Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal: 'Ik probeer het wel, maar heb de hulp van die twee nodig'

Laatste update:

Anthony Martial maakt indruk in zijn eerste weken bij Manchester United, maar niet vanwege de instructies van Louis van Gaal. De jonge Fransman spreekt namelijk geen woord Engels en moet via ploeggenoten op de hoogte worden gehouden. “Ik probeer Frans met hem te praten, maar daar heb ik wel de hulp van Marouane Fellaini en Morgan Schneiderlin bij nodig”, verklapt Van Gaal.

/

De negentienjarige aanvaller kwam begin deze maand over van AS Monaco, maar heeft weinig tijd nodig gehad om zich aan te passen aan het sportieve gedeelte. Bij zijn debuut tegen Liverpool was Martial trefzeker en zondag bij Southampton vond hij opnieuw twee keer het net. “En toch is het lastig voor hem, maar hij wil graag zo snel mogelijk Engels leren. Het lijkt me een kwestie van tijd”, zei Van Gaal maandagmiddag.

De Nederlandse coach is onder de indruk van de nieuweling. “Hij heeft het talent om het ver te schoppen, maar van iemand van negentien jaar kun je niet verwachten dat hij iedere wedstrijd goed speelt. Hij zal te maken krijgen met wat tegenslagen, maar daar ben ik op voorbereid”, aldus Van Gaal. “Daar kan ik mee leven. Ik ben al erg blij met wat hij in zijn eerste drie wedstrijden heeft laten zien.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik moet het nog maar zien. Was men 2 jaar geleden niet ongeveer in dezelfde zevende hemel met Januzaj? Die zit nu lekker bankie bij Dortmund, en het ziet ernaar uit dat hij als wisselgeld met Reus gaat functioneren. Al is bankzitten bij Dortmund geen schande, Adnan heeft de verwachtingen die zijn eerste wedstrijden onder Moyes schiepen nog niet echt waargemaakt.

21 september 2015 om 16:15

Talenten worden tegenwoordig toch al vrij snel overschat. Elk nieuw talent word in de media de nieuwe Messi of Ronaldo genoemd na 1 leuke wedstrijd. Daar is Januzaj ook niet echt een uitzondering in. Groot talent, maar Hazard en De Bruyne waren bijvoorbeeld al veel verder op die leeftijd.

Gisteren weer zien spelen Matrial, voor een jongen van 19 is hij wel heel goed. Het prijskaartje is een verhaal helaas. Deze jongen weet ze af te maken, ben benieuwd als hij in een dipje raakt wat er dan gebeurd, Viel ook op dat hij met Mata goed kan tikken.
Samen met Memphis en Rooney moet het toch een keer gaan lopen voorin.
Mis de Cole en Yorke periode, spitesen die elkaar blind konden vinden.

21 september 2015 om 20:52

Martial kan het doel blind vinden, dat heeft ie gister laten zien bij de 1-1. Het zijn Memphis, Rooney en Mata die op elkaar ingespeeld moeten worden. De afmaker is er, nu moet alleen het aanvoer gaan lopen om een productief aanvalsruit te creeeren.

Martial gaat het maken geloof me maar. Hij is nog maar 19 maar gewoon een koelbloedige afmaker, zoals lvg vermeld zal hij wel met tegenslagen te maken krijgen maar dat heeft elke talent wel

21 september 2015 om 14:59

Makkelijk praten na deze wedstrijden.

21 september 2015 om 15:34

3 schoten op doel, 3 doelpunten ?

21 september 2015 om 16:18

Je moet het maar even doen uit bij Southampton. Altijd een lastige ploeg om tegen te spelen. Speelden gisteren erg compact en de eerste helft stonden ze erg goed. Als spits moet je dan wel heel effectief zijn, dus ik geloof wel dat Martial het gaat halen in Manchester.

Dat het nog bestaat he? Een jonge gozer uit een eerste wereld land de geen Engels spreekt.

On: Doet het tot nu toe fantastisch. Hij zal echter ook nog wel een terugval krijgen gezien zijn leeftijd en dat is de periode die talentjes van toekomstige wereldsterren onderscheidt. Hoe komt hij daar uit?

21 september 2015 om 15:58

Owh, maar in Frankrijk en ook Spanje en Italie vind je ze genoeg. Het engels wat daar op de middelbare school wordt geleerd is belabberd. Enkel degene die een goede universitaire studie (bachelor/master) volgen spreken meestal fatsoenlijk Engels.

21 september 2015 om 16:01

Ik weet het. In Spanje nog slechter dan Frankrijk is mijn ervaring. Maar ik vind het altijd zo bijzonder dat men daar nog steeds niet allemaal fatsoenlijk Engels spreekt

21 september 2015 om 16:06

Zelfs fransen die aan de universiteit studeren kunnen soms geen engels hoor. Genoeg fransen op reis tegengekomen die geen engels konden spreken, ondanks een universitaire studie.

21 september 2015 om 20:57

Frankrijk en Spanje zijn van die landen waar helemaal geen Engels wordt gegeven op (de middelbare) school. Dat wordt daar gewoon gezien als een vreemde taal, een beetje wat Chinees voor ons is. Zal deels ook met nationale trots te maken hebben. Die Fransen en Hispanics zien hun taal ook een beetje als wereldtaal dus zij zien niet in waarom zij Engels zouden moeten leren.

Louis spreekt ook geen Engels toch?!

Echt slecht dat die Fransen denken dat hun taal een wereldtaal is en daarom geen Engels spreken. Dan krijg dus zulke problemen in het buitenland.

21 september 2015 om 15:20

idd schandalig en dat noemt zich een ontwikkelland

Spreekt Fellani trouwens Nederlands?

21 september 2015 om 15:45

nee spreekt alleen Frans en Engels

21 september 2015 om 15:47

Hij begrijpt basis nederlands als je traag spreekt en gemakkelijke woorden gebruikt. Hij kan ook standaardzinnetjes met een frans accent produceren.

Google eens: "fellaini basic fit" en je zal begrijpen wat ik bedoel.

Wat betreft die taal; Martial is nog jong en is het dus blijkbaar aan het leren, dus dat komt wel goed. Hij is hier ook echt niet de enige in als je ziet dat sommige spelers en zelfs trainers in de BPL zich nauwelijks verstaanbaar kunnen maken.

Wat betreft de speler zelf; ben echt aangenaam verrast. Je hoort dan wel dat zo'n jongen een groot talent is en bij Monaco twee keer zien spelen en denk je van daar zit potentieel in, maar nu 2,5 wedstrijd aan het werk gezien bij Manu vermoed ik ook dat het een hele grote gaat worden (als hij deze lijn doorzet natuurlijk, je weet het nooit enz.). Hij is snel, balvast en goed aanspeelpunt, goede afmaker en fysiek ook al sterk en dat alles op 19jarige leeftijd. Als je hem vergelijkt met andere 19jarige talenten valt mij vooral ook zijn rust op, lijkt veel volwassener te spelen dan leeftijdsgenoten.

Een goeie indruk, een goeie start kan veel opofferen. Deze jonge is goed begonnen dus als hij straks 4 wedstrijden op rij niet scoort gebeurt er wss niet veel.. totdat hij aan zijn 5e wedstrijd begint en weer niet scoort...

Marouane Fellaini is een Waal, dus het lijkt me sterk dat hij Nederlands spreekt. Kan wel, maar er zijn weinig Walen die Vlaams / Nederlands kunnen

Vele begrepen de zet niet om deze speler van zo'n bedrag binnen te halen maar wellicht wordt deze jongen wel de ster onder Louis zijn hoede.
Eigenlijk hoor ik alleen maar kritiek over van Gaal maar keer op keer bewijst deze man het ongelijk over de kritiek over zijn zetten. Blind houdt zich fantastisch staande, zijn aankopen zijn spraakmakend en het troeft vooralsnog het grotere kapitaal van Chelsea af.
Koeman en Advocaat kijken toe in de onderste regionen.

22 september 2015 om 13:13

Nou nou, het voetbal is weinig sprankelend, heeft ongekend veel geld uit gegeven en verliest tegen psv. Blind doet het niet fantastisch maar kan net meekomen en di maria was een flop. Dan martial waar dit topic over gaat, hoe kun je 3 wedstrijden nou als bewijs zien.. hij doet het tot nog toe heel goed maar ze hebben veeeel te veel betaald.

al staat de teller aan het eind van het seizoen op 30 treffers, 80 miljoen blijft een belachelijk hoog bedrag wat niemand waard is (ronaldo en messi zijn buiten categorie).

verder is het wel een zeer leuke speler om naar te kijken, voegt zeker wat toe en komt voor zijn leeftijd (19) niks te kort voor de Bpl. ben benieuwd wat united nog aan deze jonge gaat beleven.

21 september 2015 om 16:32

Ben ik het absoluut niet mee eens. De prijzen zijn extreem omhoog geschoten de laatste tijd, en het is niet meer te zeggen wat iemand nou echt 'waard' is. Het morele aspect 'niemand is zoveel miljoen waard' is achterhaald (heb het idee dat je dat bedoelt, zo niet dan is vooral volgende paragraaf van belang), want tot welk bedrag mag het dan wel? Als je zo redeneert is 2 miljoen ook al belachelijk veel geld om iemand 'te verkopen'. Daarnaast, als je echt vindt dat niemand zoveel geld waard is, dan ook niet Ronaldo of Messi. Daar kun je je dan niet vanaf maken door te zeggen dat zij buitencategorie zijn, als je vindt dat een persoon niet zoveel waard is, dan zij ook niet.

Als er voor de Bruyne 74 mln wordt betaald, voor David Luiz 50 mln, voor Shaw 40 mln, voor Di Maria tot twee keer toe meer dan 60 miljoen, 100 mln voor Bale, Suarez 80 mln, enz enz enz, wie zijn wij dan om te zeggen dat 80 mln teveel is? Wat iemand waard is, is steeds minder gerelateerd aan zijn kwaliteit ten opzichte van andere spelers, maar veel meer wat voor speler een club op dat moment nodig heeft, door de druk van de buitenwacht bijvoorbeeld maar vooral door vraag en aanbod. Een club kan zulke bedragen vragen, juist omdat ze weten dat clubs tegenwoordige dergelijke bedragen niet meer absurd vinden.

Anderzijds, is 80 mln wel zo veel? Het is een groot talent van 19, die nu meteen al laat zien zijn leeftijd ver vooruit te zijn. Als hij dit volhoudt (erg vroeg om te zeggen natuurlijk), is hij een super investering, en dan is die 80 miljoen zo weer vergeten. Als je die prijs vergelijkt met andere transfers, vind ik het zeker te verdedigen. Daarnaast is het natuurlijk 50 mln, met de mogelijkheid tot 80. Alsnog heel veel, maar wel belangrijk, zeker omdat wij niet weten onder welke voorwaarden deze bonussen worden betaald.

21 september 2015 om 17:00

wie ben jij om uit te maken wat ik wel of niet vind, en waar ik wel of niet vanaf kan zien?

messi en ronaldo zijn naar mijn mening de beste voetballers ter wereld op dit moment, dus is het logisch dat spelers van dat kaliber een hoger bedrag waard zijn dat een jonge van 19 die nog niks bewezen heeft. ook de spelers die jij daarna op noemt zijn dat bedrag niet waard, het slaat werkelijk nergens op tegenwoordig. en ja, er valt niks meer van te zeggen wat een speler tegenwoordig werkelijk waard is, met de transfer van Bale is alles in de soep gelopen en krijgen we jaarlijks van deze gekke bedragen te zien. ieder zijn eigen mening.

21 september 2015 om 17:17

Beetje makkelijk, dan kan ik in eerste instantie ook gaan zeggen 'wie ben jij om te bepalen wat iemand waard is'. Ik maak helemaal niet uit wat jij wel of niet vind, net zoals jij je mening geeft, geef ik mijn mening en vind ik dat er niets meer van te zeggen is van deze prijzen. Maar als je dan vindt dat geen enkele speler 80 mln waard is, waarom dan een uitzondering maken voor CR7 en Messi? Ik zeg alleen dat het dan wel erg makkelijk is om te zeggen dat zij buitencategorie zijn, dan haal je een beetje je eigen argument onderuit vind ik.

Bale heeft zeker niet meegeholpen, denk dat je gelijk hebt omdat het een voorbeeld was van een (erg) goede speler die een transfer maakte voor een ongelooflijk bedrag, waarbij hij qua status en naam niet de grootste ooit was, terwijl het bedrag wel het hoogste ooit was. Die discrepantie zien we nu steeds meer, met als ultiem voorbeeld onze grote vriend David Luiz haha.

Ik dacht dat Van Gaal altijd wil dat de spelers de taal spreken van het land waarin ze actief zijn en dat hij zich nooit aanpast. Dus ik hoor op van deze uitspraak, alhoewel het natuurlijk wel een goede zaak is dat deze twee elkaar gaan begrijpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren