Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart neemt het op voor Noa Lang: ‘Dat is toch gek? Ik vind het gek’

Laatste update:

Noa Lang werd dinsdagavond met Club Brugge op het nippertje uitgeschakeld in de Champions League. De aanvaller speelde met zijn Belgische werkgever 2-2 tegen Lazio, waar Blauw-Zwart een overwinning nodig had. Lang zelf werd door trainer Philippe Clement in de 42ste minuut naar de kant gehaald vanwege een rode kaart aan de zijde van Club. Onbegrijpelijk, analyseert Rafael van der Vaart na afloop.

Eduard Sobol van Club Brugge kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart, waarna Clement besloot om Lang eruit te halen en met verdediger Simon Deli meer zekerheid in te bouwen. Club Brugge stond op dat moment met 2-1 achter en had dus nog twee doelpunten nodig om verder te komen. "Je moet je dus voorstellen, dan ben je trainer, kom je met tien man, en dan haal je je beste speler eruit", aldus Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Dat is toch gek? Ik vind dat gek. Dan denk je: misschien meer spelers die verdedigend wat kunnen, maar je moet winnen..."

Uiteindelijk slaagde Club er in ondertal in om terug te komen tot 2-2. De Belgen hadden zelfs kunnen winnen, ware het niet dat Charles De Ketelaere in de blessuretijd de lat raakte. Een zwakke prestatie van Lazio, vindt Van der Vaart. "Als je tegen tien man van Club Brugge komt te staan, moet je gewoon met 3-1 of 4-1 winnen, en klaar. Nu houden ze het spannend, en je weet, ook met tien man, je krijgt altijd één kans, en dit was hem."

Ruud Vormer viel op bij Club met een doelpunt en een assist. "Ik vind het leuk", zegt Van der Vaart. "In Nederland zeggen we 'een normale speler', hij is door Koeman ook een keer geselecteerd. Maar weet je: wel weer een goal en een assist, dat is toch knap van die gozer." Presentator Jack van Gelder werpt tot slot het onderwerp BeNeLiga op. "Ik ben er echt een absolute tegenstander van", reageert Van der Vaart. "Waarom? Omdat ik het Belgische voetbal, de competitie, niet goed inschat. Het is niet voor niks dat Vormer hier 'een normale speler' was, een prima speler, en daar de absolute man is. Maar Ajax tegen Gent, of Genk, daar word je toch ook niet vrolijk van?"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij heeft een punt. Lang is de laatste tijd veel beter in vorm dan Diatta. Al zou het natuurlijk kunnen dat Clement overstapte op een eerder geoefend systeem met 10 man en dan meer vertrouwen had in Diatta aangezien hij al langer bij de club speelt.

8 december 2020 om 23:56

Het is geen tactische slimme zet geweest. Je hebt niets te verliezen en ga dan volle bak. Wat van der Vaart zegt, er staan andere spelers in het veld die wellicht een verdedigende rol hadden kunnen pakken. Gemiste kans voor Brugge

9 december 2020 om 00:06

Goh gemiste kans, als die bal op de lat binnenvalt dan is Clement misschien de wonderdokter. Ik denk nu niet dat de wissel va, Lang de beslissing gegeven heeft in deze partij, al zou ik hem er zelf niet hebben afgehaald.

9 december 2020 om 02:49

Zoiets blijft idd onmogelijk te bepalen. Noa was de beslissing wellicht niet (al vond ik hem veel meer dreigend dan de rest), maar iedere club brugge supporter die ik zag begreep er niets van. Was wel een hele vage beslissing, al had bijna niemand iets gezegd als die laatste bal binnen ging.

9 december 2020 om 07:50

Je weet zelf ook wel dat de kans groter is als je met een aanvaller extra meer kans maakt. Dat staat los van een bal die goed valt. Als er kans is op overwintering in CL, dan moet je all in gaan ipv doelpunten te beperken. Ga er volle bak in met grote kans dat je 6-2 op je reet krijgt of vergroot de kans dat je misschien 3-2 wint. Maarja, het is te laat... wanneer is een Belgische club voor het laatst doorgedrongen tot de volgende ronde?

9 december 2020 om 10:01

@maxi_lopez AA Gent overwinterde in het seizoen 15-16 in een groep met Zenit, Valencia en Lyon. Mijn club komt alleszins dichter en dichter bij overwintering; derde opeenvolgende keer dat ze Champions League spelen en telkens overwinterd via de Europa League en dat in taaie groepen met Europese topploegen (atletico Madrid, Dortmund, Monaco, Real Madrid, Psg).

9 december 2020 om 01:00

Ja maar hij spreekt zichzelf ook tegen. Aan de ene kant haalt hij met Lang zijn gevaarlijkste man eruit maar aan de andere kant had Lazio met 3-1 of 4-1 moeten winnen. Je kan niet een hele helft vol op de aanval gaan om te winnen en als bleek had CB nog kans op de overwinning met deze keuze. Het is niet makkelijk om die kans te bereiken met 10 tegen 11. Niet gelukt in deze maar het had gekund. Vol op de aanval tegen Italianen is normaliter suïcide.

9 december 2020 om 01:13

Precies met zonder die tactische zet tegen een die typische Italiaanse teams, krijg je er makkelijk 4-5 tegen.

Ik denk niet dat Brugge het tactisch veel beter had kunnen aanpakken, Lazio kwam maar 1 keer door met die counter van Immobile, eerste counter in de 89ste minuut. De laatste kwartier was het pompen of verzuipen, en Lazio kwam er zeer moeilijk uit.
Vergeet ook niet dat Sobol telkens in gevaar kwam door geen steun van Lang, lang moet nog groeien in "oorlog maken" tov Diatta. Met z'n tienen iets zetten kan enkel met oorlog.

Promes verkopen en Lang houden was misschien wel het beste idee geweest.

9 december 2020 om 00:02

Aandelen Shell kopen toen ze op 10 euro stonden was ook wel een goed idee geweest of wat dacht je van de Bitcoin toen die op 10 cent stond.

9 december 2020 om 12:22

@erikdebosz: Iemand met verstand van beleggen heeft Shell en Bitcoin op het juiste moment gekocht en weer verkocht. Lang is te vroeg verkocht, iedereen kon zien dat hij talent heeft en met een goede begeleiding nog heel veel meer waard gaat worden

9 december 2020 om 00:14

Tja dat is achteraf makkelijk gezegd dan gedaan. Ik weet nog hoe het meerendeels van de Ajax kroeg Noa Lang de grond inboorde vanwege zijn mentaliteit tijdens de afgelopen transferperiode en nu doet hij het goed bij een andere club en is het gelijk “Kom terug we hebben je altijd willen houden.” Hou toch op man, zelfde geval met Dolberg.

9 december 2020 om 13:54

Waren genoeg mensen die het op voorhand zeiden, dus achteraf is het slechts een bevestiging van wat reeds aangegeven is. Die vrinden van jou in de kroeg snappen er overduidelijk vrij weinig van. In januari snapte het meerendeel de huur van Babel en de verhuur van Lang al niet. Bij Twente werd Lang overduidelijk met de wedstrijd beter..

9 december 2020 om 00:46

Ik had lang wel gehouden idd. Promes erbij betrekken is wel makkelijk. Dit seizoen bagger, maar vorig seizoen goed. En nee dat kwam niet alleen door ziyech

9 december 2020 om 06:26

Nope. Labyad verkopen en Lang houden was de betere zet geweest. Promes heeft het tenminste laten zien in een Ajax shirt in de grotere wedstrijden. Dus dat je daar op gokt is te begrijpen. Labyad heeft nooit iets laten zien in een Ajax shirt daar doet een leuke voorbereiding niets aan af. En inmiddels zijn we weer zo ver tegen wat meer tegenstand is labyad voegt labyad niets toe. Groningen niet, Twente niet, Liverpool niet en zelfs tegen Midyiland verprutste hij meer dan dat hij goed deed.

9 december 2020 om 07:27

Nee. Puur qua talent misschien wel. Maar als iedereen fit is bij Ajax, speelt Lang niet. En daar kan hij minder goed mee omgaan dan Promes.

Rafael is een sympathieke kerel en leuk om naar de luisteren maar wat is hij soms simpel zeg. Als Brugge vol op de aanval zou gaan had Lazio er nog drie ingeschoten. Vind het niet eens een hele onlogische beslissing om een aanvaller eruit te halen. Scheelde ook paar centimeters en het had dus blijkbaar zijn vruchten afgeworpen.

Heb veel symathie voor Vd Vaart maart onderschat die de Belgische competie niet ?
Hij Wordt niet vrolijk van Ajax tegen pakweg Genk of Gent...
Wordt ie wel vrolijk van Ajax-Twente ?
Als je niets doet blijf je kwakkelen.
Trouwens matchen als Ajax-Brugge of Ajax-Anderlecht spreken toch aan ?
Beleving historie van de clubs...zijn toch aantrekkelijke wedstrijden

9 december 2020 om 12:54

Dat idee heb ik wel vaker hier in Nederland. Belgie heeft misschien geen Ajax, maar de (sub)top daar is een stuk breder dan bij ons. Genk, Gent, Antwerp zijn bv. echt niet minder dan AZ, Vitesse of Utrecht, zeker niet qua budget. En ze hebben of krijgen allemaal moderne goedgevulde stadions. Tel daar de traditionele top-3 van Belgie bij en je hebt echt een leuke competitie die qua entertainmentwaarde en uitstraling best met die van Frankrijk kan concurreren. Enige wat bij ons beter is dan in Belgie, is de publieke belangstelling bij de clubs uit het rechterrijtje en de top van de Kkd. Maar die zouden toch niet meedoen, dus dat is geen factor...

Overigens ben ik niet zonder meer voorstander, er zijn namelijk legio andere argumenten om het niet te doen. Maar het argument dat Belgische clubs niks toevoegen t.o.v. het 'geweldige' Nederlandse voetbal slaat echt nergens op.

9 december 2020 om 17:34

Geef mij maar een beneliga.
Terug naar een hoger niveau meer mogelijkheden.
Waarschijnlijk zal Ajax er bovenuit steken.
Brugge kan wel wat meespelen maar finaal geeft Ajax meer kwaliteit.
Een Anderlecht van vroeger met de klasse en talent zou met Ajax strijden.
Wat zou ik dit heerlijk vinden.
Anderlecht - Ajax ppff 2 clubs van standing die mekaar bekampen.
Beneliga waar ben je ?

10 december 2020 om 12:31

Als je traditie en gevoelens (toch wel belangrijk in het voetbal) even niet meeweegt zou ik het op zich ook wel mooi vinden. Die wedstrijden die je noemt zouden het inderdaad tot een leuke en spannende competitie maken. Maar tegelijkertijd zou ik dan onze rechterrijtje clubs ook erg missen en toch het gevoel hebben dat je iets kwijt raakt. Daar zit ook de meeste weerstand op.

Ik denk nog steeds dat een gezamenlijk bekertoernooi de beste manier is om eraan te kunnen proeven en de 'geesten rijp' te maken voor een evt Beneliga

Ruud vormer een assist? is je schot volledig missen nu ook al een assist?

9 december 2020 om 12:26

Jij hebt duidelijk zijn assist op Hans Vanaken voor de 2-2 gemist

9 december 2020 om 13:17

Heel duidelijk! Ik was net even koffie gaan halen op dat moment

Noem het nog niet goed wakker zijn op het moment van mijn reactie, de bal van De Ketelaere ging er niet in, dus nogal dom van me om te denken dat het daarover ging.
Mijn excuses!

Het is heel erg vreemd als het enige scenario wat goed voor je is dat je moet winnen. Verliezen of gelijkspelen heb je dus niets aan. Dan moet je maar kamikaze voetbal spelen en niet een aanvaller er uit halen. Maar goed, dat Noa er nu uitgehaald wordt lijkt me niets persoonlijks van de trainer, meer gewoon tactische onkunde.

Ik kijk vrijwel geen Belgisch voetbal, alleen af en toe wat samenvattingen. Vind het wel knap dat Lang het daar zo goed doet (goals, player van de maand als ik me niet vergis). Wellicht speelt hij daar zonder angst en vrees voor eventuele kritieken van de Nederlandse critici.
Helemaal off-topic, maar ik heb maandag live naar de WK loting gekeken. Van der Vaart verrichtte samen met De Rossi de loting. Dat was echter op maandag, in Zwitserland. Met een oranje reisadvies. Mocht hij dan wel in de studio van Ziggo zijn?

Belgische competitie is al jaren een sterkere competitie dan de Nederlandse. Ze hebben ook meer inkomsten aan tvgelden. Daarnaast is hun top breder. Er zijn elk jaar wel 4 a 5 kanshebbers voor de titel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren