Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Gijp keek met verbijstering naar Ten Hag: ‘Godsiemijne nog aan toe’

Laatste update:

Valentijn Driessen vindt het wel logisch dat Ajax op technisch vlak is uitgekomen bij Klaas-Jan Huntelaar. De oud-aanvaller gaat nauw samenwerken met trainer Erik ten Hag en technisch manager Gerry Hamstra en volgens clubwatcher Mike Verweij is het goed mogelijk dat Huntelaar vanaf medio 2024 de directeur voetbalzaken van Ajax is. Presentator Wilfred Genee spreekt in Vandaag Inside van een 'verrassende wending'. Driessen is het daar mee eens en denkt dat Ajax met de voormalig topschutter kwaliteit in huis heeft gehaald. Na het verhaal Huntelaar ontstaat een opvallend gesprek over de manier waarop Erik ten Hag reageerde op de uitgelekte telefoongesprekken van Quincy Promes, die zijn neef wilde doodsteken bij een ruzie.

"Een goede keuze denk ik", opent Driessen maandagavond in de talkshow die vanaf heden dus een andere naam draagt. Genee wil gelijk weten waarom de sportjournalist tot deze conclusie komt. "Omdat het een hele slimme jongen is. En veel verstand van voetbal. En om hem twee jaar te laten meelopen in de organisatie, en het daarna over te nemen op het moment dat 'ie inderdaad de kwaliteiten heeft. Dan heeft hij ook de contacten. Nou, hij weet waar Ajax voor staat. Dus ik vond het eigenlijk wel een hele goede keuze." Genee voegt gelijk toe: "Een aanwinst zeg jij, voor Ajax." Driessen onderschrijft de woorden van de presentator. "Ja, zeker."

Johan Derksen heeft gelijk een vraag voor Driessen. "Marc Overmars liet hem toch al een beetje stage lopen?" Driessen geeft zijn tafelgenoot gelijk en werpt tevens op dat Huntelaar enige tijd met de raad van commissarissen en de directie van Ajax heeft meegelopen. "Gaat hij overal meelopen?", vraagt Genee gelijk. "Nee, hij heeft even gekeken wat het beste was. Hij wilde eigenlijk commissaris worden, want dan kan hij blijven voetballen. Maar nee, het wordt technisch adviseurschap zeg maar." Driessen voegt toe dat Erik ten Hag geïnformeerd is over de aanstelling van Huntelaar en daarin dus geen zeggenschap had.

"Maar dat vind ik heel normaal hoor", neemt Derksen het gesprek over. "Dit is een langetermijnfunctie en Erik ten Hag is natuurlijk een passant." Driessen trekt gelijk een conclusie wat betreft de toekomst van de trainer in Amsterdam. "Dat houdt wel in denk ik dat Ten Hag aan het einde van het seizoen Ajax gaat verlaten." René van der Gijp grijpt de gelegenheid aan om zijn beklag te doen over de Ajax-coach. "Erik ten Hag zijn interviewtje was ook wel weer heel slecht, hè. Godsiemijne nog eens aan toe zeg." Genee denkt dat Van der Gijp doelt op het interview van Ten Hag over Promes, waarin hij zei 'diep bedroefd' te zijn over de hele situatie. De aanvaller van Spartak Moskou heeft bekend dat hij zijn neef wilde doodsteken in 2020. Daarnaast wordt Promes verdacht van drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

"Over Promes, wat was dat slecht zeg", gaat Van der Gijp verder. "Hoe kan je dat nou roepen?", aldus een verbaasde Genee. "Hij zei dat het uit een bron (de NOS, red.) kwam, maar dat slaat natuurlijk nergens op", aldus de geschokte Van der Gijp. De Telegraaf meldde vrijdag dat Promes werd afgeluisterd omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en deelname aan een criminele organisatie. Bij zowel ESPN als de NOS werd Ten Hag na afloop van de door Ajax met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Cambuur gevraagd naar de situatie rond Promes. “Het doet me heel veel, het is een ontzettend treurige kwestie”, zei Ten Hag tegenover de NOS. “Dat hij daarin verzeild is geraakt. Het is bij de media, maar het ligt nu bij de rechter…”

De verslaggever van de NOS onderbrak Ten Hag door te stellen dat ‘het niet zomaar gebeurt dat je telefoon wordt afgetapt’. “Daar ben jij van op de hoogte? Dit zegt de NOS, maar ik wacht het oordeel van de rechter af”, reageerde Ten Hag. De telefoongesprekken werden overigens niet door de NOS, maar door Nieuwsuur naar buiten gebracht. “Ik weet niet hoe de NOS het weet. Ik denk niet dat de NOS de rechterlijke macht is", zo benadrukte de Ajax-trainer.

"Slecht, heel slecht", omschrijft Van der Gijp het interview van Ten Hag over Promes. "Dit was weer de ouderwetse Erik ten Hag, vond ik", vult Driessen aan. "Zijn presentatie blijft zijn zwakste punt", legt Derksen vervolgens de vinger op de zere plek bij de oefenmeester van Ajax. "Hij is niet een mooi boegbeeld, als bondscoach zou hij ongeschikt zijn." Driessen plaatst gelijk een kanttekening: "Ik vond dat hij het met Marc Overmars wel netjes deed, dat had hij waarschijnlijk voorbereid. Misschien was hij nu niet voorbereid op deze vraag. Waar je natuurlijk wel voorbereid op had moeten worden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Even serieus, wat is er in deze kwestie aan te merken op de presentatie van Ten Hag? Dat hij afwacht op het oordeel van de rechter (ipv Promes veroordelen op basis van opgevangen telefoongesprekken door Nieuwsuur) staat toch los van zijn presentatie of ben ik nou gek? Gijpie haalt hier toch echt twee dingen door mekaar. En ja, dat Promes flink in de penarie zit moge duidelijk zijn, daarom zegt Ten Hag ook dat hij diep bedroefd is, dat zegt de beste man niet met het doel om Qp in bescherming te nemen.

En oh ja, tof dat Hunter een mooie rol bij ons krijgt!

15 maart 2022 om 00:53

Nou, ik moet zeggen dat ik de toon van Ten Hag ook vrij pijnlijk vond. Los van de inhoud straalde hij een beetje uit dat het allemaal wat overdreven is rondom Promes. Dat hij het oordeel van de rechter afwacht is natuurlijk juist goed, maar het kwam over alsof de tot dusver bekende informatie niet zo boeiend is. Die juiste toon had hij wel met betrekking tot Overmars, dat kwam heel oprecht over. Dit was horkerig en klonk ongeïnteresseerd en respectloos

15 maart 2022 om 09:28

Waarschijnlijk als Ten Hag had toegevoegd dat als het waar is wat er gezegd wordt, het er slecht uitzag voor Promes, dan was er niet veel aan de hand geweest. Dat en de mediakaart trekken, want het is niet zo dat de media het verzonnen hebben. De Telegraaf is natuurlijk altijd wel hijgerig, maar heeft in dit geval gewoon informatie naar buiten gebracht die lijkt te kloppen.

15 maart 2022 om 14:30

Het was gewoon een reactie van iemand die hem persoonlijk kent en ook wat mededogen voelt. Zal wel een reden hebben. Misschien kent hij hem altijd al als beïnvloedbaar, niet zo slim of onder druk van zijn familie.

15 maart 2022 om 07:04

Dat is inderdaad heel knap. Maar zo iets heet de kop in het zand steken.

15 maart 2022 om 07:39

Lijkt erop dat je toch gek bent . De toon, z'n manier van praten en bovenal de inhoud van z'n betoog, dat was(en is vaak) mis met zijn presentatie. T komt er allemaal zo ongemakkelijk en moeilijk uit. Hier had hij natuurlijk toe moeten voegen dat Ajax tegen elke vorm van criminaliteit is e.d. die opmerkingen over de NOS e.d. zijn natuurlijk ook van een vrij simpel niveau. Dat dit nog uitgelegd moet worden trouwens...

15 maart 2022 om 08:19

Je weet Ajaciedje02 dat nieuwsuur niet zelf telefoons aftapt? Ja een rechter moet oordelen, maar dit zijn niet door de NOS of nieuwsuur zelf getapte gesprekken, zoals ten Hag wil beweren lijkt het.

15 maart 2022 om 09:57

Ten Hag bedoelt juist dat de NOS of Nieuwsuur niet zelf aftappen en dus alleen maar informatie via het lekken van derden hebben. Dan weet je dus niet precies wat er aan de hand is.
Ten Hag stipt aan dat het aan de rechter is om zich uit te spreken over de schuldvraag van Promes en niet aan de NOS of aan Nieuwsuur.

15 maart 2022 om 14:17

De Nos/nieuwsuur krijgt taps van telefoongesprekken door. Promes bekent in een telefoongesprek dat hij zijn neef neergestoken heeft (in tegenstelling tot wat meneer eerder beweerde). Dat wordt uiteraard gecheckt en uiteindelijk geplaatst. De inhoud van die gesprekken én het feit dat hij überhaupt getapt wordt (dat gebeurt niet zomaar), is zat om je daarover uit te spreken. Met gelul als 'dit is niet goed voor zijn imago', 'niet in verzeild mogen raken' en ook nog even vermelden dat NOS 'niet de rechter is' (goh meneer Ten Hag) zet Ten Hag een waanzinnig slecht interview neer. Niemand zegt iets over hoe lang Promes moet brommen of alleen een paar uur in de plantsoenendienst moet, dat is inderdaad aan de rechter.

15 maart 2022 om 10:36

Het pijnlijke aan dat interview was het feit dat ten Hag vooral medelijden met Promes uitsprak. Kreeg niet het idee dat hij zich door Promes te kijk gezet voelde. Vervolgens journalisten de schuld gingen geven dat ze er over beginnen.

15 maart 2022 om 14:19

Bij jezelf presenteren hoort toch ook hoe je dingen zegt? In dit geval is daar genoeg aan te merken bij Ten Hag.

Dit is natuurlijk lekker voor de kijkcijfers. Ze moeten onderwerpen hebben waarmee ze de kijkers laten lachen, boos laten worden, shockeren, laten praten, laten doordenken.

Voor de uitzending zullen ze nadenken over welke grap ze gaan uithalen, welk persoon ze gaan aanpakken.
Dit is het concept van het programma.

15 maart 2022 om 08:26

Eh ja, natuurlijk. Iets met open deuren intrappen…

Ze kunnen moeilijk de laatst uitgekomen roman bespreken.

15 maart 2022 om 14:17

In dit geval was het makkelijk scoren, want Ten Hag vroeg hier natuurlijk helemaal zelf om. Maar laten we het inderdaad over het programma hebben.

Ik verbaas me toch elke keer met wat voor opportunisme zo'n keuze voor Huntelaar wordt uitgelegd. Wat zegt Driessen nu werkelijk dan, wanneer hij pleit voor de man? Slimme jongen, verstand van voetbal. Dus aanwinst. Waar slaat dat op man? Ik snap ook niet dat Ajax deze move zo zwaar brengt; het lijkt nu net of met Huntelaar de toekomst wordt ingegaan en Hamstra een soort tussenpaus is. Maar Hamstra is een ervaren technische man, heeft met Overmars gewerkt en kent het scoutingsapparaat van haver tot gort. En dan het gelul dat ex-voetballers 'deuren openen.' Wat dacht je? Als Hamstra bij Real Madrid aanklopt met een Ajax-colbertje aan, dat ze hem weigeren omdat hij geen professioneel voetbal speelde? Wat een onzin zeg.

Bij PSV hebben ze ook een zieke neiging om kwaliteit niet meer leidend te laten zijn in functies, maar juist het plaatje dat het allemaal zo lekker aaibaar moet maken. Enkele jaren geleden werd er een lijn ingezet om ex-spelers in de club te gaan inzetten. Prima als jongens als Ramzi, Zenden en Ooijer een rol als jeugd- of spitsentrainer dan wel assistent krijgen, maar voor cruciale posities kun je je toch geen onervarenheid veroorloven? De keuze voor Van Bommel logenstrafte dat al en rondom diens ontslag haastte Toon Gerbrands mee te delen dat John de Jong als TD mocht blijven zitten. Die ontwikkelde zich nog volop in die rol en leerde nog elke dag? Pardon? Leren doe je maar bij Cambuur ofzo. Bij een topclub mag je toch niets anders dan instant kwaliteit verwachten?

Ook het gedweep met Van Nistelrooij begrijp ik niet. Hijgerig allerlei media die pleiten voor twee jaar Cocu om dan vervolgens Van Nistelrooij daar te pluggen als hoofdcoach? Waarom niet gewoon afwachten of Van Nistelrooij uberhaupt wel een toptrainer lijkt te kunnen worden, in plaats hem al in het zadel helpen nog voordat hij iets heeft bewezen? Maar ja, het zal wel weer 'deuren openen...'

15 maart 2022 om 01:06

Daarom is het ook goed dta Hunterlaar eerst nog eens 2 jaar begeleiding krijgt zodat men kan kijken of hij echt wel zo geschikt is.
En waarom lijkt het er op dat Hamstra een tussenpaus is, misschien blijft hij gewoon in de zelfde functie lopen als al die tijd ?

15 maart 2022 om 02:09

Relax eens, de enige die het zwaar brengt ben jij. Huntelaar krijgt een adviesrol. In de toekomst verandert dat misschien. Maar hij volgt Overmars niet op nu. De enige die Overmars moet opvolgen, is natuurlijk gewoon Marc Overmars zelf.

15 maart 2022 om 07:28

@manodedios...mag hopen dat dit sarcastisch is bedoeld, anders is je reactie wel extreem denigrerend en beledigend richting heel veel dames.

15 maart 2022 om 08:03

Achja Ajacieden en een moreel kompas, uiterst zeldzame combinatie.

15 maart 2022 om 10:53

@gomes,

Natuurlijk is het wel een verschil wie er binnen komt lopen met dat colbertje aan.
Jij zou meer onder de indruk zijn wanneer Romario in een psv colbertje komt aanzetten, dan wanneer de koffiejuffrouw van psv in een colbertje komt aanzetten.

15 maart 2022 om 11:18

Huntelaartje vergelijken met een van de grootste spitsen aller tijden, ok.

15 maart 2022 om 12:57

Dat maak jij er zelf van
BoemBoemTheo, nergens wordt Huntelaar genoemd door jeroentje.

15 maart 2022 om 13:46

@boemboemtheo,

Een van de grootste spitsen allertijden?

Alleen Brazilië :
Pele, Garrincha, Ronaldo, Socrates.

Dan zullen we nog niet over de rest van de wereld praten.

Tenenkrommend interview weer, maar het is natuurlijk ook goed mogelijk dat Ten Hags uitspraken weer verkeerd vertaald zijn door de NOS.

15 maart 2022 om 10:25

Niet iedereen spreekt vloeiend Ten Hag..

Ze zijn daar iedere dag “verbijsterd en geschokt”. Misschien kunnen ze een beetje nadenken dat dit soort emotie tv op een gegeven moment niet meer werkt.

15 maart 2022 om 08:21

Kom op, jij moet als Godenzoon toch ook met plaatsvervangende schaamte hebben gekeken naar het interview van Ten Hag mbt Promes?

15 maart 2022 om 09:42

Nee niet bepaald.

15 maart 2022 om 10:00

Want? Het was toch gewoon een prima interview. Goed dat de heren van de NOS erop gewezen werden dat je in Nederland nog altijd onschuldig bent totdat de rechter je schuldig acht.
Trail-by-media is niet iets waar staatstelevisie zich mee bezig zou moeten houden. Die zouden beter moeten weten.

15 maart 2022 om 11:04

Hoop toch niet dat jullie fanboys volwassen zijn, mocht dit wel het geval zijn, wens ik jullie uiterst veel sterkte en verstand toe.

15 maart 2022 om 11:11

Zegt de man met een nickname boem boem Theo.

15 maart 2022 om 12:35

Het feit dat Theo moet terugvallen op een drogreden zegt genoeg. Een inhoudelijke discussie afkappen door te suggereren dat de ander "niet volwassen" is, geeft blijk van de eigen onvolwassenheid, althans van het onvermogen om de discussie op inhoud voort te zetten. En wat die inhoud betreft: ik meen dat Ten Hag het grotendeels goed verwoordt/bedoelt, maar hij is nu eenmaal geen groot spreker. Ik sluit me dus aan bij wat Speedy zegt.

15 maart 2022 om 14:25

Je kunt dit toch onmogelijk een 'prima interview' noemen? Ten Hag kiest zijn woorden zorgvuldig en weloverwogen, daar mogen we toch wel van uitgaan.

15 maart 2022 om 08:28

Denk het wel, de kijkcijfers zijn nog steeds prima.

15 maart 2022 om 08:53

Waar maak je je druk om? Ze geven een mening, doen wat aannames; nou en. Betreft onervarenheid e.d. binnen topclubs snijdt het wel hout wat ze verkondigen, al heb ik niet het idee dat Huntelaar de opvolger van Overmars moet zijn. Die lijken hem in eerste instantie te willen betrekken om 'm eventueel op te leiden. Dat over Promes: Het mag wel wat harder en abrupter bij Ajax. Na meerdere incidenten (waar Ajax grotendeels niets aan kon doen) waarbij de communicatie naar buiten nogal afwachtend was, mag je je nu wel een keer wat harder uitspreken. Promes blijkt een ordinaire crimineel die bovendien z'n neef wou doodsteken. Dan kun je ook gewoon zeggen: ''Ik heb me in die jongen vergist en dit is onacceptabel.''

15 maart 2022 om 09:41

Wie zegt dat ik mij druk maak? Ik geef alleen aan dat zij altijd maar “verbijsterd en geschokt zijn”.

Het si toch heel normaal dat je "diep bedroefd" bent over het handelen van een speler waar je een band mee hebt, die je vertrouwen hebt gegeven en je door dit soort acties dan ziet afglijden.

Mijn verbijstering zit 'm meer in de domheid waarmee vd Gijp spreekt en zich presenteert. Zijn grappen hebben een baard van 25 jaar, draait z'n mening bij wanneer het hem uit komt en last but not least, meneer riep op TV dat hij wist van de praktijken van Jeroen Rietbergen en niemand in Nederland die daar over valt dat hij dat nooit in een uitzending heeft gezegd of aangekaart. Dan ben je medeschuldig.

15 maart 2022 om 10:40

Ten Hag zegt dat hij diep bedroefd is dat Promes in die situatie verzeild is geraakt. Hij lijkt vooral bedroeft te zijn dat Promes gepakt is, niet om wat hij gedaan heeft.

15 maart 2022 om 10:54

@asroma8, waaruit haalt jij dat ?! Hij is bedroeft dat hij in die situatie verzeild is geraakt, daarmee doelt hij op het criminele circuit.

15 maart 2022 om 11:29

“Dit is niet goed voor het imago van Promes” echt waar, hoe krijg je het uit je strot

15 maart 2022 om 11:49

Ten Hag had het daar bij moeten laten. Het is een prima reactie dat je diep bedroefd bent in de situatie waarin Promes is geraakt. Het complete gebrabbel over scheiding der machten, veroordelen door de rechter en blaat blaat blaat sloeg helemaal nergens op. Zowel bij kwestie Overmars als Promes kunnen belanghebbenden als Tadic en Ten Hag prima iets zeggen zonder dat ze desbetreffende personen veroordelen en/of afvallen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren