Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal niet im Frage; drie namen over voor bondscoachschap Duitsland

Laatste update:

De Duitse bond (DFB) praat met Julian Nagelsmann en Matthias Sammer over de opvolging van Hansi Flick, zo weet Matt Law. Volgens de journalist van The Telegraph zijn het de enige twee namen die in de race zijn voor de job als bondscoach. Als beiden niet haalbaar blijken, schakelt de DFB door naar Rudi Völler als noodoplossing. Louis van Gaal is dus niet in beeld.

Flick werd zondag ontslagen na een reeks blamerende resultaten. Het speculeren over een opvolger kon toen echt beginnen. BILD noemde Nagelsmann als topkandidaat en opperde Sammer, Oliver Glasner en Van Gaal als mogelijke alternatieven. Van Gaal werd daarbij 'een interessante outsider' betiteld.

Nu meldt Law dat Van Gaal nooit echt in the picture is geweest. Het zal dus tussen Nagelsmann en Sammer gaan. Eerstgenoemde zit zonder werk sinds zijn ontslag bij Bayern München in maart. Sammer, voormalig trainer van VfB Stuttgart en Borussia Dortmund, is nu adviseur van laatstgenoemde club.

Als beiden niet haalbaar blijken springt Völler in de bres. De technisch directeur van de DFB, die komende dinsdag sowieso op de bank zit tegen Frankrijk, neemt dan de honneurs waar op het EK. Daarvoor hoeft Duitsland zich als gastland niet meer te plaatsen. Völler was tussen 2000 en 2004 ook al Duits bondscoach. Toen leidde hij die Mannschaft onder meer naar de WK-finale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Je weet het toch, op een eindronde staan ze er gewoon de Duitsers. Zeker in eigen land.
Ben zeer benieuwd naar de opvolger.

11 september 2023 om 14:34

Ja, Duitsland heeft het erg goed gedaan op de laatste 2 toernooien. Indrukwekkend hoor.

11 september 2023 om 14:35

Maak er maar drie van. Blamage na blamage.

11 september 2023 om 14:45

Nu je het zegt, inderdaad!

11 september 2023 om 14:36

Hah beste prem, jij bent duidelijk het Duitsland van de afgelopen 2 WK’s vergeten. Toen stonden ze er alles behalve. Dit is niet meer het elftal van 2014!

11 september 2023 om 14:37

Anders niks van gemerkt sinds 2018.

11 september 2023 om 14:40

Nou als 4 keer WK winnaar, 3 keer EK winnaar, 4 keer verliezend finalist op het WK en 3 keer verliezend finalist op het EK, blijft Duitsland een serieuze ploeg om rekeninge mee te houden.

Hebben ze recentellijk ook niet de Confederations cup gewonnen?

11 september 2023 om 14:44

In 2017. Niet echt recent.

11 september 2023 om 14:45

Voor mjn gevoel is de WK finale van 2010 zelfs nog recent... haha.
Maarja, dat is ook een ander verhaal @ lierse1997

11 september 2023 om 14:46

De Confederations cup is inmiddels alweer 5 jaar geleden, en word overigens ook niet meer gespeeld.

11 september 2023 om 14:46

Leuk rijtje stats Prem, maar dat zegt alleen iets over hoe goed Duitsland vroeger was. Net als het Nederlands elftal wat altijd gezien werd als een ploeg vol goeie aanvallers die mooi voetbal wilden spelen. Je kunt niet in het verleden blijven hangen, want dat zegt niets over hoe de ploegen er nu voor staan.

11 september 2023 om 16:11

Iets met resultaten uit het verleden. Ja, Duitsland is over z'n voetbalgeschiedenis absoluut top als land.

Maar het huidige team weet al jaren niet meer te overtuigen. Er zitten af en toe wedstrijden bij dat je nog wat klasse ziet, maar dan idd weer een bananenschil als Japan (wat trouwens altijd wel een gedisciplineerde ploeg is).

In principe valt er echt nog wel wat van te maken. Het afgelopen WK heeft laten zien hoe sterk je als subtopper voor de dag kan komen als je je tactiek en wedstrijdinstelling op orde hebt. Kijk bijvoorbeeld naar Marokko of Kroatië.

Voor haast elk toernooi stond Duitsland onder de favorieten. In de huidige vorm, niet echt.

11 september 2023 om 15:02

Tot 2014 en vanaf de jaren 80 kwam Duitsland nagenoeg altijd tot halve finales. Maar die tijd lukt nu inmiddels al eent ijdje voorbij. Het grappige is dat Duitsland met mindere selecties prijzen heeft gepakt en het tot WK finales heeft geschopt (2002 bijv.).

Het ligt niet alleen aan de trainers (Löw en Flick) denk ik persoonlijk. Die serie van enorme blamages die moet toch ook gewoon grotendeels de verantwoordelijkheid zijn van de selectie zelf. Of iemand als Nagelsmann, toch ook een computertrainer, dan de oplossing is bij een elftal dat elkaar maar enkele momenten in het jaar ziet lijkt mij ook maar de vraag.

Binnen een aantal jaar Klopp als bondscoach lijkt me wel leuk.

11 september 2023 om 14:35

Maar kijk eens naar die laatste opstelling van Duitsland. Kimmich en Schlotterbeck op de backs en Havertz in de spits.. eigenlijk al 3 spelers uit 'positie'. Ja ze kunnen er spelen maar spelen dan 1 of 2 potjes op die positie. Havertz is sowieso waardeloos en al helemaal in de spits. En ook Sule is zo overrated als maar kan, die moet je ook gewoon miet meer opstellen.

11 september 2023 om 14:36

Kimmich heeft natuurlijk meer dan genoeg op het middenveld gespeeld de afgelopen jaren.

En op de back is ook niet echt uit positie vind ik voor hem. Was gewoon jarenlang de beste rechtsback van de wereld.

11 september 2023 om 14:42

Speelt al een hele lang tijd geen 'vaste' rechtsback meer. Die speelt de beste potjes van Bayern op het middenveld en daar zou ik hem gewoon laten staan. En Wirtz + Musiala spelen ook zelden samen in de basis en op die 2 zou ik me meer gaan focussen want dat zijn wel de spelers die het verschil kunnen maken.

11 september 2023 om 14:44

Waarom zou het aan de selectie liggen grotendeels? De bondscoach kan in principe bij ieder interlandperiode voor een nieuwe selectie kiezen. Het is geen clubtrainer dat een selectie voorgeschoteld krijgt met een transferbudget. Input is bij hun veel kleiner.

11 september 2023 om 14:46

Het is nu toch al een tijdlang dat de basis van deze Duitste selectie blamage na blamage opstapelt en Löw en Flick zijn echt geen heel slechte trainers.

11 september 2023 om 15:03

Low was al een tijdje klaar hoor. Flick is eigenlijk wel verrassend want hij begon erg goed bij Duitsland, op het WK viel het ook allemaal net de verkeerde kant op. Nou zaten ze ook niet echt in een makkelijke poule. Na het WK lijkt het helemaal nergens meer op.

Nagelsmann mag wel coach worden bij Oranje. Een keer wat anders dan die dood saaie 'Nederlandse' trainers..

11 september 2023 om 14:48

Nagelsmann blijft ook hetzelfde clubje oproepen en er zit ook geen stijgende lijn in de laatste jaren.

11 september 2023 om 14:50

Hoe weet je dat? Hij is nog nergens landcoach geweest...

11 september 2023 om 15:00

Altijd maar dat gezeur dat we ineens een buitenlandse tainer moeten hebben bij Oranje. Helemaal nergens voor nodig.

Sterker nog....het is interland voetbal waarbij alleen spelers met de nationaliteit van dat land mogen worden opgeroepen. Dat zouden ze ook gewoon met de bondscoach moeten doen.

11 september 2023 om 14:49

Vond Van Gaal nou niet bepaald saai…

11 september 2023 om 14:51

Zou je liever niet willen

Logisch dat meneer Van Gaal niet in beeld is.Ze hebben daar in Duitsland nog nachtmerries van na zijn befaamde balkonviering bij het titelfeest van Bayern.Mensen willen daar niet weten wat Lowietje zou uitsteken als die Duitsland wereldkampioen maakt😂

was te verwachten vind ik.
ze hebben geen slechte spelers, maar als je even snel kijkt wat er in de laatste selectie allemaal rondliep... dan hebben wij als nederland het nog niet zo slecht.

net zoals de duitsers missen we een top spits. verder heeft duitsland veel "leuke" spelers maar daar win je de oorlog niet mee... een sane, gnabry, musiala, wirtz, kimmich, gundogan... is gewoon te weinig scorend vermogen.

en achterin, zonder neuer, is het gewoon niet meer wat het geweest is.

11 september 2023 om 14:54

Rudiger-Schlotterbeck is wel een goed centrum. Ze missen alleen 2 goede backs. Raum deed het goed maar is enorm terug gevallen. Middenveld is echt enorm goed alleen ze missen inderdaad een top spits. Fullkrug maakt ze goals maar is niet basis waardig.

11 september 2023 om 15:00

Henrichs speelt gewoon ijzersterk dit seizoen. Aanvallend ook erg sterk. Ik snap het probleem niet zo goed.

Neuer
Henrichs
Rudiger
Schlotterbec
Raum
Kimmich
Gundogan
Wirtz
Musiala
Sane
Fullkrug
11 september 2023 om 15:10

Dit seizoen is nog maar net begonnen... Henrichs heeft daarvoor niks gepresteerd. Maar goed bij de nationale ploeg moet je spelers opstellen die op dat moment in vorm zijn. Dus dan zou Henrichs spelen.

11 september 2023 om 15:12

Das niet helemaal waar. Laatste 1,5 jaar toch wel een goede ontwikkeling doorgemaakt en de vaste rechtsback geworden bij Leipzig.

11 september 2023 om 15:23

Füllkrug is zeker wel basiswaardig. Hij is de enige spits die kan scoren dus hoort gewoon altijd te starten. Als hij basisspeler was geweest op het WK, waren ze met twee vingers in de neus de poule doorgekomen.

Jammer. Was echt lachen geweest. LvG persconferenties in het Duits. 😆😆😆 Vooral als hij dan ook nog het EK.

11 september 2023 om 15:18

Der Tot oder die Gladiolen! Ik zie het al helemaal voor me 😂😂

Bij Duitsland staan vaak de verkeerde spelers op de verkeerde posities, dat heeft ook met de kwaliteit van de selectie te maken. Op het EK volgend jaar staan ze er gewoon weer denk ik, de Duitse natie kan uit een heel grote vijver vissen. Persoonlijk was ik altijd wel gecharmeerd van Jürgen Klinsmann, hij was eerder bondscoach van Die Mannschaft maar heeft in februari voor Zuid-Korea getekend tot 2026. Klinsmann staat voor aanvallend voetbal en hij heeft wat dat betreft voor een mentaliteitsverandering gezorgd in zijn periode als bondscoach van Duitsland van juli 2004 tot juli 2006. Sinds die tijd was Duitsland vaak leuk om naar te kijken. Op het WK 2006 reikte Duitsland onder Klinsmann tot de halve finale waarna hij stopte als bondscoach van Duitsland, Joachim Löw nam het stokje over. Van Gaal kommt ja gar nicht im Frage, al was het maar vanwege zijn gezondheid.

Duitsland heeft voldoende goede spelers om met een goede ploeg aan de start van het EK te staan. Het eerste wat de nieuwe trainer moet doen is Sule en Can thuis laten. Sule lijkt wel 20 kilo overgewicht te hebben en is niet vooruit te branden. Can heeft geen winnaarsmentaliteit. Het is tijd om de speelstijl aan de jonge jongens aan te passen en om de overige posities ook op die manier in te vullen.

Huube Stevens of felix Magath hoop ik voor die overbetaalde snotneuzen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren