Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Velden: 'Het publiek had groot gelijk om mij even aan te pakken'

Laatste update:

FC Groningen stelde zondagmiddag teleur tegen Excelsior en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Ondanks dit slechte resultaat en het matige voetbal, hield Nick van der Velden achteloos een balletje hoog langs de zijlijn. Wat volgde was een mislukte voorzet en een striemend fluitconcert. Erwin van de Looi, coach van Groningen, kon de reactie van de supporters wel begrijpen.

Van de Looi keurde de actie van Van der Velden af. "Een heel onverstandige actie van hem", zei de oefenmeester. "Hij had die bal gewoon voor het doel moeten zwiepen. De afkeurende reactie van onze supporters vond ik terecht." Van der Velden toonde begrip voor het gefluit.

"Het is natuurlijk nooit fijn om uitgejoeld te worden", bekende hij bij FOX Sports. "Maar ik deed het echt niet om het publiek te sarren of iets dergelijks. Ik deed het op intuïtie, zo voetbal ik ook. Maar bij een stand van 1-1 is natuurlijk niet zo slim om de bal hoog te houden. Het publiek had daarom groot gelijk om mij even aan te pakken."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Luister goed naar z'n trainer: zeg Nick, misschien is het verstandig om te zeggen dat je het zelf ook dom vind..

19 oktober 2014 om 21:40

Als je nu het artikel helemaal had gelezen dan had je ook gezien dat hij het zelf "een beetje dom vond".

19 oktober 2014 om 22:06

Heeft er eindelijk een speler zelfreflectie, weet er nog iemand een negatieve draai aan te geven. Dat is echt knap. Ik vind het gewoon een erg goede reactie.

19 oktober 2014 om 23:19

Hij kan moeilijk anders nadat ie zichzelf zo voor lul zette. Het een goede voetballer maar wel een beetje een popi-jopi, dat had hij in Alkmaar al. Hij vind zichzelf ook iets beter dan hij in werkelijkheid is.

20 oktober 2014 om 02:04

Hij is inderdaad nogal een popi-jopi speler. Fans proberen aan zijn zijde te krijgen via social media en overspontane Interviews geven. Wel een goede en hardwerkende voetballer maar hij staat graag in de belangstelling. Houd wel van dit soort spelers, maar wel normaal blijven doen.

Naja als hij die bal wel goed had voorgegeven, dan was het een geweldige actie geweest. Dat is voetbal..

Het was achteraf inderdaad niet zo slim, de reactie van de supporters is dan ook wel begrijpelijk want Groningen speelde redelijk matig. Maar als ze 2-1 gewonnen hadden, had je niemand meer over V.d Velden gehoord.

19 oktober 2014 om 20:42

Het enige sprankelende incident van de middag en juist daarover gaan ze klagen. Krijg nou wat.

19 oktober 2014 om 20:48

En deze instelling is precies wat mij zo stoort. Vanmiddag precies hetzelfde bij het rustsignaal. Ik zei nog tegen de mensen om me heen voordat het rust was (net na de 1-1): "dit gaat het verschil maken tussen een fluitconcert en een applaus bij de rust." En jahoor, er werd rustig geapplaudisseerd toen de scheidsrechter floot. En waarvoor? Voor het waardeloze voetbal wat er werd gespeeld? 1-1 of 0-1, bij beide ruststanden hebben ze even slecht gevoetbald. Dan ga je ze toch geen applaus geven? Het is dat de spelers zelf nog wel enige vorm van zelfreflectie hebben, want anders hadden ze het gewoon als een steun in de rug kunnen ondervinden en waren ze in de tweede helft met goeie moed op dezelfde wijze doorgegaan. Nu gebeurde dat weliswaar ook, maar dat terzijde. Het publiek is zelf soms ook heel erg inconsequent, maar goed. Je ploeg constant uitfluiten kan natuurlijk ook niet, daar onthoud ik mezelf ook van.

In ieder geval goed te lezen dat hij het zelf ook dom vond. Hij heeft een weergaloze techniek, maar dit seizoen is hij tot nu toe nog niet in vorm. Vorig seizoen een van de betere spelers bij Groningen, maar hij is zijn krediet op deze manier heel snel aan het verliezen. Van mij mag hij er de komende week naast staan, en niet eens alleen om zijn gekunstel van vandaag. Zoiets zet enorm veel kwaad bloed bij de achterban, maar dat hij ook nog eens uit vorm is lijkt mij genoeg reden om hem voor komende week te vervangen door Mahi of Antonia.

Ach, dit is toch mooi. Niet effectief, maar lekker belangrijk. Ik ga niet naar het stadion, om continu mensen te zien doen wat de trainer wilt. Klasse nick

20 oktober 2014 om 00:04

Ik snap de reactie maar zoiets moet gewoon kunnen dat maakt voetbal juist mooi

Groningen publiek fluit alleen maar. Echt verschrikkelijk. Schaam me gewoon om in het stadion te zitten. Juist in een wedstrijd als deze kan het publiek een steuntje in de rug geven. Helaas zullen de goede oude euroborg tijden voorlopig niet terug keren.

19 oktober 2014 om 21:29

Fluit alleen maar? waar heb jij gezeten dan? toevallig naast een clown met een fluitje?
Belachelijke reactie, toen de 0-1 kwam gingen de supporters erjuist achter staan

19 oktober 2014 om 21:53

Dat geklap bedoel je? Kom op, ik ben ook een supporter en er hangt de laatste tijden geen goede sfeer. Bij het liedje sta op voor fc groningen stonden maar 30 procent van de aanwezige supporters op.

19 oktober 2014 om 21:47

Wij fluiten wanneer er bij een corner en een 0-1 stand de bal kort wordt genomen en uiteindelijk bij Padt beland. En waarom? Omdat het compleet onnozel is. Dan fluiten wij. Niet wanneer het even tegen zit, of er een verkeerde pass wordt gegeven. Maar het was weer 90 minuten om te huilen vandaag. Weinig passie en strijdt op t veld, ook niet wanneer daar om gevraagd werd. Net als tegen Cambuur, ADO, Feyenoord, Willem 2 en nu dus Excelsior. Het spel is al weken om te janken, en Van de Looi maakt het bijna voorspelbaar op deze manier. Geen bezetting op de linkerflank, Van Nieff verzuipt daar in z'n eentje. Geen rechterflank, Hateboer gaf meer voorzetten dan Vd Velden die constant de trechter in loopt. Waar Hoesen ,de Leeuw en Chery ook al lopen. T was tactisch 1 grote puinzooi. En vandaag niet voor t eerst. Maar vooral de bezieling ontbrak, dat verdiend een fluitconcert. Je wil spelen voor Europees voetbal, maar je onderscheid je niet van Excelsior. Om te janken!

19 oktober 2014 om 21:53

Amen jomar3! Het was tactisch één grote chaos.. Heb nog niet vaak zo'n matig en gedachteloos Groningen gezien. Onder het 433 systeem was het al slecht, maar dit sloeg werkelijk nergens op. Er zat totaal geen idee achter.

19 oktober 2014 om 22:33

Ik heb al best vaak een matig en gedachteloos Groningen gezien. Iedere uitwedstrijd bijvoorbeeld. Met uitzondering van Eagles uit.

19 oktober 2014 om 22:40

Maar niet zo matig en gedachteloos als vandaag. De afgelopen periode is niet om over naar huis te schrijven, maar vandaag was wel echt een dieptepunt (als we het over thuiswedstrijden hebben tenminste).

Deze Ronaldo look-a-like was enkele weken geleden ook al bij zo'n incident betrokken. Toen deed hij een excuustweet naar zijn fans. Deze jongen overschat zichzelf op structurele basis. Voor de neutrale kijker is het geweldig om te zien, want hij probeert dingen die hij helemaal niet kan. Ik zou hem niet eens in mijn team willen hebben.

Ach ja, vorig seizoen hield hij het functioneel en eenvoudig. Nu loopt hij als een lakse vedette rond en op een niveau wat we al jaren van hem zien.

Jammer, ziet er naar uit dat die vorig jaar eenmalig boven zichzelf uit is gestegen. Tijd voor de bank jong

Gebeurt er eens wat, wordt het afgekeurd. De gemiddelde voorzet van de gemiddelde voetballer van Groningen is minder dan die bal die van der Velden gaf... dus doe niet zo moeilijk.

Normaal ben ik geen voorstander om de trainer te pakken... maar bij Groningen denk ik dat ze daar wel moeten beginnen.

Iedere keer maar weer met 2 controleurs willen spelen... (lindgren en Kieftenbelt) terwijl je juist geweldige aanvallende spelers hebt. (chery, de Leeuw, Hoesen, van der Velden, Mahi en Antonia, op de bank zelfs) ... Ze hebben met Botteghin misschien wel de sterkste verdediger van de eredivisie, dus je kan prima met 1 controleur spelen.

Zwolle, Ajax, Psv, Feyenoord, Eagles etc. spelen nu of de laatste jaren met de punt naar achteren met succes! Of het nu tegen degradatie is of om Europees voetbal...

van der Looi moet zich schamen met deze angsthazentactiek... en dan moeten ze in Groningen niet gaan afgeven op iemand die een keer wat leuks doet.

19 oktober 2014 om 21:09

Van der Velden speelt al weken onder de maat, en vandaag speelde hij ook weer enorm zwak. Daarnaast liep het spel van de hele ploeg niet. Dit Groningen was het slechtste Groningen wat ik de afgelopen periode heb gezien, en dat na een tactiekwisseling. Van mij mogen ze ook meteen weer terug naar het 433 systeem, met de punt naar achteren in thuiswedstrijden, en hooguit twee controleurs tegen de sterkere tegenstanders. Dat Van der Velden in zo'n wedstrijd, waarin gewoon heel slecht wordt gevoetbald en er over en weer al enorm veel onvrede is onder de supporters, zulke fratsen gaat uithalen. Tsja, dan kies je echt het verkeerde moment uit. Over die voorzetten heb je overigens wel gelijk, maar wat Van der Velden deed was gewoon niet slim. Het was onnodig en het leverde niks op, terwijl hij wel zeeën van ruimte voor zich had.

19 oktober 2014 om 21:21

Het moment is inderdaad niet het juiste gezien de stand in de wedstrijd...

Dat Groningen matig speelt en er veel onvrede is staat volledig los van deze actie. Daarvoor moet je bij de trainer zijn... Ik vind het dus raar dat er meer in het nieuws is over de actie van van der Velden dan dat verschrikkelijke beleid van van der Looi!

19 oktober 2014 om 21:30

Tsja, meestal krijgen incidenten meer aandacht dan langere trends. Bovendien is er in kringen rond FC Groningen zelf wel enorm veel aandacht voor de manier waarop er gespeeld wordt. Op Voetbalzone lees je zo nu en dan eens iets over Van de Looi, maar over het algemeen word er bij Groningen veel meer over gesproken dan hier misschien lijkt. Vorig seizoen was Van de Looi nog de gevierde man met goeie tactische beslissingen, dit seizoen is hij de gebeten hond met slechte of uitblijvende wissels en een systeemwisseling die totaal niet uitbetaald..

Misselijkmakende arrogante actie. Zou meer bij een andere club passen.

Dit heeft hij wel vaker, dit soort 'rare hoogstandjes'. Had hij in z'n tijd bij NEC ook wel eens last van. Ik vond de reactie van het publiek wel terecht. Dit soort dingen hoor je eigenlijk sowieso niet te doen, omdat het dan lijkt of je tegenstander niet respecteert, en zeker niet als het 1-1 staat tegen een ploeg waar je thuis gewoon van hoort te winnen.

De vorige keer toen ie zoiets deed werd hij toegejuicht...

19 oktober 2014 om 22:35

Als we vandaag met 4-0 voor hadden gestaan werd hij ook wel toegejuicht. Bij een 1-1 stand tegen Excelsior is het gewoon geen handige actie.

Tsja. Vorig seizoen heeft hij heel goed gespeeld over het algemeen. Maar nu speelt hij zelf ook niet goed en Groningen ook niet. Dan wordt er gefloten. Niet slim allemaal.

Iedereen in t elftal is arrogant bezig. Daarom is t los zand en vd Velde is dr 1 van. Vd Looi krijgt t maar niet voor elkaar. Daar eerst maar s afscheid van nemen. Trekt de voetballende lijn van Huistra gewoon door. Slecht voetbal.

Een fluitconcert is wel genoeg. Voor de rest moeten we niet overdrijven. De man wou wat leuks doen na zijn (overigens wel hele mooie) aanname, een beetje ongepast, meer niet. Voor de rest heeft Groningen wel meerdere dingen om zich zorgen over te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren