkeling bij Feyenoord . Je schrijft een prima stuk en toch voel ik een bepaalde sneer .
Het is totaal geen toevoeging om of Feyenoord te benoemen of een enkeling.
Want tis mij niet duidelijk of het om jeugd gaat die er nu in staat of al vertrokken is . In beide gevallen kan je dus niet over een enkeling praten maar dat terzijde.

2 december 2015 om 09:23

@bliek,
het is eerder een sneer naar Ajax. Ben zelf Feyenoorder. Daar wordt zelden geroepen dat we een enorm talent hebben, op een Kongolo na. Bij Ajax worden talenten (nog) veel sneller omhoog geschreven. In mijn ogen onterecht. Tete, Maduro, Riedewald, Bazoer etc Allemaal geschikt om de Europese top te halen als je het publiek in de Arena mag geloven. Dat vind ik dus veel te prematuur want praktisch gezien gebeurt dat nog zeer zelden.

2 december 2015 om 10:05

Vilhena, Boetius, van Haaren ?

2 december 2015 om 10:18

Ijsmuts Bedankt voor je uitleg begreep je stukje even niet.
Het is heel Nederlands om talenten omhoog te praten en geen tijd te gunnen.
Vind het vooral dat de pers dat doet.

Moet wel zeggen dat ik bij ajax Bazoer er bovenuit vind springen en echt een kanjer vind.

2 december 2015 om 11:08

Van beek? Vilhena? Karsdorp? Ga toch weg man, in rotterdam zijn ze ook expert in jeugdige spelers ophemelen

2 december 2015 om 14:32

Het is vooral de media die spelers omhoog schrijven en dat wordt dan door veel mensen overgenomen.

2 december 2015 om 08:07

Kongolo hobbelt leuk mee? Die jongen speelt geweldig de afgelopen wedstrijden, echt een genot om ernaar te kijken. En daarnaast ontwikkeld die zich dus ook prima.

2 december 2015 om 09:27

@klich,
en wat ik dus aan wil geven is dat het onverstandig is om zo'n jongen (alleen) te beoordelen op de afgelopen wedstrijden. Praktisch gezien was het een groot talent dat niet onomstreden in het centrum van Feyenoord kon spelen. Nu maakt hij zijn minuten als linksback en zijn de grote clubs afgehaakt. Dat is de moraal van mijn verhaal.
Dat heb ik inderdaad een beetje 'aangedikt' door het woord meehobbelen te gebruiken, want een dragende speler bij Feyenoord vind ik hem zeker nog niet. Ik kan zo 5 spelers opnoemen uit de basiself die ik meer zou missen bij een blessure.

2 december 2015 om 22:20

Mag ik de namen horen? Gewoon uit nieuwsgierigheid. Ik dacht aan kuijt elia maar kom niet verder

2 december 2015 om 08:26

@ijsmuts

Kongolo is op Willems na de beste linksback van Nederland hij kan daarbij prima uit de voeten in het centrum, inderdaad op eredivisie niveau maar meehobbelen kinkt wel erg denigrerend.

2 december 2015 om 09:06

Denk je niet dat het gewoon te maken heeft met het niveau van de eredivisie? Ik geloof niet dat er in de tijd van vbasten en Cruijff er minder spelers uit de opleiding het tot het eerste haalden. Dus tenzij er in die periode bizar veel 'extreem' talent was is het gewoon onzin wat je verkondigt. Probleem is dat het gat tussen de eredivisie en grote competities te groot is, waardoor onze talenten minder vaak de kans krijgen in grote competities en wanneer ze wel die kans krijgen meer moeite hebben om aan te haken.

De generatie van Kongolo heeft intenationaal in de jeugd alles gewonnen wat er te winnen viel. Maar dat waren maar matige talenten?

En dan die sneer aan het eind richting Feyenoord... Ajax heeft voor het eerst in jaren meer eigen jeugd in het eerste staan dan Feyenoord en dan gelijk zo'n opmerking...

2 december 2015 om 09:20

@weef,
ik geef alleen aan dat teams steeds jonger worden. Kortom: talenten worden dus eerder in het eerste elftal gegooid. Dat gaat logischerwijs ten koste van de kwaliteit. Die paar talenten die vroeger doorbraken waren echte grote talenten. Nu spelen er ook vaak uit financiele noodzaak jonge jongens in het eerste.
En maak je geen zorgen, het was geen sneer. Ben zelf Feyenoorder, geen Ajacied. Wat ik ermee aan wil geven is dat het vooral de Ajacieden zijn die als 'groot' talent worden omschreven terwijl dat bij Feyenoorders veel minder snel gebeurd, op een Kongolo na. Een van Beek lijkt zich eerst 3 jaar te moeten bewijzen in de Eredivisie terwijl een Maduro, Bazoer of Tete na 2 invalbeurten tegen RKC al het Oranjeshirt aan mag trekken.

2 december 2015 om 09:45

@ ijsmuts. Het is zelfs als Feyenoorder lastig om kritisch op Feyenoord te mogen zijn, zo blijkt.

Bij Ajax worden talenten inderdaad vaak en snel gehyped. Logisch ook aangezien de jeugd al jaren onder een vergrootglas ligt door de revolutie. Dan wordt er meer over geschreven en komen mensen sneller tot een uitspraak.
Het principe van hypen is ook Feyenoord niet vreemd. Boetius en Vilenha werden ook als zeer grote talenten gepresenteerd met een fantastische toekomst in het vooruitzicht.
Echte Europese toppers uit eigen jeugd hebben Ajax en Feyenoord al veel te lang niet meer voortgebracht. Als er dan toch competitieve uitspraken worden gedaan, dan kun je we stellen dat Ajax historisch gezien veel meer toppers heeft voortgebracht, en recentelijk veel meer subtop. Feitelijk is Ajax nr2 als het gaat om het opleiden van spelers die uiteindelijk ergens als prof voetballen.

2 december 2015 om 10:05

ijsmuts, bijzonder om te lezen dat je jezelf wel 5x moet verdedigen en dat mensen nog niet snappen wat je bedoeld.

Ik snap je stukken wel en ik geef je gelijk.....of je nu Feyenoorder bent of niet, helaas focussen sommigen zich alleen op het negatieve in een verhaal.

2 december 2015 om 10:27

Je hebt gelijk dat er teveel en te snel jeugdspelers ingepast worden wat ten koste van de kwaliteit in europa en ook in de eredivisie gaat. Ik vind wel dat Tete samen met Karsdorp en Bazoer de uitzonderingen zijn. vroeger was het zo dat het geweldig was dat er een jeugdspeler 10 minuten voor tijd mocht invallen en mocht meedoen met de grote jongens. Als publiek verheugde je je dan op die invalbeurten. Nu staan er op een gekke zondag 4 18 jarigen in de basis.

2 december 2015 om 11:48

Dan is het toch wel grappig dat de enige ajax speler die de afgelopen jaren bij een topclub terecht is gekomen, ook zo'n beetje de enige ajax speler was die niet gezien werd als een wereldtalent

Gewoon 2 jaartjes verhuren, want ik denk dat Tete dan ongeveer weg gaat.

2 december 2015 om 07:43

Ik denk dat Ajax Terry Lartey Sanniez als backup van Tete ziet, bizar sterke verdediger, heeft snelheid om eventuele positioneringsfouten te herstellen en is jaren lang cv geweest. Nadeel is wel dat hij net als Tete redelijk klein is en hij niet geweldig is met de bal aan de voet, toch een talent om in de gaten te houden bij Jong Ajax.

2 december 2015 om 07:45

Geen al te beste oplossing. Zijn contract is dan afgelopen!
Verder moet over 2 jaar iemand uit de jeugd minstens net zo goed zijn als Van Rhijn.
Kan me overigens ook niet voorstellen dat een club het salaris van Van Rhijn wil betalen bij een verhuur

2 december 2015 om 10:28

Ik zou Tete toch weleens willen zien als cv.

Ik zou hem er bij houden als Tete geschorst is heb je niemand die hem kan vervangen of je moet een speler uit JA halen.

2 december 2015 om 07:50

Door dergelijk beleid is Ajax middelmatig geworden. De beste speler staat in de basis en de jeugd uit JA en de A1 houd de bank warm.
Een paar spelers voor de breedte uiteraard, maar dan zou ik niet aan een rechtsback denken. Op de bank heb je meer aan een Schöne, Serero, VD Hoorn en dergelijke. Ervaring op de bank kan alleen in een Ooijer variant door iemand die dat accepteert en wel mee kan komen. Heitinga past helaas ook niet meer bij Ajax.

2 december 2015 om 10:06

Hoezo? Van Rhijn is toch een prachtige vervanger op de bank? Ik heb juist eindelijk het idee dat de bank goed gevuld is met Van de Hoorn, Van Rhijn, Viergever, Serero, Heitinga, Cerny, Younes (als El Ghazi speelt), en Sinkgraven.

Dat vind ik juist positief. Cerny en zeker Younes maken het Fischer en El Ghazi erg moeilijk en Serero en Sinkgraven zijn een goede backup op het middenveld (van Beek nog niet meegerekend). En de opties in de verdediging zijn goed.

Wat wil je nog meer?

2 december 2015 om 10:23

Ik vindt dat je de kwaliteiten van de bank wel een beetje overschat. Worden al weer speler die een paar leuke wedstrijden hebben gespeeld helemaal opgehemeld. Daarnaast heeft sinkgraven nog steeds niet laten zien wat hij zou 'moeten kunnen'. Van de hoorn, tja...

Maar ik denk dat deze jongen bij elke club in de eredivisie in de basis zou staan, behalve bij Feyenoord en misschien Psv niet.

2 december 2015 om 08:22

Misschien psv niet? Arias is veeel beter en ik heb ook liever brenet in deze vorm.

2 december 2015 om 08:29

Arias is momenteel beter maar over de hele lijn vind ik Arias toch ook een twijfelgeval. Arias maakt veel onnozele fouten en pakt rare kaarten. Op het moment wel beter dan van Rhijn dat zegt meer over van Rhijn dan over Arias wat mij betreft.

Joh maak nou gewoon lekker het seizoen af in Amsterdam en kijk dan verder. Dan heb je tenminste een periode zonder voetbal, waarin je in alle rust je kunt oriënteren en mocht het tot een verkoop richting het buitenland komen kan je alle tijd nemen om dingen te regelen voor jezelf en je gezin. Er zijn maar weinig januari-aankopen die goed aarden bij een andere club, en dat is dikwijls vanwege alle haast en onrust die je als mens hebt tijdens zo'n periode.

2 december 2015 om 08:08

Die periode zonder voetbal heeft hij nu ook al; hij speelt niet.
Als je daar snel verandering in wilt brengen moet je in de winter al ergens anders heen gaan.

2 december 2015 om 08:35

Ja, want Van Rhijn zit nu heel de dag thuis? Stel hij verkast in januari naar Engeland. Dan stroomt hij direct in; dus dat wil zeggen dat hij gaat in 1 keer door met trainen, wedstrijden spelen. Nul tijd om je leven op orde te krijgen. Leuk man.... zit je 4 maanden lang op een hotelkamer met je gezin op een plek waar je vrijwel niemand kent.

2 december 2015 om 09:37

Maar wat is het verschil met een transfer in bv juli? Dan valt ie ook meteen midden in de voorbereiding van zijn nieuwe club. Heeft ie nog geen tijd.

2 december 2015 om 10:28

Er is toch een verschil tussen invallen in de voorbereiding waarbij je langzaam kan werken aan de synergie met het team en jezelf echt binnen de ploeg kan werken met trainingen, trainingskampen en oefenwedstrijden, en een januari transfer waar hij vrijwel direct er moet staan in competitiewedstrijden. Je hebt geen aanpassingstijd, wat sportief ongelooflijk vervelend is, en je hebt vaak geen tijd gehad om al onderkomen te vinden voor jezelf en je gezin, wat op persoonlijk vlak heel vervelend is en wat weer kan doorwerken in je persoonlijke situatie.

Overbodig zoals in de tekst staat lijkt me wat zwaar uitgedrukt. Ajax wil iedere positie dubbel bezet hebben,. Mits er iemand in de jeugd gemakkelijk door kan schuiven naar de A-selectie denk ik dat Van Rhijn een winterse transfer uit zijn hoofd kan zetten.

Ik begrijp dat hij wil spelen maar van mij hoeft hij niet weg, prima back, komt sympathiek over. Ideale stand-in voor Tete, die nog jong is en daarom bijvoorbeeld toch een dip kan krijgen of met vermoeidheid/blessures te kampen kan krijgen. Dan is het wel lekker als je Van Rhijn kunt brengen.

Het zou me niet verbazen als het op dat vlak nog wat onrustig bij Ajax gaat worden in de winterstop. Van Rhijn wil nu verder kijken. Eerder liet van den Hoorn zich in dezelfde bewoordingen uit. Twee spelers die (logisch) niet in de basis staan, weinig speelminuten krijgen en dus (ook logisch) verder willen kijken en weg willen bij Ajax. Het zou mij tevens ook niet verbazen wanneer Heijtinga zegt van ik vind het wel genoeg geweest en ontbindt mijn contract maar.

2 december 2015 om 09:38

Dat is het nadeel ook van al die lange contracten. Enerzijds begrijpelijk maar anderzijds krijg je wel een erg grote selectie zo als er te weinig mensen weggaan. En de doorstroming stokt.

Zo gaat het toch al jaren bij ajax komen spelers als heitinga, van rhijn etc sporadisch aan de bak. Bij psv ondermeer jozefzoon die door bergwijn is voorbijgestreefd. Bij feijenoord zijn het toornstra en immers. Dat is inherent als je bij een topclub dan ben je de held en binnen no time ben je tribuneklant/reserve. Het is nu de kunst om zulke spelers tevreden houden of gewoon weg te doen dmv verhuur of verkoop.

2 december 2015 om 08:37

Maar jozefzoon is lang geblesseerd geweest, dus vindt dat geen goede redenering

Die mag wel naar AZ komen, eindelijk concurrentie voor Johansson op de rechtsback positie.

Vreemd als Ajax hem laat gaan. Je hebt geen vervanger op het moment voor als tete zoals bijv. Nu in de EL geschorst is. Of een keer geblesseerd raakt. Daarnaast heeft hij vast ook nog een keer rust nodig. Hoewel je misschien als hij afwezig is in NL ook wel weer 3-4-3 kan spelen.

Dit is toch wel het gevaar van blijven bij je club, je kan door een talent voorbij gestreefd worden. Ik vermoed dat dit niet met Bazoer gebeurt bijvoorbeeld, maar een Klaassen of Veltman zou dit ook zomaar kunnen overkomen wanneer er een groter talent doorkomt. Als er buitenlandse interesse is komt die misschien te vroeg, maar het is soms verstandig om toch de stap te maken. Kijk naar vd Wiel bijvoorbeeld, die had niet bij Ajax moeten blijven. En van Rhijn overkomt nu hetzelfde. Zit je in Amsterdam een jaar op de bank, dan zijn het clubs uit de eredivisie en onder uit de Primera Division die nog interesse hebben, maar niet meer de grote clubs die je dat jaar ervoor wilde. Ik weet niet of het voor Van Rhijn geldt, maar ik lees vaak dat het verstandig is om te blijven bij een club die je heeft opgeleid. Maar kijk dus naar Van Rhijn, of nu Vilhena, of wat als Boëtius nu was gebleven, zat hij ook op de bank. En kijk hoe Bakkali het nu doet, die speelt meer dan bij Psv. Soms moet je het ijzer smeden als het heet is, een speler als Klaassen zou ik toch adviseren ondanks zijn lange contract dat mocht er een mooie club komen deze zomer er toch serieus over na te denken. Met de aanwas van talenten op het middenveld zie ik hem namelijk vroeg of laat wel sneuvelen als hij te lang bij Ajax blijft.

2 december 2015 om 09:40

Bakkali was bij PSV ook wel aan spelen toegekomen als ie het wat slimmer aangepakt had.
Ben het verder met je eens, als van Rhijn te lang wacht rest enkel de ED nog voor hem.

Typisch, ipv hard werken en mentaliteit tonen willen ze na een half jaartje weg. Alsof je het met deze instelling ergrns anders wel gaat redden?! En als je toch weg wilt dan zijn clubs als Groningen, AZ, Heerenveen meer het niveau waar je het moet zoeken en waar je kunt aantonen wat je kunt. Ga je naar het buitenland dan wordt het nooit meer iets

2 december 2015 om 09:27

Dit commentaar vind ik richting van Rhijn oneerlijk. Die jongen wordt afgetroefd door een 18-jarige 'snotneus' maar heeft al die tijd gewoon z'n best gedaan zonder commentaar te geven. Echter beseft hij nu dat Tete altijd de voorkeur zal blijven krijgen, en zet hij liever z'n carriere elders voort zodat ie aan spelen toe komt. Ik vind dat geen gebrek aan mentaliteit, sterker nog het siert hem dat ie graag wil spelen, ipv gewoon z'n salarisje ontvangen.

Terecht dat van Rhijn niet in de basis staat, want Tete is echt een verademing op de rechtsbackpositie! Heerlijke tackles en hij timed ontzettend goed. Eindelijk een rechtsback die dat kan bij Ajax. Van rhijn komt pas aan de bak als Tete geblesseerd is.
Van Rhijn heeft genoeg kansen gehad, maar hij komt gewoon tekort voor dit niveau.

2 december 2015 om 09:42

Als je zegt dat van Rhijn te kort komt voor dit niveau is ie dus middelmaat in de ED?

Verhuren aan Cambuur!! Mooie club voor hem met garantie op speeltijd. Voor Cambuur een kwaliteitsimpuls, voor Van Rhijn speeltijd, win-win.

Logisch dat hij wil vertrekken. Als je al de nodige interlands achter de rug hebt, zit je niet te wachten op wedstrijden in de Jupiler.
Maar eerlijk is eerlijk, hij is voorbijgestreefd door een veel betere (en betrouwbaardere) rechtsback. Dat beseft hij als te goed en daarom hoor je hem niet klagen in de media.

Alleen als Ajax hem laat vertrekken, wat hebben ze er achter zitten, die in noodgevallen Tete kan vervangen ?

Van mij mag hij verkocht worden, het is een lakse speler die te vaak niet bij de les is. En die van verdedigend ingrijpen nooit gehoord heeft en vaak door zijn nonchalansme mede spelers in de verdediging ernstig in de problemen brengt. Hopelijk gaat Ajax door selecteren, maar dan hebben we nog het probleem dat we een directeur voetbalzaken hebben die totaal geen fatsoenlijk scouting oog heeft.

Ben benieuwd als je een team samen zou stellen van de talenten met interlands die het niet echt zijn geworden, als deze van Rhijn, Maduro, Babel en ze samen in één elftal op zou stellen wat het dan zou worden in de eredivisie.

Ajax moet eerst met Tete gaan verlengen (2018 en Raiola) en dan pas kijken wat ze met van Rhijn doen, als Tete verlengt tot 2020 dan is dat het moment om van Rhijn te verkopen en Owusu/sanniez door te schuiven vanuit de opleiding.

Van Rhijn begon sterk toen hij doorbrak maar elk seizoen daarna werd het minder. Tete heeft zich wel goed door ontwikkeld en i hem dus nu voorbij gestreefd. Tete heeft tot nu toe alleen maar goede wedstrijden gepeeld dus voor van Rhijn lijkt het wel einde verhaal. Ben benieuwd waar hij dan eventueel naar toe gaat. Ik zie hem namelijk niet snel de overstap maken naar een middenmoter in de eredivisie, denk dat hij zichzelf daar te goed voor vind...maar waar heen dan?

Kom maar lekker naar PEC Zwolle, verhuur voor een half jaar ofzo ( de Necid constructie ).
Door concurrentie zal het niveau van Bram van Polen ook weer omhoog gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren