Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel laat zich verrassen door Turken; wél succes voor Van den Brom

Laatste update:

Mark van Bommel ligt met Royal Antwerp uit Europa. De Belgische topploeg kwam in de play-offs van de Conference League ruim tekort tegen Istanbul Basaksehir, dat met 1-3 zegevierde (ruim genoeg na het 1-1 gelijkspel in Turkije). Verderop in Europa behaalde John van den Brom met Lech Poznan een 1-1 gelijkspel bij het Luxemburgse Dudelange, voldoende om na de 3-1 zege uit Polen door te bekeren.

Royal Antwerp - Istanbul Basaksehir 1-3
Vincent Janssen moest bij Antwerp in de punt van de aanval net als in de afgelopen weken voorrang verlenen aan Michael Frey, terwijl Jurgen Ekkelenkamp wel kon rekenen op een basisplaats. Antwerp opende sterk, maar moest toezien hoe de bezoekers al vroeg de ban wisten te breken. Stefano Okaka vond Berkay Özcan, die overtuigend het dak van het doel vond: 0-1. De thuisploeg kroop met een half uur op de klok meer uit zijn schulp, wat resulteerde in enkele goede kansen. Tot tweemaal toe bleek Volkan Babacan met een uitstekende redding echter een sta-in-de-weg.

Elf minuten na rust kwam Antwerp tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Ekkelenkamp werd licht aangetikt door Babacan, waarna Frey de daaropvolgende penalty benutte: 1-1. Nog geen 120 tellen later lag de bal er aan de overzijde in, toen Stefano Okaka een voorzet van de zijkant knap afmaakte: 1-2. De beslissing viel in minuut 83 uit een vrije trap, die door Danijel Aleksic met het hoofd werd binnen gehamerd: 1-3.

Dudelange - Lech Poznan 1-1
De start van John van den Brom in Polen was allerminst overtuigend, maar met Lech Poznan kwalificeerde hij zich wel voor de play-offs van de Conference League. De Nederlandse oefenmeester boekte vorige week tijdens het heenduel met Dudelange een 2-0 zege in eigen huis, waardoor de return een formaliteit leek. Aanvoerder Mikael Ishak vergat echter het tweeluik op bezoek bij Dudelange al na twintig minuten in het slot te gooien door vanaf vier meter voor een nagenoeg leeg goal te missen. 

Tegen alle verwachtingen in kwam de Luxemburgse thuisploeg vervolgens op 1-0 via Mehdi Kirch, die met een van richting veranderd schot via de onderkant van de lat doel trof. Lech Poznan stelde met een uur op de klok alsnog orde op zaken. Georgiy Tsitaishvili behield het overzicht en legde breed op Joel Pereira, die hard in de korte hoek raak schoot.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
25 augustus 2022 om 22:46

Een schande is het toch niet per se?

25 augustus 2022 om 22:48

Laatste twee klussen waar hij begon met verliezen was het einde zoek. Ben benieuwd of hij het nu wel recht kan trekken.

25 augustus 2022 om 22:48

Het geld dat erin gestopt is en ze willen kampioen worden en het is thuis. Wel degelijk schande

25 augustus 2022 om 23:20

Hou op zeg, dan gebeurt er vast een hoop schandaligs in jouw leven. Een flinke tegenvaller, niet meer en niet minder.

Nu moet Mark zijn hoofd erbij houden. Geen schande om te verliezen van Istanbul Basaksehir.

26 augustus 2022 om 01:06

Het was de vraag hoe lang het goed zou gaan. Die man is gebombardeerd tot toekomstig top trainer, maar heeft tot op heden nog niet geleverd.

Klasse Basaksehir en felicitaties aan Fener om ff puntjes binnen te sprokkelen voor de coefficientie. Toch nog 4 Turkse ploegen (5 als je Qarabag bijtelt) naar de groepsfases van EL en Confl.

Echter verwacht ik ook dat we het vooral van Basak en Fener moeten hebben in de groepsfases. Sivas is ontzettend dramatisch bezig en Trabzon zal wel een slap excuus gooien om te focussen op de competitie

25 augustus 2022 om 22:56

Nederland doet het wat dat betreft ook niet slecht, hebben nu vier en als je Köln, Brugge en Gent mee telt maar liefst zeven clubs. Doen ze niet slecht in Nederland.

25 augustus 2022 om 22:56

5 als je qarabag erbij telt?

Voor zover ik weet is qarabag een club Azerbeidzjan? Azerbeidzjan en Turkije zijjn dan wel vrienden, maar gewoon twee verschillende landen...

25 augustus 2022 om 23:04

Waarom zou je Qarabag er bij tellen? Telt Rusland ook Shaktar Donetsk en Dinamo Kiev er bij?

26 augustus 2022 om 13:51

Dat sluit ik niet uit.

25 augustus 2022 om 23:08

Qarabag? Waarom zou je een club van een ander land bij Turkije tellen dan? Moeten mensen ook portugeze clubs bij Spanje tellen? Of Belgische bij Nederland? En dan zo wijs praten over coefficientie, ga maar even googlen hoe dat werkt. Wat een niveau zeg..

25 augustus 2022 om 23:40

Mensen gwn niet erop reageren aub. Als turk zijnde wil ik me verontschuldigen voor zijn uitspraak, net zoals vaak bij ons laten sommigen zich verleiden tot nationalistisch getinte uitspraken. Uiteraard hoort qarabag niet tot turkije, hij is blij dat qarabag erdoor is, dat is dan wel duidelijk. Fijne avond nog folks.

25 augustus 2022 om 23:44

Heel netjes maar niet nodig blz03. Ik wil niet polariseren, ik wil juist dat we hier één zijn. Ook in fatsoen en dus geen nationalistische kreten

26 augustus 2022 om 00:17

Wij Belgen tellen Brabantse clubs als PSV ook mee en evengoed Lille dat zo goed als in Belgie ligt. Wij Belgen zijn sterk vertegenwoordigd. Jammer van Dudelange uit GH Luxemburg.

Wat een schandalige wanvertoning door van Bommel en de scheidsrechter zeg. Van Bommel provoceert gewoon de spelers van Basaksehir terwijl zijn spelers niet in staat zijn om 3 passes te geven. Basaksehir geen moment in gevaar geweest buiten de penalty om. Heerlijk dat er nu 3 Turkse clubs in de EL zijn om punten te pakken. van Bommel gaat overigens de kerst niet halen maak hier een screenshot van en save het maar!

25 augustus 2022 om 23:06

2 in de EL 2 in de ECL.

26 augustus 2022 om 00:20

Heb je de wedstrijd eigenlijk gezien? Genoeg kansen in de eerste helft en die penalty verdiende gewoon een (tweede) gele kaart. Scheidsrechter floot gewoon goed buiten die gemiste kaart dan.

Oei markie kwarkie toch. Jammer, vind royal antwerp echt een vette club.

Hoop dat deze legend bij Antwerp gaat slagen.

Mooi om te zien dat we toch wel 4 teams in Europa hebben als Turkije zijnde. Hopelijk zitten de lotingen een beetje qua niveau en dan kunnen we die ladder hopelijk weer een keer beklimmen, maar ik houd mijn hart vast.

Ik zal wel een te gevoelig mens zijn maar vind het altijd heel sip als teams die in de CL-kwalificatie meedoen uiteindelijk zich niet eens weten te plaatsen voor de Conference League, zoals Dudelange. Heb zelf weinig met Lech Poznan en ondanks dat ik John van de Brom nog altijd dankbaar ben voor het seizoen 10/11 gunde ik het die Luxemburgers toch een heel pak meer. Er worden ons wat dat betreft een aantal mooie clubs ontnomen uit de League. Viborg, AIK, Viking FK en ja Antwerp, het is een prachtige stad maar ik vind het nog steeds ridicuul hoe vlot Overmars is vergeven, wat mij betreft mag die club in zijn periode door een diep dal gaan, en met van Bommel aan het roer weet je dat je heel leuk start en vervolgens midden in het seizoen al met lege handen staat en een verdeelde selectie.

26 augustus 2022 om 00:28

Ik ben akkoord, er waren wedstrijden bij waar beiden verdienden door te stoten op basis van naam of geschiedenis. Denk aan een Maccabi Tel Aviv-Nice, Fiorentina-Twente, Slavia Prague-Panathinaikos, Brondby-Basel. Allemaal waardig om de groepsfase te spelen.

Antwerp toch.
Tuurlijk is Basaksehir degelijk maar dit moest gewoon doorgaan zijn.
1-1 op verplaatsing is prima en nu dit...pppfff zonde we hebben de punten hard nodig.
Anderlecht geplaatst, komop RSCA laat europa zien dat je terug bent.

Lekker dat Basaksehir hier even doorzet, zo’n slechte ploeg is Antwerpen niet dus ik hield mn hart al vast. We moeten in de Turkse competitie maar eens stoppen met het uitgeven van Europese tickets voor de bekerwinnaar... gewoon playoffs houden voor de plaatsen 4-8! Ik kan echt ziek worden van het aantal gemiste punten voor onze competitie door stunt bekerwinnaars. Overigens is Konya ook de reden dat ik een hekel heb aan stuntploegen die hoog eindigen. Daarom heb ik liever Galatasaray op 4 dan 13, dat kinderachtige uitlachen hoeft niet.

25 augustus 2022 om 23:00

Scheelt dat we nu vanaf dit jaar 4 ploegen Europa in mogen sturen, waarvan 3 naar de conference leauge. Daar moeten we het even van hebben de komende tijd. Wat betreft je 1na laatste zin ben ik het helemaal mee eens. onze anadolu clubs hebben niets te zoeken in Europa en juist hun gestunt zorgt ons punten

25 augustus 2022 om 23:12

Fener heeft ook een x na 100 jaar weer een goede comp start,je staart komt wel heel snel tussen de benen vandaan..

Volgende x dat ze weer is verliezen is het allemaal kl.te en zie je 100 reacties over hoe slecht technisch beleid wordt gevoerd daar

Om moedeloos van te worden dit soort 'supporters'

Niemand zag dit aankomen, was al ingecalculeerd dat enkel Fenerbahçe het zou overleven.Na de slechte reeks van Sivas, Konya en Trabzon leek het erop dat ook Basaksehir het zou ontgelden… Maar ze hebben me positief verrast. Okaka is echt een verademing , ook Biglia is een gerichte en goede aankoop gebleken.Overigens wil ik even kwijt dat ik de leidsman zeer partijdig vond fluiten. - een zeer goedkope penalty.- inconsequent met gele kaarten ten nadele van basaksehir.- rode kaart in de kleedkamer vergeten ? Charge van achteren met twee benen.. Als een Sener of Hassan Ali dit had gedaan had ie direct rood gegeven…

Geweldig dat Basaksehir Europees voetbal weet te scoren. Hebben gewoon een goed team staan voor CFL begrippen en met een gunstige loting zie ik ze ver komen in dat toernooi. Met de uitslag van vorige week was ik nogal sceptisch voor de wedstrijd van vandaag, maar Basaksehir heeft de wedstrijd goed weten te domineren en speelde het netjes uit. Die Mounir Chouair is trouwens wel een leuke speler.

We gaan nu met vier teams Europa in. Sivasspor is bijzonder zwak, van hem verwacht ik weinig. Met Abdullah Avci aan het roer is het maar de vraag of Trabzonspor een rol van betekenis kan spelen in de EL, want de heer Avci staat erom bekend een B-elftal op te stellen voor een belangrijke EL-wedstrijd (in het verleden bij Basaksehir) zodat hij zich optimaal kan focussen voor de wedstrijden in onze o zo geweldige competitie. Fenerbahce en Basaksehir hebben een goed elftal met een goede coach aan het roer. Deze twee ploegen zullen naar mijn verwachting dit seizoen de broodnodige punten voor de Turkse competitie pakken.

26 augustus 2022 om 07:07

Hehe wat zei ik? Beetje vertrouwen in Basaksehir hebben, heerlijk dat zij door zijn gegaan vooral na de schandalige actie van de Antwerp fans die even een Turkse vlag gingen verbranden in het stadion, trots op Basaksehir dat zij het toch geflikt hebben! Fener ook heerlijk hoor, hoop dat dat alle Turkse clubs het ver gaan schoppen!



Ach ja Anderlecht heeft zich gelukkig geplaatst dus toch ook nog 4 Belgische ploegen in Europa. Antwerp mag zich kapotschamen na al de miljoenen die ze geã¯nvesteerd hebben.

25 augustus 2022 om 23:15

Welke 4? Club Brugge, Anderlecht, Genk en Union SG?

25 augustus 2022 om 23:17

Gent

25 augustus 2022 om 23:17

Genk vervangen met Gent en je bent correct. ;-)

25 augustus 2022 om 23:16

Volgens mij heeft de club Antwerp sowieso een hoop om zich voor kapot te schamen, te beginnen met hun technisch directeur (als dat inderdaad de functie van Marc Overmars is.)

26 augustus 2022 om 00:16

Overmars is de beste TD van het heelal. Gaat Royal Antwerp kampioen maken..

26 augustus 2022 om 00:53

Hoef je je er niet minder voor te schamen natuurlijk.

Qua financien en doelstelling zal dit een tegenvaller zijn misch voor Antwerp,maar ze zijn dit seizoen pas op deze toer en eerste Europese deelname met de huidige leiding en elftal.
Een goed elftal moet groeien door vallen en opstaan en dat doen ze nu

Beetje flauw om de dooddoeners over van Bommel uit de kast te halen,dit kon gebeuren is geen schande zo in het 1e jaar

25 augustus 2022 om 23:14

De voorbije seizoenen hadden ze nochtans ook al behoorlijk veel uitgegeven. Deze zomer hebben ze daar gewoon nog een heel stuk bijgedaan. Is gewoon een blamage voor Antwerp om niet naar de Conference League door te stoten.

25 augustus 2022 om 23:20

Klopt wel wat je zegt,maar toch pas dit seizoen zijn toch de grote namen gekomen met Europese ervaring?

Het geld wat er al was ingepompt is toch om de selectie waardig te maken voor het linker rijtje zou ik zeggen..

Als ze dit seizoen in de comp niet in de top 3 eindigen zou ik commentaarop zn plaats vinden dat wel.Volgend jaar beter Europees!

25 augustus 2022 om 23:44

Nainggolan was er vorig jaar al, ook andere dure namen zijn de voorbije jaren al gepasseerd zoals Defour, Mirallas en Samatta. Voor de transfers die ze doen moet je gewoon meer verwachten, dat was vorig jaar al het geval en nu zeker.

Beetje onhandige reactie. Even uitleggen: Turkije en Azerbaidzjan zijn net als Ierland en Noord-Ierland, Noord-Korea en Zuid-Korea, Soedan en Zuid-Soedan, China en Taiwan of Tsjechië en Slowakije. Twee verschillende landen, maar met hetzelfde volk, zelfde taal, zelfde cultuur, zelfde religie. Maar het is onzin om Azerbaidjaanse clubs mee te tellen met Turkije omdat het voor de coefficiëntenlijst twee verschillende landen zijn natuurlijk. Kan alleen wanneer er in beide landen een referendum wordt gehouden om één land te worden: Azer-Turkije of Turkeibadzjan. Of de Turks-Azerbaidjaanse Republiek.

25 augustus 2022 om 23:31

Benieuwd hoeveel van jullie Turkse broeders nog staan te juichen voor Qarabag wanneer je daadwerkelijk zou fuseren.

25 augustus 2022 om 23:42

Waarom zouden we niet voor Qarabag juichen? We juichten vanavond toch ook voor huis-tuin-en-keuken-clubs als Sivasspor?

26 augustus 2022 om 00:01

Sivasspor heeft toch tweemaal verloren van Malmö? Hoe dan ook, ik vind het allemaal best, te meer dat ik me kan voorstellen dat wanneer ze meedoen in de Super Lig ze ineens een concurrent zijn en gebaseerd op wat ik weleens opvang hoe de Turkse voetbal fans onderling over de andere clubs praten mij niet het idee geven dat men de andere clubs veel succes gunt.

26 augustus 2022 om 00:51

In Europa is het de gewoonte elkaar te steunen wegens de punten. Maar je hebt fanatiekelingen die er anders over nadenken.

Dat Belgische voetbal zit ook aardig in een dip hee. Gent eruit tegen Nicosia. Antwerp eruit en Anderlecht ook maar nipt door met Penalty's.

26 augustus 2022 om 00:02

Anderlecht speelde echter van de drie wel tegen de 'beste' clubs. Vind het echt een prestatie dat ze het hebben gehaald tegen Young Boys.

26 augustus 2022 om 00:55

4/5 teams in de groepsfase net zoals Nederland. Valt mee toch?

26 augustus 2022 om 05:54



Twente is er nipt uitgegaan omdat ze met Fiorentina een pittige loting hadden. Als je dan ziet dat Gent de EL niet eens haalt tegen Omonia Nicosia uit Cyprus, Antwerp het aflegt tegen Basaksehir en Anderlecht nipt op penalties doorgaat, dan durf ik wel te stellen dat Belgie meer geluk heeft met 4/5 als Nederland. Zo'n Anderlecht en Gent zie ik niet heel veel punten halen, laat staan erg ver komen. Ik denk dat Belgie landen als Oostenrijk wel onder zich gaat houden en het niet zo'n crisis wordt als Nederland heeft gehad, maar het is nu toch al enkele jaren gewoon niet meer zo goed als het bij de Belgen een jaar of 3 geleden nog was. Daar waar de Nederlandse clubs tegenwoordig veel punten binnen halen.

26 augustus 2022 om 09:48

Gent gaat indd niet veel punten halen als ze er al eruit liggen haha.

26 augustus 2022 om 13:27

Basaksehir en Young Boys zijn ook pittige lotingen hoor. Beide horen in de groepsfase net zoals Antwerp en Andelecht.

Jullie hebben chance (geluk) gehad met Ajax want anders stonden jullie zo laag als Turkije hoor. Nu zit het plots mee en langs onze kant even minder maar we staan nog steeds niet 13e zoals jullie paar jaar terug.

26 augustus 2022 om 13:30

@benzema20 Gent speelt gewoon groepsfase van de Conference League.

26 augustus 2022 om 14:24

Dat gezegd zijnde is het wel gewoon waar dat de Belgische clubs opnieuw geen beste beurt hebben gemaakt deze voorrondes. Als Gent fan schaam ik mij dat we zo makkelijk opzij zijn gezet door Nicosia en Antwerp deed het niet beter. Ook Anderlecht was gewoon vrij zwakjes. Alleen Union presteerde niet echt onder verwachtingen, maar goed was het ook niet.

8 jarig bestaan, 7x Europa behaald.
Emre Belezoglu is een van de weinige Turkse trainers die modern voetbal omarmt en is hard op weg om een toptrainer te worden.

Ik zat vanavond in het uitvak bij Lech Poznan. 1935 toeschouwers in een mooi Stade du Luxembourg. Poznan zorgde 2x 45 minuten voor sfeer er kabaal. Qua voetbal, F91 Dideleng bakt er niet veel van, maar Poznan liet niet zien dat ze beter waren. Dideleng kwam zelfs vanuit buitenspel nog op 1-0 , maar afgekeurd. Vlak voor tijd kon bij Poznan een invaller nog de winnende maken, alleen op de keeper liet hij zich van de bal spelen door een aanstormende verdediger. Poznan, armetierige ploeg, vd Brom krijgt het zwaar. Maar wij konden onze Poolse club weer eens live bewonderen. Kolejorz!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren