Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal: ‘Hij is ongelooflijk goed met de voeten, dat wil je niet weten’

Laatste update:

Louis van Gaal heeft vier keepers geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Gibraltar, maar Jasper Cillessen is niet opgenomen. Justin Bijlow (Feyenoord), Tim Krul (Norwich City), Joël Drommel (PSV), Mark Flekken (SC Freiburg) mogen strijden om een plek onder de lat. Van Gaal heeft vier doelmannen geselecteerd omdat hij op zoek is naar de beste keeper en heeft een rentree van Cillessen nog zeker niet uitgesloten.

"Ik ben nop zoek aar de beste keeper, en Cillessen hoort daar ook bij", maakt de bondscoach maandag duidelijk op de persconferentie. "Die is ook weer gaan keepen, maar ook weer net een beetje te laat. Die moet het weer gaan bewijzen bij Valencia, maar Cillessen is gewoon een hele goede keeper." Cillessen was in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd en zat vervolgens op de bank, maar keepte weer negentig minuten in de laatste twee competitieduels van zijn club. In de laatste interlands tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije stond Bijlow onder de lat, maar het is nog niet gezegd dat Van Gaal vasthoudt aan die keuze.

"Bijlow als eerste keus? Dat vind jij al. Oh, oh, oh", zegt Van Gaal. "Ja, hij heeft het goed gedaan, maar ik ben altijd op zoek naar betere spelers. Ons scoutingapparaat heeft Flekken ontdekt, ook omdat spelers die met hem gespeeld hebben, ons erop gewezen hebben. Wij gaan dan kijken. Datzelfde geldt voor Arnaut Danjuma. En ook voor Anwar El Ghazi, maar die speelt niet meer. Dan houdt het op. Maar we blijven altijd kijken om ons te verbeteren. Als ik spelers niet ken, dan moet ik ze wel uitnodigen. Dat is wat ik noem voelen, horen, zien. En hoe valt hij in de groep? Want dat is ook heel belangrijk. Dat zijn allemaal redenen om spelers wel of niet te selecteren."

"Hij is ongelooflijk goed met de voeten, dat wil je niet weten", vertelt Van Gaal over Flekken. "Dat is een Van Gaal-keeper. Van der Sar was ook heel goed met de voeten, Cillessen heeft dat ontwikkeld. Dat is voor mij heel belangrijk. De verdedigende organisatie van Freiburg zit ook heel goed in elkaar. En de keeper is daar de baas over." De bondscoach heeft al met Flekken gesproken. "Maar zijn Duits is beter dan zijn Nederlands. Dat komt waarschijnlijk omdat hij een beetje Limburgs spreekt, dat maakt hem moeilijk te verstaan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel top dat de spelers die het beste presteren gewoon een eerlijke kans krijgen van Van Gaal. Dat is onder andere bondscoaches wel eens anders geweest omdat die coaches gingen kijken naar welke spelers ze toevallig aardig vinden

4 oktober 2021 om 18:49

Dit is echt zo'n ontzettend populistisch dom gelul. Een speler kan wel heel erg in vorm zijn bij zijn club, maar als die niet past in het plan van de bondscoach is het niet logisch om zo iemand op te roepen. Ik zal een voorbeeldje geven, los van dat ik willekeurige spelers benoem of bedoel.

Als een buitenspeler, die altijd naar binnen komt en nooit een voorzet geeft in vorm is bij zijn club, en de bondscoach voor ogen heeft dat hij wil spelen met buitenspelers die een voorzet moeten gaan geven op een kopsterke spits, dan is het totaal niet logisch om die op te roepen. Of een back die verdedigend heel erg sterk is maar niet opkomt, hoef je ook niet op te roepen als je tegen zwakkere tegenstanders speelt waarbij het plan is dat de backs heel veel op moeten komen (zeker met 3 centrale verdedigers).

Maar Japie_krekel vervalt weer in zijn strijd om alles wat Frank de Boer heeft gedaan af te zeiken. Of gaat het weer over Daley Blind?

4 oktober 2021 om 22:49

Op zich heeft Frank de Boer toch ook vrij weinig goed gedaan met Oranje? En ik krijg ook nog steeds kippenvel als ik aan de tijd denk dat daley blind aanvoerder was van oranje en zijn vader de bondscoach. Alsjeblieft zeg. Van Gaal als bondscoach is gewoon weer een verademing, wordt best terecht genoemd denk ik zo.

4 oktober 2021 om 23:32

Als je de reacties van Japie iets vaker volgt dan weet je wat hij bedoelt.

En er is geen bondscoach die een speler die hem kan helpen aan betere resultaten, niet selecteert. Ik zeg niet dat Frank de Boer alles veel goed heeft gedaan, om over Danny Blind maar helemaal te zwijgen, maar het puur gooien op vriendjespolitiek is veel te makkelijk.

Heb liever een keeper die een bal tegenhoudt. Drommel is ook heel goed met de voeten, maar gisteren zat die ook weer te klungelen bij de afgekeurde goal van Sparta. Ken de keeper niet, maar als het eerste wat er wordt gezegd dat je goed met de voeten bent, dan heb ik al mijn vraagtekens.

4 oktober 2021 om 18:03

Ducktaildo. Dan ben jij er vast en zeker zeer content mee dat Flekken het hoogste reddingspercentage van de Budesliga heeft!

4 oktober 2021 om 18:05

Ja al zegt reddingspercentage ook niet alles. Krul had dat volgens mij toch ook vorig seizoen? Nou dat viel in het Nederlands elftal toch ook vies tegen

4 oktober 2021 om 18:54

Krul speelde vorig jaar met Norwich City toch nog Championship?

Maar ben het met je eens hoor. Als een laagvlieger een redelijke keeper heeft dan kan het heel goed zijn dat zijn reddingspercentage hoger is dan een matige keeper bij een topclub. Als de keeper van een laagvlieger 20 ballen per wedstrijd krijgt en er 4 doorlaat, dan is zijn reddingspercentage veel hoger dan de keeper van de topclub die maar 2 ballen krijgt en er eentje doorlaat. Wil niet zeggen dat de keeper van de laagvlieger dan veel beter is.

Cillessen en Bijlow zijn toch wel de beste keuzes op doel. Ligt er ook aan hoe goed Flekken is. Want heb hem eerlijk gezegd nog nooit gezien en sinds Van Gaal eigenlijk ook niet echt gekend. Dacht eerlijk gezegd dat het een Duitser was haha. Cillessen doet het in die 2 wedstrijden tot nu toe uitstekend. Hopelijk blijft die fit dit seizoen.

Wel flauw dat Van Gaal de ontdekking van Flekken zo claimt. Patrick Lodewijks heeft aangegeven dat ze Flekken al lang meerdere keren bekeken hebben in zijn tijd (vanaf dat Koeman aangesteld is). Dus Flekken stond al op de lijstjes van de KNVB voor Louis kwam.

4 oktober 2021 om 18:45

Volgens mij claimt hij hem niet. Hij heeft vooral aangegeven dat schijnbaar de journalisten hem zo makkelijk links lieten liggen. Volgens Van Gaal was er een lijst van 200 spelers die gescout werden door de KNVB en deze is even doorgenomen en kleiner gemaakt door van Gaal. Daar stond Flekken ook op.

5 oktober 2021 om 08:42

Ik heb hem horen zeggen dat de scouting en spelers die tegen hem gespeeld hebben Louis daar op geattendeerd hebben en dat hij de lijst kleiner gemaakt heeft. Ik heb eerlijk gezegd nergens gehoord dat hij hem heeft ontdekt of wat dan ook, maar ik kan het mis hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren