Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem opent Nouriplein: ‘Ondanks dat ik van die andere club ben’

Laatste update:

Willem van Hanegem heeft zondagmiddag officieel het A. Nouriplein geopend in Amsterdam. De voormalig speler en trainer van onder meer Feyenoord verrichtte de opening in de wijk Geuzenveld in het bijzijn van de vader van Abdelhak Nouri en straatvoetballer en televisiemaker Soufiane Touzani. Het Amsterdamse plein droeg sinds 2005 de naam van Nigel de Jong, die de naam in 2018 officieus overdroeg aan de door hersenbeschadiging getroffen Nouri.

De vader van Nouri hield een toespraak bij de officiële opening van het pleintje, evenals zijn zonen Abderrahim en Mohamed. Van Hanegem sprak ook enkele woorden: "Ondanks dat ik van die andere club (Feyenoord, red.) ben, houd ik echt van Abdelhak. Omdat hij heel goed voetbalde, maar vooral omdat hij zo’n warme persoonlijkheid is", wordt hij geciteerd door onder meer ESPN. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema repte over 'een prachtige dag': "Het leeft zo erg in de stad. Normaal duurt het vrij lang om iets te hernoemen, maar nu is het best snel gegaan mede door het initiatief van Nigel de Jong."

Volgens de vader van Nouri weet zijn zoon dat het bekende pleintje in Amsterdam voortaan zijn naam draagt: "Abdelhak weet dat zijn oude voetbalveldje is opgeknapt en wordt geopend. Ik heb het hem verteld", liet Mohammed Nouri weten in een interview met Het Parool. Het pleintje in Geuzenveld wordt overigens al enige tijd verzorgd door de familie van Nouri. Tegenover PowNed gaat Nouri senior zondag dieper in op de situatie van zijn zoon. "We hebben altijd contact met hem, via zijn ogen. Je voelt dat hij van binnen vecht en wil praten. Dat lukt nog niet, maar dat komt nog wel. Het is een vechter. Dat was hij als voetballer al en nu ook."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
12 juni 2022 om 17:29

Vooral van de Jong, want hij stelde het voor.

Een heel mooi gebaar voor Nouri.
Credits voor alle mensen die hierbij betrokken zijn en het mede mogelijk hebben gemaakt.
En top ook dat oer Feyenoorder Willem van Hanegem aanwezig was. Klasse!

12 juni 2022 om 17:31

Alleen jammer dat van Hanegem nou iedere keer moet benoemen dat hij van die andere club is. Dat weet iedereen en is niet relevant.

12 juni 2022 om 20:25

Ook jammer dat Futures moet jammeren over wat van Hanegem benoemt, dat is namelijk ook niet relevant.
Dat je niet begrijpt, dat dit een kwinkslag is van van Hanegem, is ook jammer…

12 juni 2022 om 21:18

Hij benoemd dat gewoon te vaak en is totaal niet boeiend. Heeft niets te maken met het wel of niet begrijpen van een kwinkslag.

12 juni 2022 om 22:29

Futures, ben het met je eens, je zou mogen verwachten van iemand van zijn leeftijd dat hij over clubidentiteit kan heen stappen. Zo super ouderwets en kinderachtig. Word volwassen.

13 juni 2022 om 06:41

wees blij dat er nog een grote naam te vinden was, want blijkbaar kwamen ze uit bij van hanegem omdat alle oud ajacieden niet wilden.lekker zuur doen is oh zo makkelijk.

Juist erg mooi dat van hanegem er bij was en dat hij dan zo'n grpaje erbij maakt maakt het weer wat luchtiger en mooi.
maar goed, sommige mensen kunnen alleen het negatieve zien zoals mijn voorbeeld hierboven.

13 juni 2022 om 11:22

Jullie begrijpen hier het punt niet dat hij probeert te maken. Juist het benoemen zorgt voor meer begrip alom.. dat het er niet toe doet op veel ogenblikken, het juist benoemen geeft aan dat er veel en veel belangrijkere dingen zijn, dus wellicht voor meer begrip. Want dat is nog steeds erg nodig.

Vereeuwigd worden middels een trapveldje in zijn eigen buurt. Familie Nouri, Appie zullen en mogen trots zijn. Voetbal is/was zijn leven. Gewoon een heel lief kereltje die maatschappelijk en sociaal ook zn steentje bijdroeg. Heel triest hoe t gelopen is.

Je kan een bepaalde clubliefde hebben. Maar iedereen heeft sympathie voor Willem en iedereen heeft sympathie voor Appie. Dat heeft niks met clubliefde te maken. Ik ben Feyenoorder maar ondanks mijn clubliefde kan ik ook genieten van het voetbal van Ajax want op de eerste plaats zijn we voetbal liefhebbers

12 juni 2022 om 20:34

Dankjewel Miki, mooie woorden. Van Hanegem is ook een bijzonder mens hoor, dat hij zoveel moeite heeft gedaan voor Appie vandaag. Terwijl hij niemand iets verplicht was wat is een legende is het toch, net Boskamp voor mij tuurlijk zijn ze oer Feyenoorders. Maar ons haten doen ze niet.

Waarom Willem van Hanegem? Ben oprecht benieuwd, wist niet dat hij een band met de familie had o.i.d.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren