Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Gaal erkent: ‘Misschien wel, maar dat is een koe in zijn kont kijken’

Laatste update:

Louis van Gaal werkte naar eigen zeggen nog nooit met zo’n goede ploeg als het Nederlands elftal op het WK in Brazilië. "Niet wat betreft voetbal, maar als mensen, als sportmannen, hoe ze met elkaar om zijn gegaan”, verklaarde de vertrekkende bondscoach van Oranje na de overwinning in de troostfinale tegen Brazilië (0-3). “We hebben steeds aan hetzelfde touwtje getrokken. We zijn vanaf 7 mei bezig en vanaf de eerste dag hebben we dat goede gevoel gehad.”

/

De strijd en de wil om te winnen zag men in iedere wedstrijd terug, zo benadrukte Van Gaal. “En dat maakt sport mooi.” De toekomstig manager van Manchester United is trots op het feit dat Oranje in vier WK-wedstrijden de nul heeft gehouden en ‘heel veel goals’ heeft gemaakt. “En maar vier tegen gehad, waarvan twee uit onterechte penalty's. Dat is ook geweldig.” Voetbalminnend Nederland loopt weg met Van Gaal, maar een groot gedeelte vindt wel dat de bondscoach in de halve finale tegen Argentinië er beter aan had gedaan om zijn derde wissel te sparen voor Tim Krul.

Van Gaal erkent dat hij ‘misschien iets fout heeft gedaan’. “Maar dat is een koe in z'n kont kijken. Achteraf kun je van alles zeggen en roepen. Ik had tegen Argentinië kunnen wachten met mijn wissels en Tim Krul inbrengen voor de penaltyserie. Maar ik vond dat we het voor de strafschoppen moesten beslissen. Daarom wisselde ik van Robin van Persie voor Klaas-Jan Huntelaar.”

Nederland verdiende een plek in de WK-finale

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sukke dingen gebeuren, nou.

13 juli 2014 om 11:01

Robben had het al binnen de 90minuten kennen afmaken als die die bal gewoon keihard in de verre hoek schiet en niet nog 2meter doorloopt

God, pas na deze wedstrijd volgt het besef.... we waren zó dichtbij.

Dit Oranje heeft mijn hart gestolen, ik ben apetrots, maar ik blijf zitten met een weemoedig gevoel om wat had kunnen zijn.

13 juli 2014 om 03:19

Ach zo praten ze ook in argentinie dat zij het verdiende toch.laten we nu gewoon blij zijn met brons wij hebben het ech geweldig gedaan met de 3de plaats toch.

13 juli 2014 om 05:26

van Gaal heeft het debacle van 2002 in mijn ogen 200% goedgemaakt met hetgene wat hij met dit team heeft geflikt op dit WK.
Wat hij met een veel getalenteerdere ploeg toen niet voor elkaar kreeg in een keer goedgemaakt.
Niet altijd het beste voetbal gespeeld, maar wel zo veel mogelijk gehaald uit een equipe waarvan de meerderheid gewoon eredivisie voetbal speelt.
Chapeau aan Louis, zijn technische staf en de spelers. Ik ben supertrots.

...........en wat een respekt moet je voor dit team tonen zeg. Na 2x in 4 dagen wedstrijden van 120 minuten gespeeld te hebben in de weersomstandigheden daar, en daarna met maar 2 dagen rust toch nog gewoon opnieuw 90 minuten lang er tegen aan te kleunen. W O W ! ! !

13 juli 2014 om 12:17

Dat is misschien nog het mooiste compliment voor van Gaal en dit Nederlands elftal.
Vooraf afgeschreven en zouden we misschien wel niet eens de poulefase doorkomen, en nu achteraf het besef dat we misschien nog wel wat hebben laten liggen.

Hoe wrang het misschien ook is, je kunt inderdaad enorm trots zijn op dit elftal!

Volledig gelijk natuurlijk. Deze man heeft het algemene beeld dat mensen van hem hebben in een moordtempo veranderd. Eerst was hij de aparte, opvliegerige, krankzinnige blaaskaak die geen kijk had op zaken en doorsloeg in zijn doorselecteren, nu is hij de succesvolle staatsheld die garant staat voor succes.

Deze man heeft veel voor het Nederlandse voetbal betekend en heeft ontzettend rationeel gekeken naar de zaken, een ander soort voetbal ingebracht en daarmee het Nederlandse voetbal veelzijdiger gemaakt. De teamspirit stond centraal en de winnaarsmentaliteit bracht ons ver.

Altijd zullen er achteraf gezien verkeerde keuzes zijn gemaakt, maar wat heeft deze man dapper gehandeld bij onder anderen het wisselen van Krul. Deze man heeft ons onvergetelijke wedstrijden bezorgd en heeft in tegenstelling tot (met alle respect) Van Marwijk Nederland een ander gezicht gegeven.

Niets dan hulde voor deze man.

13 juli 2014 om 03:40

@CFC Amen, gozer, amen. Mooi gesproken!

13 juli 2014 om 04:05

@CFC Dat aparte, opvliegerige en blaaskakerige karakter komt straks vast nog wel tevoorschijn als meneer Van Gaal te maken krijgt met de Engelse pers. Ik heb sterk het idee dat Van Gaal zich gaandeweg het toernooi (al dan niet op aanraden van derden) heeft gerealiseerd dat hij een bondscoach is waarbij hij een
land vertegenwoordigd en zich hierbij op bepaalde momenten zal moeten inhouden tov vooral de pers.

geweldige coach en mooi mens!!!! bedankt van gaal!!!! en laat die azijnpissers maar lullen!!!

Achteraf weten we allemaal hoe het had gemoeten ...

Misschien had hij Van Persie eerder moeten wisselen, want in de 2e helft miste Van Persie de nodige kansen, die Huntelaar waarschijnlijk wel gescoord zou hebben (omdat die fitter en scherper was dan onze aanvoerder zonder hier een clubdiscussie van te maken...)

Trots op Van Gaal en dit Oranje !

Eigenlijk is het extra zuur dat je deze pot fluitend wint, er had meer ingezeten. Dat hij Huntelaar bracht om de wedstrijd voortijdig te beslissen snap ik nog steeds niet, daar was helemaal geen uitzicht op. En dan moet je Huntelaar ook als 1e laten nemen en niet als 5e. Een keeper heeft 5 kansen op succes in een strafschoppenserie, een individuele speler maar 1, altijd voor de keeper kiezen dus. Duur foutje.

13 juli 2014 om 10:18

Als je 90 minuten lang 1 minimale kans creeert is de wissel Huntelaar niet eenvoudig te begrijpen. Daarnaast kwam de wissel huntelaar in mijn ogen veel te laat, op dat moment had je gewoon maar de penaltys moeten werken met vorm of krul. Zal wel iets achter hebben gezeten vermoed ik.

Achteraf gezien had het allemaal anders gemoeten. Laat Vlaar nog een paar strafschoppen nemen en hij zal ze niet ze slap inschieten. En hij natuurlijk nooit de eerste mogen nemen. Waar was Van Persie? Te gemakkelijk om de derde wissel als hoofdoorzaak voor het niet bereiken van de finale te bestempelen.

13 juli 2014 om 10:16

Die argentijnen hebben ook gewoon puik verdedigd, net als wij overigens. Ben benieuwd of duitsland zich gaat stukbijten op deze ploeg.. argentinie kampioen in brazilie, oei.

Waarom wilde louis het voor de strafschoppen beslissen? Is dat geen vorm van zwakte richting de penaltys? Opvallend dat louis zo open en bloot zelfkritiek durft te leveren, dat vind ik mooi. Ondanks dat er dit toernooi zoveel goed is gegaan en ik megatrots ben op wat wij gepresteerd hebben, komt nu ineens wel het besef dat we wel heel dichtbij waren.

Hetgeen ik niet heb kunnen snappen tijdens het toernooi is de wissel van Janmaat. Een van de sterkhouders voor het toernooi, een lopende jongen die de ruimtes benut. Een speler die voldoet aan voorwaarden van het moderne voetbal. Als je ziet hoe Kuijt heeft gespeeld tegen argentinie.. daarnaast: hadden we wel met nigel moeten beginnen? Ach het is allemaal achteraf lullen en het levert niks op, maar het zijn dingen waar ik mn kop over breek.

13 juli 2014 om 10:33

De Jong had nooit mogen spelen, Clasie had moeten starten. En Martins Indi speelde een dramatische pot, dat was de tweede onvoorziene/onnodige wissel die voor problemen zorgde. Van Persie voegde niets toe maar Argentinie probeerde ook niets dus dat maakte weinig uit. Huntelaar brengen had eerder gemoeten of helemaal niet, zeker als je hem toch die eerste strafschop niet laat nemen. Louis had met Krul moeten vertrouwen op de serie en Vlaar had nooit mogen beginnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren