Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Marwijk blijft bondscoach tot medio 2012

Dinsdag, 2 maart 2010 om 15:08Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:12

Bert van Marwijk heeft zijn contract bij de KNVB als bondscoach van het Nederlands elftal verlengd tot 2012, zo maakte hij dinsdagmiddag bekend. Van Marwijk is sinds medio 2008 bondscoach van Oranje. Zijn contract liep halverwege dit jaar af.

/

Met Van Marwijk verlengen ook zijn assistenten Dick Voorn, Phillip Cocu en Frank de Boer hun contract. Het Nederlands elftal kwalificeerde zich onder Van Marwijk zonder puntverlies voor het WK, komende zomer in Zuid-Afrika. In de groepsfase zijn Denemarken, Kameroen en Japan de tegenstanders.

Zowel De Boer als Cocu heeft naast zijn functie bij het Nederlands elftal een baan bij een club in de eredivisie. De Boer traint de A1 van Ajax, terwijl Cocu bij PSV tijdens trainingen hoofdtrainer Fred Rutten assisteert.Gerelateerd

Meer sportnieuws

70 reacties (laatste reactie door Dr_Dre)

Nuchtere man die geen gekke dingen doet, ik ben blij met hem als bondscoach.

2 maart 2010 om 16:48

Dus tot 2012 dezelfde elf

2 maart 2010 om 17:14

Hoezo dezelfde 11? Hij heeft er al zat laten debuteren.

2 maart 2010 om 17:53

Niet in de basis, absoluut niet.

2 maart 2010 om 20:08

Moet je dan je basis veranderen als je alle kwalificatieduels wint? Ik zie ook geen reden voor veranderingen hoewel ik wel blij ben dat Ooijer nu vervangen is voor Vlaar omdat die jongen toch de toekomst heeft en bovendien aanzienlijk minder overtredingen nodig heeft om een aanvaller te verdedigen.
Mooi dat van Marwijk nu al bijtekent, de meeste coaches wachten altijd tot na een toernooi.

Goede trainer die goed presteert met het Nederlands elftal dus waarom zou hij niet blijven? Ik hoop dat hij na 2012 weer bijtekent. Hoop ook dat hij er wat moois van kan maken in Zuid-afrika. Wij als outsider in de finale!

3 maart 2010 om 01:29

Hoe weet je dat nu al hoopt dat hij na 2012 bijtekent? Miss doet hij het de komende toernooien (iig het WK) wel heel slecht, dan hoeft ie nou niet bepaald te blijven hoor...

terecht.. gewoon een goeie trainer voor het nederlands elftal.

Prima bondscoach. Nu even het WK binnen halen!

had liever Hiddink gezien als bondscoach maar die zal de Knvb wle niet kunnen betalen.

Goede beslissing van de Knvb om Bert te houden. Het elftal draait goed en is redelijk stabiel. Er zijn ook geen verassingen in zijn selectiebeleid. Kortom goede beslissing !

De Knvb zet hier duidelijk in op structurele rust, duidelijkheid en visie. Oranje is gebaat bij een coach die over langere termijn met een spelersgroep mag werken. We mogen vmarwijk dan ook absoluut niet afrekenen mocht er op het WK niet verder worden gekomen dan de 2e ronde. De spelers moeten het echter laten zien, maar ik heb desalniettemin groot vertrouwen in zowel Bert als de groep.
De weg naar het EK moet goed te doen zijn, de kwalificatiepoule is niet zo zwaar en op het EK van 2012 zullen er wederom een aantal jongere jongens met meer ervaring bij sluiten. Kanshebbers hierop zijn Vlaar, Bruma, Fer, Bakkal en wellicht een Pieters. We zullen zien wat de toekomst brengt maar wij mogen ons gelukkig prijzen dat de Knvb vast houd aan een degelijke rustige bondcoach die geen idiote fratsen uithaalt

kalm, en weet waar hij mee bezig is, prima man!
ondanks dit vind ik het (nog) geen topcoach.
Ik hoop dat ze het goed doen op het WK, en ook dat deze man durft aan te vallen.
Zet um op Bert!

Op zich geen slechte keuze, maar misschien was het beter geweest het WK af te wachten. We hebben namelijk geen van allen gezien, mochten er onverhoopt grote problemen ontstaan. Of deze bondcoach de cruciale rust volledig terug kan laten keren, en onverhoopte moeilijkheden/tegenslagen/irritaties kan managen..

2 maart 2010 om 15:45

Ook al mocht er iets escalleren en kan hij de rust niet meer herstellen...wie dan wel? We hebben allemaal gezien op het afgelopen EK dat er zich dingen onverhoop kunnen voordoen, die de boel volledig kunnen laten instorten. Daar is een bondscoach niet altijd schuldig aan. Randzaken zijn vaak het aller moeilijkst te mannagen en dat gaat vmarwijk over het algemeen prima af.

Bert van Marwijk is absoluut ongeschikt als bondscoach van Oranje. Heel jammer deze contractverlenging. De beste man heeft ten eerste geen enkele vorm van charisma, iets dat bijvoorbeeld Marco van Basten en Louis van Gaal als bondscoach wél hadden. Een bondscoach van het Nederlands elftal moet ook naar buiten toe kunnen treden en bekend zijn - niet alleen bij andere trainers maar ook wereldwijd, zeker als bondscoach van Nederland. Daarnaast is het ook een hele laffe coach. Natuurlijk valt het te prijzen dat hij niet zoals Van Basten jan en alleman oproept om een keertje mee te ballen, maar een jongen als Ron Vlaar had er prima eerder bijgekund en daarentegen heeft Van Marwijk niet de durf om een speler als André Ooijer voor eens en altijd links te laten liggen. Ook de keus voor Wout Brama boven Clarence Seedorf mag - zeker in het buitenland - als een blunder worden beschouwd. Leuke voetballer voor de Eredivisie, nuttig, bruikbaar voor Twente, maar niet meer dan dat. Wij - als voetballiefhebbers - hebben dat afgelopen week tegen Bremen nogmaals bevestigd zien worden. Van Marwijk zág dit niet. En ook word ik moe van de constante dooddoeners als 'van Marwijk is zo'n rustige coach' en 'hij doet geen gekke dingen'. Hij heeft gewoon geen lef, er is nauwelijks progressie geboekt tov Euro 2008 en iedere bondscoach had zich met dit materiaal en met dergelijke tegenstanders kunnen/moeten kwalificeren voor het WK. Van Marwijk heeft nog steeds de verdediging niet aantoonbaar sterker gemaakt in deze 1,5 jaar; tegen Engeland - eindelijk eens een goede sparringspartner - werd dit pijnlijk duidelijk. En daarnaast ben ik benieuwd naar iedereen die Van Marwijk nú de lof toebrengt, en straks op het WK, wanneer wij - als Nederland - er weer in de kwartfinale uitliggen, op deze bondscoach reageert. Ik vrees/verwacht dit het bovenstaande allemaal in de media zal worden opgerakeld. Ook met Feyenoord heeft deze coach - ja, inderdaad heeft hij de Uefa Cup gewonnen - het in competitieverband niet overtuigend gedaan. Deze keuze van Dick Voorn als assistent is mijns inziens ook een lachertje, daar de brave borst nauwelijks heeft aangetoond als 'analyticus' bij grote clubs/voetbalorganisaties van toegevoegde waarde te zijn. Nogmaals, Van Marwijk moet zich nog bewijzen wat mij betreft. Het is een bruikbare clubtrainer, maar absoluut geen bondscoach voor een land als Nederland. Het klinkt weliswaar arrogant of overmoedig, maar in mijn opinie is Van Marwijk 'te min' als bondscoach van Nederland. Van Marwijk is - letterlijk en figuurlijk - een grijze muis. Eentje die niets toevoegt.

Met deze beslissing neemt de Knvb weliswaar een 'zekere' - ook dat standpunt zou ik tegen kunnen gaan - maar weinig progressieve beslissing. Bert van Marwijk is een hele conservatieve, bijna laffe trainer, die zelden poogt om met fris en aanvallend spel - daar heeft het Nederlands elftal wél de kwaliteiten voor - de tegenstander onder druk te zetten (iets dat Fred Rutten momenteel bij PSV aantoonbaar wél doet, met minder materiaal). Van Marwijk blijft vasthouden aan het systeem met twee controlerende middenvelders, verre van ideaal, en durft zelfs tegen de 'kleinere' voetballanden geen of nauwelijks risico te nemen. Het meest kwalijke is - en dat ligt in het verlengde hiervan - is dat hij zich zelfs aanpast aan tegenstanders. Met dit materiaal zou geen trainer ter wereld dat overwegen, maar Van Marwijk doet dat. Hij - de Knvb én het grootste deel van voetbalminnend Nederland - stelt dat op prijs en waardeert zijn 'rust en degelijkheid', ik vind het ronduit laf en er gaat geen enkele vorm van uitdaging en aantrekkelijkheid vanuit. Ten slotte - en dat is weliswaar iets totaal anders, maar ook iets dat ik Van Marwijk kwalijk neem - is de manier waarop hij zich bij Studio Voetbal (het mag overigens een wonder heten, Van Marwijk in een praatprogramma) heeft verdedigend tov de kwestie 'sneijder-velthuizen'. Hij - Van Marwijk - had daar boven moeten staan. Iets dat bijv. Guus Hiddink wél zou doen (en dan is meteen het verschil in niveau tussen beiden duidelijk). Maar nee, een oververhitte Van Marwijk ging de discussie met Hugo Borst aan en daarmee is - wat mij betreft - na die uitzending ook zijn geloofwaardigheid en de status van hem als bondscoach enigszins afgebrokkelt. Hij had dat nooit moeten doen. Zinloos. Het kostte hem alleen maar krediet (wie gaat dit stukje trouwens gebruiken voor clubexperts?)).

2 maart 2010 om 16:08

Eindelijk iemand die er precies zo over denkt als dat ik doe! Blijkbaar zijn mensen tevreden met iemand die slechts de rust kan bewaren, maar verder niets kwalitatiefs toevoegd aan het NL elftal. Aloisi zn reactie verdient een driedubbele groene rand trouwens..

2 maart 2010 om 16:24

Weet je wat ik erg vind in dit geval, op basis waarvan heeft hij nu deze contractverlenging verdient? Omdat hij zich heeft geplaatst in een poule van niks in feite? Waar de basisspelers in feite totaal niet zijn verandert ten opzichte van het EK. Het is toch te gek voor woorden wat dat betreft. Je moet zoiets verdienen door een echte prestatie, niet alleen omdat het nu goed voelt, wacht eerst dat WK af en kijk dan en dan waren we denk ik tot de conclusie gekomen dat we beter iemand anders kunnen hebben als bondscoach.

Waar ik zelf van baal is wel dat lafheid zoals Aloisi al aangeeft, de zo voorspelbare selectie en opstelling die hij elke keer te voorschijn haalt.

Wat betreft Seedorf is iets ander verhaal, die had hij als ie dus wel lef had meteen van het begin moeten oproepen en achter hem staan. Iedereen weet wat voor geweldige voetballer hij is waar de rest van de selectie zijn veters nog niet eens van mag strikken als je ze zou vergelijken maar dat weet Seedorf ook. Op een WK zet je een Seedorf niet op de bank, dat gaat hem niet worden. Hij is een alles of niets en v. Marwijk koos de makkelijke route met oud vertrouwd en blijft dezelfde spelers oproepen. Maar je moet het niet zien alsof hij Brama boven Seedorf koos, hij had allang in gedachte om Seedorf helemaal niet op te roepen en zijn natuurlijk 2 verschillende spelers.

Het grappige is nog wel het enige waar hij verandering echt heeft gebracht is waar het noodzakelijk was, wegvallen v. Nistelrooij en van der Sar. Is toch een grap, als je het zo bekijkt. Ooijer had ie er meteen moeten uitknikkeren toen ie er kwam en anders nu in ieder geval die man brengt niks meer en ervaring me reet. Hij hoort niet te spelen en ook niet op de bank, simpel als dat.

Ik denk dat wij van geluk mogen spreken als we de kwartfinale halen, echt waar.

2 maart 2010 om 16:29

@aloiso
Wat een gelul, charisma verkiezen boven kwaliteit! v Basten begrijpt totaal niks van het coachen maar is beter omdat hij charisma heeft? Zullen we maar een presentator of filmster als bondschaoch nemen dan, die hebben meestal ook wel charisma. Laten we Will Smith polsen als bondsoach, er is niemand met meer charisma dan hem.

Vervolgens begin je over Vlaar. Vlaar had er niet eerder bijgekund! Die komt net terug van zijn blessure. Tuurlijk had vmarwijk hem misschien al eerder willen halen maar het is logisch dat hij eerst maar eens goed moest herstellen. Heeft dus ook totaal niks met Ooijer te maken.

Seedorf heb je enigzins gelijk in maar Seedorf heeft ook zelf bedankt. Staat verder ook helemaal los van het feit of Brama wel of niet geselecteerd moest worden. Je zou ook Schaars, Da Silva of de Zeeuw op kunnen noemen.
Verder zeg je dat van Marwijk het slechte spel van Brama niet gezien heeft? Volgens mij is Brama inmiddels weer buiten de boot gevallen.

Je praat over de progressie van de verdediging maar je kunt niet verwachten dat Matthijsen en Heitinga bij het Nederlands elftal hun stappen maken en dat zij ineens wereldverdedigers zijn. We moeten het nou eenmaal doen met de verdedigers die we hebben en deze spelers zullen zich bij hun club moeten ontwikkelen daar kan v Marwijk verder weinig aan doen.
Ook heeft het Nederlands elftal amper een goal tegen gekregen sinds van Marwijk aan het roer is dus daarover klagen is eigenlijk niet eens nodig.

Verder ga je hem afrekenen op zijn prestaties in de Nederlandse competitie terwijl je de uefacup wilt wegwuiven. Als er een toernooi is die qua opzet lijkt op de het wk dan is het de uefacup (of Cl) wel met zijn knockoutwedstrijden. Laat hem nou net in de uefacup succesvol zijn....

Het enigste waar ik het wel mee eens ben is dat er af en toe toch wel laf vanuit de verdediging gespeeld wordt en dat komt het kijkplezier niet altijd ten goede. Maar je kunt geen heel toernooi opportunistisch vooruit voetballen want er zal 1 wedstrijd zijn waarin je wel op je bek gaat. Dat moeten we na Rusland wel geleerd hebben. Het votebal van tegenwoordig is gewoon laf. Bijna alle prijzen (op cl van Barca na) worden gewonnen met laf degelijk voetbal. Altijd die tegengoal zien te vermijden en er zelf 1 zien te maken. Natuurlijk is dit voor de supporter op het eerste gezicht niet altijd even leuk maar het is gewoon de sleutel naar succes. Als we met laf voetbal eindelijk eens de finale bereiken hoor je niemand meer klagen over de manier waarop we dit beriekt hebben. Hadden we tegen Italie en Frankrijk niet liever wat minder flitsend gespeeld om vervolgens wel van de Russen te mogen winnen?

Dat je over vgaal en vbasten begint doet mij vermoeden dat je meer iets persoonlijks hebt tegen v Marwijk dan dat je hem eerlijk op zijn kwaliteiten beoordeeld maar ik kan het mis hebben. Misschien houd ik wel weer iets teveel van die man

@roberti Ga je nu vmarwijk de schuld geven over het stoppen van vnistelrooij en vd Sar? Ga je vmarwijk de schuld geven omdat Seedorf zelf niet meer wil spelen?

Je probeert hem dingen aan te schuiven waar hij helemaal niet verantwoordelijk voor is. Verder vind ik het grappig dat je hem geen verassende dingen ziet doen maar wel gaat klagen over bijv Brama. Dat zijn toch de verassingen die eventueel goed uit zouden kunnen pakken. Of weet jij nog spelers die vmarwijk als verrassing op kan roepen? Zijn er nog Nederlandse topspelers buiten Sneijder enz om die wij nog niet kennen? Bert heeft gewono de beste spelers gekozen. Op de posities die wat minder zeker zijn probeert hij voorzichtig wat dingen uit maar probeert ook niet teveel om te gooien.
Ik snap dta hij niet op jullie geliefde Ajax-manier voetbal speelt maar dat wil niet zeggen dat het slecht is wat hij doet. Die Ajaxmanier levert ook aljaren niks meer op.

2 maart 2010 om 16:36

Mjn enige vraag Scf-zuid is, op basis waarvan heeft hij deze contractverlenging verdient?

Ben benieuwd, want ik heb geen reden behalve dat het misschien nu zo goed aan voelt. Geen goede reden dus.

2 maart 2010 om 16:47

Ik zie eerlijk gezegd ook niet in waarom hij direct een contractverlenging verdient. Ik denk dat de resultaten van het WK dat behoren te beslissen.
Blijkt dat we hopleoos door de mand vallen dan is er iemand anders aan de beurt. Haalt vmarwijk bijv de halve finale dan mag hij blijven.
Bert moet het zeker nog verdienen, ben ik helemaal met jullie eens, maar hij verdient het ook zeker niet om nu al helemaal afgebrand te worden want ook daar is nog geen enkele reden toe!

2 maart 2010 om 19:00

Scf_zuid ben het totaal met je eens. Vindt dat van Marwijk het gewoon goed doet met het materiaal dat hij heeft. Je kan deze trainer alleen beoordelen op de gehaalde prestaties en die zijn gewoon goed. Ik vind wel dat een systeem met 2 controlerende middenvelders uitstekend is als je een realtief mindere verdediging hebt staan, met deze opstelling kun je trouwens ook prima druk naar voren zetten en van Marwijk weet ook wel hoe dat moet. Hij heeft zijn prestaties gehaald in een toernooi en daar moeten we maar een keer winnen. Het gaat om het rendement en niet of we de poule doorkomen met een heel mooi 4-3-3 systeem waarbij je lekker kan aanvallen om vervolgens in de knock-out fases tegen een ploeg als Spanje meteen de eerste de beste counter als doelpunt verzilverd te zien worden. Verdedigen is ook een kunst, kijk maar naar Italie. Helaas was dit tegen Engeland wel minder maar dat waren vooral persoonlijke fouten en geen positionele fouten

Ook is het zo dat Van Marwijk een heel ander systeem speelt dan zijn voorgangers, die stuk voor stuk hebben gefaald op een wk, en dus helemaal niet conservatief is.

2 maart 2010 om 16:39

Je verhaal hangt van tegenstrijdigheden aan elkaar.
Je begint al meteen goed de twee bondscoaches te prijzen die er een ongelooflijke zooi van hebben gemaakt. Van Gaal die zich niet eens kwalificeerde en Van Basten die er werkelijk alles aan heeft gedaan om maar geen ingespeeld elftal te krijgen.
Daarnaast beschuldig je Van Marwijk van een gebrek aan charisma om even later wel Fred Rutten te prijzen?!

In de korte tijd die Van Marwijk krijgt om te werken met de spelers is het juist ontzettend verstandig om vast te houden aan hetzelfde spelconcept om zo vastigheden en routine in te bouwen. De kwalificatie is nog nooit zo eenvoudig behaald en het spel was meermaals van hoog niveau (hetzij tegen kwalitatief mindere tegenstanders, echter geenszins met de hakken over de sloot zoals meermaals onder Van Basten gebeurde).

Natuurlijk kun je het oneens zijn met de speelwijze maar naar mijn mening wordt de minste lijn van het elftal (verdediging) versterkt door te spelen met 2 verdedigende middenvelders. Daarnaast kun je nooit altijd eens zijn met het selectiebeleid maar Van Marwijk selecteert voor het overgrote meerendeel die spelers die kwalitatief ook in Oranje thuishoren. Het geval Seedorf is natuurlijk een verhaal apart.

En als je in een praatprogramma onterecht (in zijn ogen) uitgemaakt wordt voor leugenaar dan mag je zo reageren als Van Marwijk deed.

2 maart 2010 om 16:59

Pas als je mijn tekst nog eens een keertje goed hebt doorgelezen, kom dan pas terug met een reactie. Wat jij hierboven neerkalkt is, net als die feyenoorder van de bert van marwijk-fanclub hierboven, echt ongelooflijk onzinnig geraaskal. Ik heb nooit gezegd dat een trainer alleen maar charisma moet hebben. Heb ik dat gezegd? Nee. Daarnaast ben ik nooit op Van Basten en Van Gaal inhoudelijk ingegaan - iets dat jij totaal vergeet, door de war haalt, of absoluut geen oog voor hebt. Ik heb ze puur als voorbeelden van een trainer met charisma neergezet, zonder ook maar één woord inhoudelijk over ze te reppen. Ongegrond non-argument van jou om interessant over te komen nummer 2 dus. En daarnaast hetzelfde bij Fred Rutten. Heb ik ook maar iets over Rutten gezegd dat in verband is met het woord 'charisma'? Nee, ook niet. Leuke poging om mijn verhaal te weerleggen, maar het is helaas jammerlijk mislukt. Ik zou zeggen kom eens terug als je échte weerleggingen hebt. (en je bepaalde zaken van elkaar hebt leren scheiden danwel hebt geleerd iemand geen woorden en zinnen in de mond te leggen die de persoon in kwestie nooit heeft uitgesproken).

2 maart 2010 om 17:09

Moet ik jou dan maar bij de anti-van marwijk fanclub rekenenen.
Misschien beoordeel ik je reactie over charisma niet helemaal goed maar al het andere weerleg ik met goede feiten. Dat je daar niet over begint zegt ook wel genoeg lijkt me.
Dus ik vraag je bij deze om ook inhoudelijk weer terug te komen op Vlaar, Seedorf, Brana, laf voetbal enz...

2 maart 2010 om 17:57

Als je niet wilt dat het zo geïnterpreteerd wordt dan moet je het maar duidelijker neerzetten.

2 maart 2010 om 16:40

Belachelijk dat jij een groen randje krijgt. Want hoe reageer jij als Bert van Marwijk ons Wereldkampioen maakt?

Nadat we werden uitgeschakeld had niemand het over het charisma van de trainer, maar over de prestaties. En mocht je het nog niet begrepen hebben; op een EK en WK gaat het niet om het spel, maar om het resultaat. Als ik als toeschouwer niet wordt vermaakt met schitterend spel, maar Oranje wint wel ben ik veel blijer dan wanneer Oranje fantastisch speelt en er tegen Rusland uitvliegt.

Zowel de mensen die positief als negatief tegenover de contractverlenging staan zeiveren. Het is nog veel te vroeg om er uberhaupt wat over te zeggen, alles hangt af van hoe ver we komen op het WK. Mocht hij niet ver genoeg komen dan zal hij zelf zijn ontslag indienen, deze contractverlenging zegt niets, en er kan dus eigenlijk ook niets over gezegd worden.

2 maart 2010 om 17:17

@eerste zin: Toch wel leuk om zoveel eer voor je werk te krijgen...

2 maart 2010 om 17:54

Aloisi

Volledig mee eens dat vmarwijk laffe ''duitse'' trainer is...

Altijd met én Kuyt(geeen createur) op rechts voor verdedigend evenwicht én Nigel én vbommel... Dat is dus minsten maar in ieder geval één teveel... Als je Kyut al opstelt moet of vbommel of Nigel eraf en op die positie vdvaart... Dan ga je pas voetballen.. Maar Bert was bij Feyenoord en Dordmund ook al bekend om zijn grijzige voetbal.
Daarom krijg je als oordeel vaak niet goed en niet slecht. vmarwijk doet het best goed maar speelt gewoon te defensief. Je komt meestal één creatieve speler te kort. Dag mooi voetbal.....!

Logisch en verstandig besluit van de Knvb.
BvM breng op dit moment rust en duidelijkheid binnen de selectie.
Ben alleen benieuwd hoe hij het doet in Zuid-afrika.
Een maand lang alle spelers bij elkaar. Met de bekende egootjes en teleurstellingen. Kijken hoe hij daar mee omgaat.

Ikvind het maar niks bvm als bondscoach..
Waarom Hiddink niet benaderd? Als hij turkije wil coachen waarom nederland niet?

Mensen mensen, als ik een tip mag geven, lees het stuk van aloisi, die persoon heeft helemaal gelijk. Jaah het is prima dat hij zich heeft geplaatst voor het WK, maar dat had ik ook nog kunnen doen, met die spelers, en geloof me, ik ben maar een simpele jonge uit een dorpje. De formatie is op zich prima, desondanks wel ingevoerd door van Basten, maar dat doet er niet toe. Het probleem is bij ons niet de aanval, maar de verdediging! Is die nou egt gegroeid? Ooijer moet de selectie uit, evenals van Bronkhorst. Prima spelers... 10 jaar geleden. Vlaar? Goeie speler, maar laten we niet te hoog van stapel springen, iedereen moetm zich bewijzen. Trouwens, geef die Boulahrouz nog eens een kans. En Charisma? van Marwijk is idd geen van Gaal of van Basten. goed stuk Aloisi, je hebt me van mening doen veranderen.

2 maart 2010 om 15:54

ben het eens met jou. Niet zo'n goede trainer voor het NL elftal. Verdient wel groen randje van aloisi.

2 maart 2010 om 22:11

Het is jammer dat er geen rode randjes gegeven kunnen worden. Je kunt van Marwijk niet de schuld geven dat Nederland geen topverdedigers heeft. Hij zet voor de verdediging 2 controlerende middenvelders neer, die de schade beperken. Beter kun je het achter niet dichthouden. In de voorhoede lopen de spelers van de top mee. Je kunt er vanuit gaan dat zij genoeg kansen creeeren om te scoren. De controlerende middenvelders kunnen zeker opbouwend ook nog eens van toegevoegde waarde zijn voor spelers als robben en van persie.

2 maart 2010 om 16:11

Boulahrouz hoort er normaal zeker bij, maar hij heeft niet eens 9 wedstrijden gespeeld dit seizoen....

Kalou2005

Dat verschrikkelijke onvergetelijke nare incident van het afgelopen EK, dat was inderdaad een gebeurtenis die niemand in de hand had. Maar ik bedoel we lazen net een artikel van Sneijder, dat hij niet moeilijk zou doen als hij op de bank zou belanden. Iedereen hier weet hoe lastig hij dan word, op een WK kunnen we dat niet gebruiken. En dat soort gebeurtenissen kaart ik aan, we weten allemaal niet of Bvm dat kan managen. De beste man straalt ook niks uit vind ik, op basis daarvan weet ik al niet of hij in zulke situaties zijn authoriteit kan laten gelden! Snap je een beetje wat ik probeer te zeggen?

Hoezo lopen die contracten altijd tijdens een WK of een EK af. Er staat niet precies wanneer zijn contract af zou lopen(halverwege dit jaar, 1 juni??). Maar al geef je een bondscoach een contract tot 3 maanden na het WK of EK, dan hoeft hij niet voordat het WK of EK is begonnen of hij nog 2 jaar wil blijven. Laat hem eerst maar proeven op zo'n Wk/ek. De coach zit niet van te voren in een dubio of hij door wil gaan, of niet(laten we eerlijk zijn, voorbereidingen is niet DE ervaring voor een bondscoach met het NL elftal) en de Knvb kan rustig zijn resultaten afwachten, hoe hij zich manifesteert op een groot toernooi.

Als de voorbereidingen dan al niet goed gingen, dan kan je hem wel ontslaan en een nieuwe bondscoach aanstellen, maar dan heeft de nieuwe coach iig geen serieuze wedstrijd met z'n elftal en kan hij toch niet zo'n goede band opbouwen met z'n elftal. En dat zelfs ALS hij al het Wk/ek haalt als er slechte resultaten in de voorbereidingen zijn gehaald. Tijdens het toernooi voetbal je toch niet...

Verder was ik toen ik hoorde dat Bert bondscoach werd toch wel erg sceptisch, maar hij heeft voor mijn gevoel wel bewezen dat hij wel een goede coach is. Al betekend het niet dat hij ons zomaar even naar de titel leid natuurlijk.. Dat moet vooral van het team komen!

Waarom wachten ze niet het WK af? Ik ben namelijk helemaal niet zo stuk van van Marwijk. Veel te behouden in zijn selectie procedures en in zijn opstellingen. Tot nu toe heeft hij nog niks bijzonders gepresteerd met Oranje en dit kun je eigenlijk doortrekken naar de rest van zijn carrière. Ja een keer de Uefacup, dat was toen echt de speeltuin van de kleine clubs. Want de grote clubs gaven er niks om en de top was 8 jaar geleden een stuk minder breed dan dat hij nu is.

Ik ben er van overtuigd dat iedereen die de Knvb betaald voetbal cursus heeft gevolgd zich had geplaatst met deze selectie. Op het WK zie ik het ook weer fout gaan na 1 of 2 rondes Knock out fase. Terwijl wij de beste of op zijn minst top3 aanvallen van het toernooi hebben. In plaats daarvan kiest hij ervoor om zijn defensie te versterken en zijn sterkste punt te verloochenen. In plaats van een Oranje met flair wat bij deze groep past krijgen wij een team dat helemaal in de pas loopt met jaknikker Kuijt voorop en tegen elke gehaaide tegenstander eraf gaat.

En dan mag ik weer aanhoren “die sluwe Italianen”, of die geslepen Zuid Amerikanen" of "de temperament volle zuid Europeanen" waren te gehaaid/sluw/doordacht/smerig voor ons. Van Marwijk gaat me hopelijk verassen maar vooralsnog zie ik geen enkele reden om hem ook het EK 2012 te gunnen.

2 maart 2010 om 17:14

wwk4life, je mag zeggen wat je wil maar dat je de prestatie van Feyenoord af wilt doen als iets wat er helemaal niet toe doet is natuurlijk belachelijk.
Feyenoord versloeg Internazionale, Psv, Borussia Dortmund en jij gaat praten over een speeltuin van kleine clubs?
Ik vind het ronduit belachelijk dat je deze topprestatie niet wilt erkennen. Maar ook bij jou (net als bi Riche) proef ik in iedere reactie haat jegens alles wat met Feyenoord te maken heeft. Heeft het dan tochte maken met Feyenoordspelers die wel opgeroepen worden maar van het goeddraaiende Twente alleen Brama?
Is het dan toch de teamprestatie vs individuele kwaliteit?
Een beetje meer objectiviteit zou je echt sieren en je ook nog eens geloofwaardiger maken want je reactie slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Dat we goede aanvallers hebben weten we allemaal maar die van Spanje Engeland Brazilie en Argentinie zijn allemaal nog stukken beter.
De verdediging is het zorgenkindje en als je dat weg wil stoppen heb je er weinig kaas van gegeten.

2 maart 2010 om 18:40

Ik heb absoluut geen haat tegen Feyenoord. Ik vind het een van de mooiste clubs van het land. Ik ben inderdaad geen fan van Been, simpelweg omdat het geen goede trainer is. Maar hij is nog jong en kan nog groeien. Hij heeft zich altijd uitgesproken voor Feyenoord en dat kan ik wel waarderen.

De aanval van Engeland en Argentinie zijn beter? Engeland heeft inderdaad Rooney die in vorm is en voor de rest? Theo Wallcot mag de schoenen nog niet poetsen van Robben en dan jongens als Defoe of Crouch of speelt die Heskey nog in dat team? Laat me niet lachen dat Engeland een betere aanval heeft. En van Argentinie ken jij waarschijnlijk alleen Messi, Tevez en Aguero. Messi is buitengewoon goed maar Aguero is hopeloos uit vorm en Tevez is een aardige spits niet meer dan dat. Brazilie heeft wat aardige spitsen rondlopen en wat grote namen achter de hand en Spanje heeft het koningskoppel Villa en Torres met Mata, Silva en dat soort jongens eromheen. Spanje is normaal gesproken een brug te ver. De ander door jou genoemde landen niet.

2 maart 2010 om 19:14

Misschien hebben wij wat meer keuze in de aanval maar zelfs onze beste speler van Persie mag misschien net in het rijtje Rooney, Villa, Messi, Pato staan.
Op het middenveld hebben we aardige spelers maar zelfs onze betse speler Sneijder komt nog niet een klein beetje in de buurt van een Kaka, Ronaldo, Iniesta of Gerrard.

Ik denk dat wij onze selectie niet zo moeten overschatten.
Robben en Elia spelen geweldig maar wel in Duitsland!
Sneijder en Huntelaar wisselen goede wedstrijden met slechte wedstrijden in de Italiaanse competitie wat ook al niet de sterkste competitie is.
Wij moeten spelers hebben die in Spanje of Engeland het verschil kunnen maken en dat kan alleen vpersie.
Komt nog bij dat we defensief en fysiek een achterstand hebben op de zwaardere competities.

Nee we schreeuwen weer veel te hoog van de toren terwijl we amper objectief naar onze selectie kunen kijken!
Maar dat is dus echt iets Nederlands! Daarom kunnen wij ook zo moeilijk winnen, we zijn veel te vol van ons zelf. Als klein landje presteren we altijd boven verwachting maar we moeten niet verwachten dat we zomaar alle grote landen verslaan want die zijn nog steeds een maatje te groot.
Willen we een keer iets winnen dan moet dat een uitzondering zijn maar absoluut niet de regel!

2 maart 2010 om 18:07

''die sluwe italianen'' enz is ook vaak onzin

Hoe sluw waren de Italianen op het EK eigenlijk 3-0 tegen een heel aanvallend Oranje(bert vM probeert het zes x zo defensief, de halfduitser).

Ik vind het dom om nu een contract te verlengen, wacht eerst het wk af. Als hij het goed doet mag hij blijven en als het niets wordt of middelmatigjes (wat ikzelf verwacht) moeten we eens kijken of er niet een echte topcoach te krijgen is. Ondanks de simpele kwalificatie heeft hij mij nog niet overtuigd van veel vakmanschap. En door laffe (of geen) keuzes te maken is het simpel om de rust te bewaren.

Zo'n contract-verlenging zegt me niet zo veel.
We moeten met z'n allen gewoon het wk afwachten.
BvM gewoon het voordeel van de twijfel geven.
De kwalificatie is verlopen zoals we aan onze stand verplicht zijn.
Ben net als Aloisi van mening dat v Marwijk te laf is.
Aanvallen is de beste verdediging en laat daar nu net onze kracht en zwakte in liggen!
We hebben niet de beste verdediging en al helemaal niet in de breedte.
Maar we hebben wel een van de beste aanvalslinies in de wereld.
Gebruik die dan ook optimaal!
Nu word er te veel tussen de verdedigend ingestelde spelers gecombineerd
terwijl je eigenlijk zo snel mogelijk je aanvallend ingestelde spelers moet aanspelen!
Als zij de bal hebben word je pas gevaarlijk!
Vaak hebben we in balbezit een overwicht (60/70%) maar dat is dan 70% verdedigend en 30%
aanvallend, dat moet anders om!
Ik hoop zelf dat na v Marwijk Rijkaard weer word benadert.
2000 was het laatste toernooi dat ik echt van onze jongens heb genoten!

2 maart 2010 om 18:00

Mariobros

Helemaal goed gezien. Kijk de wedstrijden maar terug dat er naast de Jong óf(niet én dus) vbommel een creatieve speler als vdvaart, of zélfs Engelaar stond. Echt 10x zo sterk Oranje Ook Affelay zou in die rol kunnen spelen.
Nu heb je én vbommel en De Jong én Kuyt(staat er niet om zijn mooie bewegingen maar om het meeverdedigen en hard werken) voor de defensieve balans hetgeen resulteerd in lafjes voetbal..
Jammer dat vmarwijk deze ,aanvallend heel goede generatie, grijs geweven weet te krijgen...

Ik vind het niet erg dat hij bondscoach is maar aan de andere kant blijft het zonde met alle Nederlandse toptrainers. Zou er toch liever Hiddink, Van Gaal, Rijkaard en stiekem Cruijf zien.

Prima! Van Marwijk doet het goed en brengt rust en zekerheid binnen Oranje en doet zeker geen domme dingen. Goed gedaan van de Knvb

Goede zaak. Een beetje vertrouwen voor zowel de bondscoach als zijn selectiespelers, een stukje zekerheid. Kan de prestaties alleen maar bevorderen. Klasse!

Kesler en de knvb zijn ook absoluut niet capabel...wat een brevet van Onvermogen!!!!

Ik had er zeker een Voorwaarde aan gehangen...

Wat nu wanneer het WK dramatisch verloopt, en we in de eerste ronde uitgeschakeld worden???

Dan kan de Knvb zijn contract afkopen van zo'n 4 miljoen euro...

Je hoort mij niet zeggen dat van Marwijk weg moet...integendeel....maar we weten allemaal wat een toernooi kan doen met onderlinge verhoudingen en vertrouwen.... (het gebeurt zelfs bij het schaatsen...zie kramer)...

Ik ben erg blij dat Van Marwijk heeft bijgetekend. De ploeg presteert goed onder zijn leiding en ik vind dat hij de beste 11 vrijwel elke keer opstelt, waardoor er een goede regelmaat komt in de ploeg.
Met Van Marwijk winnen wij het Wk

Wat een onzin, weer iemand die niet hoeft te presteren maar toch al een beloning krijgt, in de voetbalwereld kan het allemaal. Wat als we op het Wk in de kwartfinales worden uitgeschakeld of erger als we de poulefase niet eens doorkomen? Dan mag hij van iedereen weer oprotten. En ja hij zou ook het Wk kunnen winnen, maar dan kan je alsnog verlengen toch, want dan heb je het verdiend.

Speel je met kuyt op rechts?
Dan moet één van de twee defensieve middenvelders vdvaart zijn. Anders ben je aanvallend niet in balans. Kuyt creerd niet veel namelijk en maar vult in defensief opzicht het evenwicht van een breker aan.

Geen Kuyt op rechts(maar bv Robben)? Twee defensieve middenvelders Nigel en vbommel voor defensieve balans.

Maar geen én Kuyt die niets creeerd(meer werker, evt afmaker, meeverdediger) en ook nog eens twee niet voetballers vbommel en de Jong defensief op het middenveld zoals Bert vaak doet. Dat zijn drie defensieve opoties. Bert doet het goed maar speelt net iets te Duits waardoor Oranje net niet zo flitsend kan spelen als met haar kwaliteiten mogelijk is.... Bij feyenoord en Dordmund was Bert al zo, een beetje lafjes... Niet goed en niet slecht...

goede keuze want hij blijft altijd rustig en zet altijd dezelfde spelers in dus goede keuze van knvb
van persie als hij fit is ander kuyt links en huntelaar is de spits

stekelburg
v.d.wiel
vlaar
heitinga
v.bronkhorst
v.bommel
snijeder
de jong
v.persie
kuyt
elia
2 maart 2010 om 18:32

Van het hele contigent creatieve topspelers stel jij er dus drie op Sneijder, vpersie en Elia.. Waardeloos defensief en grijs... Moeten minstens een en eventueel twee creatieve spelers bij wil je je sterke punten benutten...

3 maart 2010 om 01:50

Hoe kan je zonder Robben(!) beginnen? Gevaarlijkste Nl'se speler van het moment. Moet zeker boven Elia én Kuyt, En zoals Toontje99 ook al zegt veel te verdedigend. Met onze selectie moet je gewoon op de aanval spelen wat mij betreft.

Liefst zou ik Seedorf ook oproepen, en dan op V/D Vaart zn positie voor iets meer balans, maarja..

Steek
V/D Wiel
Heitinga
Mathijsen
??
Robben
V/D Vaart
v Bommel
Sneijder
V Persie
Huntelaar

klinkt allemaal leuk en aardig, hij doet het zo goed etc

maar ligt ie eruit in de 1e ronde of achtste finale dan wil ik het nog wel eens zien hoelang die aanblijft, want hij zegt zelf dat ze naar het WK gaan om te winnen, dus als dat niet gebeurt moet hij zijn conclusies trekken. Niet weer een 'leermoment' a la van Basten in 2006

Erg voorbarig dit nieuwe contract, heeft nog niks laten zien. zwakke kwalificatiegroep en overtuigend voetbal niet gezien!!! Had na het wk geevalueerd en dan verlengd als er tevredenheid is vanwege de prestaties aldaar in Afrika. Moeten ze na een fiasco ook nog flink met geld strooien om van hem af te komen. De spelers waarvan we het moeten hebben liggen in de lappenmand en de rest is middelmaat. Het wordt een groot fiasco in Zuid Afrika!!! Helaas.........

2 maart 2010 om 19:21

Bozzie67, ik had jou verhaal nog niet gelezen voor ik hier reageerde,u heeft de laatste kwalificatiewedstrijden onder een steen geleefd,of wilde je beweren dat zijn voorganger (dhr van Basten) het beter heeft gedaan ?

Maak jij het maar af Bertje,en daarna ben je gewoon weer welkom bij ons,bij ons?,ja bij ons in de Kuip,voorlopig doe je het beter dan elke coach die er bij Hét Oranje heeft rondgelopen,dus is het niet anders dan vanzelfsprekend dat je terug komt straks bij je oude liefde Feyenoord !

Ik weet niet of ik hier blij moet zijn, ik ken wel betere namen voor Nederlands Elftal en hij moet ook is nadenken over spelers.

Tot nu toe doet hij het heel goed bij het Nederlandse elftal. Ik ben zeer benieuw naar de prestaties van Nederland op het WK. Zouden ze de lijn van de kwalificatieronde kunnen doortrekken tot in de (halve) finale?

Een nuchtere trainer met veel kennis en een prima selectiebeleid. Dick Voorn, Philip Cocu en Frank de Boer zijn ook prima assistenten, dus goede beslissing van de Knvb. Hopelijk gaat hij na het WK wel verjongen, zodat spelers als Ooijer en Van Bronckhorst het schip moeten ruimen.

Ik zit hier echt met verbazing naar sommige reacties te kijken. Heb nu al een paar keer de term "halve Duitser" voor bij zien komen. Maar waren er maar meer halve Duitsers want dat hadden we die gouden trofee al voor de helft binnen. Het is misschien niet altijd even sprankelend maar wel donders effectief wat onze "geliefde" oosterburen al jaren op de mat leggen. En ja wij willen mooi voetbal, ja het moet aanvallend zijn, maar als we weer in de kwartfinale uit geknikkerd worden lopen we ook weer te jammeren en te mekkeren met zo'n 16 miljoen Bert van Marwijkjes! Ja de man is inderdaad wat saai en ja het is niet het spectaculaire spel van 1988. Maar ik heb een aantal van de kwalificatie wedstrijden echt wel genoten hoor van het combinatiespel wat we op de mat legden. Oké het waren wat mindere goden maar wees nu eerlijk de balletjes van Sneijder, Van Persie, Van der Vaart en Robben waren bij tijd en wijle op het magistrale af. Komen we weer bij het feit dat iedereen gaat roepen dat waren 2e of zelfs 3e rangs voetballanden, ja dat is waar maar als je het daar tegen al niet kan laten zien dan tegen de big boys al helemaal niet.

Nu spelen we dus met een verdedigend blok van 2 voor onze zogenaamde fragiele defensie. Maar laten we nou even eerlijk zijn. Als jij in de spelers tunnel staat en je staat als een aanvallende middenvelder naast Van Bommel en De Jong, wordt je daar zeker niet blij van. Nigel staat iedere week weer in de vaste 11 van the Citizens en gaat te keer als een beest 90 minuten lang. En Mark ja stuurt zijn manschappen ook iedere week aan bij de FC Bayern. Waar klagen we nou eigenlijk over. Over de verdediging zelf iedereen heeft het over Vlaar de vervanger van Ooijer, maar is het niet zo dat Heitinga niet iedere week geweldig staat te verdedigen tegen topspelers in de Engelse Premier league? Onze defensie is misschien de sterkste van de wereld maar laten we reëel blijven er zijn er maar weinig die echt heel erg goed zijn op dit moment.

Maar we vallen dus heel erg over Bert, onze saaie Bert, nou vraag ik me af of als een andere trainer die wat meer geliefd zou zijn net als Bert zijn keuzes maakt en net al Bert de opstelling neer zou zetten. En net als Bert de mannetjes(haantjes in de selectie) zo nu en dan lekker laat uit sudderen. Of die trainer/coach dan ook zo'n ongelofelijke lading bagger over zich heen zou krijgen. Dat typisch Nederlansche gemierenneuk waar doen we nou moeilijk over 2 Wk's geleden waren we er niet eens bij met ook eveneens een topselectie. Om over het halve Duitse nog maar te zwijgen. Ja Nederland staat altijd voor spektakel maar in 2010 ff niet en misschien nemen we dan eindelijk dat lelijke gouden beeldje is mee. Want als je degelijk speelt heb je meer kans over het algemeen. Kijk maar naar Duitsland en Italie! Dus Bert Jetzt Gehtz Loss!! Succes in Zuid-afrika, dat we maar grijns en onopvallend die beker stiekem meenemen!!!

2 maart 2010 om 23:11

Het grappige is dat je de rprestaties van de spelers naar voren haalt als een verdienste van Van Marwijk. Iedere weldenkende coach zal spelers als Sneijder, Van Persie, Van der Vaart en Robben selecteren. Verder zal die ook spelers als De Jonge en Heitinga een vaste plek geven. Maar wat jij aangeeft in je laatste alinea is dus juist niet zo. Bert van Marwijk maakt namelijk geen keuzes. Hij laat alles aansudderen, gaat geen risico aan en laat een speler zonder zelfvertrouwen 2 minuten voor tijd invallen. Hij laat spelers door hun clubcoaches niet eredivisiewaardig verklaren, voordat hij besluit dat ze niet meer Oranjewaardig zijn. Hij heeft de taktiek van zijn voorganger overgenomen en heeft daarin alleen zijn schoonzoon laten terugkeren en de rest daaromheen gebouwd. Dat pakt nu redelijk goed uit, maar wees eerlijk een paar maanden geleden was Van Bommel echt verschrikkelijk slecht en heeft van Van Marwijk de kans gekregen om zich via Oranje weer in de basis van Bayern te spelen. En dat terwijl hij anderen juist uit de selectie wil plaatsen omdat ze bij hun club niet aan spelen toekomen. Tegelijkertijd selecteert hij die spelers toch. Verder flirt hij openlijk met Van Nistelrooij terwijl die nog geen wedstrijd volledig heeft gespeeld. Als je een andere spits onzeker wilt maken dan moet je dat soort dingen doen. Nee, de Knvb had eerst het WK eens af moeten wachten, want er zijn een paar toptrainers die al aangegeven hebben Oranje ooit nog eens te willen doen. Van Marwijk is een goede vader voor de kinderen, maar hij leert ze maar weinig nieuws en zal geen keuzes maken.

2 maart 2010 om 23:58

Nou kijk dit is commentaar waar mee je wat kan fijn Ook ik denk dat de Knvb er verstandiger aan had gedaan om na het WK een eventuele contract verlenging te bespreken. Maar toch vind ik dat een deel van de dingen die je zegt van meerdere kanten kan worden bekeken. bijvoorbeeld over de tactiek. De tactiek die Van Basten toepaste is heel goed te billijken omdat het de controle in ons elftal bewaart, en dat er zo ook goed wordt gevoetbald. Met dit verdedigende blok hoeven onze jongens voorin alleen nog maar te voetballen(niet te letterlijk nemen natuurlijk) maar in de om schakeling hoeven ze veel minder meters te maken. En ja Van Bommel speelt op de plaats van Engelaar, niet meer dan terecht lijkt me! En ook bijna iedere andere bondscoach had hem terug gehaald. De flirt met Van Nistelrooij ben ik inderdaad een beetje zat want bijvoorbeeld Hunterlaar verdient ook gewoon zijn kansen te krijgen en is in de 16 natuurlijk dodelijk! Dus ik geef je in een aantal dingen echt gelijk. Maar wat jij zegt hij pakt niets aan vind ik onzin! Wat heeft het bijvoorbeeld voorzin om zo'n mannetje als Sneijder ff van onder uit de pan te geven niks toch? Als je hem beetje laat sudderen kalmeert ie vanzelf en laat je hem in de waan dat hij de baas is terwijl je de situatie in handen hebt! En dan zeggen mensen ook Ooijer eruit gewoon bam deur dicht, klaar! Maar zo doet hij het niet hij zet hem op de bank geeft em hier en daar wat minuten en laat hem langzaam zien dat zijn rol is uitgespeeld en klaar geen gezeik iedereen rijk! En ja er zijn altijd wel trainers die Oranje willen doen maar zou na bijna elk toernooi wisselen van de wacht, continuïteit niet ons streven moeten zijn? Weten spelers waar ze aan toe zijn en wij( niet geheel onbelangrijk) ook?!

3 maart 2010 om 00:15

Met Van Bommel heb je nu gelijk, maar hij had er ook voor kunnen kiezen om spelers als Schaars, De Zeeuw of Engelaar te nemen, want die waren toen beter en waren misschien wel doorgegroeid tot volwaardige internationals voor hde komende zomer en daarna.
Wat Sneijder betreft heb je gelijk. Gewoon niet reageren op de hype van de media, maar je eigen waarnemingen vertrouwen.
Ik vind wel dat Van Marwijk Ooijer eerder aan de kant had moeten zetten en anderen daarvoor het vertrouwen te geven en ervaring op te doen. Misschien zelfs een Melchiot, die aanvoerder is van een Pl-ploeg. Verder heeft Van Marwijk Huntelaar dus dezelfde behandeling gegeven: een paar minuten voor tijd in laten vallen. Daar doelde ik op.
Verder is continuïteit bij een club belangrijker dan in een landsteam. De continuiteit van een landsteam bestaat vooral uit de samenstelling van de selectie en de geleidelijke inpassing daarvan van nieuwe spelers en na een toernooi mag het roer wat mij betreft wel om. Spelers als Sneijder en eerder genoemden zullen door iedere coach geselecteerd worden, maar het gaat met name om het inpassen van nieuwe spelers en dat moet door oude over-the-hill-spelers duidelijk af te schrijven. Dat geeft de jonge spelers ook de mogelijkheid om door te groeien naar een goed internationaal niveau.

3 maart 2010 om 01:18

Ja daar heb je met je opmerken over Van Bommel een puntof De Zeeuw, Schaars of Engelaar het zouden halen weet ik niet misschien De Zeeuw en Schaars omdat die wat jonger zijn. Engelaar is wel een heel erg vorm gevoelige voetballer als hij niet in vorm is heeft ie ook niets extra's althans dat is mijn mening in, vorm vind ik het daarentegen een erg fijne voetballer.maar zoals ik zei erg grillig!
Over Ooijer valt inderdaad ook wel wat voor te zeggen maar zoals dat nu gebeurt is hij er na alle waarschijnlijkheid niet bij. Melchiot blijft altijd een moeilijk geval vind ik want ja als jongens zoals Melchiot er in lopen moet je een Boateng ook weer de kans geven ook bepalende speler bij zijn club in de Premier League. Maar het is eventueel een mogelijkheid ja. Maar over het Inpassen van nieuwe spelers verschil ik toch wel met je van mening. Want dan ga ik dus kijken wie je waar kan laten spelen. Nou bovengenoemde weggelaten die hebben allebei in de kwalificaties een kans gehad en de 1 deed het beter als de ander. Maar het aantal jonge spelers dat ook echt het niveau aankan is momenteel ook wel schrikbarend laag. Laten we eerlijk zijn. We gaan van achter na voren beginnend op het goal. Ja eigenlijk 3 jongere keepers want Stekelenburg is ook nog eigenlijk maar jong (voor een keeper).
Achterin komt er maar weinig echt doorbreken op een Van de Wiel na misschien, Marcelis heeft een kans gehad zit nu weer op het 2e plan bij z'n club en niets voor niets. Braafheid eigenlijk nog te licht maar eventuele goeie backup. In het centrum Ooijer eruit Heitinga erin. Vlaar Backup. Loovens gewogen en te licht bevonden Verdedigend middenvelders heb je naast de vaste jongens Brama gezien, maar sinds zijn debuut bij oranje helemaal omgeslagen in negatieve zin. Aanvallend hebben we natuurlijk keuze te over. Maar ook daar zagen we een Elia debuteren en Otman Bakkal(ook niet echt in vorm). Hier bedoel ik mee te zeggen het ook qua jonge aan wassing ook geen vet pot geweest de afgelopen jaren. En er lopen wel talenten rond maar die hebben of bij de club waar ze spelen geen basisplaats of zijn momenteel niet in vorm. En je kan er maar een paar meenemen. Wel vind ik dat in iedere selectie van 23 er sowieso 2 jonge toptalenten mee moeten kunnen om ook al is het maar om mee te trainen,en er ze te aan laten ruiken. En ja continuïteit is denk ik echt een verschil van mening, want zoals ze zeggen et kan altijd beter maar ook veel slechter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 6
2233 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller42
J. BijlowKeeper00
D. BlindVerdediger51
D. BlindVerdediger
S. de VrijVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren