Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Hanegem: 'Er wordt nu gedaan of Nederland een soort Luxemburg is'

Laatste update:

Het Nederlands elftal boekte afgelopen vrijdag een 2-3 zege in en tegen Wales. Positief nieuws voor voetbalminnend Nederland, maar Willem van Hanegem zet daar maandag in het Algemeen Dagblad vraagtekens bij. "Er wordt nu gedaan of Nederland een soort Luxemburg is en die 3-2 tegen Wales zo bijzonder was."

/

Dat is de zaken omdraaien, zo benadrukt de oud-international. "Kom op, zeg. Bij Wales deden veel spelers niet mee en stonden er zelfs mensen uit Liverpool 2 opgesteld." Van Hanegem hekelt het feit dat Oranje in Wales ondanks een 5-3-2-opstelling nog twee doelpunten om de oren kreeg en geeft aan dat het jammer is dat Arjen Robben een zeer groot deel van de EK-kwalificatiecampagne moest missen.

Robben was vrijdag met twee doelpunten doorslaggevend. "Ik hoop dat bij de rest van de ploeg het besef er is dat Robben en Wesley Sneijder het elftal verder kunnen helpen en dat er in hun dienst moet worden gespeeld", zo stelt Van Hanegem. Ook de spelmaker maakte een goede indruk op de Kromme. "Hij liep zich rot. Hij was door Louis van Gaal zelfs afgeschreven, maar heeft zich weten terug te knokken. Dat is een bewijs dat hij qua karakter goed in elkaar zit en daar heeft het Nederlands elftal profijt van."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben het wel met Willem eens....ook de EK kwalificatiewedstrijden die Oranje won van bv kazachstan werd uitbundig gevierd alsof het een wereldprestatie was. En nu ook alleen maar Hosanna stemming.

Uiteindelijk komt het er wel op neer dat Nederland een soort Luxemburg is. Je kunt nog zulke goede spelers hebben, maar je moet wel een team zijn.

16 november 2015 om 08:20

Eh... Want Luxemburg is dat land met die goede spelers, maar wat geen team is...

Ongelofelijk wat sommige mensen kunnen produceren.

16 november 2015 om 10:55

Dat zeg ik niet, ik maak de vergelijking van een team zijn. Luxemburg is waarschijnlijk beter team dan NL. Alleen hebben wij nog wel de kwaliteit om te winnen

Luxemburg won laatst van Griekenland. Dat zie ik oranje met moeite ook doen.

16 november 2015 om 09:35

Dan noem je met een Griekenland wel een land dat nog slechter heeft gepresteerd dan het Nederlands Elftal.

16 november 2015 om 14:33

Ze winnen. maar met moeite.
De vergelijking met Luxemburg gaat voor 100% op.
Wen er maar aan.
We hadden Hiddink nooit weg moeten jagen. Dit is de erfenis van de heilige Louis.

16 november 2015 om 16:36

Hiddink hadden ze nooit moeten vragen.Bij hem is de teloorgang begonnen.

17 november 2015 om 00:30

Ben je vergeten dat oranje onder Louis net voor het WK voetballes kreeg van Japan, dat ze simpel aan de kant werden gezet door Frankrijk?
De teloorgang is al jaren geleden ingezet. Daarom ook dat ingraven van oranje. Dat doet Andorra ook.

18 november 2015 om 09:46

Niet vergeten maar Oranje kwalificeerde zich nog wel direct. je moet wel alles in zijn geheel bekijken.

De vergelijking met Luxemburg is opportunisme ten top.

Van Gaal heeft Sneijder nooit afgeschreven. Hij wist dat Sneijder een van de belangrijkste spelers zou moeten zijn en heeft Sneijder in het jaar voor het WK zodanig geprikkeld dat hij als een grote voetbalmeneer aan de aftrap stond in Brazilië. Dat is als eerste een verdienste van Sneijder zelf maar zeker ook van Van Gaal, die Sneijder heeft getergd en zo tot grotere hoogten heeft gestuwd. Precies zoals de beste coaches dat kunnen.

Overigens deel ik de mening van Van Hanegem dat we de komende tijd nog steeds maar 2 topspelers hebben en dat we die moeten koesteren. Op (zorgelijk grote) afstand de beste spelers die we hebben.

Nederland is op Sneijer en Robben een erg matig elftal dat grote moeite zou hebben om te winnen van Luxemburg. Geen enkele creativiteit matig tot zwakke verdediging en middelmatige spitsen die zelf niets kunnen creëren maar afhankelijk zijn van toevoer van creatieve spelers, die Nederland dus nagenoeg niet heeft. Nederland won ternauwernood van een veredeld B elftal van Wales wat natuurlijk geen hoogvlieger is. Ook werd er in de kwalificatie twee maal verloren van Ijsland en Tjechie en 1 punt behaald tegen Turkije. Nederland is nog geen Luxemburg maar gaat wel hard die kant op.

Zeer mee eens. Want dan speel je verdedigent en nog 2 doelpunten, en dan kan je wel zeggen uit een rebound na een penalty (dat hadden ze gewoon beter moeten aanpakken) en hoekschop is gewoon slecht. En dan zijn ze blij dat ze gewonnen hebben en gelijk positief maar kom op. Je had weer een fitte robben in je selectie, doe het eens zonder hem. Dus wat dat betreft ben ik zeer benieuwd na morgen

Van Wales met Bale en Ramsey had met waarschijnlijk niet gewonnen. Nederland zit op dit moment gewoon in een dip en heeft het moeilijk tegen de meeste tegenstanders.

16 november 2015 om 09:37

Weet je nooit. Met deze twee spelers erbij had Wales waarschijnlijk zelf aanvallender gespeeld wat tot veel meer ruimte voor NL had geleid. Misschien hadden we juist makkelijker gewonnen dan tegen een met 9 man verdedigend Wales

BeN geen voorstander van om Oranje met Luxemburg of welk land dan ook te gaan vergelijken, het is echter wel erg slecht gesteld dat je afhankelijk bent van 1 speler: Robben. En te bedrnken dat hij binnen enkele jaren hoogstwaarschijnlijk ermee zal stoppen.
Een EK missen is natuurlijk niet het einde, echter als je kijkt wat er de komende jaren gaat staan, mag je je zeker ongerust maken of de volgende toernooien gehaald gaan worden.
Samen met Robben zal Sneijder ook binnenkort ermee stoppen, wie neemt Oranje dan op sleeptouw??

16 november 2015 om 09:42

Er zullen genoeg goede voetballers opstaan. Bazoer wordt echt een topper, Depay zal verder groeien, Promes wordt alleen maar beter, Strootman is gewoon een topper, van Dijk en Van Beek worden goede verdedigers. Ik zie het helemaal niet zo somber in. Alleen die onzin om met 5 verdedigers te spelen moet zsm stoppen. Gewoon 4 verdedigers en twee middenvelders ervoor. Opgelost. Ook met 5 krijg je twee goals om de oren, dan kan je je beter focussen op het maken van goals ipv verdedigend te voetballen..

16 november 2015 om 12:41

Precies, gewoon dat verdedigende blok van 2 voor de verdediging, op het ek 2008 en wk 2010 gewoon succes mee gehad met gasten als Ooijer centraal

Ik zie Nederland nog niet eens in de buurt komen van het niveau van Luxemburg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren