Van Nistelrooij doorbreekt stilte: ‘PSV zit voor altijd in mijn hart’

Vrijdag, 26 mei 2023 om 23:31Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:40

Ruud van Nistelrooij heeft voor het eerst van zich laten horen sinds zijn ontslag bij PSV. De coach, die woensdag verrassend opstapte als hoofdtrainer van de Eindhovenaren, laat op Twitter een zeer positieve reactie achter. "Tien jaar PSV, wat een prachtige rit", aldus Van Nistelrooij.

Van Nistelrooij speelde drie jaar in het eerste elftal van PSV en was na zijn carrière de afgelopen zeven jaar als coach verbonden aan de club. "Ik mocht jeugdspelers helpen met geweldige collega’s bij de Academy, zodat zij de stap konden maken naar Jong PSV, PSV 1 of naar het profvoetbal bij een andere club. Talloze spelers waar ik nu met trots naar kijk in het betaalde voetbal, van Keuken Kampioen Divisie, Eredivisie, PSV 1 tot grote competities in Europa."

"Vijf jaar heb ik ervaring opgedaan als assistent-trainer en spitsentrainer terwijl ik ondertussen mijn diploma's behaalde. Daarna volgden drie jaar als hoofdtrainer bij O19 en één jaar bij Jong PSV." Afgelopen zomer volgde 'het ultieme', zoals Van Nistelrooij het omschrijft: "Hoofdtrainer worden van PSV 1. Prijzen winnen voor deze prachtige club met geweldige supporters. Bedankt voor jullie nooit aflatende steun overal waar we speelden!" Van Nistelrooij won de Johan Cruijff Schaal en TOTO KNVB Beker met PSV.

"PSV zit voor altijd in mijn hart en ik zal de club en het team altijd blijven steunen", besluit Van Nistelrooij, die dus niet ingaat op de redenen van zijn ontslag. Zondag zit Fred Rutten tegen AZ in de dug-out als interim-trainer. PSV heeft minimaal een punt nodig om plek twee in de Eredivisie veilig te stellen.

Derksen doet boekje open: ‘Iedereen bij PSV is blij dat Van Nistelrooij weg is’

Johan Derksen legde zijn oor te luister in Eindhoven en komt met veel details.Lees artikelGerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Goede reactie. Wel benieuwd naar zijn kant van het verhaal verder. Maar dit is toch respectvol naar zijn oude werkgever.

27 mei 2023 om 00:13

"psv zit voor altijd in mijn hart en ik zal de club en het team altijd blijven steunen"

"behalve de laatste wedstrijd waar er 40miljoen op het spel staat,
daar kunnen jullie even de tyf*s krijgen"

Slappe beslissing, ga dan na de laatste pot weg. Verder is Ruud een (voetbal)held

27 mei 2023 om 00:17

Blijven aanpoten lijkt mij de slappere beslissing. Weggaan voor de laatste pot is heftig en lijkt me juist iets waar je ballen voor moet hebben.

27 mei 2023 om 00:28

Precies, die beslissing zul je niet lichtvaardig nemen. Als het een optie is om die ene week nog uit te zitten, zou je dat toch eerder doen lijkt me. Hij zag kennelijk geen andere optie.

27 mei 2023 om 00:35

Je laten weg jagen door Ooijer en Fredje, dat is slap. Z'n ego is groter dan de club PSV. Ruud is een winnaar met een kort kort lontje, en dat is lastig als je grote groepen mensen moet aansturen. Maar dan opgeven voor een belangrijke 40mil wedstrijd, dat is gewoon laf en slap. Pak dan de CL 2e plek, en zeg dan alsnog krijg allemaal de pleuris, toch? Dan heb je ballen

27 mei 2023 om 00:45

Hoe heb je dan precies ballen? Je hoeft letterlijk geen beslissing te maken. Je blijft zitten waar je zit.

Ik heb daadwerkelijk geen idee wat er precies binnen Psv speelt (lol niemand eigenlijk), maar Ruud weet dondersgoed wat er op het spel staat en wat dit voor zijn club, de spelers en de fans kan betekenen. Zo'n beslissing maak je echt onder enorme druk. Ik zie het weinig mensen durven. Ik zou er zelf niet eens aan durven te denken.

27 mei 2023 om 00:48

Maat hij wilde al 3x weg, die druk, dat was het probleem, slap!

27 mei 2023 om 00:54

Iets zegt me dat jij je niet echt kunt verplaatsen in mensen die onder druk staan en waar veel van verwacht wordt..

27 mei 2023 om 06:13

Als ik mij zou verplaatsen als de eigenaar van een topclub in Engeland en ik zie Van Nistelrooij op het lijstje staan, dan neem ik hem niet aan. Te twijfelachtig, te geëmotioneerd, onbetrouwbaar als coach en kan het team zomaar verlaten.

27 mei 2023 om 10:07

Zo enorm belangrijk is doe wedstrijd ook niet hoor, zag de tactiek op Twitter al voorbij komen. Is het na 85 minuten duidelijk of Ajax gaat winnen of niet is het zaak 0-0 op het bord te houden bij winst Ajax, gaat Ajax verliezen laat PSV 1 doelpunt door en wordt AZ nog 2e. Is het na 85 minuten nog niet duidelijk smijt iemand een bekertje op het veld en is het na dat kwartiertje staken wel duidelijk.

27 mei 2023 om 15:17

Van beide gevallen zullen waarheden in zitten . Alleen jammer dat Ruud niet meer lef had om zijn psv proberen van AZ een gelijk spel of van te winnen. Wat er ook gebeuren mag iedereen moet zijn schouders onder te zetten om de CL te halen .

Het is gewoon doodzonde dat een clubicoon voor PSV als Ruud op deze manier door de achterdeur moest vertrekken. Hij verdiende beter.

26 mei 2023 om 23:37

Was zijn eigen keuze toch?

26 mei 2023 om 23:39

Eigen keus om niet trainer van psv 1 te worden maar met al het druk die hij heeft gekregen dat hij het toch moest worden.

26 mei 2023 om 23:40

Eigen keuze maar er moet toch iets heftigs aan de hand zijn geweest wil Ruud tot het besluit komen om met nog 1 belangrijke wedstrijd te gaan per direct te vertrekken.

26 mei 2023 om 23:40

Zeker! Het is een beginnende trainer en wat gijp al zei, die moet je volledig steuen. Jammer dat het zo loopt voor hem. Hij heeft toch een prima resultaat neergezet, 2.20 punten per wed (vgm). Jammer dat van die zure mensen hem weg wilde hebben… Hoop voor hem dat die ergens anders bij een laagvlieger in de top 5 aan de slag kan. Ik zie toch wel een trainer met potentie!
P.s. Luuk is een van de grootste zure!

27 mei 2023 om 00:00

Luuk is een op en top prof die eerder al zonder problemen gewerkt heeft onder beginnende trainers als Van Bommel en Cocu, ook toen hij wel eens op de bank zat. Bij Sevilla en Barcelona roemden ze hem om zijn instelling en notabene onder RvN heeft hij besloten te bedanken voor Oranje zodat hij zich volledig kan focussen op PSV om de club te helpen.. maar jij weet het natuurlijk allemaal beter. Kwalijk welke aannames er allemaal de rondte invliegen over spelers

26 mei 2023 om 23:42

@LosBlancos Onzin en eenzijdig bekeken! Je gaat maar blind mee met het treur sentiment. Geen greintje zelfreflectie want deze Ruud laat ook mensen in de steek die wel in hem geloofden, zoals een Xavi. Zo schandalig is het niet als hij zelf met nog 1 wedstrijd te gaan de handdoek gooit. Hij zou als geen ander moeten weten dat spelers klagen als het niet loopt. Maar goed, zoals ik al zei geen greintje zelfreflectie te bespeuren alles overkomt hem en hij is victim. Zijn communicatie was waardeloos, het spel had geen gezicht, tactisch vermogen was ondermaats en dan ook nogeens het respectloos behandelen van zijn assistenten. Dat is schandalig! En aan de andere kant so what als men klaagt bij de leiding, daar moet je veel subtieler mee omgaan want blijkbaar heeft gesprekken met de ontevreden mensen niet geholpen en geen gedragsverandering teweeg gebracht waarop zij het hogerop zochten. Ruud is heel eigenwijs zelfs als het tegendeel al gebleken is. Men neemt het woord muiten in de mond: weet je wat muiten is, Ramalho (brok van onrust) op blijven stellen en Boscagli laten banken. Dat is pas schandalig, tsja en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ruud gaat ook niet vrij uit mensen, word wakker!

26 mei 2023 om 23:54

1e seizoen 2e geëindigd met 2 prijzen en niet te vergeten geforceerd door alle druk voor de groep gaan staan uit liefde. Vervolgens niet de steun krijge van die zelfde mensen dan noem je ruud laf. Omgekeerde wereld.

27 mei 2023 om 00:16

En vergeet niet dat zijn beste 2 spelers werden verkocht midden in het seizoen . Ook toen zeurde hij niet en ging hij met alle liefde verder. Heeft het meer dan prima gedaan in zijn eerste jaar. Hopelijk krijgt hij een mooie klus. Het is hem van harte gegund

27 mei 2023 om 01:47

En weer gaan jullie mee in het huil sentiment: ja de omstandigheden waren niet ideaal maar daar hielp Ruud zelf vrolijk aan mee - door slecht te communiceren, de spelers geen duidelijke strategie kende, hij zijn staf respectloos behandeld en zelfs niet mee praat etc. dat deel laten jullie steeds achterwege tsja dan is victim zijn wel heel makkelijk. Het ligt veel genuanceerder. Hij wist van tevoren hoe PSV er financieel voorstond en dat er bij een mooie kans gecashed zou worden. Des te meer reden om CL te halen zodat hij verder kon bouwen maar nee quitten omdat er wat tegengas kwam en hij geen 100 procent steun richting zijn eigen gang kon hebben. PSV moet snel doorschakelen en voorlopig geen beginners meer aanstellen als coach. Verwachtingsmanagement is daar te dominant benodigd.

27 mei 2023 om 12:01

Jij vergeet dat ruud er zelf niet voor gekozen had maar onder omstandigheden er is gaan staan. Als je dan door je club in de steek gelaten wordt. Jij hebt makkelijk praten met ik zou doorgaan bla bla. Feit blijft gewoon dat als je eer hebt je je niet in de zeik laat nemen. En zeker niet door mensen voor wie je eerst een gunst doet om vervolgens een mes in de rug te krijgen.

27 mei 2023 om 12:22

Hij heeft er gewoon zelf voor gekozen hoor en ook zelf gekozen om weg te gaan, het is geen kleuter he?

26 mei 2023 om 23:52

Blijft eeuwig zonde als clublegendes zo via achterdeur de club moeten verlaten, zelfde als casillas en suarez. Vooral hoe ruud geforceerd hoofdtrainer is geworden, uit clubliefde en dan dit. Zonde.

Goede prestaties dit seizoen dus ja vond jammer voor hem dat het zo gelopen is

Ruud is echt een legendarische spits zeg, ongeacht dit mislukte avontuur met prijzen. Fenomenale spits, hebben we nu in Oranje Weghorst pfff

Van Nistelrooy is geen makkelijke jongen. Was die als prof al niet. Zulke mensen redden het vaak niet als trainer.

26 mei 2023 om 23:48

Klopt niet. Het kenmerk van toppers is juist dat 't niet de gemakkelijksten zijn, daarom zijn het toppers: Cruijff, Van Gaal, Guardiola etc.

Een hele grote meneer op het veld, maar ook een hele grote meneer in zijn reactie! Daar kan menig mens van leren, jammer dat het zo gelopen is.

27 mei 2023 om 00:22

Ik vind het bijna stuitend om te zien dat zo veel mensen hem adoreren omdat hij vooral niet zegt waar het op staat.
Ruud hoeft van mij ook niemand voor de bus te gooien, maar even een flinke uithaal naar al die gasten die zich 'directeur' worden had ik zeker even meegenomen, helemaal als ik Ruud van Nistelrooij heet.

27 mei 2023 om 00:32

Als hij dat al zou doen doet hij dat echt niet voor de laatste wedstrijd nog gespeeld moet worden.

27 mei 2023 om 00:39

Ja eens Givenchy…Die gelukspet, komt die nu op marktplaats?

27 mei 2023 om 02:08

@givenchy. Omdat veel mensen Ruud nog in het PSV shirt hebben zien schitteren. Hij aangaf niet klaar te zijn en alsnog overgehaald is. Hij 1,5 prijs heeft gewonnen in zijn eerste seizoen waar in de winterstop twee sterkhouders zijn verkocht, er vrijwel niks voor is terug gekomen en een lange periode zonder TD heeft gewerkt. Daarom adoreren wij hem.

27 mei 2023 om 02:15

@Macedonia neem je dan ook zijn negatieve kanten mee in jouw adoratie? Slecht communiceren, mensen respectloos behandelen, onvrede slecht managen door eigenwijsheid. Je bent ongenuanceerd Ruudje aan het verdedigen terwijl hij wel degelijk aandeel heeft in deze malaise. Benoem dat dan ook uit volle borst!

"Die niet ingaat op de redenen van zijn ontslag" Hij is niet ontslagen.

26 mei 2023 om 23:42

“Ik neem ontslag”. de zin klopt dus wel

27 mei 2023 om 00:12

Het is al laat.

De ontembare legend!

Het ga je goed Ruud, bedankt voor alles!

Oftewel een reactie waar de supporters geen genoegen mee gaan nemen. Die willen natuurlijk weten hoe of wat. En de heren van de media zullen daar wel over gaan door zuigen.

Hij is de enige die zich respectvol opstelt naar andere toe, dat waardeer ik in Ruud.
Heb hem altijd een serieuze, sportieve maar vooral eerlijk vent gevonden, daar kunnen zijn medecollega’s een puntje aan zeggen en bedoel ik vooral de spelers mee.

Maar dit is toch gewoon geen eerlijke reactie? Wat een kul

Best een laffe reactie zonder enige inhoud en proberen je eigen hachie te redden terwijl niemand weet wat het nu echt is. Hoogmoed voor de downfall??

Dat hij, ondanks wat er is gebeurd, nog met zoveel liefde over de club praat, zegt meer dan genoeg!

Ben benieuwd als over een paar maanden/ jaar de achtergehouden feiten en gevoelens worden gedeeld. Heb het idee dat er maar zeer summier over gesproken is door alle partijen. Er zullen vast met de tijd meer details gedeeld worden die met open mond zullen worden ontvangen. Ik verwacht echt dat er vieze spelletjes zijn gespeelt door verschillende personen om voordeel te halen uit de situatie

Verdomme wat een bende. Hoe kenne we zo’n clubicoon nou weer naaien. Seizoen boeit me geen flikker meer. Dit doet pijn.

Er is toch langzaam een patroon te herkennen van zwaar matig leiderschap aan de top.
Als dingen zijn gegaan zoals nu uitlekt had er zonder meer ingegrepen moeten worden.
Heb toch altijd het idee dat in die honkballer van Az net wat meer leiderschap zit dan in de anderen binnen de top 4/5

Nette reactie richting PSV. Legendarische spits die altijd speelde vanuit een bepaalde agressiviteit, daar kon ik altijd enorm van genieten. Had in zijn voetbalcarriere wel een aantal issues hiermee. Te denken hoe het afscheid bij Manchester United/met Alex Ferguson tot stand kwam. Jaren later is hij hier op terug gekomen en heeft hij daar zijn excuses voor aangeboden. Terug naar nu. Als toptrainer moet je de hele groep kunnen managen. Dit kan hij niet is wel gebleken. Een toptrainer had deze situatie (ontevredenheid in de spelersgroep) nooit laten ontstaan of had het goed gemanaged. Van Nistelrooij is altijd een individualist geweest en zal moeten leren vanuit (de harmonie van) een groep uit te gaan als hij een toptrainer wil worden. Alle toptrainers die er maar te bedenken zijn (Guardiola, Mourinho, Ancelotti, Ten Hag, Slot etc. etc.) kunnen naast een goed elftal formeren en tactisch wegzetten een hele groep managen en tevreden houden. Voor PSV is het niet erg dat hij zelf weg is gegaan al lijkt me het moment vervelend. Vanuit Van Nistelrooij is het niet slim, hij had beter na AZ-PSV zijn ontslag aan kunnen bieden, maar zo zit hij niet in elkaar.

Jammer dat hij zo moet vertrekken na een goed seizoen, mooiste was geweest als hij het nog even had volgehouden en daarna was gestopt, nu blijft er iets negatiefs aan kleven

Vond hem als voetballer al een kwal en als trainer werd het met de week erger.

Lekker wit voetje halen bij de achterban, met deze ‘populaire en sentimentele’ posts. De laatste wedstrijd draait zo toch weer om Ruud, ook al is hij er niet bij. Als je de rit niet vol wil maken, wacht dan tenminste met dit soort posts...

Met alle respect voor van Nistelrooij, dit was een gevalletje veel lullen en niks zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8251
2.PSV7549
3.Ajax6948
4.AZ6733
5.FC Twente6439
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
X. SimonsMiddenvelder3419
J. VeermanMiddenvelder334
G. TilMiddenvelder309
W. BenítezKeeper300
L. de JongAanvaller2414
J. BakayokoAanvaller235
A. El GhaziAanvaller238
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren