Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hooijdonk voorspelt vertrek bij AZ: ‘Kan me niet aan die indruk onttrekken’

Laatste update:

Pierre van Hooijdonk denkt dat het niet lang meer zal duren voordat Dani de Wit vertrekt bij AZ. De 25-jarige middenvelder zat afgelopen weekend tegen FC Volendam het hele duel op de bank, en begon donderdagavond ook tegen Zrinjski Mostar als wissel. Van Hooijdonk, in de studio van ESPN aanwezig als analist, denkt dat het einde van De Wit bij AZ aanstaande is.

De Wit begon dit seizoen vaak als basisspeler, maar lijkt nu steeds vaker genoegen te moeten nemen met een rol als reservespeler. Ook nu Sven Mijnans voorlopig aan de kant staat met een knieblessure: tegen Zrinjski kreeg Djordje Mihailovic de voorkeur op het middenveld.

“Het middenveld is nu iets anders ingericht”, lichtte trainer Pascal Jansen voorafgaand aan het duel toe tegenover ESPN. “Met wat andere types, en iets meer creativiteit. Sven is weggevallen, dus Mihailovic is een logische vervanger in deze.”

“Daarbij wil ik ook wel benadrukken dat Dani niet uitgesloten is. Hij heeft ook zijn kwaliteiten, maar iets minder in de lijn van hoe ik nu het middenveld wil laten functioneren. Dat zit hem met name in het voetballende deel. Het is iets meer combinatie-gericht en creativiteit.”

Op de vraag van verslaggeefster Aletha Leidelmeijer hoe De Wit erop reageerde, antwoordt Jansen: “Hij vond het vervelend. Maar goed, soms komen er momenten en dan moet je andere keuzes overwegen. Dat heb ik in deze dus ook gedaan.”

Analisten
In de studio van ESPN wordt vervolgens gepraat over de rol van De Wit bij AZ. “Ik denk dat het gewoon echt een voetbaltechnische reden is”, antwoordt analist Kees Kwakman. “Dus dat hij een ander type op tien wil.”

“Maar dat betekent wel dat het een soort van doorselecteren is”, reageert Van Hooijdonk, waarna presentator Jan Joost van Gangelen vertelt dat De Wit een aflopend contract heeft. Kwakman denkt dat het voor De Wit dan misschien een mooi moment is om in de winter te vertrekken. Van Hooijdonk is het daarmee eens. “Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit het einde van Dani de Wit bij AZ is.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Wit geeft altijd 110% en hij is met zijn loopvermogen, manier van druk zetten en kopkracht uit de lange bal een belangrijke speler in de topwedstrijden, maar ik ben wel blij met deze beslissing. Met hem op 10 in wedstrijden waarin je domineert gaat het allemaal veel te stroperig. Op dit moment zijn er veel meer driehoekjes tussen de middenvelders, ligt het tempo hoger en hebben de backs daardoor ook een stuk meer tijd en ruimte. Daar zie je bijvoorbeeld dat een Wolfe enorm veel baat bij heeft.

Het is jammer voor Dani (die ook goed ligt bij de supporters), maar ik denk dat een exit een prima oplossing voor alle partijen is. Ik zie hem namelijk ook niet zo makkelijk schikken in een rol als tweede viool.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren