Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Nistelrooij schuldbewust: ‘Zag het terug en herkende mijzelf niet’

Laatste update:

Ruud van Nistelrooij kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn mediaoptreden van vorige week. Voor de competitiewedstrijd van PSV tegen RKC Waalwijk liet hij zondagmiddag bij ESPN weten niet helemaal content te zijn met zijn houding, maar het ook wel weer fijn te vinden. “Ik zag de beelden terug en herkende mijzelf niet helemaal meer. Maar dat venijnige van mij was toch wel even lekker.”

Tijdens de persconferentie ter voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen RKC van zondag, kwam Van Nistelrooij zeer kribbig over na een aanvaring met een journalist. Op de vraag of het fijn was om de eerstvolgende wedstrijd tegen RKC te moeten spelen, reageerde hij vinnig. "Dit wordt ook gewoon een hele lastige en moeilijke wedstrijd", begon Van Nistelrooij, om vervolgens een wedervraag te stellen. "Welke spelers van RKC vind jij dan prettig om tegenover te komen staan? Welke goede spelers spelen daar dan, volgens jou?"

Het kwam de oefenmeester op de nodige kritiek te staan. Journalist Sjoerd Mossou stak de draak met de houding van Van Nistelrooij in zijn column in het Algemeen Dagblad. De journalist noemde zijn reactie ‘een klassieke reflex van een trainer die onder hoogspanning staat’. “Zo fanatiek begon hij aan het niet-downplayen van de aanstaande tegenstander, dat je al snel het gevoel kreeg dat het niet over RKC ging, maar over Barcelona, compleet met Diego Armando Kramer en Romario de Souza Jozefzoon in de spits.”

Verslaggever Cristian Willaert meldde voor de camera’s van ESPN dat Iliass Bel Hassani en Florian Jozefzoon ontbraken, en dat het dus een ‘makkie’ kan worden voor PSV, doelend op de eerdere persconferentie. Dat amuseerde Van Nistelrooij. “Ha, de glimlach is terug”, zo zei Willaert, nadat er een lach op Van Nistelrooij's gezicht verscheen. “Wij moeten naar onszelf kijken en ons niveau halen en dan moet je niet altijd maar over tegenstanders meepraten misschien, dat is niet zo handig”, zo gaf hij toe.

“Ja, want je was nogal katterig vorige week”, stelde Willaert. De trainer was zich schuldbewust. “Ja, ik zag het terug en herkende mijzelf niet helemaal meer.” Volgens Arnold Bruggink zat er 'nog wel wat venijn' in de reactie op de persconferentie. “Ja dat zit er nog in en dat is ook wel bekend”, zo beaamde de trainer, die zich echter niet volledig verontschuldigde. “Dat was wel even lekker om te doen, maar dat moet je niet altijd willen doen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ruud heeft wel gelijk qua RKC betreft. Iedereen deed lacherig over zijn uitspraken maar bijna 45 minuten gespeeld en nog 0-0

11 september 2022 om 15:18

Alle geluk van de wereld natuurlijk voor rkc dat het nog 0-0 staat...

11 september 2022 om 15:19

Dat dacht ik dus ook. RKC is wel RKC maar hebben toch een aantal goede ervaren spelers rondlopen die verleren echt niet ineens hoe je moet voetballen omdat ze nu iets lager spelen.

11 september 2022 om 15:20

Het is natuurlijk een wonder dat het nog 0-0 staat, maar RKC heeft vaak leuk voetbal laten zien. Zeker onder Grim.

11 september 2022 om 15:31

@Lampen en dat zonder Jozefzoon en Bel hassani. Dus een nog zwakker RKC zonder deze 2 erg goede ervaren spelers.

11 september 2022 om 16:15

@lampen,

Ik vind het überhaupt wel een sterke reactie van Ruud. Ik gun het hem wel

Hij is gewoon niet rijp voor trainer van psv te zijn ze hebben gewoom een ervaren trainer nodig en dit is de schuld van de directie

11 september 2022 om 15:40

Dit riep ik ook eerder al en ik ben bang dat na van bommel JdJ weer een carriere na de haaien gaat helpen hierdoor. Ik vind dat erg jammer van mijn club

11 september 2022 om 15:57

Die ervaren trainer zit toch naast hem?

Mooi om te zien dat hij daar op terugkomt, en in de spiegel durft te kijken.

Dit vind ik wel een sterke reactie. Je ziet vaak dat trainers dan lekker stug blijven doen ipv fouten toegeven.

Ruud had gewoon gelijk! Rkc heeft gewoon een goede ploeg met een gevaarlijke en gelouterde aanval. Als Schreuder zo had gereageerd als Ruud, dan had Nederland het heel normaal gevonden.

11 september 2022 om 15:44

Schreuder hoeft zo niet te reageren omdat hij niet onder druk staat. Druk die zelf gecreëerd is met zelf uitgeroepen topaankopen, een vedette die zijn man constant laat lopen en vorig seizoen nog subtop speelde. Ik benijd Ruud niet ik denk dat iedereen, voor en tegenstanders van PSV de selectie sterker hadden ingeschat. Mijn advies trek de knip tijdens de volgende transferperiode, dump Hoever, zorg dat Bruma nooit meer terugkeert en haal de nieuwe Romario/ronaldo. Plus een CV en RB.

11 september 2022 om 16:04

Fantastische tip. Haal even een nieuwe romario/Ronaldo.

11 september 2022 om 16:42

Op het moment dat je Luuk haalt, ben je niet goed met de toekomst bezig, er had een talent gehaald dienen te worden, een groot talent. PSV heeft door deze twee voorgangers nog altijd een goede naam. Daar doel ik op.

11 september 2022 om 16:25

Ga er maar vanuit dat Schreuder ook niet zo kalm was als hij nu trainer van PSV was. Totaal andere situaties.

11 september 2022 om 17:26

Net als alle andere eredivisieclubs voor psv..

Dat ze daar zo de nadruk op leggen over hoe hij reageert. Ik denk dat je als je een prof bent elke wedstrijd er vol 100 % moet staan en niet denken dat het een makkie zal worden.

Inderdaad Ruud, RKC thuis altijd lastig!

11 september 2022 om 16:03

Dit jaar in wel iig. Niet dat dit normaal is, maar Ruud voelt wellicht ook wel aan dat hij even geen al grote mond kan hebben.

11 september 2022 om 16:55

Ja begrijp het ook wel, blijf het alleen vreemd vinden hoe hij RKC ophemelt terwijl als je kijkt naar PSV qua club dan is het in mijn optiek een beetje misplaatst.

11 september 2022 om 17:04

Mee eens hoor. Ook nu z'n interview, hoe kun je als trainer blij zijn na zo'n wedstrijd.

Het seizoen is nu al volkomen mislukt terwijl men er veel van verwachtte.

Ach ja, beetje een beginnersfoutje waar je van leert. Er staat natuurlijk ook flink wat druk op en Van Nistelrooij is ook niet dom. Die weet heel goed wat de zwakheden van de ploeg zijn. Als die uitgaat van eigen kracht en dominant gaat spelen, zijn de ruimtes veel te groot en komt er veel druk op de verdediging te staan. Veel ploegen gaan dan voor die snelle omschakeling en staan zowel Sangare als de verdediging voor enorme ruimtes te staan. Dat loop je niet zomaar dicht. Dan vind ik Teze wel goed, maar die is nog niet ervaren genoeg en heeft wel een leider naast zich nodig in deze fase van z'n carriere.

Je was helemaal jezelf Ruud
Het is gewoon je aard
Als het goed gaat, nog wel redelijk vriendelijk/zakelijk, maar ohwee als het niet goed gaat
Dan komt de ware aard naar boven

Je kunt je inhouden, maar dan komt het toch zeker weer een keer naar boven

Van Nistelrooy is altijd iemand geweest met veel rust aan de oppervlakte, maar een bepaald venijn onder de huid, dat hij doorgaans goed verborgen kan houden, maar dat soms naar boven komt. Ik kan me nog goed de wedstrijd herinneren van het Nederlands Elftal tegen dat veredelde café-elftal van Luxemburg, dat 90 minuten fysiek speelde en traineerde in plaats van te voetballen. Toen Van Nistelrooy eenmaal scoorde, ver in de wedstrijd, ging hij plagerig voor de neus van de verdediger staan die hem de hele tijd onderuitschopte. Daar kreeg hij toen geel voor.

Dan heet je Ruud van Nistelrooy, een van de beste spitsen van de afgelopen 30 jaar en ben je trainer van een topclub van PSV. Dan roep je dat je het lastig gaat krijgen tegen RKC, tegen RKC?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren