Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Wiel looft samenwerking: ‘Je weet dat hij veel gezocht wordt’

Laatste update:

Gregory van der Wiel is niet van plan om zijn basisplaats in het Nederlands elftal weg te geven. Onder Louis van Gaal kwam de rechterverdediger van Paris Saint-Germain niet in aanmerking voor Oranje, maar opvolger Guus Hiddink ziet het wel in de ex-Ajacied zitten. Van der Wiel startte vrijdag tegen Kazachstan (3-1 winst) in de basis.

Van der Wiel was tevreden over het samenspel met Arjen Robben. "Je weet dat hij veel gezocht wordt, waardoor ik ook veel in balbezit kwam”, vertelde de back in gesprek met Metro. “Veel aanvallen liepen over onze flank. Doordat Arjen ook vaak naar binnen gaat, kon ik mooi opkomen en voorzetten geven.”

“Arjen praatte veel met mij, ook voor de wedstrijd. We beginnen elkaar goed aan te voelen”, claimt Van der Wiel, die maandag met Oranje tegen IJsland aantreedt. “Het gaat erom dat we niet in één lijn staan, maar dat we ruimte voor elkaar maken. Het is toch net even iets anders dan bij PSG omdat er daar een rechtspoot voor me staat en Arjen links is.”

Gregory van der Wiel is de beste rechtsback van Nederland

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja dit is een goed tandem op rechts. Greg presteert goed bij PSG en dat hadden velen niet gedacht !!

Samen met Afellay de beste van de wedstrijd. Man wat een verademing is Greg t.o.v. Janmaat, en wat is hij weer goed. Weer op het niveau van het Wk 2010, maar dan nog volwassener en beter.

11 oktober 2014 om 10:23

Hahaha eerst moest hij oprotten bij ajaxs en nu is het opeens een verademing. Janmaat heeft altijd naar behoren gepresteerd en wanneer hij goed speelde tegen teams zoals Kazachstan telde dit soort wedstrijden niet mee..

11 oktober 2014 om 10:37

Dirk Kuyt heeft Janmaat uit de basis gespeeld meer zeg ik niet😂

11 oktober 2014 om 10:54

Hij speelde de eerste 2 wedstrijden van het WK wat minder maar tegen Chili was hij 1 van de betere. Verdedigend kan ik me geen fouten van hem herinneren. Ik vond het een onterechte beslissing maar Kuyt deed het goed op zijn positie maar toen Janmaat weer mocht spelen gaf hij (weer) een assist.

11 oktober 2014 om 16:55

Doc, je kan Janmaat blijven verdedigen zoals altijd. Maar als je wordt gepasseerd door een aanvaller is iets niet goed. Niet voor niets krijgt hij veel kritiek bij Newcastle, Janmaat is verdedigend te zwak.

11 oktober 2014 om 17:35

Sulejmanii geloof niet alles wat ze bij VI zeggen tegen MC kreeg hij kritiek maar hij maakte het weer goed want als 1 van de weinige speelt hij naar behoren bij Newcastle. Newcastle kreeg ook van verschillende tabloids complimenten omdat ze weer voor een goede prijs een "top" back hadden gehaald. Maar dat zeggen ze er nooit bij.

Als Robben en vd Wiel nog wat langer samen spelen, komen er weer bruikbare voorzetten van rechts.

Genoten van van der Wiel en hopelijk opent dit de ogen van Hiddink en is van der Wiel gewoon weer de terecht basisspeler.

11 oktober 2014 om 08:12

Is wel tegen Kazachstan he! Zelfs amateurs hoeven niet bang te zijn voor hun vleugel aanvallers dus zoveel hoefde hij njet te doen. Tegen IJsland zal hij het ook makkelijk krijgen.

11 oktober 2014 om 08:28

Pffffffff er is altijd wel wat.. Hij speelde gewoon goed

11 oktober 2014 om 09:01

Ach ja...san zal ook eens 1 keer iets positiefs zeggen over n oud ajax speler

11 oktober 2014 om 10:25

Je kan het zelfde zeggen over Ajacieden hier ..... Maar hij speelde een goede pot !

Janmaat was vorig seizoen beter met Robben dan van der Wiel, maar Janmaat speelt niet echt lekker sinds het WK. Als oranje op links ook zulke concurrentie had zat het bij de backs ook eindelijk goed! Voorlopig van der Wiel op rechtsen kijken hoe hij dit vol gaat houden

11 oktober 2014 om 11:44

Totaal niet mee eens, Greg is een fantastische voetballer. Heeft die gister weer laten zien

Ligt het aan mij of zijn het de Ajax supporters die extra tevreden zijn over die ene rechtsback die ze graag weg wilde hebben voor van Rhijn?
Grappig hoe het kan lopen met voetbal, neemt niet weg dat hij op dit moment veel beter speelt dan Janmaat. Janmaat gaat nog iets vaker mee op, maar de balcontrole van Greg is gewoon beter en op dit moment terecht dat hij er in staat. Ben benieuwd wanneer Janmaat zijn niveau weer haalt wie er dan gaat spelen!

11 oktober 2014 om 08:29

San90. Beetje onnodig. V.d. Wiel zat destijds in een fikse dip en v. Rhijn had een enorme stijgende lijn te pakken. V. Rhijn speelde destijds gewoon beter, dus dan is het logisch dat je als supporter degene in de basis wil hebben die beter speelt. Dat v.d. Wiel een enorm goede back is en was dat wist je als supporter ook wel door wat hij o.a. in 2010 al had laten zien. Ben overigens van mening dat zelfs Janmaat in vorm, nooit aan het niveau van v.d. Wiel in vorm kan tippen. V.d. Wiel is technisch veel begaafder, verdedigend sterker (verdedigend veel beter geworden bij psg) en zijn voorzetten zijn tegenwoordig ook heel goed en slim. Als v.d. Wiel dit volhoudt dan is Janmaat een goede vervanging bij eventuele blessures.

11 oktober 2014 om 10:28

Het sloeg nergens op wat er toen gebeurde alsof iemand nooit een dipje mag hebben. Hij kreeg overal de schuld van.... Het zelfde gebeurde bij Blind en die is nu opeens een held....

Dit is niet echt waar, vd wiel was geblesseerd, anders was hij gewoon meegegaan naar het WK.

Ik vond vd Wiel gister sterk spelen, Had een heel mooi passje op robben. Overal tussendoor. Een speler die bij PSG in de basis staat hoort natuurlijk altijd te spelen bij het Nederlandselftal.

Speelde erg goed. Verdedigend weinigte doen, maar wat hij moest doen deed hij goed. Aanvallend sterk en zeker in balbezit aanspeelbaar en weinig tot geen balverlies. Ja goede back voor aanvallend voetbal.

Greg was gisteren top, maar Kazachtstan is geen graadmeter. In deze wedstrijd kan je mij zelfs rechtsback zetten.

Van der Wiel speelde een puike pot gisteren. Dat terwijl Janmaat in de vorige interland nog voor zoveel gevaar had gezorgd. Betrokken bij meerdere aanvallen van de Tsjechen en had met een schitterende kopbal nog bijna de 2-1 op het bord gezet, een bal die via de bal alsnog binnen geschoten kon worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren