Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem mist viertal bij Oranje: ‘Leg eens uit waarom hij er nooit bij zit’

Laatste update:

Willem van Hanegem zet 'hier en daar' zijn vraagtekens bij de selectie van het Nederlands elftal. Dick Advocaat bracht zijn spelersgroep vorige week terug tot 24 man en moest zondagavond de geblesseerde Nathan Aké vervangen door Bruno Martins Indi. Van Hanegem snapt echter niet waarom Aké überhaupt deel uitmaakte van de spelersgroep.

"Karim Rekik bij Hertha BSC en Nathan Aké bij Bournemouth zag ik kinderlijke fouten maken, waar je bij spelers als Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Olivier Giroud, of Alexandre Lacazette niet mee aan hoeft te komen", waarschuwt Van Hanegem maandag in het Algemeen Dagblad. De columnist zegt Erik Pieters te missen in de selectie. "Leg mij eens uit waarom hij nooit wordt geselecteerd, terwijl hij al jarenlang moeiteloos meedraait in de Premier League. En Leroy Fer met al zijn fysieke kracht, gewoon basisspeler bij Swansea, die had ook niet misstaan."

Ook in de voorhoede zou Van Hanegem andere keuzes hebben gemaakt. Volgens de icoon van Feyenoord moet Oranje het tegen Frankrijk hebben van een bevlieging. "En dan had je best aan Eljero Elia of Ryan Babel kunnen denken. Die doen dingen op gevoel, op intuïtie. Advocaat kiest juist weer voor Memphis Depay, die ons en vooral hem tegen Ivoorkust en Luxemburg zo teleurgesteld had." Oranje neemt het donderdag in Parijs op tegen Frankrijk. Drie dagen later kruist de ploeg van Advocaat in de Johan Cruijff ArenA de degens met Bulgarije.

Ben je het (grotendeels) eens met Willem van Hanegem?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat de Roon ook wel handig was geweest tegen een ploeg als Frankrijk. Want ik verwacht dat we vooral aan het verdedigen zijn en dan is zo'n hardwerkende speler wel nuttig. Iemand die de bal af pakt. Elia is ook wel iemand die misschien ook wel goed had gepast

28 augustus 2017 om 12:42

Ja inderdaad. Spelers als fer en de roon zouden een blok kunnen vormen waardoor sneijder volledig vrij kan dirigeren. Maar je hele selectie omgooien voor 1 potje lijkt me dan ook weer niet slim. We zullen het donderdag zien!

28 augustus 2017 om 12:47

Ja want de Roon en Fer zijn natuurlijk stukken beter dan Wijnaldum...

28 augustus 2017 om 13:04

Zie je me dat ergens zeggen dan? Ik heb het toch over 'defensief blok'.

28 augustus 2017 om 13:10

Een middenveld van wijmaldum, strootman en sneijder is toch gewoon het sterkste wat we kunnen neerzetten. Ik zie en fer of de roon daar echt niets aan toevoegen.

28 augustus 2017 om 13:21

NOu ja dat is in principe ook wel zo , echter kan Sneijder sowieso geen hele wedstrijd spelen.

Stel dat het goed gaat en we willen verdedigen dan wordt de wissel nu dat Sneijder eruit gaat en Vd Beek of Vilhena erin komt. Had dan liever een Fer gehad die tegen Pogba mag opboksen dus snap van Hanegem wel

28 augustus 2017 om 13:30

Ik schat vilhena hoger in dan fer....ook al speelt hij geen pl. Heeft zich in de el ook voldiende laten zien. Mist wat lengte maar compenseert dat wat mij beyreft wel met een pitbull instelling. Iets dat fer veel minder heeft.

28 augustus 2017 om 13:36

Jlenders, als je zelf ook nog wilt voetballen moet je ze sowieso niet allebei opstellen. Strootman of Vilhena kunnen die rol in principe vertolken. Wie van het kwartet Strootman, Vilhena, Fer of De Roon die rol vervult maakt me niet heel veel uit, al vind ik het eigenlijk alle vier armoe. Strootman heeft uitstraling maar speelt in oranje altijd zeer matig. Vilhena vind ik Clasie 2. Top voor de Nlse top, daarna Duitse middenmoot. Fer vind ik te nonchalant. Hij acteert de robuuste middenvelder te zijn. De Roon is degelijk maar gehypet in Nl, anders hadden andere clubs hem wel voor een prikkie weggehaald bij Middelsborough ipv zijn oude club uit de Italiaanse middenmoot.

28 augustus 2017 om 15:27

Sowiezo kan Sneijder geen hele wedstrijd spelen? Bij Nice anders wel hoor??!

28 augustus 2017 om 15:38

@jlenders .. Ja je hebt het over een blok maar laat Wijnaldum daar weg en zet daar dan Fer of De Roon voor in de plaats.

Als deze spelers beter zouden zijn, zouden ze dan niet bij Liverpool spelen? Wijnaldum speelt daar toch niet op 10 of zo..

28 augustus 2017 om 15:52

@hangover, volgens mij moet Daley daar gewoon gaan staan. Strootman paar zeer matige wedstrijden. En Blind vind ik in de verdediging (lb) erg degelijk, maar hij komt te weinig op. Oplossing: Blind op het middenveld, als verdedigende kracht.

Helemaal eens. Vooral over het niet selecteren van Pieters zou ik Advocaat's beargumentering graag horen. Je kunt niet zeggen dat een Aké of Indi (die nu achter Blind op die plek in aanmerking kwamen) meer ervaring of kwaliteiten hebben.. En er moet NU gepresteerd worden, dus talent is geen argument.

28 augustus 2017 om 12:30

Nee vorm is belangrijk en laat Pieters nou totaal uit vorm zijn. Speelt al tijden onder de maat bij Stoke terwijl Ake gewoon goed presteert bij Bournemouth op de laatste wedstrijd na.

28 augustus 2017 om 13:18

Als vorm bela grijk was zouden er geen ajax verdedigers worden opgeroepen.

28 augustus 2017 om 15:28

Natuurlijk kan je dat wel zeggen. Ik vind dat Ake meer kwaliteiten heeft dan Pieters. Hij doet het goed in de PL (in tegenstelling tot Pieters de laatste tijd).

Ik snap al jaren niks van de spelers die (niet) worden opgeroepen door Nederlandse bondscoaches. Niks nieuws dat men weer vraagtekens hebben.

Pieters die moeiteloos meedraait? Blijkbaar al een jaar lang geen wedstrijd van hem gezien. Hij gaat super slecht tegenwoordig. Fer speelt niet heel slecht maar daar is ook alles mee gezegd. Elia en Babel had ik er graag bij gezien die wel.

28 augustus 2017 om 12:39

Ik vind de roep om Pieters een beetje overdreven. Dat hij in de PL speelt maakt het geen topback. Met alle respect hij speelt maar voor een grijze middenmoter. Pieters in Oranje maakt je niet bepaald sterker.

28 augustus 2017 om 13:50

Dat klopt, maar jongens als Ake, Van Aanholt e.d. maken het Oranje ook (nog) niet bepaald sterker. Gezien de prestaties van de backs, verwacht ik eigenlijk Blind en Pieters. De meest ervaren krachten en doen het op papier gewoon beter dan de rest.

Hij mag dan voor een grijze middenmoter spelen, maar Bournemouth is op papier gewoon een degradatiekandidaat, net als Crystal Palace. Ook op dat gebied zie ik dus niet in waarom Pieters niet geselecteerd word. Bij Stoke speelt hij gewoon degelijk.

28 augustus 2017 om 12:43

Ja daarom laat manager Hughes hem ook week in week uit in de basis staan, en draaien ze al jarenlang mee in de middenmoot van Engeland.
Pieters is gewoon een hele degelijke back en mocht blind keer op keer voorbij worden gelopen op snelheid (geluk dat Dembélé er niet bij zit) zou je met Pieters een goede back up hebben

28 augustus 2017 om 13:01

Maar blind speelt ook goed bij manU. Wat een hoger niveau is. En Ake heb ik ook liever dan Pieters. Veel meer talent dan Pieters. En word later zeker basis speler bij oranje. Pieters is een prima speler maar ook niet meer dan dat. Die gaat geen wonderen verrichten.

28 augustus 2017 om 13:06

Misschien een keertje een wedstrijdje kijken van hem in plaats van het argument de trainer stelt hem op. Dat is een slecht argument.

28 augustus 2017 om 13:52

Pieters speelt gewoon degelijk en is voor Premier League begrippen een aardige back. Het is ebeslist geen wereldtopper, maar ik schat hem hoger in dan jongens als Ake en Van Aanholt. Het niet selecteren van Fer snap ik wel gezien de concurrentie en zo geweldig doet hij het nou ook weer niet. De mening over Elia en Babel deel ik ook.

Depay was een tijd vreselijk, maar tegen Luxemburg maakte hij toch juist het verschil? Van Hanegem moet het niet raar vinden dat hij erbij zit volgens mij. Lens, Elia of Babel had inderdaad niet misstaan en een fysieke back en middenvelder als Pieters en Fer op zich ook niet. Rekik hoef ik eerst niet te zien, zelfde geldt voor De Ligt. Laat ze eerst maar weer presteren bij hun club. Veltman vind ik ook niks maar er is momenteel weinig alternatief.

Mijn selectie:

Zoet, Cillessen, Padt of Stekelenburg

De Vrij, Hoedt, Blind, Bmi, Tete, Veltman of Verhaegh, Pieters of Van Aanholt of Willems

Sneijder, Wijnaldum, Strootman, Vilhena, Fer, 2 uit De Roon, Propper, Van Ginkel of Toornstra

Robben, Depay, Promes, Lens, Dost, Van Wolfswinkel, Huntelaar

Normaal gesproken hadden Karsdorp, Ake, Van Dijk en Klaassen er wel bij gezeten bij mij.

28 augustus 2017 om 13:04

Goed seizoen Vitesse, 6 goals in 6 partijen bij Basel. Het is nou niet dat we veel keus hebben qua spitsen. Als hij goed bediend wordt dan heeft hij het neusje voor de goal wel en daarnaast ook nog behoorlijk goed als meevoetballer.

28 augustus 2017 om 13:16

Ik vind het niet eens zo'n gekke gedachte. Loopt nu bij Basel bijna 1-op-1 en was bij Vitesse het afgelopen seizoen bij Vitesse gelijk al de belangrijkste man. En schoot Vitesse naar de eerste prijs in clubhistorie. Basel is daarnaast geen slechte club, alleen de competitie is matig. Als je slaagt bij Basel, kan je meestal al een basisspeler worden bij een middenmoot/degradatiekandidaat van een Europese topcompetitie en in heel mindere mate subtop. Hij is daarnaast minder statisch dan Dost en is doelgericht.

Tuurlijk zou hij vroeger nooit geselecteerd worden, maar zo is het gesteld met de Nederlandse spitsen. Na Van Persie en Huntelaar heeft niemand meer goed kunnen ontwikkelen. Ik had gedacht dat De Jong, Dost en Van Wolfswinkel zich goed zouden ontwikkelen en de opvolgers van hun konden zijn.

Uiteindelijk heeft Dost naam gemaakt , alleen is het geen typische Nederlandse spits en is hij heel afhankelijk van aanvoer. Daarnaast niet een al te beste mentaliteit, waardoor hij in de clinch kwam met Hecking en nooit een absolute basisspeler kon worden van Wolfsburg. De Jong was bij Twente heel bewegenlijk, maar is nu verschrikkelijk statisch geworden. Daarnaast had ik niet verwacht dat hij bij Borussia Monchengladbach niet zal gaan redden, waardoor de slechte periode bij Newcastle nog eraan werd geplakt. Van Wolfswinkel was hij bij Sporting goed, alleen raar dat hij bij Norwich en later Saint-Etienne het niet heeft gered.

28 augustus 2017 om 14:00

Hoe zie je dat voor je:

Tete De Vrij Hoedt Blind

en dan?

Wijnaldum en Strootman met 2 man en dan in een ruit?

Er is keus uit Sneijder, Van Ginkel, Propper, Vilhena en Van de Beek. Als De Roon was opgeroepen dan had je die achter een blok van 3 kunnen zetten maar dat kan niet. Of Fer had je loop- en duwwedstrijdjes kunnen laten doen op het middenveld.

En dan 2 spitsen, beweeglijk? Promes Robben, of met Depay. Of 1 statische spits (dost) met een beweeglijke jongen, maar als je dan met 4 middenvelders speelt dan heeft Dost geen vleugelbediening.

28 augustus 2017 om 15:34

Jij vindt werkelijk dat Wijnaldum niet goed meeverdedigd en van Ginkel wel?? Kom op man. Kijk je wel de wedstrijden in het weekend. Beide zijn box to box spelers met scorend vermogen. Maar Wijnaldum speelt toch echt in een meer verdedigende rol dan van Ginkel bij Psv. En hij doet het daar prima.

Ik heb alleen maar respect voor Advocaat, dat hij het aandurft om deze klus te doen.
Voor kwalificatie mogelijkheden staat de klok op een minuut voor twaalf.
Natuurlijk heeft van Hanegem hier een betere kijk op dan de gemiddelde voetballiefhebber.
Maar zo zijn er meer deskundigen op dit gebied.
Het blijven in mijn ogen speculatie's van personen, die buiten elke verantwoording vallen.
Maar iedereen mag z'n mening hebben, het is interessant om dit te lezen, dat wel.

28 augustus 2017 om 15:32

Wat me wel opvalt aan het verhaal van Hanegem, is dat hij zegt dat oranje het van een bevlieging moet hebben. En dat hij daarom voor Elia of Babel zou kiezen.

Dat is eigenlijk op voorhand al de handdoek gooien. Nog even los van het feit dat Elia en Babel geen wereldtoppers zijn die opeens iets werkelijk geniaals uit de hoed kunnen toveren. Je moet tegen een land als Frankrijk in de eerste plaats een zeer stabiel elftal neerzetten. Anders kom je aan die ene bevlieging niet eens toe. Dus eerst 11 namen die goed en gedisciplineerd samen kunnen spelen, en dan hopen op een goal. Een beetje zoals Feyenoord vorig jaar deed tegen United, thuis in de Kuip. Niks weggeven en proberen 1 van je 2 kansen erin te prikken.

Ja dat is natuurlijk onbegrijpelijk. Hoe kan je nou voor zo'n belangrijke wedstrijd jonkies als De Ligt en Van de Beek zonder enige ervaring oproepen en al jarenlang gewaardeerde basiskrachten uit de Premier League negeren die in ieder geval fysiek mee kunnen in het spelletje van de Fransen.

28 augustus 2017 om 15:35

Ben het eens dat je in deze wedstrijd geen groentjes moet hebben. Maar wat betekent het voor je selectie? Wat mij betreft is Pieters gewoon niet goed genoeg. Dus dan liever Martins Indi hoor. Op het middenveld heb ik dan wel graag Leroy Fer, die verzaakt nooit, en op een goede dag kan hij de kar trekken (denk aan Colombia destijds, toen was Fer echt fenomenaal).

Ervaring moet zwaar tellen, zeker voor een verdediger. Pieters is gewoon een degelijke back die je er als standup best bij kan hebben...die durf ik best in te laten vallen zonder bang te zijn dat ie rare dingen doet of zich kinderlijk in de luren laat leggen. Elia is gewoon erg in vorm, altijd aan het begin van een seizoen. Speelde goed tegen Sevilla en legt er 2 in. Dat is nou een speler die ook tegen Frankrijk gewoon lekker een actie maakt en alleen zo kun je die Franse verdedigers eens verrassen.

Zou Pieters best een kans gunnen, aangezien het hele Nederlands elftal wel verbeterd kan worden. Op papier hebben we zo'n ontzettend mooi elftal, ook met het ook op de toekomst, maar op het veld komt het er niet uit...

Cillessen
Janmaat
Van Dijk
Blind
Ake/Van Aanh
Fer
Strootman
Wijnaldum
Robben
Promes
Depay
28 augustus 2017 om 14:01

Moet eerlijk zeggen dat ik hem niet veel heb zien spelen afgelopen jaren. Als hij beter speelt dan Blind (soms wisselvallig) en Van Dijk (nu al lang niet gespeeld) zeker proberen. Heb alleen deze genomen omdat zij in de Premier League spelen dus dat schat ik wat hoger in.

28 augustus 2017 om 15:39

Is ook veel geblesseerd geweest, maar als ie fit is speelt ie altijd, en is hij ook heel goed. Op de korte termijn is De vrij - Van Dijk wat mij betreft de ideale combinatie.

Janmaat heeft een aantal jaar terug iets van anderhalf jaar top gespeeld, maar daarna is het gewoon minder geworden. Als je een aanvallende speler durft te brengen, is het nu Karsdorp wat mij betreft. En anders Tete.

Middenveld vind ik lastiger. Wijnaldum is een zekerheidje, maar de rest niet. Ik was altijd fan van zowel Fer als Strootman, maar bij beiden lijkt de echte glans er vanaf. Strootman heeft een paar heel matige wedstrijden in oranje gespeeld hoor. Mijn hoop is een beetje dat, nu we eindelijk weer een fatsoenlijke bondscoach hebben, dat Strootman ook weer uit de verf gaat komen. Dan moet hij vast in de basis, met een band om zijn arm.

En in plaats van Fer dan Klaassen, mits in vorm.

We moeten eens ophouden die middelmatige spelers op te hemelen simpelweg omdat ze in de Premier League spelen. Hadden ze in Italie gespeeld had geen haan er naar gekraaid.

Deze week nog en dan kunnen we voorlopig stoppen met te debatteren om wie er in Oranje moet staan. 2019 weer eens kijken wie we nodig hebben. Einde oefening na de wedstrijd tegen Frankrijk. Zweden wint van Bulgarije en klaar is kees.

28 augustus 2017 om 15:46

Als we na donderdag inderdaad uitgeschakeld zijn, is het juist tijd om vooruit te gaan kijken, en daar dan direct de selectie op aan te passen. Het debat gaat dan vrolijk verder. Dan gaat alle ouwe hap eruit, en ga je bouwen. Direct. Dus dan helemaal geen Pieters meer, geen Persie, geen Robben (met pijn in mijn hart), geen Sneijder.

Wat ik lastiger vind, is de 'middencategorie'. Een vrij grote groep jongens die zeker nog niet te oud zijn, maar die ook niet het echte topniveau halen. Je kan niet in een keer de categorie Van Drongelen, Fosu-Mensah, De Ligt, Nieuwkoop, Van de Beek, Frenkie de Jong en Touré op gaan stellen.

Wekelijks presteren bij een PL club is toch echt wel iets anders dan bij een clubje in de eredivisie. Het is nu toch echt wel gebleken dat de verdedigers die nog ion Nederland spelen handen en voeten te kort komen in wedstrijden met buitenlandse clubs. Dus alleen daarom zou ik Pieters of een Verhaegh, die in Duitsland altijd een voldoende scoort, er zeker bij gehaald hebben on plaats van Veltman enz.

28 augustus 2017 om 15:49

Pieters is helemaal niet in vorm, en Verhaegh zat er een paar jaar geleden bij, maar bleek gewoon minder te zijn dan de rest. Het klopt dat de eredivisie niet het absolute topniveau is, maar het klopt niet dat Stoke City een betere garantie op goede spelers biedt dan Ajax, Feyenoord of Psv. De tegenstand in Engeland is wel groter, maar er is een reden dat die gast bij Stoke zit, en niet bij een betere club.

Rekik en Depay horen er sowieso bij, zij kennen de Franse spelers uit Frankrijk beter dan de rest dus daar moet je gebruik van maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren