Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gaat gesprek aan met AZ over Kroes; mogelijke opvolger Steijn bekend

Laatste update:

Michael van Praag en Louis van Gaal doen er alles aan om Alex Kroes eerder naar Ajax te halen. Kroes kan vanwege een concurrentiebeding officieel pas op 15 maart 2024 aan de slag bij de Amsterdammers als algemeen directeur, maar Van Gaal en Van Praag leggen zich daar niet bij neer. Zij hebben volgens De Telegraaf een afspraak gemaakt met AZ-directeuren Robert Eenhoorn en René Neelissen om Kroes eerder naar de Johan Cruijff ArenA te laten komen. Van Gaal en Van Praag zetten in op 1 januari 2024 als nieuwe startdatum. Bovendien weet de ochtendkrant dat Mitchell van der Gaag op het lijstje staat als potentiële opvolger van Maurice Steijn. Het is echter de vraag of Van Gaal zijn mogelijke komst ziet zitten.

Van Praag wordt op 17 november voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen, terwijl Van Gaal al is aangesteld als adviseur van de RvC. Na het vertrek van Edwin van der Sar ontstond er een vacuüm op de plek van algemeen directeur. Jan van Halst werd naar voren geschoven uit de RvC om de rol van algemeen directeur tijdelijk in te vullen. Van Halst treedt na de komst van Kroes echter terug en meldt zich dan ook niet meer in de RvC, daar hij dan zijn eigen functioneren zou moeten beoordelen.

Ajax kondigde de komst van Kroes al in een eerder stadium aan, maar hield daarbij toen geen rekening met het non-concurrentiebeding dat Kroes bij AZ heeft. Lange tijd leek het erop dat 15 maart 2024 de vroegst mogelijke datum zou zijn voor Kroes om te kunnen starten in de Johan Cruijff ArenA. Wel gaf Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, onlangs bij ESPN aan dat er te praten valt over een deal. “Dan moet Ajax aan tafel komen", vertelde hij. “Laat Ajax zichzelf gewoon melden als ze dat belangrijk vinden.”

AZ lijkt gezien de eerdere woorden van Eenhoorn dan ook bereid om Kroes eerder te laten gaan. Aan welke voorwaarden de Alkmaarders dan zouden denken, maakt De Telegraaf niet bekend. Eerder werd er gesuggereerd dat de voorwaarde zou zijn dat Ajax de komende jaren van spelers en personeel van AZ af zou blijven. "Ook dat is onzin, ik heb al veel onzin gelezen", ontkrachtte Eenhoorn die geluiden. "Het gaat er gewoon om: hoe ga je met elkaar om?"

Ajax verkeert in een sportieve én bestuurlijke crisis en dat doet Kroes pijn, zo liet hij begin oktober weten tegenover de NOS. Een eerdere startdatum zou hij dan ook zeker zien zitten. “Als ik morgen mag beginnen, dan heel graag. Je kan begrijpen dat ik ook met lede ogen toekijk wat er momenteel gebeurt. Maar ik denk nog steeds dat het heel lastig is om eerder te beginnen, maar ik sta er zeker wel voor open en dat weten de mensen binnen Ajax ook.” Of het daadwerkelijk van een eerdere startdatum gaat komen, valt nog te bezien. Wel lijkt de kans groter dan ooit gezien de benadering van Ajax.

Van der Gaag
De Telegraaf weet dat Ajax ook op technisch vlak niet stil heeft gezeten. Van Halst werkte al voor de komst van Van Gaal achter de schermen aan een opvolger van Maurice Steijn, voor het geval hij het niet op de rit zou krijgen. Eén van de namen die op het lijstje van Van Halst stond was die van Van der Gaag.

Van der Gaag was eerder al de eindverantwoordelijke bij Jong Ajax en werkt tegenwoordig samen met Erik ten Hag bij Manchester United. Steijn heeft de boel nog altijd niet aan de praat gekregen, maar het is nog de vraag of Van Gaal de komst van Van der Gaag ziet zitten. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat Ten Hag zijn rechterhand wil laten vertrekken. Van der Gaag ging op voorspraak van Ten Hag met hem mee naar Man United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

€50 miljoen, niet minder.

12 oktober 2023 om 21:56

Akkoord.

12 oktober 2023 om 21:59

Top, ik stuur binnenkort een factuur. Onderhandel ik verder met AZ dat ik Alex Kroes overneem voor +- 20 miljoen 😉

12 oktober 2023 om 22:20

Droom lekker verder 👍

12 oktober 2023 om 23:59

Als Ajax hem zo graag wilt hebben leggen ze toch gewoon het bedrag neer dat AZ verlangt? Geld zat in Amsterdam.

13 oktober 2023 om 01:41

Ja gewoon joh, 50 miljoen heel gewoon voor een AD. Gewoon doen man. Onbeperkte geldkraan.

13 oktober 2023 om 07:51

AZ wil niet eens geld hebben maar dat er bepaalde afspraken gemaakt worden (zover bekend o.a. over het ronselen van meer personeelsleden van AZ).

13 oktober 2023 om 08:20

@Janssen

Zo een afspraak zou in strijd zijn met de grondwet omtrent recht op inkomen en recht op arbeid naar mijn weten.

Is dezelfde reden dat een concurrentie beding in de rechtbank praktisch nooit stand houd, tenzij er echt expliciete clausules zijn opgenomen.

Een relatie beding daarentegen houd praktisch altijd stand.

Lullen voor spullen! Zet hem op, Michael en Louis! Goed werk

Nou ben benieuwd waar ajax voor moet tekenen om dat voor elkaar te krijgen.

12 oktober 2023 om 22:02

Als ik het me goed herinner was er eerder gezegd door iemand van AZ dat AZ daar best mee akkoord zou willen gaan, maar daarvoor Ajax bepaalde afspraken zou moeten nakomen inclusief een donatie aan een geselecteerd goed doel (of zoiets was het iig). Ajax ging niet op de mail in om onbekende redenen, waarna AZ het ook maar in het archief stopte.

12 oktober 2023 om 22:19

Er is van alles geroepen.
Ik heb voorbij horen komen dat Ajax 10 jaar lang geen (jeugd) spelers of ander personeel van AZ mag benaderen. Er is ook ergens geroepen dat AZ mogelijk de helft of een flink deel van de CL inkomsten uit het corona jaar wil hebben. Er is ook wel eens ergens voorbij gekomen dat het onanks alle grote woorden van AZ wel gewoon om geld draait en een donatie aan een goed doel heb ik ook ergens langs zien komen als was dat ook in combinatie met andere afspraken.

Het enige waar ongeveer iedereen en alle bronnen het over eens zijn is dat ze Ajax een voorstel hebben gedaan waar Ajax nooit op terug is gekomen. Al zou het natuurlijk kunnen dat Ajax een van de bovenstaande punten zo absurd vond dat ze daarom niet de moeite hebben gedaan, dus zonder het voorstel te weten is het ook lastig om daar echt iets van te vinden.

12 oktober 2023 om 23:14

Die donatie was om die clausule in April(?) Geloof ik achterwege te laten. Zal echt wel een oplossing voor komen hoor, AZ gaat geen miljoenen vragen.

12 oktober 2023 om 23:57

@spursfan96 - Reken maar dat AZ op een bedrag gaat zitten waarbij het Ajax in een twijfel-positie brengt. Waarom zou AZ mee willen denken in het belang van Kroes en Ajax? Kroes is al weg en als iets wel is gebleken, is dat de bestuursleden dat seizoen in de corona-periode nog lang niet zijn vergeten. Betreft die eerste zin ben ik uiteraard aan het gissen, maar het lijkt me aannemelijker dan dat de deal klapt op een bepaald bedrag richting een goed doel.

13 oktober 2023 om 08:24

Tuurlijk gaat Az meewerken. Ze hebben nu een man op de loonlijst staan waarvan ze weten dat die uiterlijk over zes maanden bij Ajax aan het roer staat. Ze kunnen hem dus niet meer mee laten vergaderen en onderdeel maken van beleidsplannen. Kortom, hij is een heel dure kracht geworden voor AZ.

13 oktober 2023 om 12:01

En waar haal je vandaan dat hij op de loonlijst bij AZ staat? Hij heeft al ontslag genomen en maar door het concurrentie beding niet nu al beginnen bij Ajax.

12 oktober 2023 om 22:04

Lekker 5-10 miljoen overmaken naar Alkmaar moet toch voldoende zijn. Kost een beetje aanwinst ook, en deze man is momenteel echt wel belangrijker dan nog een middenvelder..

12 oktober 2023 om 22:16

En wat vind je van Van der Gaag? Vind het niet handig om weer een lichtgewicht neer te zetten. Ajax lijkt meer behoefte te hebben aan iemand met ervaring

12 oktober 2023 om 22:23

@Martijn: voor 5 miljoen iemand 3 maanden eerder laten starten lijkt me wat veel van het goede

12 oktober 2023 om 22:41

Die extra transferswindow die je mee pakt is natuurlijk zo ongelooflijk belangrijk. 5 miljoen klinkt veel. Maar ervan uitgaande dat je toch nog minimaal confetti league speelt. Kom je één Europese ronde verder heb je het er uit. Nog niet gesproken hoe cruciaal het is een goede tweede seizoenshelft te hebben zodat je toch weer minimaal de EL haalt. Dat alles bij elkaar is tientallen miljoenen waard. Dan lijkt 5 miljoen mij een kleine prijs.. Misschien neemt AZ ook wel genoegen met 2 of 3, maar naar mijn mening moet je alles op alles zetten hem voor december in de club te hebben..

12 oktober 2023 om 22:45

5 miljoen is idioot veel. Ooit eerder überhaupt een miljoenenbedrag betaald voor een AD? Hij komt ook als AD en niet als TD, dus zoveel invloed heeft hij niet op de transferwindow.

Laten we hem ook niet groter maken dan hij is, heeft alles nog te bewijzen.

12 oktober 2023 om 22:46

Maar zolang Ajax - directe concurrent van AZ - ongeveer per week miljoenen minder waard wordt is dat vanuit dat opzicht altijd nog aantrekkelijker.

12 oktober 2023 om 23:15

Alsof de algemeen directeur enorm veel invloed uit gaat oefenen op het transferbeleid... daar heb je een TD voor en scouts.

13 oktober 2023 om 07:52

Zover bekend wil AZ alleen maar bepaalde afspraken met Ajax maken en verlangen ze niet eens geld.

13 oktober 2023 om 09:38

@FR010FRDAM: v der Gaag zou zeker niet de juiste trainer voor Ajax zijn als Steijn het niet op de rit krijgt. v der Gaag is idd nog meer een lichtgewicht die zelfs geen ervaring heeft als trainer op eredivisie niveau. Ajax kan dan Reiziger beter terughalen. Die heeft zelf in de Europese top gespeelt en is Ajaxied in hart en nieren. Ik denk dat van Gaal daar ook eerder voor zou gaan trouwens. Reiziger is een speler die onder v Gaal veel mooie prijzen pakte bij Ajax.

13 oktober 2023 om 13:30

Chesky: dubbel, je kan ook zeggen dat Steijn een bewezen lichtgewicht is Juist omdat hij al meerdere ED en KKD teams heeft gecoachd en er nooit eerder een topclub voor hem is gekomen, dan lijkt middenmoot ED wel het hoogst haalbare. Van der Gaag is een gokje maar kent de club, kent de speelwijze, heeft lang samengewerkt met Ten Hag dus zal ook een vergelijkbare management stijl hebben (ook qua fitheid, intensiteit van de trainingen etc). Dus ik denk dat die keuze helemaal niet zo gek is.

Heitinga deed het ook slecht met Jong Ajax, en Schreuder is in het buitenland ook allerminst geslaagd. Ze hadden vorig jaar gewoon Reiziger neer moeten zetten ipv Heitinga ik denk dat dat een hele goede zet was geweest. Maar die gaat nu echt niet opeens halverwege het seizoen weer terugkomen nadat hij net bij Jong Oranje zit, en zeker niet als puinruimer nadat ze hem compleet hebben genegeerd. Voor nu vind ik v d Gaag helemaal geen vreemde keuze.

13 oktober 2023 om 00:24

1 ding weet ik wel, niemand tekent nog een concurrentiebeding bij AZ

13 oktober 2023 om 03:45

Want? Denk dat er maar zeer weinig arbeidscontracten zijn waar geen concurrentiebeding in staat

13 oktober 2023 om 07:43

Kingb omdat ze eraan gehouden worden? En dan ook nog eens maar de helft ervan trouwens. Lijkt me redelijk coulant van az al.

Dit zie ik graag een actief rvc, lijken goed werk te verichten en daadkrachtig te zijn, verbetering ten opzichte van hiervoor !
Hopen op een goed resultaat en dat kroes sneller kan starten!

12 oktober 2023 om 21:49

Waarom zou az dat goed vinden?

12 oktober 2023 om 21:50

Medelijden?

12 oktober 2023 om 21:52

Poen natuurlijk. Michael van Praag en Louis van Gaal die namens Ajax om gunsten komen vragen. Daar spat wel net genoeg wanhoop vanaf om er een Wijndalletje oid bij te vragen.

12 oktober 2023 om 21:53

Omdat er afspraken gemaakt worden waar AZ mee kan leven? En AZ houdt er op die manier nog wat extra’s in de vorm van die afspraken aan over, wat ze in maart niet zouden hebben.

12 oktober 2023 om 22:17

@John Terry. Teken ik voor. Wij mogen vast Kroes hebben en dan krijgen zij Wijndal terug!

13 oktober 2023 om 08:56

De relatie tussen AZ en Ajax is best prima hoor.
Zolang er geen jeugdspelers slinks worden overgehaald leeft AZ op goede voet met Ajax.
Ajax betaalt ook altijd prima bedragen voor spelers (om ze later weer te verhuren).

Als Kroes van de loonlijst uit Alkmaar af kan heeft dat ook waarde he?!
Beetje geld van Ajax erbij en wat concrete afspraken en iedereen is blij.

12 oktober 2023 om 22:48

Das t minste de lat ligt wel erg laag zo. Positief dat Steijn mogelijk en eindelijk ongeschikt is bevonden. Maar vd Gaag ik ken de beste man als trainer niet echt eigenlijk hoe komen ze daarbij terecht.

Proberen ze toch nog degradatie te ontlopen. Zonder gekheid. Goede zet. Het kan alleen maar beter gaan.

13 oktober 2023 om 00:17

Haha niet zo moeilijk toch om van 16e naar 15e te gaan :P

Ze mogen Wijndal hebben, aan hem hebben we toch niks.

12 oktober 2023 om 21:54

Maar wat wint AZ dan met een dergelijke deal?

Beter deze twee op pad dan van Halst. Die laatste is ad interim, maar dan wel van lege dozen. Van Gaal neemt gewoon het heft in handen.

12 oktober 2023 om 21:54

Idd v halst heeft eigenlijk weinig te vertellen of bepalen. En die gaat er toch al uit. Nu nog die hockyboy die maar weer lekker naar t hocky terug moet of bij een andere sport dan ook maar belangrijk proberen te doen

12 oktober 2023 om 22:17

Je weet dat er genoeg voorbeelden zijn van mensen uit andere sporten die succesvol zijn in de voetbalwereld?

Zoals bijvoorbeeld Eenhoorn van AZ..

13 oktober 2023 om 06:34

Dit roepen ze bij VI dus gaan mensen als Jeffrey dit napraten omdat ze geen eigen mening hebben.

Maak je zo'n man niet veel te groot nu al? Ik kan me niet voorstellen dat hij in zijn positie veel verandering brengt op korte termijn. Voor de lange termijn kan hij een groot verschil maken, maar zouden die tweeënhalve maand dan veel verschil maken?

Logisch dat Az zich zo opstelt trouwens, kijk niet gek op als ajax in blinde paniek bereid is diep in de buidel te tasten.

12 oktober 2023 om 22:05

Een miljoen zie ik ze wel neerleggen dus als dat diep in de buidel tasten is dan wel. Ik zie ze alleen geen miljoenen betalen voor een paar maanden en al helemaal niet zoals in de telegraaf (voor wat het waard is) is geopperd waar AZ op uit zou zijn de helft van de CL inkomsten uit het corona jaar af staan.

Kroes heeft natuurlijk wel een behoorlijk netwerk in de makelaars wereld. Ik denk dat ze hem daarom nu al willen hebben (niet voor niets dat hij initieel in beeld was als TD). Of dat het verschil gaat maken moeten we afwachten, maar met een of twee gerichte aankopen zouden ze natuurlijk wel de selectie een eind op weg kunnen helpen richting in ieder geval een Europees ticket

12 oktober 2023 om 22:12

Het gaat toch niet om geld volgens vriend Eenhoorn?

12 oktober 2023 om 22:19

Nee en misschien meent hij het nog, maar als je tot een overeenkomst wilt komen zal dat hoogstwaarschijnlijk financieel geschikt worden.

12 oktober 2023 om 22:48

In Alkmaar lachen ze zich toch kapot hoe hun grootste conncurrent ten gronde gaat. Ik denk niet dat ze zich geroepen voelen hen te helpen. (overigens begrijp ik dat ze al een half jaar van zijn beding af hebben gehaald)

12 oktober 2023 om 23:54

Dat idee heb ik dus ook. Feit is dat werkelijk niemand weet of deze man uberhaupt de competenties heeft voor een functie als AD bij Ajax. Toch wordt hij nu al op een voetstuk geplaatst op basis van eigenlijk niets concreets met betrekking tot een dergelijke functie.

13 oktober 2023 om 08:31

Ik vind niet echt dat hij op een voetstuk wordt geplaatst. Het is meer dat je wil dat de AD die al hebt aangesteld zo snel mogelijk begint, aangezien het zo’n enorme puinhoop is. Van Halst durft geen beslissingen te maken en er moet ook weer opnieuw een TD aangesteld worden. Het is in deze situatie gewoon niet slim om daarmee te wachten tot het maart is, je moet zsm doorpakken met alles.

13 oktober 2023 om 08:58

Een directielid maakt nooit binnen 2,5 maand het verschil, maar Ajax is inmiddels wel een schip zonder kapitein en stuurmannen. Dus de urgentie is er wel degelijk. En ja, dan kost het iets meer dan normaal.

Benieuwd of AZ z’n poot stijf houdt of dat ze in Almaar weer eens het lachertje van de eredivisie worden…

12 oktober 2023 om 22:10

Alleen in het onwaarschijnlijke geval dat ze hem voor een ton laten gaan zou dat kunnen, maar ik geloof niet dat AZ het lachertje van de Eredivisie wordt.
Zelfs als ze hem voor niets laten gaan denk ik dat het vooral de RVC - van Halst zijn die worden uitgelachen omdat ze niet eens de moeite hebben genomen om met AZ in gesprek te gaan terwijl ze hem voor niets op hadden kunnen halen.

En alles wat AZ er uit haalt is uiteindelijk mee genomen tenzij ze echt met een fooi genoegen nemen.

13 oktober 2023 om 07:47

Don Era jij vindt op dit moment echt az het lachertje van de eredivisie?
Niet de club die net 2 zomers achter elkaar 100zoveel miljoen uitgeeft en ergens onder het midden bungelt, en nu zijn kleine broertje moet gaan smeken of ze alsjeblieft hun ad wat eerder mogen aannemen om het zinkende schip te redden?

Waarom niet meteen het hele management, trainer, opleiding vragen ipv stuk voor stuk ?

Akpom gaaei mikautadze naar az en kroes gelijk beginnen.

12 oktober 2023 om 22:25

Gaaei begint eindelijk zijn draai te vinden, zou wel heel dom zijn om hem nu weg te doen

Er staat een contaminatie in het artikel: 'op de praat'. Het is of 'aan de praat', of 'op de rails'. Tenzij het Vlaams gebruik is, want die zitten ook op de bus, nooit erin...

Van Gaal en van Praag is wel een goed duo om het weer op orde te krijgen. Ben alleen wel geschrokken door een van Halst als hij echt die Gaag op zijn lijstje zet. Je weet nu toch dat een ervaren trainer gewenst is dan ga je toch niet voor een trainer die nu assistent is en eigenlijk nog niet de leiding had bij een grote club. Dat wordt weer een geval Steijn, niet goed genoeg.

12 oktober 2023 om 22:25

Van der Gaag lijkt me ook niet de juiste man. Zoals je zegt, je hebt een zwaargewicht nodig die een goede organisatie snel kan neerzetten. Van daaruit kan je weer aan attractiviteit gaan denken. Eerst zorgen dat je geen 100miljoenmiljard kansen per wedstrijd om de oren krijgt.

Hoe serieus moeten we dit nemen als het de lijst van Van Halst is?.

Als het de lijst van Van Gaal zou zijn, zou dat toch wel zo vermeld worden neem ik aan?.

Van der Gaag?

Als het voor een noodoplossing is, doe dan Advocaat tot het einde van het seizoen.
Hij heeft bewezen een team uit het dal te kunnen trekken.
Voor de korte termijn is Advocaat de ideale persoon.
En dat geeft Ajax de tijd om achter de schermen een voltallige opvolger te vinden voor de lange termijn.

12 oktober 2023 om 22:28

Van der Gaag is de middelmaat inwisselen voor middelmaat. Alleen met een toptrainer ga je het tij keren. Anders kan je Steijn beter laten zitten en het jaar doorstrepen.

12 oktober 2023 om 23:11

Daarom noem ik ook Advocaat, die heeft zich bewezen in korte tijd een ontspoord team op de rit te kunnen krijgen.
Voor de korte termijn is Advocaat de beste en meest logische keuze.

Met van der Gaag ruil je inderdaad middelmaat in voor middelmaat.

Nog paar weken geduld en Ten Hag is weer beschikbaar. Alleen heb je dan wel een achterstand van ca. 15 punten op de top 4.

12 oktober 2023 om 22:48

Ten Hag is dan weer zonder baan, beschikbaar is een ander verhaal...

12 oktober 2023 om 22:51

Ik denk dat Ten Hag na United in Duitsland aan de slag zal gaan. Het zou me in ieder geval gigantisch verrassen als hij weer terugkeert in Amsterdam.

13 oktober 2023 om 00:00

Ten Hag zie ik gewoon het seizoen afmaken. Een heel bijzonder moment zoals in de laatste pot kan ze zomaar een boost geven. Kwaliteit genoeg in de selectie. Met een paar wedstrijden weten we meer.

13 oktober 2023 om 07:49

Gabst... waarom zou hij dat doen? Afbreukrisico hoger dan 50% lijkt mij.

12 oktober 2023 om 22:55

Net of ten Hag het eerste vliegtuig naar Amsterdam gaat nemen als hij eruit vliegt bij United, zijn goede naam en zijn ambitie maken dit niet vanzelf sprekend.

Zijn assistent wordt genoemd, maar stel dat ten Hag zou komen, van stront maak je nog steeds geen boter.

Van der Gaag, is een beetje Alfred Schreuder de Tweede, ook kaal, ook voormalig assistent van Ten Hag, daardoor ingezetene van Ajax, maar weinig inspirerende, karakterloze figuur zonder ervaring als hoofdtrainer op topniveau.

Zou Bert van Marwijk niet te porren zijn voor een laatste job? John van den Brom heeft een prima staat van dienst. Deed het verdienstelijk in de Eredivisie, in Belgie en thans bij Lech Poznan in Polen. Jan Olde Riekerink?

Begrijp ook wel dat er in de organisatie van Ajax iets moet veranderen, maar laten we nou niet gaan doen of Alex Kroes die ballen voor gaat geven en ze er ook nog eens zelf in gaat koppen, zal absoluut een goede directeur zijn, maar meer ook niet dan dat.

12 oktober 2023 om 23:52

Sowieso mag ik voor Ajax hopen dat de Telegraaf dit gewoon uit hun duim zuigen. Anders hopen ze gewoon een kopie van Ten Hag aan te trekken. Dat terwijl de situatie van Ten Hag momenteel wel laat zien dat de omstandigheden ook minstens goed moeten zijn om een ploeg aanvallend te kunnen laten spelen op het niveau waarin ze actief zijn.

vd Gaag??
lood om oud ijzer.
Zoals het er NU voorstaat heb je een zeer ervaren man nodig.
niet iemand die ervaring mag komen opdoen.
Ik kan me niet voorstellen dat Ajax na Schreuder, Heitinga) en Stein weer met een trainer aan komt zetten zomder ervaring als eindverantwoordelijke bij een eerste elftal dat
er zo beroerd voor staat
zoveel nieuwe spelers heeft
zoveel buitenlanders heeft

Hier moet een oude ervaren man staan, die met dit bijltje kan hakken
ik ken er eigenlijk maar 1
ADVOCAAT

Mitchel van der Gaag??? Jezus Christus, houd het dan gvd nooit op?? Ga eens normaal beleid voeren daar en doe wat Ajax groot heeft gemaakt. Donder op met dit soort namen!

Tja, het is dus 1 van deze twee scenario's:

1: De Telegraaf schrijft maar wat op (in dat geval zou je die voetbalmensen op staande voet moeten ontslaan).

2: Van Gaal en/of Van Praag zitten er net en lekken alles om de 1 of andere reden al door (lijkt me sterk).

Daarnaast lijkt Van Der Gaag me een hele vreemde keuze als je kijkt naar de afgelopen pakweg 17 maanden. Dan benader je hem min of meer enkel omdat je hoopt op een kopie van Ten Hag. Een beetje zoals Van Der Sar hoopte bij het aanstellen van Schreuder.

Het blijft opvallend om te zien dat alle ajacieden denken dat met Kroes de verlosser wordt binnengehaald. De beste man heeft zo ongeveer 0 inbreng gehad in het huidige succesvolle AZ. Hij heeft er pak’m beet een half jaar gezeten.

Hiermee is echt de boel niet opgelost hoor. Sterker nog, er gaat nu een Van Gaal kamp ontstaan waar absoluut niet iedereen happy mee is binnen ajax. Stel je voor dat ook Danny Blind weer een functie krijgt… Nieuwe slangenkuil incoming!

13 oktober 2023 om 00:06

Je kunt beter gaan slapen want je kraait alleen maar onzin uit. Kroes hoeft geen wonderen te verrichten, hooguit vanuit de top de boel in de gaten te houden. Blind in de RVC is prima met al zijn ervaring. Van Gaal en Praag hebben de meeste Ajacieden respect voor en ze zijn er voor de korte termijn. Ziet er bovenin al gezonder uit, zal helaas nog even duren voordat zich dat naar het voetbal vertaalt maar ook dat komt vanzelf weer goed. Slaapze!

13 oktober 2023 om 00:20

Teruggrijpen naar het verleden is meestal niet de oplossing. Integendeel. Maar ik laat me graag verrassen.

Ik juich het aantrekken van Kroes overigens wel toe, maar wat ik bedoelde te zeggen is dat veel mensen lijken te denken dat hij de boel binnen een paar maandjes wel weer helemaal op de rails krijgt ofzo.

Zo’n big shot is het nou ook weer niet. Ach, het is allemaal gestoeld op hoop zullen we maar zeggen.

13 oktober 2023 om 06:27

Nee dat denkt helemaal niemand. Dat maak jij er zelf van. Het is gewoon een man met ontzettend veel ervaring in zijn werkgebied en met succes. Echte Ajacied en hij weet van wanten. Kijk wat hij met GAE heeft gedaan. Deze man is de perfecte man om Ajax er weer bovenop proberen te helpen en nee niemand denkt dat dat binnen een paar maanden gebeurt.

13 oktober 2023 om 06:24

@ronl…..Maar misschien kan je even kijken naar wat kroes allemaal voor Az heeft gedaan. Geen enkele Ajacied kijkt namelijk naar wat hij bij Az heeft gedaan

Als ze hem gaan losweken zal het wel een kwestie van “weken” zijn…

13 oktober 2023 om 07:57

Zekers, maar hoe lekker is het om als nieuwe toezichthouder wel te kunnen zeggen dat je hem eerder gehaald hebt. Daarbij geef je gelijk een sneer naar de oude toezichthouder.

Ik geloof eerlijk gezegd heel weinig van dit verhaal. Hoe kan een adviseur van de RVC onderhandelingen voeren met een andere club. Als een technisch verantwoordelijke een trainer wil aanstellen dan doet hij dat of een adviseur daar nou mee eens is of niet. Uiteindelijk bepaald de technische directie, als de adviseur dit bepaald is het helemaal zoek in een beurs genoteerd bedrijf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren