Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Persie onthult ‘bizarre’ onderhandelingen over terugkeer bij Feyenoord

Laatste update:

Robin van Persie keerde in 2018 terug bij Feyenoord en beëindigde anderhalf jaar later zijn loopbaan in Rotterdam. Ondanks dat de nu 36-jarige oud-aanvaller graag wilde terugkeren bij zijn jeugdliefde, verliepen de onderhandelingen over een verbintenis niet eenvoudig. Van Persie vertelt in een interview met Helden Magazine dat Feyenoord hem in eerste instantie alleen een contract voor vier maanden wilde aanbieden.

Van Persie gaf samen met zijn vrouw Bouchra een uitgebreid interview aan het tijdschrift. “Robin raakte in Turkije een beetje op een zijspoor in dat laatste seizoen. In die periode was hij veel aan het bellen met trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij zei mij niet wat hij precies wilde, riep alleen: ‘Ik heb Gio weer gesproken.’ Dat was zijn manier om mij een beetje te peilen. Na een paar keer zei ik: volgens mij wil je gewoon terug naar Feyenoord, doe het gewoon, wat heb je te verliezen?”, vertelt de vrouw van Van Persie. De topscorer aller tijden van Oranje speelde weinig in zijn laatste maanden in dienst van Fenerbahçe.

“Klopt, maar ik vond alleen de deal die Feyenoord me voorschotelde een beetje karig”, reageert Van Persie. “En dan heb ik het absoluut niet over geld. Al hadden ze me een fruitmand gegeven, dan was ik ook gekomen. Ik wilde alleen meer tijd, want ik had bij Fenerbahçe weinig gespeeld, moest van ver komen. Het enige waar ik technisch directeur Martin van Geel om vroeg was een contract voor anderhalf jaar, maar ik kon alleen een contract van vier maanden krijgen, dus voor de rest van dat seizoen.”

Van Persie geeft te kennen dat hij twijfelde of hij moest terugkeren. “Ik dacht: als ik iets oploop in die vier maanden, dan is het meteen voorbij en sluit ik mijn carrière niet met een positief gevoel af. Ik voelde zoveel twijfels. Bouch sprak toen op me in”, stelt Van Persie. Hij vertelt dat Van Geel een contract voor anderhalf jaar ‘er niet doorheen kreeg’. “Bizar natuurlijk. Maar in die vier maanden ging het gelukkig goed. We wonnen de beker. Het ging zo goed dat Feyenoord vroeg of ik alsjeblieft nog een jaar wilde blijven. Zo eindigde mijn carrière toch zoals ik had gehoopt.”

Van Persie, die eerder het shirt droeg van Arsenal, Manchester United en Fenerbahçe, speelde uiteindelijk nog anderhalf jaar voor de Rotterdammers, waarin hij 25 doelpunten en 6 assists in 46 wedstrijden. In de laatste periode van zijn loopbaan bij Feyenoord legde de 102-voudig Oranje-international nog beslag op de TOTO KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch apart zulke dingen. Voor anderhalf jaar hadden ze hem ook wel 3 fruitmanden kunnen geven, al weet ik niet hoe dat in het budget van Feyenoord past.

Fantastisch dat ik hem nog live in de Kuip heb kunnen zien! Heerlijke voetballer.
Wel bijzonder hoe ze bij Feyenoord met hun “iconen” omgaan. Totaal geen gevoel voor en ook op supportersgebied absoluut geen voelsprieten

4 augustus 2020 om 21:13

Inderdaad, zelfde geval als met Robben: voor iedereen geweldig dat dit soort spelers terugkeren, en zeker van hem genoten (al was dat met de 6-2 even wat minder 😉)

5 augustus 2020 om 08:50

Ik ben voor ajax maar op had toch positieve gemenge gevoelens die dag. Ik kon er op de een of andere manier mee leven dat we verloren dankzij een geweldige messcherpe van Persie. Mooi sierlijke speler die ook van het pleintje komt die tegenwoordig heel vaak leeg zijn. Echt zonde de jeugd loopt al die techniek mis

V Persie had/heeft volgens mij wel een top vrouw. Altijd een klankbord voor hem volgens mij. Ook nooit, naar mijn weten, op de voorgrond getreden.

4 augustus 2020 om 20:54

En nog mooi en sexy ook... Dat zijn de besten.. Dat mag wel gezegd worden.. Hij heeft een keer een scheve schaats gereden (van wat wij weten) maar altijd een top wijffie achter zich gehad. Topgozer ook, ook na zijn voetbalcarriere. Niets op aan te merken

Bizar idd. Je weet dat er voor dit soort jongens mensen naar het stadion komen en shirst met zijn naam kopen. Je weer van te voren dat hij zichzelf zowat zalterug verdienen

4 augustus 2020 om 19:31

Het oude shirts betalen de spelers terug verhaal. Is al zo vaak weerlegd dit. Clubs schijnen echt bizar weinig te verdienen aan shirt verkoop en de kuip vol krijgen heb je geen icoon voor nodig. Zijn naar wat ik weet een van de trouwste supporters in het land.

4 augustus 2020 om 20:02

Het oude shirts betalen de spelers terug verhaal is inderdaad genoeg tegen gesproken en ik betwijfel het ook ernstig maar je kan er wel een paar flinke fruitmanden voor kopen

5 augustus 2020 om 00:51

Het zijn natuurlijk niet alleen de shirts die je verkoopt. Als Feyenoord zo’n jongen haalt dan sta je wel gewoon wereldwijd even in de picture. Kijk naar Groningen momenteel. De Social media is exorbitant gegroeid sinds de terugkeer van Robben. Als kernen grote naam strikt sta je altijd in de picture. Maar moet een club als Feyenoord het ook van hebben.

Haha kan je het je voorstellen dat van Persie niet bij Feyenoord zijn carriere had afgesloten door een contract van een jaar met een waarde van blijkbaar niks. Blijkbaar moet je van Geel toch alleen in crisistijden zijn gang laten gaan... Ben er persoonlijk trotser op dat hij bij Feyenoord speelde dan Dirk Kuyt, Robin die oprechte wijsheden deelde en het team bij de hand nam. Held!

4 augustus 2020 om 19:38

In de tekst staat dat v Geel het er niet doorheen kreeg, dat klinkt bij mij meer als dat hij het wel wilde maar werd tegengehouden

4 augustus 2020 om 21:46

Heb het gelezen in de tekst, maar lijkt me een typisch van Geel excuus. Hij is toch technisch eindverantwoordelijke? Hoe kan je dan een 1.5 jaar contract voor x aantal fruitmanden niet er door heen krijgen?

4 augustus 2020 om 22:39

Er waren destijds enorm veel die twijfelde aan de fitheid van Van Persie

4 augustus 2020 om 23:32

De TD van Dordrecht zal ook een hoop willen, maar er nagenoeg niks doorgeen krijgen. Ook de technische kant van een club wordt bezadeld met budgetten en limieten

Ik schaamde echt oprecht hoe er over de terugkeer van van Persie werd gesproken destijds. Heel respectloos door heel veel mensen. Ook door mede Feyenoorders. Wat is dat toch met Nederlanders en respectloos over hun legendes? Ook over robben nu weer, al hoor je nu wel een stuk meer positieve geluiden dan over van Persie destijds. Als zo een geweldige speler, één van de beste Nederlandse spelers ooit, terugkomt dan juich je dat toe. Al is het alleen voor erbij, dat geeft zo een enorme boost voor je club.. Gelukkig pakte het voetballend ook nog perfect uit, en was van Persie zelfs op 50% nog met een afstand technisch de beste speler van Feyenoord.

4 augustus 2020 om 22:30

Een van de beste nl'se spelers ooit lijkt me wat overdreven, maar een plaatst in de top 50 zal hij wel krijgen. Al blijft het natuurlijk wel subjectief.

4 augustus 2020 om 22:42

Top 50?! Dit is wel een troll denk ik?
Ik denk dat v. Persie wel top 10 waardig is.
Maar zeker top 15.

Achteraf lijkt dit natuurlijk bizar, maar op dat moment te begrijpen. Van Persie had lang niet gevoetbald en was blessuregevoelig. Kan me nog goed herinneren dat er in het begin zelfs kritiek was over of Feyenoord er wel aan moest beginnen omdat hij geen volle wedstrijden en zeker geen twee in een week kon spelen. Gelukkig heeft het voor Feyenoord en Van Persie uiteindelijk super uitgepakt.

Van persie had wel ooit belooft dat hij zijn voetbal carriere zou afsluiten bij excelsior

Als die drie fruitmanden voor anderhalf seizoen dan teveel risico waren voor Feyenoord, misschien konden ze hem een basiscontract geven voor één fruitmand voor anderhalf seizoen met allerlei bonussen om bij goede prestaties de andere twee er bij te verdienen. Dan verdiende hij iedere maand echt een appel en een banaan (ei hoort niet in de fruitmand thuis )

Een sympathieke en fijn eigenzinnige persoon!Hij komt altijd scherp en eerlijk over in interviews! Hij is ook enorm gegroeid als persoonlijkheid in tegenstelling tot zijn debuut bij Arsenal!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren