Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij zwaar onder indruk: ‘Hij is misschien wel grootste trainer ooit’

Laatste update:

Ruud van Nistelrooij was woensdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het TOTO KNVB Beker-duel tussen PSV en ADO Den Haag ronduit lovend over Dick Advocaat. Donderdagavond staat Van Nistelrooij in het Philips Stadion tegenover de 75-jarige trainer van ADO, die volgens de PSV-coach ‘misschien wel de grootste trainer ooit’ is.

Beide trainers kennen elkaar goed. In 1998 liepen ze nog net een samenwerking mis, toen Van Nistelrooij als speler tekende bij PSV maar coach Advocaat juist net vertrok naar Rangers. Later kruisten hun paden elkaar echter alsnog: Van Nistelrooij was een tijd spits in het Nederlands elftal van bondscoach Advocaat en later waren ze samen assistent bij Oranje.

“Ik vind het heel bijzonder dat ik morgen tegenover Dick sta”, zei Van Nistelrooij woensdag op de persconferentie volgens Omroep Brabant. “Hij is een geweldige trainer en een geweldig persoon. Zijn fanatisme is aanstekelijk. Hij is misschien wel de grootste trainer ooit.” Ondanks die bewondering voor zijn collega heeft Van Nistelrooij donderdag met PSV maar één doel: winnen. “Wij zien de beker als een hoofdprijs. Er ligt donderdag een uitgelezen mogelijkheid om de halve finale te bereiken. Daar gaan we vol voor.”

Dat gaan de Eindhovenaren proberen met Joël Drommel onder de lat. De 26-jarige keeper, die ook de vorige twee bekerduels van PSV keepte, vervangt de komende periode de aan zijn knie geblesseerd geraakte Walter Benítez. Van Nistelrooij heeft het volle vertrouwen in Drommel, die volgens hem de kwaliteiten heeft van een eerste doelman. “Het is heel vervelend voor Walter Benítez dat hij geblesseerd raakt. Maar gelukkig hebben wij een goede tweede doelman. Al wil ik Joël Drommel zo nog geen eens noemen. Wij hebben eigenlijk twee eerste keepers.”

Vind jij Dick Advocaat de beste trainer ooit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nee, Ruud... Ik begrijp dat je een goede band heb met Dickie, maar er zijn aanwijsbaar betere trainers geweest in Nederland ... Denk ff aan Happel, Van Gaal, ETH en zelfs nu al laat Slot zien dat je zo veel meer kan met een relatief beperkte spelersgroep dan dat Dick er uit heeft gehaald...

1 maart 2023 om 19:45

Hoho, niet overdrijven...Ten Hag en Slot moeten het eerst eens over veel langere tijd laten zien. Dick staat nog mijlenver voor op ze. En dat zeg ik als Feyenoorder.

1 maart 2023 om 19:49

De instelling van Dick is vrij negatief / defensief. Ik hou veel meer van de spelopvatting van Michels, Van Gaal, ETH en Slot.

Lengte van een carrière zegt mij niet zo veel over de kwaliteit.

1 maart 2023 om 19:55

Dat jij niet van zijn spelopvatting houdt zegt helemaal niks over zijn kwaliteiten. Dick is in meerdere landen nationaal kampioen geworden, heeft zowel de Uefa cup als Uefa super Cup gewonnen. Dat hebben ETH en Slot nog niet bereikt.

1 maart 2023 om 20:02

Prima ... ik hoop dat je het verschil ziet bij Feyenoord onder Dick en onder Slot ...
Los van welke prijs dan ook ....

1 maart 2023 om 20:09

Je geeft wel iets te veel krediet aan Arne slot,en je doet vind ik Dick Advocaat ermee te kort. Lengte van een carriere zegt juist alles. Een trainer kan een paar jar goed doen en dan volledig de weg kwijtraken. Een voorbeeld Aad De Mos. In de jaren 80 nog trainer van Ajax en PSV, daarna nog trainer in Belgie, maar na zijn avontuur bij Sparta is het over en oud met trainer De Mos. Hetzelfde geldt voor Mario been, die ook goed begon. Tuurlijk wil ik ze beide niet met SLot vergelijken, Maar SLot zoals Ikweetalles11 ook al zegt voor een langere tijd successen laten zien.
Dick Advocaat was al een toptrainer en een bewezen trainer toen Slot nog moet met zijn voetbalcarrriere moest beginnen.

Dick Advocaat was zelfs bondcoach van Oranje tijdens het wk 94 en daarna is die nog keer bondscoach geweest..zijn successen bij Zenit, PSV en Rangers kunnen we niet vergeten, met alle respect voor Arne SLot maar die mag eigenlijk als je objectief bent de schoenveters van Dick Advocaat niet strikken.

Dat neemt niet weg Dat een Arne Slot momenteel een goede trainer en die het voortreffelijk doet, maar Dick Advocaat is toch even buitencategorie.

1 maart 2023 om 20:52

Ik heb zeker alle respect voor Dick en ik vind het een leuke gast, maar daar gaat het niet om.
Persoonlijk houd ik meer van "avontuurlijke" trainers met een aanvallende instelling, maar types als Dick (en Wim Jansen) gaan uit van een organisatie en denken in eerste aanleg defensief. Zeer effectief, maar niet altijd attractief.
Verder zegt lengte van een carrière ook niet alles. Er zijn zat trainers die een lange carrière hebben gehad, weliswaar geen slechte trainer zijn geweest, maar die zeker niet een potentie hebben van ETH / Slot. zie ook het verschil in performance in Dick zijn laatste jaar en Slot zijn eerste jaar bij Feyenoord en de ontwikkeling van talenten zoals bv Kokcu ...

1 maart 2023 om 21:42

Dick heeft niet eens in de echte top gewerkt dus hoe kan je dan spreken van toptrainer? Bij oranje, psv en feyenoord was het redelijk maar zeker niet meer dan dat. Zeker bij psv in de 2e periode zat er meer in met depay, wijnaldum, mertens, strooman etc tegenover een matig ajax. Verder goed gedaan bij zenit en glasgow en redelijk bij de kleinere teams. Maar het zegt genoeg dat hij nooit hogerop is gekomen en daarbij het voetbal niet denderend is om naar te kijken.

1 maart 2023 om 19:45

En wat ik merkte bij de wedstrijden van Feyenoord en zag in de Disney documentaire is hij tactisch vrij matig. Kent 1 trucje en maakt spelers niet beter. Neemt niet weg dat hij een mooie carrière heeft gehad, maar wat Ruud zegt slaat nergens op

1 maart 2023 om 20:15

Ik vind wel dat hij dat trucje behoorlijk onder de knie heeft. Het werkt redelijk. Ik vind zijn kracht vooral het menselijke deel. Hij doet dat hartstikke goed en zet zichzelf niet meer als iemand waar je tegenop dient te kijken. Lekker menselijk en daarvoor gaan spelers sneller voor je door t vuur. Het is geen meesterbrein, maar een gepassioneerd man, die net zo door het vuur gaat voor zn spelers als andersom. (Totdat ie een zak geld kan krijgen, dan kunnen ze verbranden)

1 maart 2023 om 20:25

Voetbal is in de tussentijd ook wel geëvolueerd denk ik. Van trainers wordt momenteel meer tactische intelligentie verwacht. Dick is echt nog van de oude stempel: poppetjes op de juiste plek en spelers motiveren. Die tijden zijn inmiddels wel voorbij.

1 maart 2023 om 23:20

Happel is geen nederlander

1 maart 2023 om 23:27

Ik vind Hiddink een betere trainer, misschien wel de beste Nederlandse trainer. Van Gaal vind ik ook een betere trainer.

Wat overdreven zeg haha. Absoluut een toptrainer en ben trots dat ie nu zoiets neerzet met den Haag. Maar beste trainer ooit, ben je niet goed?!
Maargoed. Laat m anders maar zien dat ie de beste trainer is en knikker psv eruit morgen 😜

Wat een slijmbal, zo groot is Dick helemaal niet

Nou laten we niet overdrijven zeg met dit soort teksten. Ik persoonlijk ben nooit fan geweest van de coach Dick Advocaat en snap dan ook nooit de hele hype die er rondom hem is. Wordt overal ook neergezet als een goede coach maar heeft behouden zijn prestaties bij Zenit en Rangers overal maar “normaal” gepresteerd en was overal al snel weg voor een euro meer.

Alle respect voor Advocaat, ik heb best een beetje een zwak voor hem. Maar op basis van wat hoort hij bij de beste trainers ooit? Hij is al 42 jaar actief als trainer, heeft hele grote clubs onder zijn hoede gehad, maar zijn erelijst is eigenlijk best bescheiden: een landstitel en een beker met PSV, twee landstitels en twee bekers met Rangers, een UEFA Cup en een landstitel met Zenit. Zelfs als je alleen naar Nederlandse trainers kijkt, dan hebben Van Gaal, Hiddink, Cruijff en Michels echt veel meer bereikt.

1 maart 2023 om 21:44

Welke hele grote clubs?

2 maart 2023 om 09:01

Misschien geen echte Europese topclubs, maar PSV, Rangers, Zenit, AZ, Fenerbahce en Feyenoord zijn normaal wel clubs die meedoen om de nationale prijzen.

Dick Advocaat is een geweldige man, en een goede resultaattrainer. Wat hij nu ook weer doet met ADO is erg goed om te zien. Maar zijn elftallen voetballen zelden heel leuk. Als ik dan zie wat sommige andere trainers met hun elftallen laten zien, dan heb ik daar veel meer mee.

Die hoeven we dus ook niet meer serieus te nemen. Koekoek!

Bijzonder hoe mensen de naar mijn mening slechtste trainer ooit bij Feyenoord, de beste trainer ooit vinden.
Wat heb ik me aan die man geã£â«rgerd... Met zijn clichã©s waar ze in de Middeleeuwen al niet meer van onder de indruk waren. Straalt ook een en al domheid uit, vooral met die zwakbegaafde Cor Pot ernaast.



Dick Advocaat… ik vind de beste man zo overschat. Dat is niet normaal. Komt altijd bij een clubje binnen nadat het met een verkeerde trainer niet is gelukt. Zorgt voor een kleine frisse wind en gaat dan weer weg. Wanneer is hij begonnen bij een club en heeft spelers echt beter gemaakt en de club verder geholpen? Precies… niet

2 maart 2023 om 03:04

Finn van Breemen nu bij Den Haag! Enkele andere jongens die nu opeens wel kunnen ballen onder Dick. Vind het een prachttrainer, maar ook ik als Hagenees deel je mening. Hij is zeker niet de beste.

De "grootste" met als Bijnaam De kleine generaal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren